Unngå myggstikk?
 Naturen har mange forskjellige, inkludert svært uvanlige skapninger. Hver av dem har sin egen funksjon og spiller en rolle i den naturlige syklusen, men få har så mye irriterende som blodsugende insekter. Forskjellige fjærmygg, spesielt mygg stand rov natts søvn, et land piknik og generell sommerferie, og noen av dem kan til og infisere dødelig infeksjon. Så i stedet behandlet, jo bedre for å unngå myggstikk. Oppgaven er ikke enkelt, fordi mygg - ikke bare små, men også veldig raske insekter å fange dem "bare hendene" ekstremt vanskelig. Så menneskeheten i sin historie lider på grunn av de pesky blodsugere, oppfunnet mange mer eller mindre effektive måter og metoder for beskyttelse mot mygg. Vi inviterer deg til å finne ut hvilke som er mest effektive og hvorfor. Hvorfor bite mygg gjøre? Risikoen for myggstikk
 Insekter, som vi pleide å kalle mygg - er mer enn ett (eller mer presist - ca 3000) Diptera arter. Men for å skille dem ved øyet person som ikke har spesiell entomologiske utdannelse, fortsatt nesten uutholdelig, slik at disse opplysningene ikke kan gå. Men det som virkelig burde vite alt - er at alle arter av mygg kan bære i deres spytt farlige sykdommer som malaria, hjernehinnebetennelse, hjernebetennelse, gul feber og noen andre mer eksotiske sykdommer (bakterielle, parasittiske og virale) . Og for noen av disse mygg er den eneste kilden til distribusjon - slik som gul feber eller dengue, kan overføres bare gjennom myggstikk, men ikke fra en smittet person. Statistisk, etter myggstikk dør hvert år mer enn to millioner mennesker. Hvordan kan et så lite insekt være så skadelig?
 Mygg lever av blod fra mennesker og varmblodige dyr, men for å opprettholde livet kan godt være fornøyde og grønnsaksjuice og honning dugg. Men for legging av egg og mygg kvinner trenger blod - slik at de bite oss, og livslang menn er ufarlige "vegetarianere". De trenger ikke engang snabel, som kunne punktere huden og nå blodkar. Det er bare hos kvinner, slik at deres utseende langstrakt og spiss kjeve. Kanskje du vil sette pris på det faktum at deres bruk kan komaryha bare en gang i livet, etter som blod-sicking snabel bryter ingen sjanse for bedring. Men dette er bare én bit å gå inn i blodoffer antikoagulerende spytt, er en potent allergen for mennesker. Av denne grunn, snart snur bite røde, stigninger og klør. I noen tilfeller kan overfølsom allergi i noen mennesker utvikler en mye sterkere anafylaksi. 
 Mygg spredt over hele kloden, lever i alle klimasoner, kanskje bortsett fra Antarktis. De bosette nærmere vannet, der legger egg, men på leting etter mat kan reise lange avstander. De overlever vinteren og enkelt flytte fra land til land og fra kontinent til kontinent i tog, lastebiler seter, fly. Selv karantenetiltak og prestasjoner av moderne vitenskap kan ikke stoppe dem. Så kanskje hvis det er mygg, så natur hvorfor?
 Hvorfor mygg?
 Gitt alle de ovennevnte, er det lett å anta at myggen ble skapt kun til livet kan virke til oss "bringebær". Men faktisk, disse insektene er mer viktig biologisk problem, og ikke engang en:
 mygglarver - den eneste tilgjengelige maten for noen nord fugler;
 flokker av voksne mygg bære sporstoffer (nitrogen, karbon, kalsium, etc.), uten noe som det ville ha overlevd de fleste av plantene;
 mygglarver, eller sveiv - et naturlig mat for mange arter av fisk;
 folk også bruke mygg, som agn ved fiske;
 og selv infeksjon båret av mygg, spiller en viktig rolle i reguleringen av dyrepopulasjoner.
 Men er alt dette er ikke en grunn til å tillate mygg å bite oss og risikoen for alvorlige sykdommer. Så det er på tide å endelig finne en måte å beskytte seg mot mygg og beskytte sine kjære biter.
 Hvordan du kan beskytte deg mot mygg folkemusikk og moderne midler
Unngå myggstikk?
