Voksende sitron huset
 Sitron refererer til den type hybrid trær slags "Citrus". Hjemland av treet er Kina, India og flere tropiske øyer i Stillehavet. I naturen, sitrontrær nå en høyde på hans åtte. Modning skjer i høst, hvis verdi er selvsagt sant, som det høye innholdet av vitamin C i sitroner støtter menneskers immunforsvar og bekjempelse av smittsomme sykdommer. Te med sitron drink siden antikken for sin fantastiske aroma og behagelig smak som tiltrekker voksne og barn. Nå for tiden utstrakt dyrking av sitron huset, i form av planter. I rommet kultur regnes som en pioner by Pavlovo-on-Oka, som ligger i Nizjnij Novgorod-regionen.
 Funksjoner Pavlovsky sitron
 Som denne typen sitron er ganske upretensiøs, god avl og perfekt tilpasset vokser i leiligheten, er det oftest brukt i innenlandsk avling. Spredd Pavlovsky sitron er ganske enkelt - ved hjelp av borekaks. Eller mindre erfaren gartner kan sømløst vokse dette anlegget hjemme. Utbyttet av denne variasjonen er ganske stor. Derfor kan hvis leiligheten vil være 3-4 trær og deres frukter gi en liten familie sitroner gjennom hele året. Frukten inneholder mange Pavlovsky sitron syre. De er veldig smakfull og inneholder en liten mengde av sæd.
 Planting og voksende sitron hjemme
 Som angitt ovenfor, er det nødvendig å begynne å plante sitron med skjæring, som er avskåret fra voksne planter og plantet i vasket sand. Plantet innehaveren må dekke krukker, som bør fjernes for et par timer hver dag for å lufte frøplanter. En gang i frøplante røtter vises, kan det bli transplantert inn i en pott, å være leire. Clay bedre pustende, som krevde rotsystem.
 Som med dyrking av andre planter, sitroner krever en jord med essensielle mikronæringsstoffer. Først av alt bør det være rik på organisk materiale og sin klumpete struktur for bedre vann og luft utveksling. Rommet trenger flere sitron mettet jord næringsstoffer enn sin naturlige motstykke. Faktum er at på grunn av den begrensede plassen i potten, rotsystemet av en sitron tvunget raskere passere gjennom en nødvendige næringsstoffer. Den nødvendige land kan kjøpes i blomsterbutikker. Forresten, er det sitron blomst egnet felles ståsted. Før planting, er det ønskelig å sile.
 Det ville være veldig bra hvis du lufte din potteplante. Selvfølgelig bør denne vinteren ikke gjøre. Men våren og sommeren kan flytte sitron balkong. Det vil han vokse raskere. For subtropiske planter fotosyntese er svært viktig. Med mangel på sollys anlegget begynner å visne og mister bladene.
 Dannelse av sitron krone
 Ikke glem at dannelsen av trærne må begynne med det første leveåret. Vil avhenge av fruiting. Et år etter planting bør trimme midtstammen. Deretter, kort tid etter forekomsten av sideknopper, må de fjernes med unntak av et par stykker, som er plassert på motsatte sider av hovedstammen. Blant dem er ventet å øke lateral grener som skal kuttes for å danne en 15-centimeter skudd. Prosessen med å fjerne nyre og beskjæring skuddene er gjentatt med sideskudd. Til slutt, etter 2-3 år bør du danne en vakker og frodig krone. I noe tilfelle ikke tillate fruiting sitron så lenge kronen er fullt dannet. Ellers vil du øke vesentlig hele perioden for voksende voksne planter.  
Hvordan du lagrer gulrøtter hjemme?
