Påske. Historie og tradisjoner for å feire påskeBarn på påskeferie

Historien om påskeferien for barn

Ortodokse kristne kaller påske "ferie feiring feiringer og helligdager." På denne dagen den ortodokse kirken feiret Jesu Kristi oppstandelse. Denne ferien symboliserer seier av gode over det onde, lys over mørket, holder den historiske minne om sonoffer for skyld frivillig menneskeheten om Jesus Kristus og hans oppstandelse.
Christian Påsken feires ikke av solenergi og månekalenderen og derfor ikke har en stående dato.
Hvordan kunne det skje Kristi oppstandelse fra de døde? Ett bevis på dette store miraklet tilhører Hermydyyu historiker, offisielle ystoryohrafu Judea. Friday Night Hermydyy personlig gikk til graven for å sørge for at de døde kan gjenoppstå. I det svake lyset så han daggry av vaktene ved inngangen til graven. Plutselig ble det veldig lett, og det var et menneske på jorden, som om vevd av lys. Det var et tordenskrall, men ikke i himmelen og på jorden. De skremte keepere hoppet opp og umiddelbart falt i bakken. Steinen som dekket inngangen til hulen, rullet. Snart lys over kisten forsvant. Men når Hermydyy gikk til graven, begravet kroppen var ikke der. Legen trodde ikke at de døde kan gjenoppstå, men Kristus, i sine memoarer, "er virkelig oppstått og vi alle så det med mine egne øyne."

Tradisjonen med å feire påske

Påsken innledes med alvorlig semytyzhnevyy Lent, når de troende avstå fra visse matvarer. Uken før påske kalles Holy Week. Hver dag Uke hendelser assosiert med de siste dagene av jordiske livet av Kristus.
På dagen før påske - påskeaften - gamle og unge troende samles i kirker for bønn. I templet bringer spesiell påske mat, for å hellige det. På oppstandelsens dag på bordet satt spesielle retter som er utarbeidet bare en gang i året - Påske, ost kake, påske påskeegg. Kommer ved midnatt, begynner kirker prosesjon. Påskeaften påskedag er i endring.
Men påskeferie - det er ikke bare bønn. Denne festivalen var alltid en annen side - sekulære. Så lenge påske service, våget ingen å hengi seg til festlig underholdning. Men når "ikoner var" rozpochynalysya påskehøytidelighetene.
Hva underholdning laget for påsken? Første måltid. Etter semytyzhnevoho post igjen hadde råd til noe mat - hva ditt hjerte ønsker. I påske retter på bordet mange tradisjonelle russiske retter delikatesser. Held (og fremdeles holdt alle slags spill med påskeegg, dans, ridning på en swing.
Påske hrystosuvatysya akseptert. Alle utvekslet påskeegg og kysset hverandre tre ganger. Hrystosuvatysya - gratulerte hverandre på anledningen, og farget egg med et symbol på livet.
Lenge før utseendet av Kristi gamle folkene trodde egg prototype av universet - det ble født med den verden som omgir. I slaviske folkeslag som adopterte kristendommen, ble egget knyttet til fruktbarhet av landet, med våren gjenopplivingen av naturen. Det er et symbol på sola og livet. Og for å uttrykke respekt for ham, våre forfedre malte egg.

Festlig påske merker

Den ortodokse tro at påsken kan bli sett mirakler. På den tiden lov til å be Gud om oppfyllelse av sine ønsker.
Fra hedensk tid forble skikken å helle påske brønner eller elvevann.
I påsken eldre kjemmet håret med et ønske om at de hadde så mange barnebarn som hår; bestemor vasket med gull, sølv og røde testikler håper å bli rik.
I påsken ungdom klatret på taket for å møte sola (var vanlig oppfatning at påske "sol spiller", og mange prøvde å bruke dette øyeblikket).

Easter godbiter
Påske kokt
Ingredienser
➢ 2 kg ost,
➢ 1, 5 kg av rømme,
➢ 1, 5 kg av smør,
➢ 12 egg (eggeplommer)
➢ 1, 5 kg sukker og vanilje.

