Hvor mange katter værhår og tenner?
 Katter - vakre og grasiøse skapninger. Er det mulig å forestille seg noe mer søt enn fluffy katt snute med lange værhår! Som våre nærmeste naboer og venner, synes de godt studert dyr. Selv om ikke alle kan si nøyaktig hvor mange katter tenner og bart? Men vitenskapen vet svaret på dette spørsmålet.

 Hvorfor katter trenger en bart på?

 Vi vet alle hvordan kattene er godt orientert i rommet. Og alt takket være den følsomme hår, inkludert barter, selv om det er - ikke bare taktile organ dyr. Så mange katter værhår?

 Bare 24 dyr whisker. Det er vitenskapelig kalt kattens værhår - tykke, fleksible og lange. De som utfører taktil funksjon. Whisker (kalt slik fordi de kan variere luftstrømmen) ligger hovedsakelig på den øvre leppe, i fire rader på hver side av kattens snute til 12 stk. Imidlertid lik i funksjon og struktur av hårene vokse under haken og over øynene. I tillegg, katter er særlig sensitive hår på tuppen av ører og på kulene på føttene. Ikke i noe tilfelle bør ikke fratas katt værhår, da dette vil ødelegge sin særegne system av orientering og navigasjon i nærområdet. Whisker kan vise stemningen på dyret. Hvis de er rettet fremover, betyr det noen nysgjerrighet eller mistanke. I en aggressiv stemning katt whisker presser mot snuten. Men heller murlыkayuschee og dyreliv kan gjøre det samme.
Hvor mange katter værhår og tenner?


 Skarpe tenner katt

 Hvor mange katter tenner? Hos voksne dyr av 30 er fire hjørnetenner, som mange store urfolk, og 12 kniver og 10 små urfolk. Tenner bryter ut i katter allerede på 2-4 uker av livet kattunge. Til å begynne med var de 26, men så snart de første tenner er erstattet med permanente, og det er å oppnå en katt 9 måneders alder, vil øke deres antall.

 Selv om disse dyrene har lenge vært tamme, de står fremdeles rovdyr. Og katter tenner laget for jakt og våpen. Dyreoffer så spennende å pierce sine to hoggtenner - det er gjort til musen (eller fugl) ble lammet. Ikke rart zoologer kaller katt predator perfekt: smart, grasiøs, lyn, sjelden synker den sitt bytte.

Den laveste temperaturen på jorden
 Antarktis. I tittelen på den sørligste delen av verden høres tøffe tone. Ubegrenset is dekker hver av de seks kontinenter av planeten vår. Dens territorium er ganske stor - 14 millioner kvadratkilometer.. Den gjennomsnittlige årlige temperaturen i Antarktis er -489 ° C. I 1983 Sovjetstasjonen "Vostok" ble spilt temperatur posten som er vanskelig å forestille seg. Temperaturen falt til 89.2 ° C. Den laveste temperaturen på jorda i historien om observasjoner. Overraskende, i Antarktis og er varm nok. For eksempel, når det var i sommervarmen (26,3 ° C).
 Historien om oppdagelsen av Sydpolen
 James Cook, engelsk navigatør i 1772-1775 år to ganger nærmet nær nok til Antarktis (ikke mindre enn 300 km). I 1820 russiske ekspedisjonen M. P. Lazarev og F. F. Bellingshausen ombord "Peace" og "øst" kom til kysten av Antarktis, nesten nær. Reisende ble gjennomført omfattende forskningsarbeid i farvannet rundt Sydpolen. Vi undersøkte vanntemperaturen, dybde og strømnings. Russiske forskere har oppdaget 29 øyer som ligger i umiddelbar nærhet til fastlandet. I årene 1821-1823 i Antarktis nær zveroboy Uэddell og Palmer. I 1841, britiske oppdagelsesreisende James Ross oppdaget isbremmen, som fortsatt kalles Ice Shelf. E engelskmann. Shackleton 9 januar 1909 nådde breddegrad 88 ° 23 ', som ligger bare 179 miles fra polen. Det var først i 1911, var norske oppdagelsesreisende Amundsen i stand til å få til det sørligste punktet på jorden. Interessant nok var det første Amundsen kommer til å erobre Nordpolen av jorden, men får vite at det har vunnet Robert Peary ekspedisjon, norske endring beslutning og gjort historie som oppdageren av Sydpolen of the Earth. 
 Flora og fauna i Antarktis
 Den unike klima av kontinentet hatt en betydelig innvirkning på flora og fauna i Antarktis. Det er ingen ferskvannsfisk og landpattedyr. I Antarktis er det lav, moser, sopp og bakterier. På kontinentet er det mange innsjøer bebodd av svært uvanlige mikroorganismer og bakterier. Bare da, har forskere oppdaget den unike typer alger (diatomeer og blå-grønn). I nord-vest for den antarktiske halvøya, hvor en litt varmere, kan du finne flere arter av blomstrende planter. En liten pingvin befolkning lever i kystnære farvann i Antarktis. Men hvert år er det mindre.
 Naturressursene i Antarktis
 I farvannet rundt Antarktis mange antarktisk krill og fisk som er svært verdifulle biologiske ressurser. I den østlige delen av Antarktis ble oppdaget områder rike på jernmalm, wolfram, gull, kobber og platina og diamanter. I Antarktis hylle presentere store mengder hydrokarboner. Ifølge geologer, kan Antarktis få minst 70 milliarder. Tonnevis av drivstoff. I dag forbudt i fastlands oppstrøms. I samsvar med traktaten av Antarktis, ingen land i verden har rett til å utvinne mineraler. Du kan bare forholde seg til forskning.
 Ozonhullet over Antarktis
 Første ozonlaget over kontinentet ble observert i 1985 av britiske forskere. Dette fenomenet er ikke permanent. I september og oktober (den første måneden av våren på den sørlige halvkule), ser det, i de første månedene av høsten (mars, april) når UV-lyset avtar, den nesten forsvinner. Presise data, som ville forklare ozonhullet over Antarktis er der fortsatt. Men det er kjent at forbrukernes holdning til naturen er ikke bidrar til å eliminere dette problemet.  
Den største fisken i verden
 Vann plass i dag fortsatt mystisk for oss og vablyachymy. Hva som ligger der under tonnevis av vann? Og at beboere dypet av sjøer og hav? En av de mest uvanlige fisk, så i tillegg til den største fisken i verden - en hvalhai. En stor, kraftig og likevel helt trygt for mennesker.