 Gulrøtter - en av de smakfulle og sunne røtter. Sine fordeler har hørt mye. Med gulrøtter kan tilberedes pudding soufflé, stuinger, fløte, juice. Det er saltet, syltet, kokt, stekt og brukes fersk.
 Frukt eller grønnsak?
 Få mennesker vet, men gulrøtter nylig blitt frukt. I 1991 vedtok EU et vedtak som flyttet den inn i rekkene av rotgrønnsaker. Vin i den portugisiske som elsker jam med gulrøtter. Men europeiske lover og kan bare lage mat med grønnsaker. Kvitte seg med gulrot sødme av Portugals europeere ikke vil fordi denne grønn ble "frukt-in-law." Viktigst, mindre nyttig fra dette døpe gulrøtter gjorde ikke.
 Sammensetning og fordelene med gulrøtter
 Gulrøtter er fylt med sporstoffer og vitaminer. Som en del av vitamin C, E, B1, B2, kalium, magnesium, kobber, jern, fiber, enzymer, pektin, glukose. Spesielt rik på denne roten karoten - provitamin A-innhold Ifølge det andre bare pepper. Det bør bemerkes at de fleste av karoten finnes i toppen av roten. Til provitamin en bedre zasvoyuvavsya kroppen, bør grønnsaker inntas med fett, som rømme eller vegetabilsk olje.
 Gulrøtter er nyttig for mange sykdommer. Fordelene med gulrotjuice er å støtte svekket organisme i sykdommer slik som angina, leddgikt, gastritt, bronkitt. Regelmessig inntak av gulrøtter reduserer risikoen for alvorlige øyesykdommer som grå stær. I tillegg, vegetabilsk reduserer nivået av kolesterol i blodet, noe som er en god forebygging av kardiovaskulære sykdommer.
 Regler lagring av gulrøtter
 Med gulrøtter kan tilberedes mye god mat, men det er mest nyttig er frisk. Å skjemme bort deg selv med rotgrønnsaker i løpet av året, må du vite hvordan du lagrer gulrøtter hjemme.
 Leiligheten
 Leiligheten, uten kjeller, rot bør lagres i den nederste skuffen i kjøleskapet. Pre gulrøtter bør plasseres i en glasskrukke med et lokk eller plastpose. Noen warehoused gulrot i pappesker med sand, som deretter utsettes til balkong. Ja, selvfølgelig, også mulig å lagre gulrøtter. Men husk at det er utsatt for temperaturer under null. Ved temperaturer i grader -1 tippe gulrøtter kan pidmerznuty. Som et resultat, etter tining, går det dårlig raskt.
 Ved lagring av rot avlinger i boksene på balkongen, må de helle onionskin. Den har gode antibakterielle egenskaper, og vil ikke råtne gulrøtter og raskt forringes. Hvis du ikke har så mange skrelle kan bare koke løk buljong med inventar og bare slippe den i roten, deretter tørket og satt i en boks med sand.
 I et privat hjem
 Vanligvis, i private hjem er spesielt utstyrt sted å oppbevare grønnsaker - kjeller. At det bør være lagret gulrøtter. For å gjøre dette, passform og plastposer, og tradisjonelle bokser med sand. Gulrøtter er gode konserverende og kritt. De kan helle røttene for bedre bevaring.
 I tillegg kan gulrøtter lagres i såkalte hovoruntsi. Det er en blanding av leire og sand. For dets fremstilling er det nødvendig å blande sand med leire eller en leire med vann for å oppnå en blanding av kremaktig konsistens. Da bør hun ta svinger hver rot dukkert og deretter tørkes grundig. På lignende måte vil hver gulrot lagring inntil fjæren være like smakfull og skarp som den var da den gravde.  
Hvordan rengjøre gull?
