Det høyeste fjellet i verden
 Den høyeste fjelltoppen i verden er Qomolangma (Everest), som ligger i Himalaya. Oversatt fra den tibetanske navnet på fjellet betyr Divine Mother of Life. Det engelske navnet på Mount Everest i ære overdro hodet geodetiske service, George Everest. Det høyeste fjellet i verden ligger i den tibetanske fylke, på grensen mellom de to land: Kina og Nepal.
 Den høyeste toppen av fjellet (1848 m) ligger på ryggen-Mahalanhur Hymal, i Kina. Formen ligner en tre-sidig pyramide Everest, sør skråning som er brattere. Det er ikke holdt snø og firn, slik at det alltid er åpen. Den øverste består hovedsakelig av sedimentære avsetninger. Om natten synker temperaturen til minus 60 grader, når vindhastigheten 200 km / t.
 Radhanat Sykdar, indisk matematiker og landmåler, basert på trigonometriske beregninger var i stand til å avgjøre i løpet av sin reise til India i 1852, som Qomolangma er den høyeste fjelltoppen på jorda. Deretter måle høyden på toppen begynte Geodetic Service of British India. Ifølge deres beregninger, høyden på Mount Everest var 8839 meter og estimert indiske målere bruker teodolitter - 8848 meter.
 I dag, som er den høyeste fjelltoppen i verden, tiltrekker Mount Everest ikke bare profesjonelle klatrere, men også mange turister som ønsker å se på de ekstremt vakre steder på planeten. Ifølge de siste statistikk om 4000 mennesker til alle tider i stand til å erobre denne toppen, ble mer enn 500 mennesker drept i fjellene, prøver å klatre til toppen.
 Mange kunne ikke tåle kulde og gradvis øke trykket, og noen bare døde av sult. Mange brøt seg inn i avgrunnen, men på tross av det, i 1953, fant mannen som kunne erobre mektige og nådeløse snødekte topper. Det var en newzealandske Edmund Hillary, reisende og pioner. Folket i denne ekspedisjonen bruke oksygenutstyr. I 1965, George Everest, den britiske landmåler, markerte toppen av fjellet på kartet. Den ble oppkalt etter den høyeste fjelltopp. Den første bestigningen ble utført ca 50 bestigninger, men ingen av dem har mislyktes. Noen nådde en høyde på 7000 meter, kan man ikke stå ned og ned, noen omkom på den rette måten.
 I det neste tiåret for å erobre den høyeste toppen, sluttet klatrere fra ulike land: Kina, USA, India, Japan, Italia og så videre. I 1975, klatrer den første kvinnelige Everest-ekspedisjonen. Den første kvinnen som vant Qomolangma, var klatrer fra Japan Dzyunko Tabэy (1976). Neste beseirere fjellene (Reinhold Messner, Peter Habeler) storm Everest uten oksygen utstyr.
 I dag, er Mount Everest glade for å ønske turister og reisende fra hele verden. Ganske stort område utstyrt fjellveier med varierende vanskelighetsgrad i skianleggene. Fans av ekstrem avslapping kan tilbringe ferien ved å besøke en av disse feriestedene.  
De største vulkanene i verden
 I antikken ble vulkaner anses titulerte romerske guden for smia, og deres utbrudd prinsippet lage ny rustning. På kloden registrert rundt 1000 aktive brann gigantene. De største vulkanene i verden er i Sør-Amerika, Japan, Indonesia, Sicilia, Hawaii, Grønland og Kamchatka. Den fjerde delen av fjellformasjoner dekket med vann. Fjellene i den spesielle strukturen, som ligger ved krysset mellom tektoniske plater, med hvert utbrudd av magma er høyere. Derfor, den eldre vulkanen, så det er høyere.
 Vulkaner i Amerika
De største vulkanene i verden
 Den største vulkanen Ojos del Salado, som på spansk betyr "salty øyne" Inca stammene dyrket som et hellig fjell. I sin krater innsjø ligger mest salt hav i verden. Ojos del Salado ligger i Andesfjellene på grensen mellom Chile og Argentina. Utdødd giganten høyde på 6893 meter grenser til Atacama-ørkenen og historien til en fornem gang. Sjeldne forsøk på hans utnevnelse påminnelser i form av damp og svovelutslipp ble observert i forrige århundre, skjedde den siste hendelsen i 1994.
De største vulkanene i verden
 I Bolivia er det en annen utdødd giganten høyde på 6520 m - Sahamy vulkan. Ved 24 km unna ligger grensen til Chile. I Peru stiger 6425 meter giganten Coropuna, Chile - San Pedro (6154 m), og i Ecuador - Cotopaxi (5897 m).


