Tegn og seremonier på 12. januar

 Ap. fra 70 Timon. St. Makarios, Metropolitan. Moskva. Monocytter. Anisia. Hieromartyr. Zotyka eldste. Martyr. Fyletera Nikomydiyskoho. Ven. Theodora Kesaryyskoy. I. Theodora Tsarehradskoy.
 Ferier Anisia (Onesimus, Onysya) ble født i Tessalonika på slutten av det tredje århundret i en rik og fromme familie. Tidlig mistet sine foreldre Anisia var den eneste arving til stor rikdom - sett slaver, land, gull og smykker. Vel vitende om at mange vanskelig å komme inn i himmelriket, ferier Anisia satt fri slavene, solgt sine eiendeler og begynte å hjelpe enker, fattige, foreldreløse og fanger i fangehullene, som under keiser Maximian (av 286 av 305. og 307-310 g.) Ble mer og mer på grunn av den grusomme forfølgelsen av kristne. Når alle inntektene fra salg av eiendommer og smykker, over, begynte Anisia å leve i fattigdom, mens du fortsetter å besøke fangene, og gir all mulig hjelp til de trengende, trøstsorg. En gang, gå til bønnemøte kristne Anisia møtt med en mengde av hedninger som tilber solguden sendt. En av soldatene la merke til at den unge kvinnen ikke skal være for alle, tok tak i henne og spurte hvem hun var. Anisia ydmykt svarte: "Jeg er en Kristi tjener og gå til min kirke". Den rasende soldat trakk sverdet og hogg helgenen som falt død til bakken. Kristne begravet Anisia i Tessalonika, i byporten. 
 12 januar - Onysiya (Onysya) -zheludochnytsa Winter Theodora
 I dag av St. Anisia (Anysy) kokt svinekjøtt magen og kutte gjess. Gammel stil - en dag nyttår (New Style - Gammel nyttår), og neste dag - Basil kveld, nyttårsaften, da blir servert ved bordet å spise kjøtt for en dag Anisia starter eller fortsetter forbereder ferie måltider, m ' klare retter.
 Ved innover (gris mage, lever og milt) gjetning av vinteren som det er.
 Høst Theodora divisjon podtыkayut (skitt) og Theodora vinter skjerf snute nær (kald). Høst Theodora - 24/11 September.
 Hvis denne vinteren er snø dag, i mange griser født grisunger (vyat.).  
Tradisjoner og seremonier på 11. januar

 Martyrer. 14000 Betlehem babyer drept. Ven. Markell. PRPP. Mark hrobokopacha, Theophilus og John Caves. Theophilus Omuchskoho. Ven. Thaddeus skriftefar.
 I kirken kalenderen, er dette dagen dedikert til minne om babyer, "Herodes i Betlehem drept."
 Da Herodes forsto at vismennene visste at hans ondskap og bevisst vendte tilbake til Jerusalem, var han fryktelig sint og beordret til å drepe alle spedbarn under to år, er i Betlehem og dens nærhet. Disse uskyldige babyene var de første stradaltsamy, blodsutgytelse for Kristus. Samtidig advarte Angelus, Maria, Josef og Jesusbarnet måtte gå til Betlehem; Holy Family gikk til Egypt. Etter litt tid, Herodes led en straff, han ble syk med en forferdelig sykdom, hvor kroppen hans råtnet i live, razъedaemoe ormer, så grusom hersker i Judea døde i stor pine. Etter hans død, viste en engel til Josef igjen i en drøm og sa: «Stå opp, ta barnet og dets mor og komme tilbake til Israels land, for de døde som søkte barnet for å drepe."
 11 januar - Day of uskyldige babyer
 I nasjonale liv noe spesielt stod ut ganske adlyde julen, julen. Er det i skumringen, når hele familien, med unntak av unge mennesker som har brukt tid på ferie kveldene, går i huset, noen ligger på ovnen eller på plattformen, får klar for seng, barna fortalte historier og gåter zahaduvaly.
 Vi startet med "Alvorlig" mysterier om verden og arten av arbeidet til bonden. Båret bort, gikk på husholdningsartikler som er svakt plutselig sto i en helt annen form annet lys lyser, paradoksalt nok nærmet seg med diverse andre ting eller fenomener.