 Selv den vakre, grasiøs og elegant gull produktet er trygt fra forurensning. Men når det kommer til smykker, rengjøring spørsmålet blir enda mer viktig fordi det kan ha bestemmer ikke bare utseendet på produktet, men også helsen til eieren (til pynt skitt kan føre til betennelse, irritasjon, spesielt Dette gjelder øredobber). Og eierne av gull smykker tidvis lurer på - hvordan du rengjør dem. Spør en smykker butikk? Men for tjenester gullsmeder å betale, og verksted hvor tjenesteleverandører kan ikke være innenfor tilgang. Så må vi gjøre det selv. Men hvordan du rengjør gull hjemme for å dekorere og returnere den opprinnelige utseende og glans og gjør ikke vondt, ikke riper i mykt metall?
 Hva ren?
 Før du begynner å rengjøre prosedyre bør defineres: hva er favorittplassene for dekorasjon? To alternativer kan være:
 1.  Normal skitt (spesielt dårlig skitne med konstant iført smykker, samler de seg støv, olje og så videre, mest utsatt for lignende forurensning ringer som ikke fjerne, vaske de driver med renhold og så videre).
   Flekker som har oppstått som et resultat av en kjemisk reaksjon.
   Med det første alternativet er klart, men den andre er verdt å se i mer detalj. Som du vet, er gull ganske nøytral og ikke tilbøyelig til å inngå kjemiske reaksjoner akkurat som det, spesielt i den hjemlige miljø. Dette metallet er ikke oksidert (ikke rart enkelte produkter det er brukt som rust) og oksider og spor av det er den viktigste årsaken til "kjemiske flekker."
   Men nøytral med hensyn til oksygen er rent gull, og for produksjon bruker kosttilskudd også ulike metaller (sølv, kobber, sink, nikkel). Fordi gull - en svært mykt metall og varer derav kan ikke brukes for lenge - de snart ville dukke opp riper. Og for å gi denne edelt metall nødvendig motstand mot ytre mekaniske krefter brukes legeringsmateriale. Mengden av slike tilsetningsstoffer kan finnes ved å se på en prøve - det viser hvor mye rent metall i produktet, og som - er tilsetningsstoffer for stabilitet.
   At disse stoffene, som gir en gyllen nødvendig hardhet, stivhet og motstand mot mekanisk stress, og inngå kjemiske reaksjoner til å danne ulike forbindelser (hovedsakelig oksider), er det - på produkt flekker av forskjellige farger som må rengjøres (f.eks additiv kobber bidrar til fremveksten av grønne og sorte flekker).
   Ren skitt eller fjerne kjemiske flekker. "- To forskjellige ting Så først må du finne ut hva som skjedde med gullet Problemet er at en lekmann som ikke har til rådighet de nødvendige smykker verktøy (for eksempel den samme smykker forstørrelsesglass), vanskelig. forstå, som er slags flekker har å forholde seg til. Så anbefales rengjøring metall i flere stadier av rengjøring en gang alt er mulig, fra vanlig skitt og slutter med "kjemi".
   Rent gull fra skitt
   Til å begynne denne prosedyren behov for rengjøring - for å fjerne en rekke av skitt, støv og fett samlet seg på overflaten, spesielt i avsidesliggende steder (mest berørt veikryss steiner, bulker, små og delikate deler av produktet - det er vanskelig å rengjøre). Vær spesielt oppmerksom på innsiden av produktet - det er der de fleste skitt samler seg.
  Hvordan rengjøre gull?
   Oppskrift vask løsningen er enkel. For ham, trenger varmt vann (50-60 ° C) og oppvaskmiddel å velge mellom: såpe, vaskemiddel, sjampo, oppvaskmiddel og så videre. Flytende såpe er ønskelig å bruke, og for å sikre at det er oppløst i varmt vann, må det rist.

