Skilt, prysliv jeg og ordtak oktober

 Historien om opprinnelsen av måneden oktober. Tegn på oktober. Ordtak oktober. Ordtak oktober. Folk Festivaler oktober.
 I den romerske kalenderen var oktober første åtte månedene av året, noe som bestemmes navnet vedtatt av EU-måned: Latin octo - åtte.
 Russiske navn oktober forstått. Det er interessant å merke seg to poeng. Først: November - Felles navnet på en av høstmånedene. Avhengig av klimasone den flyttet fra september til november. Derfor, i nord av november blir ofte referert til som i september; og svart jord i midten kjørefelt, og serberne kalt November Oktober; i de sørlige russiske provinser, i Polen, i den sørlige delen av Ukraina av november - i november. Andre punkt: i de gamle dagene av oktober i Russland hadde et annet navn - pazdernyk (som for øvrig er bevart i moderne polsk), ordet pazder (pazderye), som betyr ild - tøff hud og woody fiber lin og hamp som forbli som avskum etter trepanyya og karding. Legg merke til at ordet agnene etablert moderne Belarusian tittelen Oktober - kastrыchnik.
 Alle navn åpnet i oktober og raffinert i ord, skilt, figurative språk karakteristikker av den andre måneden av høsten.
 Er nevnt på grusveier, rå kaldt vær, den første alvorlige frost. Verden rundt oss i oktober vises i en rekke nyanser av grått dominerende når skogen, slippe fargerik baldakin dekke fusjonerer nesten med barmark, noen ganger allerede pulverisert første snøen, med mørke skyer og skyer på himmelen, kald høst regn og skumring kommer snart. Mot denne bakgrunn av skyet røde prikker, lyse gjeng kosterkamy brennende aske.
 Vet falle i oktober gjennom gjørma.
 Oktober-hryaznyk ingen hjul, ingen liker slange.
 I oktober eller på hjul eller på akebrett.
 I dårlig vær høstværet for sju yard: sår slag, kronglete problemer, brøling, helle på toppen, bunnen sweep.
 I oktober klokka ett i regn og snø.
 Gråter tårer kald oktober.
 Oktober - Måned for støv nær.
 Innen oktober bjørk utsatt.
 I oktober bare og bær, fjell aske.
 Men helst på året, har hver måned sine fordeler. Oktober - tilfredsstillende og morsom tid. Alle høstet, delvis bearbeidet (noe tørket, saltet, kokt og t. E.) Er å lagre til våren. Selv ikke tenker på å spare forsyninger av mat på bordet - alle slags godbiter, kaker, og en av de viktigste tegnene på oktober - øl, er det tradisjonelt brygget og drukket mye denne måneden.
 September lukter epler og oktober - kål.
 April rikelig vann og øl i oktober.
 Gutt, min venn og oktober, og bare godt i deg, som tok en øl!
 Det er klart at oktober ikke er vanskeligstilte av økonomiske bekymringer, det meste av dette arbeidet i rommet -. Kvinnene som er involvert i behandlingen av lin, menns arbeid klart svekket, selv om det er nødvendig å fjerne og reparere den årlige inventar, forberede slede løpere og bøy t E.
 I oktober og kvinnene og det arbeidet som lin pryspevayut.
 Med hryaznyka minst halvparten og tramper Len!
 Alle tok i oktober, og bonden selvfølgelig ikke.
 I oktober og hus av tre, mann av bast sko og sporynы alt der.
 Innen oktober begrenset mange tegn som alltid rettet mot prognoser været i de kommende dagene og månedene peredvischala karakter som kommer på senhøsten og vinteren.
 Oktober Thunder - vinter uten snø.
 Høst frost - en tørr og solfylt vær, til de bøtter varme.
 Hvis brevet av eik og bjørk falt ren - enkelt år, urent - til strenge, harde vinteren.
 Willow var dekket med frost tidlig - før den lange vinteren.
 Dersom føflekker er mye halm i sine hull - vinteren er kald.
 Hvis ugress har vokst for høy - vil være mye snø.
 Vinteren har ikke kommet ennå, men tenkte ikke noe av bonde våren, sommeren, den kommende innhøstingen.
 Fra hva tallene går i oktober time (overskyet), fra antall våren starter i april.
 I oktober, en måned i en sirkel - vil sommeren være tørr.
 Hvis brevet faller til bakken skumle side opp - til innhøsting.
 Oktober er ofte referert svadebnykom. Det var på denne tiden taklet de fleste bryllup, spesielt fra den viktigste festivalen i oktober - Beskyttelse av Jomfru Maria (October 14).  
Apple Spas

