Tegn og seremonier den 9. januar

 Hero "av dagen - Stephen protomartyr. Han kom fra jødene som bodde utenfor det hellige land. Disse jødene ble kalt grekerne, fordi de følte sterk innflytelse av gresk kultur som rådet i Romerriket. Etter nedstigningen av Den Hellige Ånd over apostlene Kirken vokste raskt, og det var et behov for å ta vare på foreldreløse, enker, og generelt alle de fattige, de trengende, de syke, til kristendommen. Apostlenes kristne bedt om å velge syv menn verdig omsorg for de trengende. Dedikere disse menneskene diakoner, apostlene gjorde dem hans nærmeste medhjelpere. Blant de fremstående diakoner sterk tro og gave ord ung Stephen, kalt erkediakon, dvs. den første diakon. Stephen forkynte i Jerusalem, noe som bekrefter sannheten i hans ord, tegn og under. Forårsaker sinne tilhengere av Moseloven - fariseerne, ble Stephen arrestert, dømt Sanhedrin (høyesterett av jødene) og dømt til steining. Faller under et hagl av steiner, Stephen sa: "Herre Jesus! Ikke zalichy dem disse tingene og ta imot min ånd ". Så Archdeacon Stephen var den første martyr for Kristus i år 34 etter Kristus. 
 9 januar - Stepanov dag profeten David (David). Babin dag
 Vi kan ikke ignorere profeten David, som ofte kalles i begynnelsen av januar. Memorial Day profet har ingen permanent dato det faller på neste søndag til jul. Interessant, han sjelden omtalt i bønn jordmødre: "Husk, Herre, kong David og hans bestemor Solomonydu." Kanskje dette skyldes ikke bare at festdag av den bibelske profeten er i umiddelbar nærhet, og noen ganger sammenfaller med en nasjonal helligdag jordmødre og mødre (f.eks 2006). Poenget er kanskje andre steder. Profet David - musiker i øynene av russiske bønder - tamer sinne. Kong David ble tilskrevet evnen til å dempe sykdommen, eksterne og interne, som dokumentert, for eksempel, Nizjnij Novgorod konspirasjon-bønn: "Husk, Herre, kong David og hele hans ydmykhet. Hans posisjon, kvinners bestillinger. Helbrede, Herre, din tjener (så-og-så)! "[Nyzhehorod. ofte., 16].
 "Vår Commonwealth - skrev VP Kalynskyy - dra på en reise, spør denne helgen for beskyttelse mot blodtørstige beist av røvere, i den tro at den hellige salmisten synger og spiller harpe kan tilfredsstille disse usynlige fiender" [Kalynskyy, 82-83]. Faktisk en av konspirasjon "i militære saker" begynner med disse ordene: "Herre Gud, husker kong David - [on] ydmyk og redusert himlene og jorden - og våre fiender og haters kjettere og forkorte" [støy, 210]. "Husk du kong David og hele hans ydmykhet. Hva kong David var liten og en, og du vil være stille "- zahovoryuvaly voldelig beruset manns russiske kvinner [Ibid, 129]. Å hjelpe profeten og gjeter håpet, etter en appell til Florus og Laurus Ehoryyu Brave og han ropte til de tre kongene, "King David, Kong Co (n) Kunst (ANT), etc., kong Salomo! Lagre og lagre min hest og ku flokk, kjære, elskede bonde magen! "[Rybnikov, 3; 224].
 Hva besatt mirakuløse kraft lutt i hendene på en sann musiker, fortalte den høye språk av vår episke episk poesi, noe som gjør Minstrel to episke helter - Dobrynya og SADC.
 Penza, voronezhskye, kaluzhskye bøndene på denne dagen feiret "Indian måltider" ("Babin Day") og fortsatte å feire med dem i går. Templer servert Theotokos, kalt "Bistand i barsel" og "magen fødsel".
 Bønder er strengt overholdt forby denne dagen spinn og arbeid skjærende verktøy.
 I Stepanov dag vannes hestene gjennom pengene som er å sette noe sølv i vann.
 Denne dagen var en av de viktigste årlige vilkårene for å ansette leiesoldater.
 På Saint Stephen hver en mester - folk ordtak sier. En bыtopysately forklarte: Worker Stepanov dag "husker alle bildene fra eieren, uttrykke sin misnøye, tiltale og gratis eller signere en kontrakt på nytt eller bryte den tidligere" [Stepanov, 150].
 Nord for denne tiden er vanligvis holdt "valg hyrde og gjør ham i gradene" som stivnet totalt måltid med alkoholholdige drikkevarer av en gjeter (mat tilbys arbeidsgivere).