Forberedelse

Forberede påsken torsdag (best) eller fredag.
Ost gni gjennom en sil. Ikke gå glipp av ost gjennom en kjøttkvern, ellers blir det tettere og må være fornøyd med oksygen. Rømme, smør, rå eggeplommer pund og en halv kopper sukker. Alt av denne blandingen i en panne, legg i brann og røre.
Når massen smeltet, tilsett resten av sukkeret, røring, varme, men ikke la det koke opp.
Legg klype vanilje, mix, kult. Del vekt i en gasbind pose og henge til flytende glass. Permisjon i 10-12 timer. Da masseskifte i pasochnytsu trykk og flat.
Påske. Historie og tradisjoner for å feire påske
Hva bør være påskekurvSpring påske fest faller hvert år i et annet nummer og dato. Hva bør være påskekurv, som bærer kirken på oppstandelsens dag? La oss vurdere dette spørsmålet.
Hovedproduktet er brød - påske. Som et symbol på ferie, betyr Kristi legeme. Påske kan dekorere ikke bare glasur, men forskjellig sukker pulver, som tørket frukt, nøtter, valmuefrø, etc. Uansett hva legge til, vil fortsatt være deilig.

Også i påske kurv egg må være.
 Som vi vet fra legenden som Maria Magdalena så Kristus i graven no. Så hun rapporterte det til keiser Tiberius, som bestemte seg for å gå med gaver.
Hva bør være påskekurv

Hun tok som en gave - den vanlige egg. På et møte med Magdalena, Tiberius sa at mennesket ikke kan stå opp fra de døde, akkurat som egget kan ikke plutselig bli rød - og egg ble umiddelbart lyse rødt.
Maleri egg (pysanky) er en annen viktig symbol på gamle slaverne. Bildene på egg hadde noen verdi fra donor til hvem de ga. Selv i dag mest verdi tapt, men tradisjonen med malte egg forble likevel. Easter egg og påskeegg symboliserer evig liv og fødselen av et nytt liv.
Hva bør være påskekurv

Vin - et symbol på Jesu blod. Du kan ikke innvie påsken sterkere drinker. Siden under liste over produkter bønn er ikke nevnt. Tross alt, vi bringe Gud helliggjørelse.
Salt, i henhold til en Presten er nødvendig.Siden den fulle smaken av mat føles ikke på grunn av det i alle fall ikke glemmer.
Hjemmelagde kjøttprodukter som pølse, hode, kylling og andre - et symbol på offer.
Viktigst - ikke misbruker det. Produkter må være i kurven så lenge som nødvendig.
Etter hjemkomsten fra kirken bare bedre ikke å prøve produkter fra kurven, og den neste dagen.
Ikke plasser gjenstander i kurven, mynter og mer.Greener kurv for registrering og midt tenne et lys - det er nok.

Husk - ingenting kan kastes.
 De fleste spiser, dele med familie, Har gitt nyschyn. En skallet av egget kaste i vannet og sa: ". La Rahman vet at vi har påske"  
Carnival 2014Carnival 2014- En ferie som har kommet til oss fra hedensk tid. På den tiden han var "bundet" til den dagen vårjevndøgn, og feiret i sju dager til denne dag, og syv dager etter. To uker ble viet til feiringen av Carnival farvel til vinteren og Spring Awakening.
Det ble antatt at i denne perioden the Sun, som barn sanger, får gutter Jari. I hans ære, og mange bakt pannekaker - gul, rund og slike fine som ville prosvichuvalas gjennom jævla solen. Denne tradisjonen har overlevd til i dag, samt skikk på slutten av olje i uken for å brenne en dukke som representerer vinteren.

Men feiringen blir noe endret. Når Carnival i 2014?

I 2014 vil festivalen finner sted fra 24 februar til 2 mars.
Carnival 2014 dato
Etter innføringen av kristendommen begynte å feire Pancake Day siste uken før fasten, som endte med den største kristne ferie - påske. Dermed Pancake uke fikk noen ekstra mening - det var en "overgang" uke, da lov til å spise fisk og meieriprodukter, men kjøttet er har vært umulig i forberedelse til fasten.

Og du elsker å feire Pancake Day?

