Hvorfor Earth heter Earth?
 Noen mennesker tenker ofte mye om hvorfor visse ting heter nøyaktig som de kalles, og ikke noe annet. Og denne kategorien av mennesker ikke nødvendigvis gjelder for filologiske yrker. Dette kan være alt bare nysgjerrig person.
 En av de vanligste problemene som oppstår i hodet av nysgjerrige mennesker på planeten, er spørsmålet om hvorfor jorden kalt jorden? Og, som i mange andre saker av tilsvarende art som moderne humaniora, støttet av tekniske funn kan gi tilstrekkelig svar.
 Det faktum at alle planetene i vårt solsystem fikk navnene sine i uminnelige tider. Det var lenge siden. Tilbake i de dager da alle himmellegemer ble ansett stjerner. Så, for eksempel, Venus i latin betyr kjærlighet, skjønnhet, begjær, etc. Såkalte gamle romerske gudinnen for kjærlighet, som er kjent for oss og i gresk mytologi som Afrodite eller ved hans kallenavn "morgenstjerne." Craving folk å nevne himmelobjekter fordi med tiden informasjon om himmellegemer, samt deres egenskaper og karakteristika nådd kritisk punkt. Dermed hundre års erfaring overvåking himmelkulen på et gitt tidspunkt, krever riktig systematisering.
 Dermed ble forskerne gitt et navn himmellegemer. Dette forenkler samarbeid av forskere med hverandre og den praktiske anvendelsen av sine funn. De fleste andre språk i denne perioden ble utviklet av gresk og latin, som de fleste navnene er fra disse språkene.
 Forskere som studerer involverte direkte himmellegemer og fenomener kalt astrologer. De senere omgjort til astrologer, og arealet av forskning ble kjent som astrologi. I rekkene av astrologer fra antikken møtt noen alvorlige forskere. Takket være dem og var mer kjent for våre ører, vitenskapens navn av himmelen - astronomi. Som for øvrig er avledet fra gresk, hvor "astronomos" - ". Se på stjernene" er
 Som for Jorden, den mest brukte språkene latinske navnet på planeten - tellus eller terra. Ordet kommer trolig fra roten prayndoevropeyskoho språkmeterne - "tørr" eller "tørr".
 Det russiske ordet "land", mens også like gamle røtter og som forskere antatt er prayndoevropeyskoho språk. Videre, ifølge tolkningen gitt i ordlisten Vasmer har lignende korrespondanse på gresk, persisk, mange slaviske språk, etc. Bare i dette tilfelle den betydning av ordet kommer ned til roten, som inneholder verdien "lav". Grunnen til dette navnet på planeten vår, sannsynligvis var det faktum at våre forfedre har lenge trodd at jorden var flat, eller, som det da si, "lav". Ifølge kilder på den tiden forestilte jordplanet som postet på hvaler, skilpadder og elefanter. Det står så mange gamle legender.  
Hvilke planter oppført i Red Book?
 Den første Red Book i vårt land er utarbeidet av forskere før åpningen av generalforsamlingen i IUCN, som ble holdt i 1978. i Ashgabat. Boken består av to deler: Dyr og Rastenyya.V primært i Red Book of the USSR gjort en art som inngår i IUCNs rødliste, som hadde spredt seg i Sovjetunionen. Husker at den IUCNs rødliste gir informasjon om truede arter på en planetarisk. Force State Law Act Red Book hadde det sannsynligvis var grunnlaget for utvikling av programmer for å spare sjeldne arter.
 Umiddelbart etter at boken begynte arbeidet med sin tillegg. Den andre utgaven ble bedre etter seks år, og en separat volum publisert Red Book of planter. Materialet i denne publikasjonen dannet grunnlag av Red Book sovjetiske republikker, inkludert Russland.
 Samtidig loven ble vedtatt av Sovjetunionen på innføring av spesielle tiltak for å beskytte sjeldne arter.
 Etter sammenbruddet av Sovjetunionen, i forbindelse med reform av hele systemet miljø, et spørsmål om utarbeidelse og offentliggjøring av Red Book of. For dette formål i 1992, et eget utvalg for å identifisere og studere sjeldne arter av dyr og planter. Kommisjonen har foreslått seks kategorier av status, automatisk finne riktige tiltak for å beskytte planter og dyr tilstand:
 0 - trolig utdødd. Arter som er kjent før eksistensen hvorav de siste 50-100 årene ikke bekreftet;
 1 - truet;
 2 - reduseres i størrelse;
 3 - sjelden;
 4 - ikke er definert av deres status (ikke undersøkt);
 5 - restaurert.
Hvilke planter oppført i Red Book?
 Listen over beskyttede arter jevnlig justeres ofte, dessverre, ikke på grunn av restaurering av arten, og på grunn av det faktum at vakten ikke en eller ingenting siste beskyttede eksemplar av denne arten var tapt. For eksempel, på bredden av Volga ikke finne zhovtenkyh små buketter. Ser ut som den siste av buskene var srыtы bøtte sted i 80-90 år som kan bare si det?

