Tegn og seremonier 8. januar

 Cathedral of the Blessed Virgin. Hieromartyr. Euphemia, Bp. Sardinsk. Ven. Evaresta. I. Constantine Synadskoho. Prmch. Isaac Optina. Our Lady of Mercy Vilna såkalte "Tre Joys" og "barmhjertige", og skalden, kalt "Salige Bosom."
 8 januar (. Art 26 desember stil) - Babi grøt. Babintsy
 Hvis dagen er klar, vil det være en god avling av hirse, men hvis kjedelig, knapphet på det (Tambov.).
 "Indian måltider" - Ferie jordmødre og barnefødsler. Under den gamle skikken, russiske kvinner går til den delen med kaker og jordmødre. I Kursk-provinsen, som "bønder som har barn med sine koner delta kveld obstetrikk bestemor og bringe henne vodka, mat, retter og kaker eller pannekaker ting."
 Denne dagen ble gjort ikke bare å delta på fødsel og jordmødre, og bringer dem kaker, paier, men iført kirken av jomfru, som fikk sterk kritikk og til og med sinne prester. Fra materialene Kalynskoho vet at Michael Metropolitan i Kiev i 1590 dømt og utestengt skikken som "verdiløs og ikke forenlig med hellighet av Jomfru Maria." I ett av brevene skrev han: "De samme zavtrye paier i julen, og bringer til kirkene mnyashe til ære for jomfru, er pinnsvin en stor bezchestye og dogmer ond kjetter, fordi Virgin Guds Mor alene og sinn uforgjengelige ordet familier" [Kalynskyy, 82] .
 Men til tross for forbudet, "Indian måltider" fortsatte å feire nesten overalt. Årlig, dagen etter jul, russiske kvinner deltok fødsel og obstetrikk øyenstikkere, arrangere felles fest som varte noen ganger også "den hvite verden."
 Ifølge manges oppfatning, det er en spesiell form for forholdet mellom jordmor og Virgin. Obstetrikk bestemor ofte referert Solomonydoy, Solomonyey, Solomeyeyu. I kristne legender var navnet på jordmor som hjalp Mary under fødsel. Noen ikoner "jule" er bildet Solomonydы i hvitt, som er forberedt på å vaske Jesusbarnet.
 Det er forståelig hvorfor denne legendariske jordmor aktet i obstetrikk skytshelgen for bestemødre. Det søkt hjelp mødre og ta levering: "Bestemor Solomonyda, povyvala Kristus - Guds hjelp slave (så-og-så)", "Bestemor Solomonyda, pryemnytsa Kristus, Kristus steg, ben, håndterer regler vår baby forlatt parken." Appellere til Vår Frue, ber henne om å komme ned til vanlige kvinner og "sende" jordmoren, som tok sin sønn: «Guds mor, tilgi min mor Solomonydu ikke pohnushaysya pinnsvin syndig, hjelpe meg ved fødselen" [Leaf, 147].
 Folks kalender hvor ferier jordmødre og mødre bør være rett bak jul, kraftig understreket det samme tilkobling, den samme kontinuerlig forbønn av Virgin enkle jordiske kvinner, og faktisk, i sin egen pekte på likestilling i fødselsveene, i lykke og smerte av morskap alle kvinner, inkludert jomfru Maria; han ser ut til å bli reist, obozhestvlyal hver mor og gitt det faktum av fødselen av en hvilken som helst baby høy, hvis ikke guddommelig, den gudfryktige forstand.  
Tegn og seremonier på 5. januar

 5 januar (art. Stil 23. desember),
 10 Martyrs. Kreta: Feodula, Satornyna, Evhyura, Helasiya, Evnykyana,
 Zotyka, Pompyya, Ahafopusa, Basilides og Evaresta.
 St. Feoktist, erkebiskop. Novgorod.
 Ven. Paul Bishop. Neokesaryyskoho.
 Ven. Nifonta, no. Kypros.