 Ansette en gjeter var en veldig viktig sak, det ble holdt på et møte for alle bygdesamfunn. Utvalget tar hensyn til erfaring hyrde, hans rykte, og spesiell kompetanse. Den mest glad i hyrdenes veivisere som har hemmelig kunnskap, etter som ifølge landsbyboere, kan hyrden forhandle med tre-Demon - eieren eller skogen med sine barn. Velge en gjeter, bønder prøvde ikke å krangle med ham, fryktet at kua herder gi lovbryteren et offer helvete.
 I Tikhvin fylke Novgorod-provinsen i slutten av XX århundre snakket uten å nøle at "spesielle skog vennskap livene til hyrder som kjenner tomten og leie tjeneste på løss krangle og beskytte den mot eventuelle ulykker og angrep dyr. Selvfølgelig våren trollmann går inn i skogen, sitter osp på stubben og lese konspirasjon enig med lesovыm, som er umiddelbart til samtalen; det kan bli funnet, først, på den enorme veksten, og dessuten, han alltid uten øyenbryn aldri podpoyasыvaetsya og kaster venstre fot på høyre "[Peretz, 5].
 I mange skogområder verdsatte ikke bare verbale kunnskap gjeter charms som tilstedeværelsen av en håndskrevne "forlate" - notatbøker, papir med skriftlige tekster pastorale charms: "Og jeg emlyu Guds tjener (så-og-så) hrydesyat bulatnыya zamыky, sluseporter trydevyatyu bulatnymi av fra chernaho shyrokolapa dyr og av nasыlnaho og fra oprakydnya og perehozheho og fra pakosnyka, rыskuchaha ulv, og ulven, og de vsyakyya skorbyy slanger, og fra alle zlaho og lyhaho mann som ikke ville gå til min poskotynu svart Zvery shyrokolapoy, nasыlnoy og oprokyden og forbipasser pakosnyk rыskuchey ulv og ulv, og all slangen og skorybyya, og hver ond og styrtende mennesker en dag i Shevchenko Scientific Society og for hver time om morgenen og kvelden i pozdo, fra nå av noensinne. Amen ". "Og hvor varmt og lyse lysene brenner Siste minutt, Tol bli brent varm og lys i hjerte og lever av storfe, i alle dyr for poskotyne av drushka drushke for meg og Guds tjener (så-og-så). Hvor jeg, Guds tjener (så-og-så), se og stemme og Rør i horn spiller i feltet eller i felten, i gressletter og enger i fjellet og rundt hjørnet, eller ruchyyah og vertepah eller i liten protochynah eller i den mørke skogen, og kom til meg, Guds tjener (så-og-så) på alle fire sider og bezotvorotno bezotpyatno i stemmen min og min rør og horn spiller, på hver dag, hver time i morgen tidlig , pozdo kveld, nå og for alltid. Amen "[Bobrov, Fynchenko, 138, 139]. 
 Tekst konspirasjon er veldig stort, gitt det er bare to små fragment derav som bevisst spilte på populære rekord intakt. Det er klart at teksten ble skrevet og korresponderte semi-rate folk, fordi den inneholder mye feil, feil, og ikke alle ordene synes å være klare eierne av disse "helligdager" (for eksempel "vertepы" eller slange "skorbyya" sannsynligvis forvrengt "skorpion "men kanskje det er en mystisk" skarabé bille ", hvis bilde siden dagene av oldtidens Egypt brukt som amuletter, men russiske hyrder det var ukjent). I alle fall er det viktig at zahovornaya makt tilskrives selve teksten, det skrevne ord, og noen uforståelige ord og setninger bare økt effektivitet konspirasjon.
 I den angitte passasje nord håndskrevne "forlate" ingen tilfeldighet nevnt flere ganger horn, trompet. Hver selvrespekt gjeter selv måtte gjøre et musikkinstrument. Dette ble gjort i løpet av våren når sevjen begynner bevegelse i trærne. Makaroni vanligvis nok for en sesong, så hver vår måtte re-do verktøy. Gjeterens rør, horn instrumenter var første signalet, som utførte flere låter som definerte beite storfe, samling, hyrder rulle hverandre, etc.. Men i tillegg til rent utilitaristisk funksjon, og de tilskrives magisk. Det ble antatt at lyden horn, horn, rør kan "flørte" munningen av dyret, fremme gode beite storfe og effektiv Gain. "Holiday", som er klokke instrument forbedrer sine magiske egenskaper. Implisitt bond gjeter og hans instrument til en verden av naturlige ånder, demoniske vesener, som nisser, pålagt en rekke restriksjoner på oppførselen til gjeter til å kommunisere med ham og rurale innbyggere å søke pastusheskymy av musikkinstrumenter. For eksempel ble ingen lov til å ta på dem, bortsett fra hyrden. 