 Å vite hvilke planter som er oppført i Red Book, må det bli utforsket. Men hvis du ser på hennes liste, kan du bare livredd! Gymnosperms - 11 arter. Det er 4 typer einer, to arter av barlind, lerk og 3 typer furu. 10 arter av planter paporotnykovыh truet av utryddelse, truede arter plaunovydnыh imidlertid "bare" fire.
Hvilke planter oppført i Red Book?
 Men den verste situasjonen - i angiosperms. Det er ikke engang sjeldne arter og familier - dusinvis, eller rettere sagt mer enn åtti! Siden familien til Maple - Maple japansk.

 Red Book har alle utvalg av planter rundt oss at i morgen våre barn og barnebarn kan sees bare i bilder. Dermed i familien Asteraceae, kål, lilje - mer enn 20 arter av hver beskyttet av lov av den russiske føderasjonen for truede utryddelse. Men dette er ikke en begrensning. Orhydeynыe - mer enn 45 arter, og alt det triste rekord slå Bean - mer enn 50 arter på randen av utryddelse!
Hvilke planter oppført i Red Book?
 I dag amerikanske entomologer er slå alarm i løpet av de siste fem årene i USA på grunn av dødsfallet til mer enn 50% av arbeideren bier ødelagt mange bee kolonier. Dette fenomenet har gitt et navn: koloni kollaps eller SSD. Det antas at biene dør på grunn av mangel på mat av høy kvalitet. Tross alt, for å samle inn 1 kg honning, må bier ta nektar fra blomster 5mylyona!


Hvilke planter oppført i Red Book?
 Hvordan kan det være oss lovlydige borgere som oppriktig ønsker god mor natur? Tross alt, for å sortere ut dette truer stammen, ønsker vi å forstyrre, forsvinning eller ikke, bør du i det minste tekniker biolog. Svaret er klart: nå i fare for alt liv på jorden, og alt som skal beskyttes. Gi din kjære bare blomster som er dyrket i hager og drivhus spesielt for salg. Forresten, kan du ta hensyn til de plantene som disse buketter blir ofte trukket. Blant dem er ofte funnet beskyttet barlind og slakter hyoid. Ikke ta disse buketter, gjøre sine observasjoner selger kanskje han bare ikke vet at å bryte loven.
Hvilke planter oppført i Red Book?
 Og husk: du kan ikke rive primroses! De kan bli solgt, kan ikke kjøpe. Det er denne første våren milde budbringere reell fare truer. Vi tar imot dem som barn, så ivrig etter å omfavne hjertet først våren snowdrop, inhalerer aroma liljekonvaller. Du får en fjær skog rvete og buketter av blomster først. Hold deg! Det er du og jeg tror at mange av dem, og de vil alltid være. Alle primroses oppført i Red Book, som betyr at de står overfor en alvorlig risiko.

