Skilt, prysliv jeg og ordtak august

 Tegn på august


 Historien om opprinnelsen av måneden August. Tegn på August. Ordtak August. Ordtak August. Folk festivaler August.
 I den romerske kalenderen måned ble oppkalt til ære for Augustus den første romerske keiser Augustus (63 BC. E.-14 BC. E). Gamle navnene på august til august (det viktigste verktøyet for kvinnelige zhnyts - sigd), spilte (fra lyn lyser). Dialektnavn - skjellsord: hustar, hustoed, godbiter, zernosey.
 August - den siste måneden av sommeren. Det er også rik på trykkende dager, men det er ingen fall-nei og minn deg selv kjølige kvelder og morgener, sletevshym gule blad.
 I August sommeren mot høst hoppe løper.
 I august, sommeren før lunsj, etter lunsj - Fall (Ural.).
 Rooks arrangere testflyginger samle flokkene.
 Vannet august rik på oksygen, forbedrer dette appetitten av fisk. Til glede for sportsfiskere å fiske denne tiden av god bit. På slutten av måneden kommer ut av sine hull lake å jakte på småfisk, så at hans fans venter og frisk suppe.
 Hos dyr molt begynner og vekst underull, de vokser fett på August rikelig feed.
 August - måned avling, ikke bare innen brød, men lin og hamp i skogen og i hagen. Endelig ser det ut til at høsting og havre.
 Ovsы i august og lin utseende.
 Aug-lenorost prypasayut lerret.
 Når hrybovno og hlebovno.
 August - sopp måned. Osp, sopp (steinsopp), smør, steinsopp lokker ivrig sopp i skogen og de for hvem dette er en annen bekymring - nasushyty, saltet sopp for vinteren.
 I det russiske nord i august "av brød" og holder opp holubel blåbær (blåbær).
 Gjør og kirsebær.
 I akasie pods mørkere: akasie samle innhøstingen begynner vanligvis å "skyte" - luschatsya pods moden og skyte derfra, tøffe frø.
 I august eikenøtter eik rik - for å høste.
 Hvis bladene blir gule fra bunnen - Tidlig såing vil være bra.
 De fleste ordtak august - om den vanskelige og mangfoldig arbeid i felten, når en kort periode har tid til å håndtere brød, lin, forberede og purke innen vinteren, mens nødvendig lager - nuty gaver skog - bær, sopp, nøtter.
 I august, tre bonde omsorg, og klippe og pløyer og sår.
 Det skjer i august og høst, og myato og ingenting fått.
 I august og høste bestemor, bestemor og mos, og alt ser ut til lin.
 August dugg ildfull - de sprer lin (vyat.).
 I august, spesielt mot slutten av måneden, kveld og netter er lengre og kaldere, vokste betydelig kaldt vann, slik at folk bade sjeldnere, hvis ikke må avslutte badesesong.
 I august, varmer sola vannet fryser.
 Ved høsting, og når kjølig vær er hot:
 August sigder varmer og kjøler vannet.
 I august, sigd varm og vannet kjøler.
 Ingen ord, er det vanskelig å ha en bonde høst, men arbeidet er alltid belønnet August. Måned strålende at generøse å høste som matet bonde og hans rikt kosthold. Her den mest direkte, liv fylt med mening folk visdom: Hvordan jeg jobber, og du vil leve; Hva prypasesh orden og levde.
 Aug-godbiter, akkurat nok.
 August trelldom, og etter vilje myatovka.
 Far knuser August, og etter kruhlyt.
 Host august knaste og etter happy.
 Om vinteren bordet i august forbereder godbiter.
 I august, kål, og i mars stør.
 Stradnaya Augusts tid alle tvunget til å arbeide med full kraft, men uttalelser pryslovya bet ironisk hint på det faktum at kvinner i August, og klarte å holde - markerte begynnelsen på innhøstingen, men et eller annet sted og avslutte den med bakte paier av korn.
 I august, en kvinne i ryggraden feltet undertrykkelse, og livs da det honning: Crown dager, lengre netter, smerter i ryggen og godbiter på bordet.
 I august bonde dohnuty tidligere kuttet, hale, plog og sår, og kvinnene i ferien August.
 Vi gikk til Spasы tidligere (gamle stil) og Fødselskirken, arrangert ledninger sommeren og høsten det første møtet.  
Tegn på mai