  Hvordan rengjøre gull?

  Hvordan rengjøre gull?
   I denne løsningen produkter passer for 2-3 timer. Deretter ekstrahert og renset vanlig tannbørste. Ta hensyn til kvalitet børster! Busten bør være myk, tøff som kan ripe din favoritt dekorasjon. Hvis openwork gull smykker, eller tilstedeværelse av en liten dekorasjon steiner ofte nødt til å gjenta prosessen med soaking og ytterligere rensing.
   Rent gull oksider
  Hvordan rengjøre gull?
   Slik fjerner du flekker oksider av smykker, er det ikke nødvendig å bruke såkalte smykker kosmetikk som brukes av fagfolk. For hjem renhold er nok vanlig ammoniakk, som kan kjøpes på apotek, ammoniakk, inn kjemisk reaksjon med kobber oksid og sølv (ofte disse metallene blir brukt som legerings gull), danner en vannløselige forbindelser.
  Hvordan rengjøre gull?

  Hvordan rengjøre gull?
   Rengjøring gjennomføres som følger: fremstilling av en løsning av ammoniakk på 25% basert på ammoniakk, dyppe den i smykker i 2-3 timer.

  Hvordan rengjøre gull?
   De deretter ekstrahert grundig vasket under rennende kaldt vann og en myk klut obtyrayutsya. Hvis mange dekorasjoner oksid flekker, kan du la dem i løsningen over natten. Rensing gull med ammoniakk, bruker redskaper som lukket, da dette stoffet er svært flyktig og fordamper raskt.

  Hvordan rengjøre gull?

  Hvordan rengjøre gull?
   Renser også gull normal løsning av natron (ikke rent gull pulver brus - er selvheftende, skadelige produkter og etterlater riper!). I de preparerte løsning dip produkter, deretter koke i 15-20 minutter over svak varme. Før du setter smykker i en panne på bunnen passe myk bomull - at gull ikke er i kontakt med metall bunn. Etter koking smykker fjernet fra løsningen, avkjølt og polert med en myk klut.
   Man kan bruke saltløsning (100 ml vann 2 st.l salt) hvori smykker bør tåle 10-12 timer. Deretter dekorasjoner er fjernet fra oppløsningen, vasket og tørket.
   Mekanisk rengjøring gull
   Dette er den siste fasen av renhold hjemme. For henne, ved hjelp av spesiell lim som kan kjøpes i butikkene. De, som grunnlag inneholder stoffer som vaselin, såpevann, matolje og vaskemiddel er fint slipende partikler (pulver av blykarbonat, Korund, Tripoli, etc.). Hvis du ikke kan skaffe spesialisert lim, bedre gi opp mekanisk rengjøring av gull. Ikke i noe tilfelle bør ikke erstatte pasta salt, natron, kritt og andre sterke stoffer, ikke laget for dette formålet - som et resultat av en slik rense smykker vil bli dekket mykrotsarapynamy miste glans. I tillegg er bruken av store, abrasive partikler fører til fjerning av metall-laget, og følgelig å redusere vekten av produktet.
  Hvordan rengjøre gull?

  Hvordan rengjøre gull?
   Lim er brukt på en myk klut eller myk børste og tørket henne gull produkt, må du flytte bare i én retning. Når rengjøringen er ferdig, restene av pastaen promakyvayutsya forsiktig tørr klut, smykker vaskes med alkohol eller vodka, og deretter - med kaldt rennende vann, og tørket.
   Tradisjonelle oppskrifter
  1.  Å rengjøre gull du kan bruke vanlig eddik. Dessuten er han ikke engang trenger å senke dekorasjon, heller Fukt med eddik pinne eller myk klut og legge til overflaten. Holdetid - 4-5 minutter, etterfulgt av vasking med kaldt rennende vann.
    Også gull vask skitt, kan du bruke løk juice. Her har imidlertid å gråte - ganske bitter løk juice som alle vet. Men det er veldig enkelt og billig: Smykker fuktet overflate for noen minutter løk juice, deretter vasket og rengjort med en myk klut.
    En annen god oppskrift vaskemiddel sammensetning for smykker: en blanding av eggehvite og øl. Denne blandingen er brukt til produktet med en myk klut, da - nøye tørke, vasking og tørking.
    For polering smykker kan du bruke leppestift. Leppestift er satt til å dekorere og deretter polere med en bomullspinne. Etter endt dekorasjon tørkes med alkohol eller vodka, vasket og tørket.
    Utmerkede resultater er oppnådd ved den vanlige sukker 3 ts sukker per 200 ml vann. I en sukkerløsning smykker bør plasseres i 10-12 timer, og deretter fjerne, skyll under rennende kaldt vann og tørk.  




Яндекс.Метрика