Hvor mange planeter i solsystemet?
 For ikke lenge siden, noen utdannet person til spørsmålet om hvor mange planeter i solsystemet, ville svare uten å nøle - ni. Jeg ville være riktig. Hvis du ikke er helt sikker på hva som skjer i verden av astronomi og er ikke permanent tilskuer Discovery Channel, i dag på spørsmålet du svarer det samme. Imidlertid vil denne tiden være feil.
 Og det er denne. I 2006, nemlig 26. august 25 tusen medlemmer av Kongressen i Den internasjonale astronomiske union tok en sensasjonell avgjørelse og Pluto faktisk slettet fra listen over planeter i solsystemet, samt gjennom åpningen i '76 etter at han sluttet å oppfylle kravene fremsatt av forskere til planeter.
 La oss innse det å starte, hvilken planet så vel - hvor mange planeter i solsystemet, har astronomer forlatt oss, og se på hver enkelt individuelt.
 En bit av historien
 Tidligere ble det betraktet som en planet noen kroppen som dreier rundt en stjerne, opplyst av reflektert lys på det og har en størrelse på mer enn asteroider.
 I antikkens Hellas nevnt sju lysende kropp som beveger seg over himmelen mot en bakgrunn av faste stjerner. Disse kosmiske kropper er: Sun, Merkur, Venus, Månen, Mars, Jupiter og Saturn. Land i denne listen er ikke inkludert, som de gamle grekerne trodde Jorden er sentrum for alle ting. Bare i det XVI århundre, Nicolaus Copernicus i sin vitenskapelige artikkel med tittelen "På klage himmelske sfærer" konkluderte med at ikke jorden og solen må være i kjernen av systemet planeter. Derfor fjernet fra listen over solen og månen, og førte ham til jorden. Etter utseendet på teleskoper lagt Uranus og Neptun, i 1781 og 1846 henholdsvis.
 Fra siste planeten i solsystemet fra 1930 inntil nylig ble ansett som Pluto.
 Og nå, etter nesten 400 år siden Galileo Galilei skape verdens første teleskop for å observere stjernene, forskere, astronomer har kommet til følgende definisjon av en planet.
 Planet - Et himmellegeme som må oppfylle fire forhold:
 • Kroppen må dreie seg om stjernen (f.eks Solen);
 • organ bør ha tilstrekkelig alvorlig til å være sfærisk eller nær det dannes;
 • Kroppen må ha sin bane i nærheten av andre store organer;
 • Kroppen bør ikke være en stjerne.
 I sin tur stjerners - Et himmellegeme som avgir lys og en kraftig kilde til energi. Dette er fordi, først, som forekommer i den termonukleære reaksjoner, og for det andre, behandler gravitasjons kollaps, noe som resulterte i en enorm mengde energi frigjøres.
 Planetene i solsystemet i dag
 Solsystemet - En planetsystem, som består av en sentral stjerne - Solen - og alle naturlige plass objekter i bane rundt den.
 Så, solsystemet er i dag de åtte planetene : Fire innenlandske såkalte terrestriske planetene og fire ytre planetene, kalt gasskjemper.
 Av de terrestriske planetene er jorden, Merkur, Venus og Mars. De består hovedsakelig av silikater og metaller.
 De ytre planetene - en Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun. Sammensetningen av gass giganter er for det meste hydrogen og helium.
 Mål planeter skiller seg både i grupper og mellom grupper. Dermed gassgigantene er mye større og mer massiv enn de terrestriske planetene.
 Nærmest Solen er Merkur, deretter så langt som å slette, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.
 Det ville være galt å vurdere egenskapene til planetene, ikke betaler oppmerksomhet til sine hovedkomponenter: solen selv. På grunn av det, vil vi begynne.
 Sol
Hvor mange planeter i solsystemet?

 Sun - en stjerne som var opphavet til alt liv i solsystemet. Rundt ham planetene, dvergplaneter og deres måner, asteroider, kometer, meteoritter og kosmisk støv.