 På mai måned. Tegn mai


 Navnet på måneden mai er lånt fra den romerske kalenderen. Mayan gudinne i det gamle Roma ble ansett som skytshelgen for fruktbar jord, hun ofret slaktoffer 1 mai. I gresk mytologi Maya - nymfe av fjellene, den eldste av Pleiadene, som fødte Zeus, Hermes. I navnet til gudinnen (Maya - mor, sykepleier) inneholder ideen om fôring, utdanning, fruktbarhet og fruktbarhet.
 Kan - dette er en ekte våren. Det synes som tiden peretekavshee dovent fra en måned til en annen, plutselig våknet og ble kraftig akselerere. Dager i mai som om rushing full fart, endringer i naturen skje så raskt at begynnelsen og slutten av måneden er det absolutt ikke ligner på hverandre: første engstelig skudd i en uke eller to blir til luksuriøs bunndekke; hovne knopper av trær og busker i løpet av noen dager blir grønt bladverk; pløyd mark, knapt tar i sin favn korn foran øynene våre endrer farge fra svart blir grønn; folk som bare går ikke tør forlate huset uten klær, gjerne en del med det selv om kveldene. Kan utålmodig og så grovt, se fremover, det kan raskt gå tilbake. Men i alle fall denne måneden gledelig og moro. Funny folk i den forstand av ordet - er rettet mot etablering og transformasjon, fylt med lyder (lyden av bekker og fuglekvitter, frosker croaking og squeaking mygg syngende jenter på de grønne åsene og neighing utstedt de første gress hester) og lukter (varme jordfarger). 
 Kom livmor, våren rettferdig!
 Spring rød, varme dager!
 Gode ​​hester i enger borte,
 Krasniye jenter tok til gatene
 Naturen gjør mennesket til å arbeide i en annen rytme, strammer ham og skynder krav raskt bytte fra en jobb til en annen.
 "Kan" ordtak, ordtak, skilt, observasjoner, humoristiske utsagn karakteriserer denne våren måned fra alle kanter. Her den første manifestasjon av gjenopplive natur, ankomst av sommervarmen og forventninger:
 Marsjere med vann april gress og blomster i mai.
 Det er mai - under en busk paradis.
 Kan prank skoger, i sommer tilbud.
 Dette sten av fugler oppvåkning fra dvalemodus reptiler og noen dyr, endringer i atferd "skapninger på jorden", ofte i korte verbale uttrykk er svært nøyaktig observasjon fremhever noen forbindelse med andre fenomener, gjensidig avhengighet og gjensidig avhengighet av flora og fauna:
 Liten fugl nattergal, og vet mai.
 Nattergalen synge når han kan drikke bjørk blad med dugg.
 Nightingale zaschelkal, så la bjørkeblader.
 Når bjørk or brev til løse, vil sommeren være tørr; Hvis or forhånd - våt.
 I begynnelsen av mai i Moskva fly grå flycatchers, nattergaler, sangfugl, swifts.
 I det meste av mai i ulike flyktige vær - varme dager plutselig endring kjøling om natten, solen virkelig var varmt, og om kvelden er kult.
 Ah ja mai måned, og varme og kulde.
 Mai måned - hest høyet stipend, og klatre til ovnen.
 Kom måned mai - la hestene mate, og vakten setter så klatre på komfyren.
 Kan - Doha slitasje og klatre på komfyren.
 God begynnelsen av mai kan slå kaldt i slutten av måneden. Folk på denne anledningen sa, og mai nenasten liv, i skjorter pløye, så i pelskåper.
 "Short-term retur av kaldt vær oppstår vanligvis på tidspunktet for blomstring kirsebær, for disse kalde og heter" cheremhovыmy "" [Stryzhev, 68].
 Når de blomstrer - alltid levd kaldt.
 Spesielt kult er når eik utfolde seg.
 Men i mai utstedt en frost tårer. Videre forutsier kald mai, de nasjonale tegn, høste brød eller god gress vekst:
 May kaldt - banal år.
 Kald mai bebuder mye høy, tørr og varm - plodorode.
 Mange tegn og utbyttet var på grunn av mai regner:
 Hvor mye regn i mai, så mange år for å være innhøsting.
 Det regner - er rug.
 Når regn i mai, vil rug.
 Regn mai hever brød.
 Mars tørr og våt Mai - vil grøt og brød.
 Den første vårregnet fuktet hodet, håret vokste så fort som May gress.
 Note ordtak at May gress som behager øyet og menneskets hjerte - dette er ikke et komplett fôr, vanligvis i mai og sultne mennesker og husdyr: Ah ja sire mai: verken kald, sulten, i mai storfe i området fra bestravytsы . Men andre like vanlige ord, hvis ikke nekte, det betydelig justert følgende uttalelse: Travneva gress og mette de sultne, en i mai dugg beste hester havre.
 Følsom for hvert ord, en bonde funnet bekreftelse "variasjon" av mai i tittelen på månedens bygge bro det med det russiske ordet "svindel", "jukse", "woo".
 Mai overtar.
 Kan jukse, gå inn i skogen.
 Og lenge trodd at "villedende" natur av måneden er vist ikke bare for svingninger vær, men virkningen (vanligvis negativ) skjebnen til mannen, ting og klasser i mai. Derfor - eksisterende og til nå overtroisk ideen om løst over ulykkelig skjebne de som er født i mai, undesirability og faren selv starte i mai noen alvorlige tilfeller, særlig gifte seg.
 Vår kirketjener stolte i mai og var uten kyr.
 I mai født - alle alders pronydity.
 I mai finne - alder slit.
 I mai gode folk ikke gifte seg.
 Glad for å gifte seg, og mai vil ikke tillate. Dette ordtaket har to betydninger: man kan ikke gifte seg med mai - "Kan lure" tilhører "lider alder" - mye arbeid, ingen tid til å tenke på ekteskap.
 Etnografer og bыtopysately fortid gjentatte ganger antydet en populær holdning til måned. "I de binger til mai bønder er vanligvis tomme, gamle aksjer krøp, & lt; & gt; det nye brødet er langt fra "her og der og si pryslovya:!? Vil du i mai i god-Live, lystig, og hva vil det være i mai, Rich fornøyd i mai og de fattige - holde ut til Spasovo, Dobrich Province dag! at mai, juni - hånd til munn, både far og sønn - mai til juni - gå under vinduet, for Kristi skyld pobyrayutsya.
 "Å spise lite og mye arbeid - Pasha så kostbart i tid for ikke å gå glipp av, så med rette si russiske bønder," mai - tar over "" (dvs. "mai NAMA") [Ermolov, 1, 245, 282].  
Яндекс.Метрика