 St. Nifont


 St. Nifont som levde i IV århundre, aktet forsvarer av intrigene og mana uren ånd, fordi, ifølge hans biografi, han "nesten hele sitt liv var i kampen mot urene ånder, og de alltid vunnet med hjelp av Gud". Djevelen fristet ham beskjeden vin og mat nasylav på ham "dremanye og sove enorm," en gang droppet en helgen i brønnen da han gikk for å hente vann, men bønn til Jomfru Maria, han "obretesya i kildetreet står ikke på vrezhden". Nifont tilskrevet og kamp med djevelen tok menneskelig form. Se belastet (kanskje buffoons) maskert med dyser og tamburiner i hånden, Nifont ingen tvil om at før ham djevler som gikk "på jubelen, kalt Rusaliyamy" og trukket inn i denne "misbruk" av mange mennesker. Ankomst til huset, Nifont bitter "plakashesya" be enn "forbudte" demoner og "Intervju ingen yzchezosha" [Kalynskyy, 75, 76]. Så zhytyynыh tekster reflekterte kampen av kirken hedenske høytider og ritualer, inkludert vår- og sommerfestivaler, spill, i begynnelsen av XX århundre sohranyavshymy ikke bare det gamle navnet "Rusaliyi", men generelt arkaisk, førkristne og vise innholdet. 
 Nifont Fedul
 Blant de 10 martyrene som led på øya Kreta i det tredje århundre, husket Feodul. Bearbeidet hellig for russisk stil - Fedul og zaryfmovav hans verb "blåser", "blåste", mennesker har skapt et ordtak: Det Fedul vinden blåste.
 Begrenset til minne om desember og sootnesennaya med vanlig for denne tiden av vind, ordtak blitt et tegn: Det Fedul vinden blåste - til innhøsting.
 Ingen kan slå denne dagen, eller dette (reflektor) folk syke.  
Tradisjoner og ritualer 3 januar

 3 januar (art. Stil 21 desember)
 Monocytter. Juliana og hennes 500 menn og 130 kvinner i Nikomedia ofre.
 St. Peter Met. Moskva og All Russland mirakler.
 Blhv. Vol. Juliana Vyazemskij. Martyr. Femystokleya.

 St. Peter


 Ideen Velsignet. Procopius, lure for Kristus, Vyatka.
 St. Peter, Metropolitan av Moskva og All Russland, forlot en evig minne og takknemlighet for ettertiden. Han ble født i 1260, og før hans biologiske mor hadde en stor helgen fremtid profetisk drøm: en grønn eng beitende sauer, mellom hornene av dem - en praktfull treet med mange frukter og blomster overalt sølt herlig duft.
 Livet kirkehistorikere foreslår, bekreftet og forklarte drømmen: "Wonderful åndelige frukter brakt Rus 'Guds mann, Peter; fortsatt skille den helbredende kraften i hans hellige relikvier. " Peter tok snart løfter. Hadde lansert i Konstantinopel for godkjenning som en galicisk biskop, Metropolitan of All returnert. Han ble en pastor i et land plaget, plyndret, utmattet Tatar-mongolske åket og internecine strid. Metropolitan Peter ble utrustet med mange talenter, inkludert gave forsyn og, som om vi nettopp sa, politisk framsyn.
 Han begynte å se frelse i jordskifte rundt Moskva og insisterte på oversettelsen av hovedstads avdeling Vladimir berømte lille byen, som var Moskva i 1325. Han rådet storhertug Ivan Kalita jeg ta med i den nye hovedstaden i kirken Vår Frue - keeperen til og han feiret kategorien Assumption Cathedral 4 august 1326. For dette huset personlig skrev metropolitan bildet av Jomfru - Assumption Cathedral helligdom. Ikke rart Metropolitan kalt "Ikonnikov Chuden", han var aktivt involvert i utsmykningen av kirkene. Vel han hadde ordet "yakozhe Johannes Chrysostomos". Metropolitan Peter behersket fyrstelig feider, besøkte flere ganger i Golden Horde, behandlet folk flokker til de vidtrekkende steder. Han døde på natten den 21. desember 1326, testamenterte bort å begrave seg selv i et nybygd Assumption Cathedral. Ved graven til hans mirakler begynte å skje på en gang, og tre år senere ble kanonisert St. Peter. For mange år, er ingen signifikant offentlig hendelse ikke komplett uten bønn på hans kreps. 
 Petro-polukorma
 Noen mesyatseslove denne dagen er knyttet til det populære navnet "Peter - polukorma" [Dahl. Poslov., 872; Kalynskyy, 75], som er forklart som følger: dagen for St. Peter sikkert tilbrakt halve fôr zapasaemoho vinteren for storfe. Det er imidlertid tvilsomt at folk kalte det St. Peter "Peter-polukorma" fordi timingen (gammel stil fortsatt det kun 21 desember) halv fôr kunne ikke bli brukt. Snarere er det en automatisk, ved analogi, overføre egenskaper, som opprinnelig henvist til soymennomu av Peter, hvis minne blir feiret på 29/16 januar etter nesten en måned når de faktisk kan ende halvparten av vinteren fôr. Dette støttes av de fleste materialer fra forskjellige steder [Sakharov, 234; Korint, 92; Rыzhenkov, 20; og andre.]. Forresten, boken In. P. Kalynskoho og "Misyatseslovi" i. Og. Dahl (Mesjatseslov er en del av den berømte samling av ordtak) definisjon av "Petro-polukorma" refererer til 3. januar, 21. desember og 29/16 januar.  
Tegn og seremonier 2. januar

