Hvorfor er himmelen blåI verden er det mange enkle spørsmål hvis svar er ikke så enkelt. Klarest forstår dette faktum, når de omkringliggende objektene begynner å spørre barn. Hvorfor er himmelen blå og det grønne gresset? Hvorfor er snøen hvit og kald? Hvor kom denne bisarre snøflak? Etter alle disse fenomenene ser vi hver dag. Hva vi ser og føler dem som sådan? I denne artikkelen vil vi prøve å forklare opprinnelsen til fargen på himmelen.
Som maler himmelen?
Hva er himmelen? Hvorfor kan vi ikke å røre det, føler det? For himmelen - luften. Det er gjennomsiktig, vektløs. Derfor kan vi ikke ta og føle på. Vent litt ... men fordi luften - gjennomsiktig og fargeløs. Det er uklart hvorfor himmelen er blå, ikke hvit. Der gjorde det blå overhead?
Den verdensberømte fysikeren på ulike tider tilbød sin teori.
Teorien om sola, ozon og vann (uoffisielle navn, oppfunnet av forfatteren av artikkelen). Forfatteren var John Rayleigh (England).
Sol persienner alle som våget å se på ham med hvitt lys. Det vil si, fordriver det den reneste hvite. Men prøv å ta med en stråle av glass i form av et prisme. Få en regnbue, brytes i et prisme, deler hvit stråle inn fargekomponentene. Nemlig - Hver jeger ønsker å vite hvor sitter Fasan. På de viktigste fargene i regnbuen - rødt, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett.
Den omgivende luft - en blanding av gasser, støv, vann-molekyler (i flytende og fast form), og andre suspenderte minste partiklene. Sunbeam mot Jorden passerer gjennom den tykke atmosfæren. Naturligvis møter hindringer på sin vei, det refracts, sprer sine fargekomponentene. Forskere tror at vannmolekyler og ozon forsinkelse stråler røde spekteret, blått og savner. Derfor - den blå himmelen.
MEN! Det samme vannet som trengs og ozon male hele himmelhvelvingen i blå?! I atmosfæren så mye der.
Teori støv. Forfatter - John Tindall (England).
Solens stråler, Jorden beveger møte ulike partikler. Siste scatter lyset fra solen, spray det ut i atmosfæren. Men det blå lyset blir holdt så mye som mulig. Det går gjennom alle partikler som er spredt til en viss grad, og når jorden. Det vil si, hvis stemningen var ikke støv og andre suspenderte partikler, himmelen ville være hvit.
Teorien om luft. Forfatter - Lord Rayleigh (England), M. Smoluchowski.
Denne forklaringen er blitt påført som en kvantitativ teori for Einstein. Under påvirkning av varme gassmolekyler stadig endre sin tetthet. Det er inhomogene og kjapt. Hvis du tror en bestemt gass molekyl geometrisk legeme, mislykkes konstant bilde. Innervegger, sirkler, vinkler av dette tallet forandrer seg hele tiden. Følgelig er brytningsindeksen også endrer seg. I disse endrede forhold og spredt sollys.
Intensitet og metning stråler avhenger av bølgelengden. Red kreve "direkte" og forsvinner det litt. Loven reléutgang dette forholdet: den blå - den sterkere (spredning skjer). Derfor - intense blå lys strømme milliarder av gassmolekyler.
Hvorfor er himmelen blå

Tiny kan forklares ganske enkelt
Luften rundt oss består av ulike gasser, støv og smitynok, vanndamp. Disse partikler er i konstant bevegelse i forhold til hverandre.
Hver stråle av sollys består av syv regnbuens farger. Når strålen passerer gjennom den tykke luften, snubler han til partikler og spray sine farger. Men mest aktivt sprayet blå. Derfor himmel - blå. Denne sprayen sollys.
Hvorfor månen himmelen svart?
Rundt Månen har ingen atmosfære. Lyset som faller på månen, ikke reflekteres fra planeten og ikke brytes i atmosfæren. Hennes daværende Nei.
Fargen på himmelen er avhengig av de kjemiske elementer som finnes i samme himmelen. Det vil si at komponentene i luft. Fordi månen rundt den blå-svart himmel, noe som er spesielt lyssterke stjerner og planeter ut.

Hvorfor er himmelen grå i overskyet vær?

