Som dukket opp fra OL?
 Moderne samfunn er vant til et stort utvalg av underholdning tilgjengelig, og derfor selektiv. Det er lett revet med ny moro og like raskt miste interessen for dem i jakten på nye og mer uvanlige leker. Så møtes de som klarte lenge å holde oppmerksomheten til publikum vinden kan betraktes som virkelig sterke attraksjoner. Et slående eksempel - idrett en annen type lagspill å pare kunst. Og tittelen på de viktigste "oldtimere" er med rette OL. I flere årtusener, tiltrekker disse multi-arter konkurranse oppmerksomheten ikke bare profesjonelle idrettsutøvere, men sportsinteresserte forskjellige retninger og amatører lyse, uforglemmelig show. Selvfølgelig, var OL ikke alltid så dyrt og high-tech presentasjon, som i dag. Men spektakulære og spennende, de har alltid vært, fra selve utseende på de tider av antikken. Siden OL suspendert flere ganger, skiftet de format og et sett av hendelser, er tilrettelagt for utøvere med funksjonshemninger. Og her er til i dag etablert regelmessig biennalen organisatorisk system. Hvor lenge? Denne historien viser. Men nå er hele verden gleder seg til hver nye OL. Selv om få tilskuere ser den intense rivaliseringen mellom sine sports idoler, uvitende om hvordan og hvorfor ble de olympiske leker. 
 Opprinnelsen til de olympiske leker
 Iboende gamle grekerne kult av kroppen var den første årsak til sportspill på territoriet til de gamle bystater. Men det ga Olympia hans hellige navn zakrepyvsheesya i århundrer. Vakker og sterk kropp sunget på scenen, foreviget på marmor og utsmykket i idrettsanlegg. Gamle legenden sier at den første omtale av spillet orakelet i Delfi om IX. BC. e., den lagrede Elida og Sparta fra strid. Og i 776 BC. gjennomført de første obschegrecheskie OL, grunnlagt av guddommelig helten Herakles. Det var virkelig en stor begivenhet: festen for kroppsøving, tilbedelse og bare Godkjenning liv.
 Selv hellig krig for grekerne pryzupynyalysya i OL-konkurranse. Alvoret i hendelsen ustatkovuvalasya tilsvar: dato for møtet opprettet en egen kommisjon, som gjennom budbringere-spondoforov varslet sin beslutning til alle innbyggerne i de greske bystatene. Deretter sine beste utøvere dro til Olympia å trene for en måned og polere sine ferdigheter under veiledning av erfarne mentorer. Deretter i fem påfølgende dager utøvere konkurrerte i slike typer trening:
 1.  RunEller stadyodromos - vinne avstand i en scene (600 fot Hercules 600 meter 183 meter?). I 724 fvt. avstand doblet, og løpet ble kalt dyaulos.
   Lengdehopp som en del av femkamp.
   Diskos og spyd - Også var en del av femkamp.
  Som dukket opp fra OL?

   Fight bruker mange metoder for smerte, men med forbud mot forsettlig utsettes for brudd og misdannelser.
   FisticuffsHvor deltakerne ble utstyrt med bronse hjelmer og studded stropper og nådeløst slå hverandre i hodet, og alle andre personer områder. Som et resultat, vinneren i kampen nesten alltid vist seg såret, beseiret og tatt ut av arenaen halvdød.
   Vogn løpTrukket av muldyr dukket opp i OL-programmet etter andre hendelser.
   Dette settet kan betraktes som den første sammensetningen olympisk idrett siden antikken. Sine vinnere, vinnere av konkurransen fikk en virkelig guddommelige ære til disse Games nøt stor respekt av hans landsmenn og rykter, Zeus torden. Hjemme ble de møtt med sanger, sang salmer i og hedret på en bankett, og bringer de nødvendige offer på vegne av de øverste guder. Navnene deres ble kjent for enhver gresk. Men konkurransen var hard, seriøs konkurranse og nivå av fitness konkurrenter - svært høye, så få som klarte å holde laurbær av vinneren og neste år. De unike helter som viste tre beste av de beste i Olympia installert monument og ble sammenlignet med halvguder.