 2 januar (art. Type 20 desember)
 Hieromartyr. Ignatius Gud bærende. Høyre. Johannes av Kronstadt. Ven. Ignatius, Archimandrite. Grotter. St. Fylohonyya, no. Antiokia. St. Daniel, erkebiskop. Srpska. Novodvorskaya og Lenkovskoy (Novgorod-Seversky), kalt "frelser av drukning," Guds Mor.

 Johannes av Kronstadt


 På denne dagen det russiske folk sorg store helter - St. Johannes av Kronstadt, hvis arbeid falt på harde, tragiske år på slutten av XIX - tidlig XX århundre. Far John ble født i 1829 inn i en familie av dårlig kirketjener av landsbyen på bredden av Sura i Arkhangelsk fylke Pynehy. Barnet var så svak at han ble døpt samme natt. Tiårig gutt ble sendt til Arkhangelsk sogne skole, men undervisningen var veldig stramt - det var den siste student. Sørgende for svikt, barn stadig ba og ba Herren om instruksjon. Gang i løpet av natten bønn, han følte seg som om sløret falt fra øynene hans og sinn, og har siden gått læring lett, ble han en av de mest talentfulle studenter og ble overført til Arkhangelsk Theological Seminary, deretter innlagt på St. Petersburg Theological Academy. Etter å ha fullført det i 1855. John var et sted prest ved St. Andreas katedral i Kronstadt. Når han etter ordinasjon han først kom inn i katedralen, det var overrasket fordi jeg så det i en drøm mens de fortsatt en seminarist. 
 Gjennom innsatsen til Father John of Kronstadt var hardt arbeid og åpent hus på sine to barneskoler, et sykehus, en tradisjonell spisestue, et ly for de hjemløse, ulike workshops som ga dårlig inntjening. Aktiv kjærlighet til de fattige, lidelse, og rettferdig livsførsel og åndelige utforskning tjent ham far til John-bred popularitet og kjærlighet. I Kronstadt til Father John pilegrimer kommer fra hele Russland, slik at andre ganger måtte han øve i 12 timer og tusenvis prychaschaty. Far John mottok hver dag hundrevis av brev og telegrammer med takknemlighet og ber om hjelp. Han aldri nektet og gikk eller syklet den første utfordringen. Det er mange tilfeller av healing bønner store hyrde fra en baby til en enkel håndverker Princess 3. M. Jusupov og lammet 13-åringen Princess Baryatinsky fra unge kadetter til grand dignitary. Imponerende var visjonen om Father John. Ja, han så ham i en merkelig ung offiser (Plyhankove) tidig munk og eldste Optina ørken far Varsonofy. Det ga stor omveltning som kommer til Russland, og kalte alle til omvendelse. "Vend om omvende - han snakket fra talerstolen - nærmer seg en forferdelig tid, så farlig, du kan heller ikke forestille meg" - hvis det ikke er omvendelse, vil Herren ta bort kongen og Russland lider slike grusomme herskere som alle n land drukne i blod. Far Johannes av Kronstadt døde 20 desember 1908. Det har kommet for å si farvel til mange mennesker. Hæren knapt holdt tilbake publikum og Kronstadt, og Oranienbaum, som holder begravelsesfølget strakte seg flere kilometer, og i St. Petersburg på Karpivtsi Ioanivska kloster, i den nedre kirke, som graven ble begravet Father John. I begravelsen hellige eldste slått 60 prester og 20 diakoner. 
 Saint John of Kronstadt ble innrullert i den russiske kirken Abroad 19 oktober 1964, kanonisering av St. John i var det den lokale Rådet for ROC, 7 til 8 juni 1990.