Hvilke planter oppført i Red Book?
 Hvert år disse tidlige vårblomster rov ødelagt. Ikke bare grønne turister, men også handelsmenn. Uansett Miljøtilsyn ikke sett det, våren blomster daglige tonn først brakt til storbyen og kapitalgevinsten fans. Bare vi kan vår grunnleggende statsborgerskap stoppe det. Hvis det er etterspørsel, vil tilførsel forsvinne seg selv. Selvfølgelig ikke dette skje på ett år, men ville bare ikke komme for sent!
 Og nyte de første vårblomster kan være. Ta med kvinnen han elsker, bringe hele hans familie på våren skogen, beundre dens skjønnhet sammen, og si dette: i dag gir vi hele menneskeheten!  
Hvordan og hvor du skal lage papir?
 Papir - et materiale for skriving, trykking, maling, emballasje, hygiene behov, etc. Vanligvis lage papir i ark eller ruller. Råstoffet er cellulose, som i sin tur er avledet fra plantemateriale eller sekundære råmaterialer (filler, brukt papir).
 Ordet "papir" er sannsynligvis avledet fra det italienske "bambagia", eller Tatar "bumuh" - bomull. Selv om vi alle vet at kineserne oppfant papir. Kinesiske annaler tilskriver denne oppfinnelsen Cai Lunyu. Han angivelig først rastolok fiber morbærtre, tre aske, stoff, tøy, blandet med vann og sette på bambus sil. En gang, da tørrvekten av solen kom ut sterke meldinger som Cai Lun i stein utlignet trykket.
 Men arkeologiske utgravninger (1957) "zistaryly" papir minst 200-300 år så den finner dato tilbake i en av gravene, grotter Baotsya. Rimelig å si, er denne grotten ligger i nord i Kina så vel som arkeologisk forskning hadde ingen prioritet utfordret kineserne i dette området. Det var et papir før? Ja - det gjorde med defekte silke kokonger som ikke var egnet for produksjon av høy kvalitet berømt kinesisk silke.
 Uansett, etter hvert, for å være nøyaktig - veldig gradvis, over flere århundrer, kommer papiret til resten av Asia, og senere araberne. Bare i middelalderen erstatter det dyr pergament i Europa! Selv om etterspørselen etter det er økende, spesielt med bruk av 15-16 århundrer knyhopechatnыh maskiner, forblir papir-prosessen den samme primitive. Den rå massen er knust for hånd med tre hammere, og eksos tråd former.
 Til slutt, i midten av det 17. århundre oppfunnet razmalыvayuschyy maskin - roll, men forble lavvann hånd. Den store ulempen av dette papiret er det faktum at det var spor av rutenettet. Fram til ca 1770, ble denne ulempen borte ved innføring av en ny papirform, er det en fortjeneste av den berømte britiske produsenten J. Whatman. I hans ære, og fortsatt såkalte hvite papir for maling og tegning.
 Noen tid senere - i 1806 ble patentert oppfinnelsen av kopipapir i 1856 oppfant bølgepapp, og bare et år senere, i 1857, var teknologien for å lage papir fra trevirke. Men også tidligere, i 1799hodu Frankrike oppfant den første papirmaskinen. Prosessen var mekanisert strøm gjennom kontinuerlig bevegelse otlyvochnoy rutenett.
 Patent forfatter N.L.Robera kjøpt britisk bil, ta Furdryne. De forbedret mekanisering tidevannet og i 1816 patent på en maskin. Innen noen få tiår, har det utviklet seg til en kompleks semi-kontinuerlig drift enhet.
 I det 20. århundre ble det den største papirproduksjon og high-tech industrien vыsokomehanyzyrovannoy industri i mange land. Det har sin egen produksjon av rå kraftverk sterke og kontinuerlig flyt produksjonsteknologi.
 For hygieniske formål papir også opprinnelig brukt bare i Kina. For første gang denne søknaden, leser vi i notene kinesisk tjenestemann og lærd John Zhytuy daterer seg fra år 589. Industriell produksjon av toalettpapir begynte i midten av det 19. århundre i New York, ble de pakket ark impregnert med aloe juice. Med 1884hoda toalettpapir produsert av spolene.
 Blant de spesielle typer papir - bybldruk (Veldig lett offset papir som brukes for bulk ordbøker, bibler, etc.) og til produksjon av papir regninger. Ser ut som pionerer på dette feltet var også kinesisk, overlevde til i dag kinesisk klisjé 12. århundre, som ble brukt for denne produksjonen.
 I dag, for produksjon av papirpenger som brukes spesielt bånd papir, de viktigste kravene er: strekkstyrke, brudd, slitasje. Av særlig betydning er vannmerker og andre metoder for å beskytte sedler mot piratkopiering.
 For fremstilling av papir som trengs materiale med meget lange fibre som er i stand til å blandes med vann for å gi en homogen, plastisk masse. I dag, som halvfabrikata til papirproduksjon brukt:
 - Tre masse (masse);
 - Cellulose årlige planter (hamp, ris strå, trostnytsы, etc.);
 - Halvkjemisk;
 - Avfall papir;
 - Polumassu fille (bomull er de beste karakterene av papir).
 Å produsere spesielle typer papir kan brukes materialer som ull, asbest, etc. De fleste av cellulosefibre for papirproduksjon gir fortsatt tre. Fra stillingen papirfabrikken umiddelbart kan bestemme hvor du skal lage papir, og at dens kvalitet.
 Barskog (furu, for eksempel), gir en myk tre som brukes til å lage en litt røff, men sterk papir. Med løvtre løvtrær er mindre sterk papir, men jevnere. Ofte brukt for å lage papir fra tre fibre blanding av mykt og hardt tre.
 Lage papir fra tremasse, som begynner med fjerning av barken på treet. Den videre produksjon består av følgende prosesser:
 1.  maling, blanding masse komponenter, liming, fylling, maleri;
   fortynning med vann, fjerning av urenheter;
   tidevann, pressing og tørking av papir, primære behandlingen;
   calendering (sluttbehandling), skjæring;
   maling, blanding masse komponenter, liming, fylling, maleri;
   fortynning med vann, fjerning av urenheter;
   tidevann, pressing og tørking av papir, primære behandlingen;
   calendering (sluttbehandling), skjæring;
   sortering og innpakningspapir.

   Å sende en papir hydrofobe egenskaper, noe som gjør den egnet for et brev i masse introdusert rosin lim, parafin emulsjon, alumina og andre stoffer som fremmer adhesjon, kalt dimensjonering.
   For å øke hardhet og styrke er nødvendig for å styrke båndene mellom fibrene, til dette formål, legger stivelse, animalsk lim. For beskyttelse mot slaking - melamin og urea-formaldehyd harpiks. Disse mineralske fyllstoff som kaolin, kritt, talkum forbedre utskrift egenskaper av papir, sin hvithet, glatthet og mykhet. Også, for å forbedre og å gjøre de lin papir farge brukes anilin fargestoffer (noen ganger mineral).
   For fremstilling av enkelte typer av papir, slik som absorberende, er elektriske, dimensjonering og fyllstoffer ikke nødvendig. Ris papir og papir fra hamp hvitere vekten av den tremasse, og ofte flere bleke kjemiske midler krever.  
Яндекс.Метрика