 Solen dukket opp rundt 5 milliarder kroner. For mange år siden, er sfærisk, varm plasma ball og har en masse som er mer enn 300 tusen. Times massen av Jorden. Temperaturen på overflaten er over 5000 grader Kelvin, og kjernetemperatur -. Mer enn 13 millioner K.
 The Sun er en av de største og mest lyssterke stjerner i vår galakse, som kalles Melkeveien. Solen ligger ca 26 000. Lysår fra galaksens sentrum og gjør en fullstendig revolusjon rundt om 230-250 m. År! Til sammenligning, gjør jorden et helt omløp rundt solen for 1 år.
Hvor mange planeter i solsystemet?
 Mercury
 Mercury - planeten er den minste system som er nærmest solen. Kvikksølv I noen satellitter.
 Overflaten av planeten er dekket med kratere som har oppstått rundt 35 milliarder kroner. For mange år siden som følge av massive bombe meteoritter. Diameteren av krateret kan variere fra noen få meter til flere tusen km.
 Atmosfæren av Mercury tungt utladet, bestående hovedsakelig av helium oppblåst av solvinden. Siden planeten er for nær solen og har en atmosfære som ville holde på varmen om natten, overflatetemperatur varierer -180 til 440 grader Celsius.
 Etter jordiske standarder, en fullstendig revolusjon rundt solen, gjør Mercury opp for 88 dager. Men Mercurian dag tilsvarer 176 jorden.
Hvor mange planeter i solsystemet?
 Venus
 Venus - den andre i nærhet til Sun planeten i solsystemet. Venus i størrelse bare litt dårligere til Jorden, så det er noen ganger kalt "søster Jorden." Satellitter har.
 Atmosfæren består av karbondioksyd dopet med nitrogen og oksygen. Lufttrykk på planeten er mer enn 90 atmosfærer, som er 35 ganger mer bakkenett.
 Karbondioksid og den resulterende drivhuseffekten, forseglet atmosfære og nærhet til Sun Venus tillate å bære tittelen "hotteste planet." Temperaturen ved overflaten kan nå 460 ° C.
 Venus - en av de mest lyssterke objekter på himmelen etter solen jorden og månen.
 Earth
Hvor mange planeter i solsystemet?

 Earth - den eneste kjente planeten i universet i dag, noe som er livet. Jorden har den største størrelsen, masse og tetthet av de såkalte indre planetene i solsystemet.
 Age of the Earth er ca 45 milliarder kroner. År, og livet dukket opp på planeten ca 35 milliarder kroner. For mange år siden. Moon - en naturlig satellitt, de største satellitt terrestriske planetene.
 Jordens atmosfære er radikalt forskjellig fra andre planet atmosfærer på grunn av tilstedeværelsen av livet. Mesteparten av atmosfæren består av nitrogen, og den består av oksygen, argon, karbondioksyd og vanndamp. Ozonlaget og jordas magnetfelt, i sin tur svekke livstruende virkningen av solenergi og kosmisk stråling.
 Fordi karbondioksyd som inneholdes i atmosfæren, er jorden også en drivhuseffekt. Den manifesterer seg ikke så mye som på Venus, men uten den temperaturen vil være omtrent 40 ° C lavere. Uten atmosfæren og temperaturvariasjonene vil være svært viktig: Ifølge forskere fra -100 ° C til + natt 160 ° C i løpet av dagen.
 Omtrent 71% av jordens tar havene, resten 29% - et kontinent og øyene.
Hvor mange planeter i solsystemet?
 Mars
 Mars - den syvende største planeten i solsystemet. "Red Planet", som det kalles på grunn av det store antallet av jernoksyd i jordsmonnet. Mars har to måner, Phobos og Deimos.
 Atmosfæren på Mars er tungt utladet, og avstanden til sola nesten en halv ganger mer enn Jorden. Derfor er den gjennomsnittlige temperaturen i planet -60 ° C, og temperaturen faller noen steder når 40 grader i løpet av dagen.