De største vulkanene i verden
 Avrunding ut listen over farlige fjell gigantene nespyaschaya Ruiz høyde 5400 m, som ligger i Sør-Amerika i Colombia. Forferdelig og uforutsigbar giganten innhyllet i røyk, og definitivt i luften lukter svovel. Hans arbeid i 1985 ødela byen Armero befolkning at det er fullstendig slettet fra jordens overflate.
 Den første linjen i listen over afrikanske kjemper og sjette posisjon i verden, er Mount Kilimanjaro, hvis topp toppet av tre vulkanske kjegler 5895m høyde, 5149 m og 3963 m. Det var gyldig bare 200 år siden. Ifølge forskere, til aktiv smeltende is spare 2033 afrikanske giganten iskappe til toppen av hans allerede valgt tropisk skog, ispedd innsjøer, elver og fosser.
De største vulkanene i verden
 Dette etterfølges av meksikanske Pico de Orizaba, som ligger i Nord-Amerika og i 1001 kåret verk i verden. "Star Mountain" som aztekerne kalte det, en høyde på 5636 m nyter utrolig popularitet. I nyere tumult i form av 7 kraftige reduksjoner ferdig i 1687. Vulkanen står i strålende isolasjon midt i flotte daler og imponerende utsikt over dets storhet. Blant sine nærmeste naboer - Sierra Negra vulkan, Popocatepetl (5452 m) og Istaksiuatl.
 Den kraftigste og høy vulkan, som ligger på fjellkjeden Эdburs er Demavend vulkan (561027m). Fjell stiger i Iran, 69 km fra Tehran. Snø på toppen er hele året, og ligger i krateret til en gigantisk frossen innsjø som har en diameter på 400 meter. Vulkansk aktivitet ble observert i den første og andre æra. Med gigantiske forbundet med mange historiske hendelser og gamle legender.
De største vulkanene i verden
 Den mest aktive vulkanen i er Kluchevskoy høyde på 4750 meter, ligger i nærheten (60 km) fra Beringhavet.  
Den største vulkanen i verdenVulkanen, som er den største i verden, som ligger i Hawaii. Det Mauna Loa. Høyde giganten er mer enn fire kilometer. Hans tittel var den største vulkanen i form av sin materielle form, dekker lava et område på mer enn fem tusen kvadratmeter. Hver utbrudd av Mauna Loa - det er en utrolig mengde av lava.
De største vulkaner
Kraftig utbrudd av Mauna Loa er et imponerende syn, takket være enorme glødende lava fontener som raste ikke bare i krateret, men trakk seg ut av sidene. Lava kastet ut til en høyde på hundre meter, og tid er en fontene og tusen meter. Splash, blåst av vinden, trakk en tynn tråd, og inkluderer en betydelig avstand. Lava, vыrыvayuschayasya side avslutter med et brøl renner nedover bakkene, kollapset stryk og avsatser. Kantene er dannet tornadoer som følger strømmer lava.
På jorden, det er tusenvis av vulkaner, den viktigste av som når en høyde på seks og en halv miles. Men hvis vi betrakter hele solsystemet, jordas største vulkan ser liten i forhold til de som er åpne på Mars. Fire Martian vulkan har utrolig høyde - tjuefire kilometer over omkringliggende terreng. Den største av dem heter Olympus. Fjellet har en diameter på 550 kilometer basis og på toppen av kalderaen. Mount Olympus - høyeste vulkanen blant dem kjent i planetene i solsystemet.
Gigantiske vulkaner
Den farligste vulkan Merapi og store i Indonesia. Den ligger på øya Java, og har en høyde på 2914 meter. Store utbrudd forekommer hvert sjuende år, liten - omtrent to ganger i året. Vulkanen røyker nesten hver dag. En av de største utbruddene skjedde i 1673, da elementet ble revet flere byer og landsbyer som ligger ved foten av vulkanen. I det tyvende århundre var ni kraftige vulkanutbrudd, i en av som drepte mer enn tusen mennesker.
Like farlig vulkan i Kamchatka Koryak. Den har en riflet kjegle riktig å måle og kutte toppen. På bakken er et sirkus, hvorfra ned to breen. Lengden av den første - kilometer, den andre - mer enn fire kilometer. I bakkene og ved foten - lava kjegler og slagg side utbrudd.
Aktiv største vulkan Etna. Det ligger på østkysten av Sicilia. Bare ring høyden av vulkanen er umulig, som følge av utbrudd som oppstår med noen måneder, det høyeste punktet er i stadig endring. Etna-området - 1250 kvadratkilometer. Sin vulkan hver tredje måned som spyr ut lava. Vulkanen er svært farlig i tilfelle av flere kraftige utbrudd kratere på samme tid.  
Den største øya i verden