 Trygt beskytte seg mot myggstikk, må du forstå hvem det mest sannsynlig å bli bitt. Det viser seg at myggen biter ikke alle mennesker, til de som fortsatt bite behandlet med ulike "appetitt". Det er bevist at om lag 20% ​​aldri har vært heldig og aldri bli bitt av mygg: i blodet er stoffer som frastøter disse insektene. Vel, alle andre er mye mindre heldige:
 Lukten av svette (eller rettere sagt - den inneholder melkesyre) tiltrekker seg mygg fordi de ofte bite idrettsutøvere og de som er varme, og mindre - de som bare tok en dusj.
 Full av folks myggen biter oftere enn tynn, som de fleste hudoverflaten slipper ut mer karbondioksid, som tiltrekker seg mygg.
 Personer med rask metabolisme også smake mygg - fordi ut i metabolismen av kolesterol og aceton.
 Nesvizha klær, spesielt sokker, tiltrekke mygg som lukter "menneskelige ånd".
 Også myggen foretrekker å bite barn og flådd folk for en enkel grunn: de er tynne epidermis er lettere å pierce snabel.
 Derfor kan du beregne hvor stor risikoen for å bli en kilde til mat for å reise blodsugere. Og deretter velge den mest hensiktsmessige og rimelige midler av myggstikk med en ganske stor liste:
 1.  Folk rettsmidler mot mygg - Dette er trolig den største gruppen. Det er opprettet og oppdatert i tusenvis av år, og klarte å samle en rekke metoder. For eksempel, mange av dem basert på intoleranse mygg til skarpe lukter av noen planter. Blant dem, nellik, anis, einer, eukalyptus og vendelrot. Du kan bruke som kvister og frø og eteriske oljer, satt ved siden av sengen, ta på klær og hud. For eksempel, etter en dusj før du går til sengs, satte på nattbordet ved siden av sengen med en flaske eterisk olje. Alternativt, eucalyptus olje blandet med noen dråper sitron eterisk olje og påfør på huden. Disse naturlige repellents passer folk kan ikke stå "kjemi" og barn. Sin liste kan legges til din smak: hvitløk (eksternt eller mat), vanilje og kanel i noen form (naturlig vanilje, vaniljesukker, kanel pinner, malt kanel, parfymer korytsevyy smak), lavendel (olje, parfyme eller kvister), malurt, kamfer, ammoniakk. 
   Flytende og unctuous smaker få på plass en krusning på kroppen og kan rengjøres med et avkok av ryllik kroppen selv små barn. En annen interessant måte - Calendula blomst seng. Mygg liker ikke det som en medisinsk plante, unngå huset, i nærheten som det vokser. Generelt, liker ikke blodsugere mange smaker, så du trenger ikke pugge hvitløk eller smøre ammoniakk og lukte dem (heldigvis, mygg - ikke vampyrer), kan du velge en mer behagelig lukt. Bare husk at i tilfelle av vanilje vil bare bruke ekte smak - noen imitasjon insekter gjenkjenne umiddelbart, og ikke svare på dem. Generelt, naturlige folk rettsmidler - er ganske effektiv og sikker metode for mygg kontroll, så det er mulig og begrense dem.
  Unngå myggstikk?

   Naturlig rettsmidler for mygg - Er alle slags hindringer i veien. Disse inkluderer myggnett på vinduer, dører og over sengen, telt, telt, trange klær, feller og borrelås, fascinerende insekter. Fiskere og turister for å beskytte mot myggen kan ikke gjøre uten nakomarnyka (lue med mesh, som birøktere), hansker, høye sko og klær med lange ermer. Sultne mygg i skogen og i nærheten vann og trenge under klærne så stramme knapp mansjetter og krager. Ikke forstyrre ytterligere styrke sine gulv iført gummibånd. Og selvfølgelig, kan du kombinere den fysiske beskyttelsen av folk rettsmidler: suge klær og sette på huden din smaker.
   For å beskytte deg mot mygg hjemme, sjekk kvalitet garn på vinduer og ventiler og sørge for at sentrene på en ganske liten for ikke å gå glipp av enda en liten mygg. Vær oppmerksom på at i løpet av dagen insekter kan gjemme seg i tepper og gardiner, og om natten for å gå "jakt". Når dagslyset riste deres mulig asyl og drive ut inntrengere. Til slutt, det er en annen måte fysisk mygg kontroll: Aktiver ved siden av en fan. Det faktum at forskere har beregnet komarynuyu tvinge og fant at vindhastighet på ca 10 km / t hindrer mygg lande på en hvilken som helst overflate, inkludert huden din.
