Folk tegn til vinterFolk tegn til vinter - en ekte skattekiste av observasjoner av våre forfedre ved naturfenomener som ble dannet over århundrer, og lar seg advare av usikkerhet, fordi for ham praktisk mulig å sikkert fastslå hva som venter oss i vinter.
På vinterværet
Del vær å være Vinter kan proteiner. Ifølge skiltene, hvis de faller et stort lager av nøtter gjør vinteren vil være kald og snørik. Også, alvorlig vintervær varsler store maur haug, som toppet seg tak. Ifølge nasjonale tegn hvis store glade sommer høste sopp, vil vinteren bli lang.
Når du merker at fallet i november rask og vennlig, du vet vinteren vil være sterke frost og hyppige snøfall. Ennå kald og tidlig vinterfugler varsler at i oktober, flyr ned til jorden.
Bedømme fremtiden vær om vinteren kan til og med torden, fordi etter tegn, hvis du hører brølet i september, vil du snørik vinter. Men hvis Rooks bestemte seg for å tilbringe vinteren i sin vanlige plass i desember, er januar og februar ikke for kaldt.
Jegere bør ta hensyn til sine byttedyr. For eksempel, hvis en hare mye fett, er den harde vinteren uunngåelig.
I den første uken i august været ikke er i endring? Vinteren er snørik og lang. Men hvis kranene og gjess på ingen hast med å forlate sitt bosted, heller kaldt kommer snart, og vinteren er kort og mild. Når mange felt tistel sommeren, vil i vintermånedene være veldig kaldt, og hvis våren var en rik avling sorrel, vil vinteren være varm.
Også finne ut hvordan været er i vinter, er det disse menneskenes tegn:
- Kanin Burrows gravde i høst med inngang på den varme siden, varsle streng vinter;
- Murint hekker i lin - vinter med alvorlige frost;
- Feltet musen dra sine hull i brødet mye - forventer en lang og kald vinter;
- Willow dekket med frost tidlig - før den lange vinteren;
- Bladene faller til bakken på feil side - vintermånedene er varm front - kalde;
- Mange føflekker er i et strå hull - kalde vintre;
- November mygg fly - være mild vinter.
Våre forfedre merke til at varmere og tørrere september ble senere kommer ankomsten av vinteren. Ifølge skiltene varsler varme vinter ender som holder seg for vinteren, og kyllinger molt tidlig på høsten.
Sommerregn og ofte skiftende vær? Vinteren er snø, med snøstorm. Men de tørre og varme sommermånedene - et tegn på at i desember og februar er sannsynlig å være ekstrem kulde og mye snø.
Ifølge nasjonale tegn god avling av bær brød og sommer varsler hard vinter, men overflod av eikenøtter på eik - varme i vinter. Hvis du oppdager at mange eikenøtter på eik i september, så gjør deg klar for tung snø før jul.
Mange web på Indian Summer - den kalde vinteren, og når du hører torden i oktober, vet du at snowless vinteren blir mild og kort. Ifølge skiltene vind og snørik vinter bør vente til høsten fugler flyr lavt, og biene i kuben letok zaliplyuyut voks slik at hullet er litt fremtredende.
Ifølge skiltene og den lange harde vinteren, hvis fuglen å fly sammen igjen, eller sommer var en god avling av nøtter og sopp nesten ikke var.

Kortsiktige prognoser

Vinter på hendelsene som finner sted rundt oss i naturen, kan du gjøre kortsiktige prognoser. For eksempel, hvis en vintermorgen fugl piper, det vil helt sikkert bli kaldt om natten. Når du merker at vinteren varm dag gås etappe løper ut, vet du at lang gode været ikke vil vare, snart kaldere. Men hvis mange grener av gran å bøye snøstorm, været vil være klar snart.
I vinter snø bør forvente hvis kråkene og ravnene sirkler i luften og karkayuschaya kråkeflokk på himmelen varsler kaldt. Crows kan fortelle oss om vinteren tine. I dette tilfellet, er de i lang tid sitter på bakken, ikke stiger til himmelen, og ikke sitter på treet.