Den største øya i verden
 Den største øya i verden - Archipelago, Grønland. Det er grenser to Okan: Arctic Ocean, på nordatlantiske - fra sør. Arealet av denne øya - nesten to millioner kvadratkilometer, men befolkningstettheten er ikke opp til enda en person til kylometr2. Dette er på grunn av alvorlige klimaforhold overnattings på Green Earth, fordi øya som oversatt fra engelsk.
 Island History
 Maste Grønland startet i antikken, ble landet pionerer vikinger i 875 AD. Frem til år 1261 øygruppen var en selvstendig stat med en republikansk styreform. I det året, har de lokale folk sverget troskap til den norske kongen, som i sin tur, lovet å levere all nødvendig nordlige øya. Selv fikk inn denne økonomiske avhengighet, folk holdt sine lover og forskrifter. Snart øya forsøkt å hevde det danske riket siden første norske vikingene bosatte seg her har ikke vært i stand til å tilpasse seg det harde klimaet på Grønland og snart forlot det bak dem var danskene. Dateres tilbake til 1536, da den offisielle union av Danmark og Norge, som skandinavene ga øya besittelse dansker. Forresten, har Danmark fortsatt denne øygruppen.
 Befolkningen i Grønland
 Til dags dato, den største øya i levende etterkommere av eskimoene, anses urbefolkningen på Grønland og nordmenn og dansker - Europeisk koloniherrer.
 By Grønland
Den største øya i verden

Den største øya i verden
 Den eldste byen på øya er hovedstad. Den moderne navn - Nuuk og gamle - Godthåb, som kan oversettes til Good Hope. Vet den eksakte datoen for grunnleggelsen av oppgjøret - 1756 år. I dag er antallet innbyggere i hovedstaden på Grønland er bare 15.000 mennesker. Her er den berømte Nasjonalmuseet for Grønland, og det eneste universitetet i øya - Pedagogisk institutt, og flere høyskoler. I Nuuk i 2002. De arktiske vinterleker ble holdt, som ble fulgt av russerne.
Den største øya i verden

Den største øya i verden
 Den nest største by, som ligger på den største øya i verden, er Qaqortoq (Yulianshob). Det er den eneste fontenen av Grønland, dekorert med mange tabletter som hvem som helst kan skrive navnet hans.
 Coat of Arms og Flag og Grønland
Den største øya i verden

Den største øya i verden
 Emblemet av øygruppen viser en isbjørn på en blå bakgrunn. Utvalg av symboler og farger helt tilfeldige. Blå bakgrunn er en personifisering av de to havene og isbjørn - den vanligste dyret i North Island. For utformingen av flagget av landet var også brukt to farger - hvit og rød. Sistnevnte ble valgt på grunn av den politiske avhengighet av Danmark fra Grønland. Sirkel, som ligger på en bakgrunn av rødt, som symboliserer den stigende og pryzahidne dagslys. Men det er en annen versjon av det - isbreer, som er de viktigste attraksjonene på øya. Tross alt, hvis alle Grønland isbreer har smeltet på samme tid, havene hevet vannstanden bare syv meter.  
Яндекс.Метрика