 Martyr Ignatius av Antiokia
Tegn og seremonier 2. januar


 Martyr Ignatius av Antiokia ble født i Syria i de siste årene av Frelseren. Han var gutten, som Herren plukket opp og sa: «Hvis dere omvender dere og vil ikke liker barn, kommer dere aldri inn i himmelriket" (Matt. 18, 3). Han snakket om apostlene umiddelbart hørt fra dem og assimilere den kristne lære, var en disippel av apostelen og evangelisten Johannes, ledsaget av apostelen Peter i noen av sine reiser.
 Gud bærende Saint Ignatius kalt fordi, vel elske Herren, ville han ha båret ham i sitt hjerte. I 40 år har han ledet menigheten i Antiokia (67-107.), Introduserte han antifonale sang tilbedelse der to alternative chorus, ekko hverandre. Denne sangen spredte seg raskt fra Syria i oldkirken og brukes nå i tilbedelse. I 107, keiser Trajan lage en kampanje mot armenerne var i Antiokia, hvor han redegjorde for St. Ignatius. Keiseren innkalte eldre og krevde at han sluttet å forkynne Kristi. St. Ignatius nektet, og da den ble sendt i lenker til Roma hvor kastet til nåde av ville dyr i Colosseum. Ignatius av Antiokia på vei til Roma skrev syv bokstaver som har overlevd til i dag. Høre på mot eldste, Traian stoppet forfølgelsen av kristne. Hellige relikvier ble flyttet til Antiokia, og senere tilbake til Roma og dannet Church of the Holy Martyr Clement, Pope {se. Februar 11/29 januar). 

 Tegn på 2 januar


 I slutten av desember / begynnelsen av januar - tid for ekte frost. De, selvfølgelig, innebærer en rekke ulemper - og på gaten igjen ikke vыhlyanesh og hus kjøler raskt, så du trenger mye av tre og dyret skal være varm og gi mer fôr for å gjøre det lettere å tåle vinterkulda; og fryse brønner, og hullet for natten risting, noen ganger ganske tykt lag av is. Men kaldt og oppmuntrende.
 Bonde visste Sterk kulde lovende en god avling.
 Noen steder ble det tatt til St. Ignatius å bli fraktet rundt ikonet bord med utsikt til å beskytte det gode for ulykker. Angivelig, basert på denne skikken - navnet på St. Ignatius Gud bærende, som ble oppfattet som en anbefaling om å bruke ikoner (ikoner gjennomført i), fordi talespråket ofte ikon som heter "guder" (jf Navnet på Kyoto - "guder").  
Яндекс.Метрика