Det faktum at vinteren vil snart bli iskaldt, kan forstås av følgende tegn:
- Kylling stående på ett ben;
- Hester sove står opp;
- Røyk stiger opp fra pipa pilar;
- Pale måne på himmelen, i halo;
- Ingen skyer, og nordavinden blåste;
- Klar krutorohyy måned;
- Blinkende stjerner.
Nasjonale tegn på godt vær i vinter for mye. Så snart å være sol, hvis buskene og trærne eller skyer fluffy frost linje opp barer. Forvente pent vær, når det kommer til snø om vinteren eller en lett bris i huset skodder misted i kulden.
Ifølge tegn på kraftig snøfall begynner når røyken fra røret i bakken uten vind faller, natten ble stoppet frost eller snø i kveld, men himmelen er ikke proyasnyvsya.
Folk varsler si som kan oppstå vinter tøvær når:
-the isvann står i kulden;
- I ovnen hvitt lys, svak utkast eller varme raskt slukket;
- Dompap under et vindu eller synge sammen raschyrykalys spurver;
- Under snøen falle store snøflak.
Du lagt merke til vinter kvelden eller om natten tåke, og det utsvevende lenge? Vet hva morgen ikke vil fryse. Når isen sprekker under føttene, vil det kalde været vare ikke lenge.
I kveld, for å være sikker på at morgendagens vær, ta en titt på stjernene. Ifølge nasjonale tegn, hvis solen er rød, vil det være en sterk storm. Snø varsler skyene flyter mot vinden. Ifølge tegn på varme vil ikke være der når skyene i nord, spurver gjemmer seg under taket, brensel eller annet ly, og førti flyr nær husene.
Winter ren blå himmel - et sikkert tegn på en klar, stabil vær. Men når det er på tide du oppdager at spurver sitte stille, du vet - gå snø. Selv om gate sterke vinden blåser og det snør, og protein, forlater sporet som går langs bakken, sikkert snart å være stille, varmt vær.

Om været endringer kan ikke bare bli bedømt av hendelser utenfor.
 Hvis katten din sitter i vinter i ovnen, vil det være kaldt, shkryabaye etasje - en snøstorm, skrape veggen - dårlig vær, og ligger med buken opp til toppen vil være varm.
Ikke gå ute om natten for å se månen. Når det flatt i vinter måned vil gå all snøen, og de skarpe endene varsle en kald, men klarvær. I henhold til nasjonale tegn og tykk gul måne bebuder vått vær for hele kalendermåneden, og lett og tynt at det vil være klart. Forvente regn og tåke neste dag, hvis du så en flott kveld og en rødlig måned. Dårlig vær er bare noen få dager, når fullmånen på himmelen synlig rene og lyse månen, og når månen rundt denne tiden er det en sirkel, før måneden er sikker på å være mye regn og vind. Ifølge tegn på vinteren frost bør vente til månen vises på himmelen og horisonten på begge sider synlige flekker.  
Folk tegn på høstHøst - tid for våre forfedre dømt om neste års varm eller kald, eller sulten vil være solid, men hva er den mest tid til høsten? Selvfølgelig, og høsten er det mange langsiktige og kortsiktige ta!
Lange tegn
I skogen mye aske? Alt regnet vil falle, og vice versa, forteller en liten mengde bær oss at den tørre høsten forhånd. Når høyt og sakte kraner flyr og "snakke", vil været i september, oktober og november nyte varmen. Også en god og rettferdig vær varsler september torden. Ifølge skiltene, i begynnelsen av september hvis du lagt merke til i himmelen sjeldne skyer, er høst klart, men kaldt.
Når den indiske sommer regnfull, er høsten alle tørr. Også klart vær i høstmånedene portends et stort antall web i løpet av denne perioden. I sommer trærne var gule blader, dere vet at høsten vil komme snart. Og når selv vokst grankongler på lav, så frost bør vente før vinteren.
Storm i august viser at høsten er lang. På de lange og kalde høst enger og si, innviklet tenetoy, stær som ikke er i en hast for å fly, og gjess, rusler flokker i sommer.
Ifølge nasjonale tegn januar været 3 "show" oss, hva vil være av september måned, January 4, "ansvarlig" for været i oktober, og den femte januar portends værhendelser i november. Hvis julen er tørt og vindstille, og deretter i høst ikke forvent kraftig regnvær.