   Et karakteristisk trekk ved de gamle OL var en del de er ikke bare idrettsutøvere, men også kunstnere. De gamle grekerne delte ikke menneskelig prestasjon i kategorien, og nyte livet i alle dets former. Derfor OL de ble ledsaget av forestillinger av poeter, skuespillere og musikere. Og noen av dem nektet å vise seg i idretten - som Pythagoras var mester i slåsskamp. Artister zamalovuvaly viktige hendelser og bilder av idrettsutøvere, tilskuere beundret kombinasjonen av fysisk og åndelig skjønnhet, nyte en overflod av deilig mat og drikke. Det ser ut som en moderne trening, ikke sant? Men dagens nivå på de opprinnelige OL var langt unna. Dette bekreftes av den uheldige avslutning av sin historie, om enn midlertidig.
   Prohibition OL
   Så, ha det gøy sammen, og etter 1168 ble holdt like 293 gamle OL. Inntil 394 e.Kr. Romerske keiser Theodosius første "store" ikke er forbudt ved dekret OL. Ifølge romerne som brakte og som pålegges kristendommen på greske landområder, skitten og bråkete sport nedfelt hedensk, og derfor uakseptabelt livsstil. Du kan selv si at de var i sin egen rett. Etter den religiøse seremonien til ære for gudene på Olympen er en integrert del av lekene. Hver utøver følte seg forpliktet til å tilbringe noen timer i offeralteret, og bringer bønner og ofre skytshelgen. Masseseremonier ledsaget av åpnings- og avslutningsseremoniene i OL, samt prisvinnere og deres triumferende hjemkomst.
   Selv grekerne pidlashtuvaly under kalender av dine favoritt sport og kultur- og fritidsaktiviteter, og skaper såkalt "OL kalender." Ifølge ham, festivalen var å gjennomføre en "hellig måned", som begynner på den første fullmåne etter sommersolverv. Syklusen var 1417 dager, eller OL - det er det greske "OL i år." Selvfølgelig, krigerske romerne var ikke kommer til å sette opp med denne situasjonen og fri tanke i samfunnet. Selv om OL likevel fortsatt etter Roma erobret landområder i Hellas, men trykket og hemming av gresk kultur uunngåelig påvirke dem, gradvis fører til en fullstendig kollaps.
   En lignende skjebne rammet andre mindre betydningsfull, men på grunnlag av lignende, sportsarrangementer. De er, fra ca 6. BC jevnlig utført i ære av ulike guder og ringte etter plassering: Pythiske leker, Isthmian spill, Nemean Spill og andre. Omtale av dem, sammen med de olympiske leker kan bli funnet i Herodot, Plutark, Lucian og andre gamle forfattere. Men ingen av disse hendelsene ble ikke tatt med i historien så hardt ikke påvirket utviklingen av europeisk kultur så mye, og ble senere gjeninnsatt som de olympiske leker.
   Gjenopplivingen av OL
   Kristne lære vant over det europeiske kontinentet og et halvt tusen år på seg til å holde de olympiske leker i sin klassiske form er ikke utelukket. Selv renessansen, reanymyrovavshyy gamle verdier og kulturelle prestasjoner, var maktesløse i saken. Bare i slutten av forrige århundre, som nylig, gjenopprette rettighetene til den gamle greske tradisjon for fysisk trening mulig. Denne hendelsen er assosiert med navnet Pierre de Coubertin. Denne 33-åringen fransk baron, utmerket seg i pedagogisk og litterære karriere og sosiale aktiviteter, vanlige idretter ansett som en utmerket mulighet til å styrke gjensidig forståelse rundt om i verden som helhet og øke nasjonal bevissthet om sine landsmenn i særdeleshet.