 Sikker på var en av voksne - amatør sett humoristisk spørsmål. Eldre gutta allerede visste svaret og sjelden fikk problemer, og yngre nå og da svarte feil, forårsaker latter.  
Gammel nyttår. Ritualer og seremonier for det nye året

 Gammel nyttår. Tradisjoner


 På den første dagen i det nye året er allerede knyttet merkbar økning i lys tid på dagen "på kylling steg". Nytt år - våren vri.
 Magien av første dagen begynte var grunnlaget for en rekke forbud, regler for oppførsel i forbindelse med det nye året, en spesiell (eller bryte) som betyr tilstås noen sjanse, trivia. Overalt trodde;
 Hvis den første dagen i året homofile (glad), så dette året vil være (og vice versa).
 Hvis din nyttårs noe galt med en mann, vil da (det er) skje til det hele året.
 Hvis dine nyttårs gjester, gjester hele året (Novgorod.).
 Overalt var ikke tillatt på den første dagen i året gjøre hardt og skittent arbeid - ellers hele året vil være i kontinuerlig hardt arbeid uten hvile.
 Det bør ikke være i det nye året til å betale gjeld - hele året skal betale.
 Det var om morgenen av dagen ble viet Vasiliev kjent overalt et tegn: Hvis først gå inn i huset til en kvinne - dessverre, folk - til flaks.
 På første nyttårsdag pskovskye jenter prøver å kle seg i nye ting i løpet av dagen flere tidene forandrer seg, så de var alltid fornyelse.
 I det nye året kjøpmennene ble først åpnet for å gi kjøperen varene på billig pris, følgende ordtak: Veier initiativ.
 Hvis det nye året som nyser, etter deres trivsel - hele året vil være lykkelig.
 Hvis nyttår banke på stammen av eple eller pæretre, da dette treet vil være rik avling.
 Skiltene ble kjent nesten alle slavere. Gartnere midnatt (Vasiliev kveld) "rystet" frukttre "for høsten." Noen ganger dette ritualet ble utført og for å beskytte trær fra skadedyr, da han fulgte konspirasjon "Hvordan otryahyvayu jeg, Guds tjener (så-og-så) hvit fluffy frost, så otryahnet reptil orm-alt på våren og Saint Basil. Mitt ord om firmaet. Amen "[Ermolov, 1; 29].
 På vei dit Tambov fortryllelse å høste. Retur fra ottesang, nyttår, eieren av huset gikk til gulvet og trakk tenner der med halm nek hvis halm ble levert med ørene fulle av korn kunne håpe at året vil være fruktbart, og hvis tynne ører, forventet dårlig høst.
 På nyttårs jente i gifte nødvendigvis jordet under bordet hvis kom over korn, ble det antatt at neste år forventer ekteskap.
 Svært vanlige var å fortelle for pærer som varierte bare i små detaljer. For eksempel, i Voronezh bønder gjøre dette: ta en løk og fjerne det med 12 kopper i antall måneder de strømmet salt og satt i vinduskarmen på nyåret kveld. Hvordan Matins ring, ser, som cup og hvordan (grad) blir fuktig salt, og denne måneden vil være våt, regnfull eller tørr.
 I Novgorod, Voronezh, Vyatka og andre provinser eksistert formue på en skje, helte en teskje vann på antall familiemedlemmer og overlot dem til kveld. Hvis noen skje hvis vannet var iskaldt med dimples, det lovet en manns død, men hvis vannet var iskaldt bakke, trodde eieren skjeer leve veldig lenge.
 For å sikre velferden for kommende år ifølge tradisjonen, bør han holde gledelig, vennlig møte. Folk hilste på hverandre, ønsket alle god helse og lykke, lykke, innhøsting og fruktbarhet av storfe kom i familien (før hvert hjem, i en stor bondefamilie historie eller bruder, unge par som har måttet bære barn).
 Inn i huset, etterfulgt pozdravlyayuschye kjent regel: den første var å registrere personer med tradisjonell hilsen: «Kjære hjem! Eieren av hazyayechkoyu, med hele familien, både unge og gamle! Godt Nyttår gratulerer! »
 Godt Nyttår!
 Med alle slag!
 Å være lyd,
 År levd!