On-Darya hryaznoprolubku at 1 april feires, overskyet? Ifølge skiltene, noe som betyr at 1 oktober vil også være overskyet, men regn er sannsynlig å være tilgjengelig. 7. april på Maria budskapsdag, oppmerksom på at hvis det regner, fordi hvis det er deretter forventet å falle en god avling av sopp. Forventer også mye sopp i høst, da 7. juli festen for Midtsommer, vil stjernehimmel nattehimmelen være.
Regn 10 juli - et sikkert tegn på fuktig og dyster Indian summer. En tørr og klart vær varsler skyfri høstværet den 26. juli. Det faktum at vi venter på høsten, kan været bli dømt etter 1. august. Neste dag, 2. august fortelle deg hva du kan forvente fra 27. september.
Ifølge skiltene, hvis 11. august på Kalinov dag, er morgen varm, høsten frost vil ikke komme. " Varmt og overskyet 15 september varsler varm og vindstille første måneden av høsten. 23 august på formiddagen, så på vannet, rolig flyt uten bølger og boblebad løfter falle uten frost og sterk vind. Også rolig høstsesongen verdt ventetiden hvis 27 august utenfor varm og skyfri.
29. august når ortodokse folk, sa tredje Nut Spas, ser ikke fløyet ennå kran. Hvis så, for cover, 14. oktober vil sikkert være iskaldt. 3 september klar dag? Fire uker har godt vær utenfor vil bli.
14 september - Semen-dagers letoprovodtsa:
Frø for klar - å varme Indian summer;
mange tenetnyka på Seed oseniny - Høst lange men klart;
på Simon-dagers tørr - tørke for å falle.
1 oktober igjen se uten kraner fløy i ditt område. Når de ikke er synlige den dag i dag, ikke forvent null temperaturer tidligere Artemyev Day (November 2). Gunstig en treg høst og snø kan vente frem til 3.oktober tåkete og varm, og den lange web proulkam hvite fluer.
4 oktober er dagen Kondrati og stasjonen. Været i dag de nasjonale skiltene vil vare i fire uker uten endring.
Korte tegn
Høsten kan gjøres kortsiktige værmeldinger, basert på folks overtro. Erfarne observasjoner vurderes er:
- Crimson Dawn - til vind;
- Vindstille gyllen solnedgang - til skyfri dag og stille;
- Rød solnedgang - vinden blek - vente på regn,
- Rosa eller røde kveldsskyer som vises på himmelen rett før solnedgang, gi vind;
- Røde skyer før soloppgang, vind og mørke skyer - en liten regn;
- Solen går ned i skyen - regnfull dag;
- Ren og rolig solnedgang daggry kveld - det vil ikke regn.
Dobbel eller trippel regnbue fall - et tegn på regnvær. Også, lover dårlig vær en lav bue, som ender hviler på elv eller innsjø. Når en regnbue vises etter høst regn, regn ikke lenger, og hvis etter - ta et par timer med regn.
Hvis nattehimmelen er dekket med skyer i høst og vinden øker, ikke fortvil - det er ingen fare for frost. I dette tilfellet skiltene, jo sterkere vind, jo mindre sannsynlig er den lokale frost.
Du så at hunden graver i jorden i høst? Være regn! Når hun ruller rundt på bakken, da stormen vil komme snart. Hvis kjæledyret ditt er krøllet sammen til en ball, vente på kaldt og strukket ut på gulvet, vil det være klart og varm.
I november blinkende stjerner portends været blir dårligere med økende vind. Hvis huset salt dempe fallet, vil de neste dagene være vått ute. Sterk vind i regnet - et tegn på god høstværet. Men golden-bronse farge av solen i vest eller øst portends dårlig vær.
Når fjærfe ikke gjemmer seg fra regn, du vet, han kort. En sør vind bringer lang høstregn. Hvis morgentåken stiger opp av vannmassene, det kommer til å regne i ettermiddag.
3 oktober nordavinden blåste? Snart vinter vil bli. Sør vind løfter varme, Western - litt regn og øst - lang dusj.  
Яндекс.Метрика