   I juni 1894 de Coubertin talte på den internasjonale kongressen ved Sorbonne med et forslag om å gjenopplive de olympiske leker. Forslaget ble ønsket velkommen med entusiasme, men deretter etablert Den internasjonale olympiske komité, som ble utnevnt til generalsekretær i samme de Coubertin. Og to år senere, gikk for opplæring i 1896 i Athen, hovedstaden i vugge OL, holdt sin første moderne olympiske leker. Og med stor suksess: de 241 utøvere fra 14 land og ledere av disse landene og polschennoe greske regjeringen var veldig fornøyd med arrangementet. IOC umiddelbart etablert rotasjon plasserer konkurranse og en 4-års periode mellom spill.
   Derfor tok det andre og tredje OL sted i det tjuende århundre, i 1900 og 1904, henholdsvis i Paris (Frankrike) og St. Louis (USA), henholdsvis. Selv da deres organisasjon fulgte OL-charteret, godkjent av International Sports kongressen. Dens viktigste bestemmelsene forblir uendret i dag. Spesielt de som er knyttet til seriell nummerering Games, deres symboler, spillested og noen andre tekniske og organisatoriske spørsmål. Som olympiske idretter, er deres liste ikke konstant og varierer fra tid til annen, inkludert i seg selv, med unntak av noen spesifikke punkter. Men for det meste i dag er 28 (41 disiplin) sport:
  1.  Roing
    Badminton
    Basketball
    Boksing
    Fight
    Bryting
    Bryting
    Sykling
    BMX
    Velotrekovыe rase
    Terrengsykkel (terrengsykling)
    Racing sykling
    Svømming
    Vannpolo
    Dykking
    Synkronsvømming
    Volleyball
    Beach Volleyball
    Håndball
    Gymnastikk
    Turn
    Hoppe på en trampoline
    Golf
    Kano Sprint
    Kano Slalom
    Judo
    Dressur
    Hopping
    Triathlon
    Friidrett
    Bordtennis
    Seiling
    Rugby
    Moderne femkamp
    Bueskyting
    Tennis
    Triathlon
    Taekwondo
    Vektløfting
    Fekting
    Fotball
    Feltet Hockey
   Forresten, ble moderne femkamp også opprettet på initiativ fra de Coubertin. Han grunnla tradisjon senere nedfelt i det olympiske charteret, å gjennomføre demonstrasjons konkurranser i 1-2 sport anerkjent av IOC. Men ideen om Baron ha OL Art Contest fanget. Men nominell Pierre de Coubertin medalje dag internasjonale olympiske komité tildelt for "fremragende manifestasjon av ånden av de olympiske idretter." Tildelingen - en spesiell ære for en idrettsutøver, mange setter pris på det mye høyere gullmedalje.
   Forresten, olympisk medalje også født med de moderne olympiske leker og kan betraktes uuttømmelig ideen om entusiasme og oppfinnsomhet de Coubertin. For de gamle grekerne hedret sine utøvere ingen medaljer, og hva du vil at andre premier: oliven kranser, gullmynter og andre smykker. En av kongene selv besøkt idrettsutøvere vinne deres tilstand. I dagens verden, er dette avfallet umulig, fordi alle prinsipper og system for tildeling vinne de olympiske leker siden 1984 tydelig frem i den olympiske charter.
   Utviklingen av de olympiske leker. Paralympiske og olympiske vinterleker.