Faktisk, den blå himmelen ruvende over hodene våre bare på klare dager. Hvorfor?
I overskyet vær blir atmosfæren tykkere. Alle lysstråler ikke er i stand til å bryte gjennom det. De få fotoner som når jordens overflate, så brytes i flere vannmolekyler som er svært forvrengt. Som alle fargene var forvirret og dum. Som kom ut skittengrå dyster.  
Som verdsatt verden over?
 Det er hyppig handling som vi gjør hver dag, dette hilsen hverandre. Vi ikke bare møtt oss med nære mennesker og venner, men selv med fremmede. Gratulerer er så vanlig at hvert år den 21 november er Verdensdagen hilsener. I hvert land, kulturen det er visse regler hilsener. I noen land, hilsener så uvanlig at et smil i andre kulturer. Den vanligste hilsen, som i hverdagen og i forretningsmøter er et håndtrykk. I slaviske land vanligvis menn så velkommen. Når folk møtes for første gang, i løpet av håndtrykk de er sendt til hverandre. I håndtrykk er det noen etikette regler:
 Mannen må først strekke ut en hånd kvinne (selv om denne regelen i England har nøyaktig det motsatte);
 Hvis du sitter i en tid da du strekke ut en hånd, bør du pryvstat;
 håndtrykk når som helst på året bør utføres uten hansker;
 hvis personen foran deg ved høyere status eller eldre, må du vente til han strekke sin hånd først.
 Håndtrykk utbredt i American, Slaviske og mest European kulturer.
 Til en av de mest uvanlige måter å inkludere tilpassede hilsener Tibetansk mennesker. På et møte, og ved avskjed, yngre alders tybetets bør fjerne hetten før de eldste, lett helle sitt hode, lå venstre arm bak øret og tungen showet. Denne tradisjonen i kulturen av folket der svært lange. Det antas at viser språk kilde sier at han ikke er besatt av demoner fordi de har svarte tunger.
 En spesiell gratulasjoner å skryte tradisjon Japansk. Deres kultur vanlig bue og snakke med "konnychyva" (i russiske betyr "dagen"). Hans tradisjon de ikke bryte på grunn av stigende sol turister trenger å lære deres kultur hilsen. I Japan er det tre typer buer:
 saykэyrэy - er baugen, noe som er veldig treg. Denne buen uttrykke dyp ærbødighet;
 vanlig (seremonielle) - en bue når en person lener seg i en vinkel på 20-30 grader og tilt er i et par sekunder;
 lett bue er bare 15 grader, er en liten overkropp og hode.
 I kulturen Kinesisk og Koreanere buer er også vanlig, men på grunn av globaliseringen av verden, kan de si hei til din vanlige måte for oss - håndtrykk. Mellom en kinesisk ofte foretrekker velkommen gjennom hevet opp hendene foldet over hodet.
 I India som et tegn på velkomst gjort opp håndflaten opp slik at tuppen av fingrene hans var på øyenbrynene. Mellom slektninger, hvis de ikke har møtt, kan omfavne: menn er sterk med et klapp på skulderen, og kvinner litt pryobnymayut hverandre og rørende kinnene to ganger.
 En av de mest interessante måter hilsen Kenya. De sterkeste menn i hilsen danse nasjonal dans Adam. I det de viser all sin styrke og konkurrere hvem som kan hoppe høyere. De også velkommen og hjelp håndtrykk, men før den mannen må spytte på hånden. Og for første gang spytte på bakken, og den andre - på hånden. Hvis du spytte gang og umiddelbart for hånden, ville det disrespect denne måten. Kvinner utfører i løpet av en velkomstsang og presset håndflaten til palm følgesvenn. I Akamba stamme i ærbødighet person på møtet og spyttet i ansiktet.
 I Thailand respektere deres tradisjoner, en thailandsk hilsen koble sine hender og sette dem i hodet eller brystet. Den tradisjonelle hilsenen kalt "wai". Av stor betydning er avstanden mellom hendene og kroppen. Jo nærmere håndflaten opphøyd til hodet eller brystet, registrerer mer respekt en person.
 I Frankrike foruten den vanlige håndhilse når møte og avskjed i en uformell setting gjort tre ansikt kinnene, som skildrer kyss.
 Veldig hyggelig ritual hilsen i Nord-Afrika. Når de er velkommen, bringer det hans høyre hånd i pannen først, deretter til brystet og lepper. Disse bevegelsene kan oversettes som "jeg tenker på deg, jeg snakker om deg, respekterer jeg deg." I Zambezyy når hilsen folk knebøy og klappe i hendene.
 Det er varmt etter natur Representanter Latin-Amerika på et møte utbryte "Buenos Dias" og omfavner hverandre mens klappet på ryggen. Og tatt en klem med kjente mennesker, og med dem de møttes for første gang.
 En herlig velkomst fra representanter Lappland (Region i Finland, Norge og Sverige). Når møte folk gni neser hverandre.
 I New Zealand Maori (urfolk) også på møtet om neser. Denne tradisjonen har eksistert siden oldtiden, og symboliserer "livets ånde." Etter en hilsen vil du ikke finne en fremmed, og oppfattes som en kjær.
 En av de mest uvanlige og morsomme hilsener møte hverandre innbyggerne i små stater Tuvalu (Staten i Polynesia). Når de er velkommen, står vi presset mot kinnet og snuser hverandre.
 I Mongolia utleier gjest på møtet bør gi båndet (hadu) laget av silke eller chintz, et tegn på gjestfrihet og velkommen. Fargebånd bør være lys (lys gul eller lys blå). Overføringstape - et tegn på respekt og tradisjoner i sine forfedre, som fortsatt holder seg til mongolsk kultur.
 I nordlige folk Grønland (The eskimoer) har også sin egen gamle hilsen kultur, på et møte nær og kjær for mennesker, presset de mot ansiktet til samtalepartner nese og overleppe og puste. Ukjente mennesker velkommen gni neser. Men menn har sine "grov" hilsen, når de ønsker det litt slå hverandre på ryggen og hodet.
 Et ritual hilsen holder seg til urfolk Påskeøya. Først trakk de nevene foran på brystet nivå, og løft opp og roztysnuvshy dramatisk kastet ned.
 Lokale folk Filippinene også har en unik hilsen. På møtet, de bøye seg, ta til høyre snakker og deretter frø fingrene rørte pannen og sa at: "Mano" ("hånd" og "respekt").
 Noen Indianerstammer men når møte en fremmed laget for å sitte på huk og sitte så før han ser. Dette skiltet viser freden. Du kan også tilby røyk "rør av fred."
 Det er mange unike tradisjoner velkommen. Hvor mange folkeslag og kulturer som hilsener. Hver "hallo" individuelt og bærer en spesiell, dyp mening. Noen tradisjoner velkommen overraskelse, andre - føre til et smil. Men, uten tvil, i hvilket som helst land du er velkommen, innbydende folk ønsker bare helse, varme, godt lys og kjærlighet. Hvordan ville denne hilsenen ikke uttrykkes.  
Яндекс.Метрика