 Nyttårsdag ofte inkludert en morgen ankomst i huset barn- "Såmannen" som kastet et par håndfuller av korn i forskjellige røde hjørnet under ikoner eller spredt rundt i huset våren korn brød, og sa høyt:
 Shoyu-viyu, posivayu,
 Godt Nyttår gratulerer!
 Urodys, pshenychka,
 Beast av magen,
 Fra liten detushkam!
 Eller:
 Familiene til Gud, for hver lukket rug,
 at i lukket så av og store,
 men ville Rye døpt hele verden!
 En eldre kvinne i huset samlet på gulvet og holdt sitt korn for såing [Ermolov, 1; 29].
 RS Vinogradov nevnt i begynnelsen av XX århundre i Irkutsk landsbyer som brukes til å "prime annet i det nye året vil ikke ende, og barna - eller trekant sammen - drives av husene" pidsivayut ":
 Shoyu-viyu posivayu,
 Godt Nyttår gratulere deg -
 Beast av magen,
 Med hvete fra ovsetsom.
 Du, eieren, liten mann,
 Blande seg i boksen
 Gi snute -
 Vi var på nøtter,
 Du potishky på! »
 [GA Vinogradov, 1998; 12]
 Barn zasevalыtsykov alltid takket og presentert med søtsaker og nøtter.
 New Year "zasevalыtsykamy" kunne snakke og voksne, slektninger, naboer. Spredning korn, de og barna ropte, pryspivuvaly:
 Shoyu-viyu, podsevayu,
 Godt Nyttår gratulerer!
 Beast av magen,
 Fra liten detushkam,
 Med maloletushkam!
 Hvordan kustochke grener,
 Så har du hatt barn!
 Godt Nyttår, eieren av hazyayechkoyu!
 Her er et eksempel på vitser, som ble ledsaget av en seremoni i landsbyen posevanyya Barыshevo nærheten av Novosibirsk:
 Shoyu-viyu, posivayu,
 Godt Nyttår gratulerer!
 På nyttårs med ny lykke
 Urodys, pshenychka,
 Erter, chechevychka!
 På feltet - stabler,
 På bordet - paier!
 Godt Nyttår med en ny lykke, master, elskerinne!
 I Bryansk-regionen har nylig dukket opp i det nye året på randen av en ung mann med hendene og Sevno, Novo Mesto, spredning havre rundt huset, prymovlyav ropte:
 Shoyu-viyu, posivayu,
 Godt Nyttår gratulerer!
 Til Zdorovenki var
 År levd!
 Etter hilsener og blahopozhelanyy krevde mat, så det burde gammel skikk:
 Odchynyayte boks
 Tjene snute,
 Selv jævla
 Selv om fett kile!
 Hver vert, ta vare på innhøstingen, helse, oppfordret vel posivalnykiv godbit, og noen ganger i Voronezh provinsen zasevalыtsykov først bedt om å sitte i døråpningen eller på benken - "høne å sitte stille 'egg.
 Ved lang tradisjon, Basilikum den store ansett skyts griser. Hans såkalte: Basil-svinyatnik og servert på nyttårsbord gris som heter kesaryyskym, kesaretskym (så pereynachyvalos betegnelse - Cæsarea, hvor han tjenestegjorde erkebiskop Basil den store). I stekt pattegris, Vasiliev kveld tilhørte legge på bordet en masse pølser.
 Kusma og borivka for Vasilyeva fest! (Bonfire).
 På Basil the Great gris hode på bordet! (Volohod.)
 Gut svinekjøtt - mat er ikke tynn!
 Før starten av det nye året til å spise gris, tente stearinlys før ikonene og familien ba Basil the Great; Kursk regionens innbyggere rett av gris hevet til tre ikoner.
 Vanligvis på bordet ikke fikk lov til å klippe en gris, det brøt. I Orel bosetninger eier igjen en gris hode, og resten av den delt mellom familiemedlemmer. I Voronezh-provinsen under måltidet sitter ved et bord barn, som var å grynte ut; for dette var han en del av svinekjøtt.
 Men et eller annet sted svinekjøtt fjærfe foretrekker - gåsesteken stuet epler and, fylt kalkun og så videre.  
Яндекс.Метрика