   Det olympiske charter - en slags charter inneholder reglene for OL og IOC, men også gjenspeiler selve begrepet og filosofi OL. I begynnelsen av sin eksistens, har det tillatt justeringer og korreksjoner. Spesielt siden 1924 det også regulerer de olympiske vinterleker, eller "White OL", unnfanget som et supplement til faste, årlige, spill. De første vinter-OL ble arrangert i Sverige, og i nesten et århundre jevnlig holdt i samme år som sommer-OL. Det var først i 1994 startet en tradisjon med separate sommer- og vinter-OL fra hver to-års intervall. I dag de olympiske vinterleker inkluderer 7 Vinter (15 fag) sport:
  1.  Skiskyting
    Curling
    Skøyter
    Kunstløp
    Kort spor
    Alpint
    Kombinert
    Langrenn
    Ski Jumping
    Snowboard
    Freestyle
    Bob
    Kjelke
    Skeleton
    Hockey
   Tidligere, i 1960, ble IOC besluttet å holde konkurranser blant idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne. De kalte paralympiske leker på grunn av en generell term for sykdommer i ryggraden. Men så var det pereformulyrovano i Paralympics og forklarte "parallell" like rettigheter til OL som idrettsutøvere og strevde med andre sykdommer. Hans eksempel de viser den moralske og fysiske styrken som trengs for å leve sunt og sports seire.
   Vilkår og tradisjon av OL
  Som dukket opp fra OL?
   Omfanget og betydningen av OL omgitt av en rekke tradisjoner, myter og sosiale nyanser. Hver vanlige konkurranser med gransking av verdenssamfunnet, media og private støttespillere. I løpet av de lange år med spillet virkelig kjøpte en masse ritualer, de fleste som er registrert i Charter og strengt Ddatavernloven IOC. Her er de viktigste:
  1.  Symbolet på OL - 5 bundet med fargede ringer som er plassert i to rekker, gir forening fem deler av verden. Foruten ham, det er den olympiske motto "Raskere, høyere, sterkere! "OL ed og flere symboler som følger med spillet når deres oppførsel hvert land.
    Åpning og lukking av OL - Denne storslåtte idé som var slags uoffisiell konkurranse mellom arrangørene omfanget og kostnadene for denne handlingen. I å sette disse seremoniene ikke spare penger på å bruke dyre spesialeffekter, inviterer den beste forfattere, kunstnere og internasjonale kjendiser. Inviterer part er å gjøre store anstrengelser for å sikre tilskuer interesse.
    Innlåns OL - Plikten til organisasjonskomiteen inviterer landet. Videre er inntekter fra kringkasting spillene og andre markedsføringsaktiviteter oppført under IOC.
    LandEller snarere byen, er de neste olympiske leker bestemmes av de syv årene før deres dato. Men selv 10 år før kandidaten byer har IOC-programmet og presentasjon av bevis for sine fordeler. Søknader varer i ett år, deretter åtte år for de navngitte finalister, og deretter IOC medlemmer ved hemmelig avstemning utpeke en ny vertsside OL. Hele denne tiden verden er suspenseful avgjørelse.
    Mest Olympiske leker holdt i USA - 8 spill. Frankrike vert OL fem ganger, og Storbritannia, Tyskland, Japan, Italia og Canada - 3 ganger.
    Tittelen på olympisk mester - I den mest ærefulle karrieren til enhver idrettsutøver. Og det er gitt til alle ", tidligere OL-vinnere" er det ikke.
    Olympic Village - En tradisjonell bygning delegasjoner fra hvert land som deltar i OL. Den bygger på organisasjonskomiteen av IOC krav og har plass til det bare utøvere, trenere og ansatte. Dermed en hel by med sin infrastruktur, treningsfelt, et postkontor og enda en skjønnhetssalong.
    Olympiske leker siden introduksjonen i dypet av antikken, basert på prinsippene om rettferdighet og likestilling av deltakere. De sverget før konkurransen og var redd for å begynne å tenke på misbruk henne. Modernitet er annerledes i gamle tradisjoner, og overføring og persepsjon. Likevel OL i dag, i hvert fall formelt, er ikke bare morsomme media, men også legemliggjørelsen av ideer om helse, skjønnhet og styrke og kjempe rettferdig og respekt for det beste av det beste.  
Яндекс.Метрика