 Rekordholderen
Den største fisken i verden
 Hvalhaien - den største fisk, lever nå i vanndybder. I tillegg er hun den eneste familien av hvalhaier. Hun kan være stolt av - lengden på "fisk" når 15 meter, varierer vekt mellom 12-14 tonn. Men de sier at fanget og vinnere som er lengre enn 20 meter.


 Men forskere har dokumentert at forekomsten, hvalhaien, lengden som nådde 1265 meter og omkrets i den tykkeste delen av kadaveret - 7 meter. Denne haien "trukket" til 15 tonn. Fanget hennes 11 november 1949 i nærheten av Karachi om Baba øyer i Pakistan.
 Hvor du skal møte?
Den største fisken i verden
 Hvalhaien foretrekker vannet i Stillehavet og Karibia. Men noen ganger møter andre steder. Zoologer første møte med hvalhaier i 1828, det året - deretter fanget den første hai av denne familien. Det bør bemerkes at hval hai ganske aktiv og langsom. På grunn av det faktum at de bor i nærheten av vannet i de øvre lag), er det ofte fisk offer for skip - skip bare protaranyvaly.
 Styrke og kraft
Den største fisken i verden
 Hvalhai - en svært kraftig fisk. Dermed i det lille hodet og fem store gjellespalter. Combs, som er på hver side av haier, kan holde denne fisken i vannet. Halefinnen - halvsirkel. Det kan sees fra formen, ble disse hai kalt tilleggs ordet "hval".


Den største fisken i verden
 Body Color hvalhaien er vanligvis brun, sjelden - mørkegrå. Present flekker av gult eller hvitt. Gåte reproduksjon
 Denne fisken er ikke bare den største, men også en av de mest mystiske. Forskerne fortsatt ikke kan finne ut hvordan å avle hvalhaier. En tanke (og lenge) at dette hai avl, legger egg i kåte kapsler. Bakgrunnen for denne hypotesen ble funnet i Mexicogolfen egg der embryoet var en hvalhai. Teorien ble ikke bekreftet da til slutt bukveggen hvalhaien funnet spor av navlestrengen. Dette er kjent antyder zhyvorozhdenyy ung.
 Stor og aggressiv
Den største fisken i verden
 Alle har en tendens til å tenke at haier - fisken er veldig aggressive, og folk må holde seg borte fra dem. Men hvalhaien feeds bare på plankton, som hvalene. Men det kan diversifisere sine dietter små krepsdyr, blekksprut og småfisk.
Den største fisken i verden
 Han spiser godt, dette hai, bare åpner det hans munn og store flyter det i noen tid. Filtrert utgang, sender den til magen og frigjøre vann gjennom gjellene. Roth hvalhaien ser skremmende - det til 35 tusen tenner. Men de ikke utfører funksjonene bite eller tygge mat, de bare holde så nær byttedyr fanget i munnen.

 Forholdet med personen
Den største fisken i verden

Den største fisken i verden
 En person trenger ikke å frykte hvalhaier - de er kjærlig og nepuhlyvы. Noen dykkere, modigere nok, ikke bare svømte nær hvalhaien, men rørte den, rose på henne og prøvde å ri på den. Kort sagt, selv provosert fisk. Men utgjør en trussel mot mennesker kanskje bare et kraftig spark hale. Enorme størrelse, og det kan lamme en person og med drepe ham.
 Til slutt er det verdt å legge at hvalhaier i dag er den internasjonale Røde Book. De ble plassert der på grunn av krypskyting for deres kjøtt haier. Men deres naturlige utvinning er veldig treg.  
Яндекс.Метрика