   Kjemisk mygg - Er de mest moderne legemidler, inkludert fumigators og personlige insektmidler og insektmidler. For å unngå forvirring, la oss se på dem en etter en. Fumigators er de elektriske apparater med varmeelement. Insektmidler for dem er i blokker av variabler og kan være flytende eller fast. I alle fall, når den oppvarmes i luft slippes substans skremmende og / eller lammer mygg. For mennesker og dyr insektmidler er relativt trygg. Men det er bedre å ikke la fumigator inkludert en lang tid, men i barnehagen bruke spesielle variabler blokker med lav konsentrasjon av aktiv substans.
   Repellents er utstedt i form av spray og kremer som inneholder plantevernmidler mot mygg. De er i direkte kontakt med huden, så bruk myggmidler som en siste utvei når andre, ikke-kontakt beskyttelse tilgjengelig. Som fumigators, produsert midler for voksne og barn. Og de andre, bedre å sette på klær, ikke kroppen. Noen gravide og ammende kvinner og personer med allergi må være forsiktig. Nylig, salget var såkalte "mygg armbånd." De opptrer som fumigator, sprer insekticid i miljøet, men ikke krever mer varme temperaturen i menneskekroppen. Disse verktøyene har bestemt lukt, så sørg for å teste armbånd før du setter den på deg selv eller barnet.
  Unngå myggstikk?

   Virkemidler mot mygg - En ultralyd og ultrafiolette Midler for skremming. Den tidligere kan være stasjonær og bærbar, men å jobbe de trenger en strøm (strømledningen, litium, salt eller solcellepaneler). Når du slår på enheten, vil den begynne å produsere lyder på en frekvens som forårsaker panikk i mygg. Høre dem, de flyr bort fra lydkilden. Ingen mennesker eller dyr ikke hører disse lydene, og dette passer både verdighet og mangel på Repeller. På den ene siden har de ikke gi deg ubehag. På den annen side kan du ikke godkjenne enheten til å kjøpe og kjøre risikoen for å kjøre inn falske.
   UV eller mygg lampe - en felle snarere enn Repeller. Den tiltrekker seg insekter flyr inn i en spesiell rutenett som dreper sine utslipp strøm. Likevel forhold til mygg lampe tvetydig. På den ene siden, er det ikke skadelig for mennesker og dyr hvis det ikke berører. På den annen side er dens effektivitet ofte satt spørsmålstegn ved. Hvis konsolidere sin høye taket, kan enheten anses som trygt for husholdning og kjæledyr. Denne lampen hjelper mygg og andre insekter fra og avgir ikke giftige stoffer.
   Miljømessige og biologiske midler mot mygg - En rekke metoder, forbedring av landskapet, er ment for å gjøre området ugunstig for mygg avl (drenering av våtmarker, innsjøer rengjøring, planting visse arter) og avl fisk, fugler, sommerfugler, insekter, mygg og deres larver. De bidra til å hindre myggstikk i stor skala, og bør ikke brukes av enkeltpersoner og lokalsamfunn og urban landbruk.
   Nå som du vet hvordan å beskytte seg mot mygg. Men ikke glem at hver metode har sine begrensninger, men den beste effekten oppnås med en kombinasjon av flere metoder (for eksempel fysiske og nasjonale eller kjemiske og tekniske). Men bare hvis du bruker kvalitetsverktøy. Å kjøpe en fake, kjøpe biler fra mygg bare i apotek eller butikker med et godt omdømme. Og i tilfelle du helt unngå myggstikk ikke lykkes, holde på hånden og antihistamin narkotika redusere betennelse. Bruk dem så snart som mulig etter bittet, ideelt sett - i de første 10-15 minuttene. Jeg har aldri gre kløe am ikke å forlenge gift på huden. Generelt, oppriktig ønsker deg lykkelig for å være blant de 20% av folk som passerer mygg. Skål og sove uten sjenerende støy i øret hans!  
Яндекс.Метрика