Det ble antatt at på fetetirsdag, og fortsatt kaller det cheesy uke, var det nødvendig å gjennomføre så moro og bedre matet, fordi hennes snus, og levde neste år.
Tilsvar Oil Week var en tid for å støtte og styrke familieforhold. Nygifte ønsket velkommen iscenesatt hans "brud", noe som gjør kysse offentlig. Porodnyvshyesya familie nødvendigvis festlig uke besøkte hverandres hjem, og ikke glem å huske avdøde slektninger.
De som ikke har sluttet seg til i ekteskapet konvensjonelt "straffet" - knyttet til benet eller nakke stykke tre, kvister eller tape, og så ble tvunget til å gå for en stund. Senere kan du innløse forfriskninger eller penger.
Hver av de sju dagene av Carnival har sitt navn og sine skikker.
Mandag ble kalt "møte". På denne dagen folk "møtt" Pancake - halm gjort utstoppet, kledd i sine kapper, plantet på en stang og gjennomført i hele fylket med en munter og oppkvikket sanger. Deretter fugleskremsel igjen på et sted hvor det var flere festligheter.
Denne dagen endte deploy lysbilder, komplett svinger konstruksjon, rundkjøringer, boder, bord og telt arrangert. Mistress startes pannekaker, og ikke bare som en spesiell sjarm og ritualer. Den første pannekake ikke spise, ga han til de fattige, slik at de ville pom'yanuly avdød.
Tirsdag stylet "flørter". Gutter og jenter besøkt hverandres hjem - spiser pannekaker, ri en berg og dalbane. En morsom begynte på torget. Single gutter på festlighetene stirret hverandre, på jakt etter en make. Jenter formuer, ved kikket på hvordan spise pannekake fylt henne som en ung mann.
Onsdag var "Gourmand". Huset iscenesatt overdådig fest. På denne dagen mor-kalt alle sine svigersønner og sjenerøst behandlet en rekke pannekaker. Unge sønn-head smurt med olje som han bare "prymaslylsya" til sin kone. Og i områder åpne telt og solgte kaker, skadelig, nøtter.
Folk hadde det gøy, ridehester og rozihruvav morsomme sketsjer om forholdet mor-i-lov og. De sa at behovet for gourmand "er å hikke, drikke perhotы å synge til nadsadы, dans till you drop".
Torsdag kalt "binge", "Razgulay." Fra den dagen begynte "wide pannekake" - feiringen pågikk i full kraft. Utnyttet hester og syklet rundt i landsbyen med klokka, "solen". Menn arrangert knyttneve kamper og ta snø slott, barn rir på berg-og dalbaner som i så mye.
Folk poteshaly bære bånd, dukke, boder. All moroa, iscenesatt karneval, ridende på en huske, karusell, ble behandlet forslag delikatesse og beundret fyrverkeri.
Fredag ​​- "Teschin vechorok." Som svar på mor-i-lov av gjestfrihet nå inviterer henne til hans pannekaker. Også ifølge tradisjonen denne kvelden forbereder mel retter: dumplings, djevelrokker, dumplings, kaker.
Lørdag kalt "zovychni sammenkomster." Ung datter inviterte meg til å besøke søster svigermor, søstre den mannen. Hun har også innkalt sine ugifte venner, hvis søster-i-loven ikke var gift. Og hvis mannens søster var allerede gift, deretter invitert sin mann og familie. Datteren måtte heve zolovke god gave som vil bringe henne til ham.
Søndag kalles "Tilgivelse søndag". Folk spør hverandre om tilgivelse, spør alle, selv om ingen spesiell feil. De sier noe sånt som dette: "Tilgi meg hvis jeg hva du har skylden", og i svaret å si: ". Gud tilgi, og jeg tilgi"
På torvet tilgitt dukke Olje eller vinter, takker henne for vintermoro og misbrukt av frost og kulde. Deretter sanger og roper det brant. I de store brann folk kaster all mat som ikke er spist i den siste uken - pannekaker, ost, smør, fisk - i morgen fasten begynte.
Når brannen litt pryutyhnet, er det siste arrangementet av kvelden - unge lidenskapelig hopper over brannen. Dette er så gøy og enderOlje Week 2014.
I den ortodokse tro anses at betydningen av olje i uken - at tilgivelse akkumulert bilde, forsoning med våre naboer, styrke familieforhold, forberedelse til fasten. Tenk deg at du denne julen vil være morsomt, tilfredsstillende og varme!  
Яндекс.Метрика