 Karakteristiske trekk ved Mars-overflaten er nedslagskratere og vulkaner, daler og ørkener, isete polare caps som Jorden. Mars er det høyeste fjellet i solsystemet, Olympus utdødd vulkan, hvis høyde - 27 km! Så vel som den største canyon, Valles Marineris, dybden som er 11 km og lengden - 4500 km.
Hvor mange planeter i solsystemet?
 Jupiter
 Jupiter - den største planeten i solsystemet. Det er 318 ganger tyngre enn Jorden, og nesten 25 ganger mer massiv enn alle planetene i vårt system sammen. Sammensetningen av Jupiter ligner solen - det består hovedsakelig av helium og hydrogen og avgir en enorm mengde varme som er 4 * 1017 watt. Men for å bli en stjerne som Solen, bør Jupiter være i 70-80 ganger tyngre.
 Jupiter hele 63 satellitt liste som bare er fornuftig største - Callisto, Ganymedes, Io og Europa. Ganymedes er den største månen i solsystemet, det overgår i størrelse selv Mercury.
 På grunn av visse interne prosesser i Jupiters atmosfære, dens ytre atmosfære er det mange vortex strukturer, slik som skybånd brun-røde nyanser og store røde flekken - en gigantisk storm, kjent fra det XVII århundre.

Hvor mange planeter i solsystemet?
 Saturn
 Saturn - den nest største planeten i solsystemet. Visittkort Saturn - er selvsagt sitt system av ringer, som hovedsakelig består av ispartikler i forskjellige størrelser (fra tiendedeler av en millimeter til flere meter) og stein og støv.
 I 62 Saturn satellitter, hvorav det største - Titan og Enceladus.
 Sammensetningen ligner Jupiter Saturn, men han innrømmer tetthet selv rent vann.
 Den ytre planet atmosfæren er rolig og jevn, på grunn av meget tette sjikt av tåke. Men noen ganger vindhastigheten kan nå 1800 km / t.
Hvor mange planeter i solsystemet?
 Uranus
 Uranus - den første planeten oppdaget med et teleskop, og den eneste planeten i solsystemet som går i bane rundt Solen "liggende på siden."
 I de 27 satellittene til Uranus, som er oppkalt til ære for Shakespeares figurer. Den største av dem - Oberon, Titania og Umbryel.
 Sammensetningen av planet er forskjellig fra gass giganter det store antall av høytemperatur modifikasjoner av is. Derfor, sammen med Neptun, Uranus, har forskere identifisert en kategori av "is gigantene". Hvis Venus har tittelen "hotteste planeten i solsystemet, Uranus - planeten er veldig kaldt med minimumstemperaturen på ca -224 ° C.
 Neptune
Hvor mange planeter i solsystemet?
 Neptune - den ytterste planeten i solsystemet. Historien om sin oppdagelse, før du ser planeten gjennom et teleskop, forskere ved hjelp av matematiske beregninger beregnet sin posisjon på himmelen. Det skjedde etter at de oppdaget uforklarlige endringer i bevegelsene til Uranus på sin egen bane.
 I dag vitenskapen kjenner 13 satellitter av Neptun. Den største av disse - Triton - en enkelt satellitt, som beveger seg i motsatt retning til rotasjonen av planet. Mot rotasjonen av planeten blåser vinden som den raskeste i solsystemet, er deres hastighet 2200 km / t.
 Sammensetningen er svært lik Neptune Uranus som den andre "ice giant". Men, som Jupiter og Saturn, har Neptun en indre varmekilde og avgir 25 ganger mer energi enn den mottar fra sola.
 Den blå fargen på planet gi spor av metan i de ytre lag av atmosfæren.
 Konklusjon
 Pluto, dessverre, ikke hadde tid til å komme inn i vår parade av planetene. Men bekymre deg absolutt ikke nødvendig, fordi alle planetene er på plass, til tross for endringene i vitenskapelige synspunkter og oppfatninger.
 Så vi svarte på spørsmålet om hvor mange planeter i solsystemet. De alle 8.  
Яндекс.Метрика