 Enorme magisk kraft besatt av folkemeningen og batizhok, spesielt hvis han ble hypnotisert av en trollmann. "Batizhok laget av aske, det gjorde hakk med antall meter av storfe i flokken", det kom an på yield. På dagen for den første storfe beite "hyrde alltid holdt batizhok under armen, da de også jaget en flokk på beite og i hemmelighet begravet all sin rå sted. Etter hyrden gjeting vidkopuvav batizhok og brent, hvoretter han ble ansett som fri for restriksjoner "[Hulyaeva, 179].
 Shepherd glad sommer og CIP (foreldreløs) velkommen.
 Razzhyvemsya - naymemsya hyrder, hele landsbyen - i gjeld.
 I naymeshsya hyrder - hele landsbyen i gjeld.
 10 januar (art. Stil 28 desember)
 Ap. fra 70 Nicanor. Martyrer. 20 000 i Nikomedia. Ven. Ignatius Lomskoho, Jaroslavl.
 10 januar - Nicanor
 I folke kalenderen denne dagen ikke merket.  
Tradisjoner og ritualer 4 januar

 4 januar (art. Stil 22 desember)
 VIC. Anastasia Deliverer fra Obligasjoner.
 Martyrer. Hrysohona, Feodotiya, Evoda, Evtyhyana og andre.
 Datter av de edle og velstående romere, fikk Anastasia en god utdannelse. Takk til mor hrystyyantsi ungdom hun elsket Kristus. Da moren og åndelig lærer Hrysohon var i fengsel, hvor det var andre kristne, Anastasia stadig deltok dem hjulpet, hva kunne. Etter drapet på sin mors far (han forble en hedensk) mot ønskene til Anastasia ga henne i ekteskapet til en hedensk, gjerrige og grusom mann. Læring at den unge kone er å bruke store pengesummer for å bestikke vakter til fri passasje i fengselet og fangene der for å hjelpe kristne, ble han rasende, begynte å plage henne nær hjemmet. Når plutselig mistet sin mann (druknet i en storm), Anastasia fikk full frihet. Hun besøkte fengselet ikke bare i Roma, men også i nabobyer, leverte fangene mat og klær, vasket sårene deres fangevoktere betalt til de som ble behandlet med fanger mindre alvorlig. For disse prestasjon av menneskeheten og kalt Deliverer fra Bonds (enklere kjeder - slips). 
 Leder av et fengsel, innser at Anastasia - Christian, fortalte henne hersker, som opprinnelig søkt å overtale Anastasia avsverge troen på Kristus, men ikke smakt suksess og dømte henne til døden ved brenning. Men Gud har beskyttet Holidays: før flammene brøt ut, Anastasia gikk fredelig i himmelen kloster. Det skjedde ca 304 år.
 Anastasia Uzoreshitelnitsa
 Navn på St. Anastasia Deliverer fra Bonds ble tolket av russiske folk på sin egen måte for figurative betydningen av ordene "bond" (band), "fengsel" (fengsel), "Prisoner": disse ordene berørt graviditet kvinner, så unnfanget bundet navlestreng og moren er i magen hennes baby, så forstår barnets fødselsattest - oppløsningen av byrden, byrden (mor) og ut i lyset av Gud (for barn). Stor Martyr Anastasia anses derfor skytshelgen for gravide kvinner, ba hun ved fødselen.
 Anastasia er viden aktet i Russland (i Russland) ikke bare som assistent gravid, men som en healer. I Novgorod ikonografi av helgener koner det som det er tilbedelse er andre bare til St. Paraskeva. Konstant attributter Anastasia - kryss og beholder (pitcher) med salver som hun sies å ha behandlet pasienter. Et annet St. Anastasia - rymlyanka også (minnet feires november 11/29 oktober) - regnes som skytshelgen for kvinners arbeid spesielt spinning og behandling av ull; tråden, som er kjent, er den eldste, kanskje den mest stabile myfopoэtycheskyy symbol på liv, skjebne. I dagene av St. Anastasius kvinner fungerte ikke.
 Anastasia på gresk betyr "oppstandelse". Det var kjent til det russiske folk. Ikke ved en tilfeldighet under pesten i 1417 av en felles innsats fra Novgorod bygget på en dag trekirke i navnet til St. Anastasia. Ved bygging obetnoy (i henhold til løftet, i løpet av én dag) Kirke guidet av to bak denne hellige, egenskaper, betydninger, healing og oppstandelse.
 Kjente og slike historiske detaljer, har også dyp symbolsk betydning. I stedet for dette monumentet til Pushkin, ved veiskille Svyatogorsk klosteret var fortsatt Anastasevskaya kapell.  
Яндекс.Метрика