 Apple Spas: historie, tradisjoner og tegn


 Apple Spas, feires den 19. august. Historien til denne festivalen er knyttet til den bibelske historien. På denne dagen, Jesus løftet sine apostler Peter, Jakob og Johannes på Mount Tabor og ble forklaret for dem. Han viste sine disipler guddommelige natur. Kristus viste seg for sine apostler i krystallklare hvite kjortler at de tvilte på hans hellighet og guddommelighet. Da apostlene så profetene Elias og Moses, som snakket med Jesus. Og så, som nevnt i evangeliet, "en sky osenyayuschee dem, og en røst kom ut av skyen, som sa:« Dette er min Sønn, den elskede høre ham. '» Det antas at denne hendelsen minner folk om behovet for åndelig forvandling.
 På dagen for the Transfiguration i dette fantastiske landet har en tradisjon innvie kirker eplerOg druer, pærer, plommer og så videre. D. Denne tradisjonen ble etablert i Jerusalem i tidlig XX århundre. Frem til 19 august ikke fikk lov til å spise epler fordi de ble betraktet som syndig frukt. Tross alt, i følge Bibelen eple var bare et middel som slangen-fristeren forårsaket Eva til å synde. Innviet som epler kunne ha, og så festen kalt Apple Spas.
 Så hva med denne dagen ble enda kaldere, så folk, og feire Apple Spas som høstmøte. Bøndene etter at Apple Spas i hager starter varm tid. Det var nødvendig å høste epler og forberede dem for vinteren. Det brukt en rekke oppskrifter. Tørkede epler gjennomvåt, bevart. Det antas at Frelseren epler er sjarmerende. Bitende epler, kan du gjøre et ønske, og det vil gå i oppfyllelse. Og som med Apple Spas komme først kaldt, det var vanlig i antikken - den dagen i et bredt felt for å følge med sanger av den første hendelsen av høstsolen.

 Skiltene til 19 august


 På denne dagen blitt behandlet de fattige og vanskeligstilte samlet inn fra hagen og fruktområder.
 Begynne å skyte epler og erter.
 Etter andre Frelser regn hlebohnoy!
 Skiftende vær - blir kaldere.
 Den andre kom Spas - ta lager av votter.
 Det spas - Sommeren har gått fra oss.
 De som er født på denne dagen skal bruke safir.
 SECOND Spas - som og januar.
 Hvilken dag i frelser på den andre - og denne dybden (October 14).
 Tørr høstdag varsler tørr, våt - våt og klar - strenge.
 Med Transfigurasjon været forandrer seg.
 Det var sopp - vent sovne.
 Herd razrevelos kveld - til regn.
 Griser mye liggende i gjørma - før det dårlige været.
 Fanget karpe med blåmerker - til regn.
 Enheter på tauene pryadyvnyh hovne opp og vanskelig å løse - til vått vær.
 Pip lokomotiver og elvefartøy synes dempet - for å bedre vær.

 Den magiske kraften i epler. Apple Magic


 Det er tradisjonelt forbundet med kjærlighet og healing magi. Det antas at dette treet plantet i nærheten av huset, tiltrekker det velstand.
 Apple tradisjonelt forbundet i den populære fantasien med kjærlighet, ekteskap og familie, ofte brukt for spådom. Hans knyttet til blonder og vridd over en brann. Hvem eple falle før alle andre, og før alt jenta og gifte seg, men en der vil det forbli på en snor, og dø ikke vite ektefeller. Det ble antatt at hvis du klipper en epleskall en lang remse og kaste den over venstre skulder, da skjemaet at det tar på bakken, kan du se den første bokstaven i navnet på den fremtidige ektemann eller kone.
 Jenter pryleplyaly kinnet eple frø, noe som gir hver navnet på en potensiell brudgommen. Siden frøet som holdt lenger enn andre, prøver å gjette navnet på Mr Right. Du kan også finne ut om sant menneske: Frø av fokus ble lagt på nettet med ordene: "Hvis du elsker fly bort, hvis ikke lyve - shoray." Hvis det er varme lopalos stort, forblir den elskede sant, som om brent stille, nei. Det ble antatt at dersom koblingen til eple byråkrati og spør, kan drømmen bli sett dommer eller dommer.
 Dette treet er ansett for å være meget sterk med en magisk utsikt, i svart magi ofte brukt mose på nordsiden av treet i magiske ritualer - omskåret grener av eple hul.
 Men på samme tid å sementere den kjærligheten du trenger å bryte et eple i to og spise på samme tid med sine kjære. Det er en spesiell spell, må du velge ren, uten lyte, eple, presse hendene med ham, og ikke gjennom en juicer, juice og si: "Apple rødmusset, gi kraft av min kjærlighet! Venus, tie-Oppdater denne juice følelser (navn lover) til strømmet vår kjærlighet, som et eple i solen for å ikke miste sin onde ormer utroskap og sjalusi. "
 Enorme magiske krefter Apple bekrefter at det i enkelte ritualer kan erstatte eplejuice vin eller blod.
Desember. Jeg Prysliv og ordtak desember

 Vi vil fortelle deg om opprinnelsen av måneden desember.
 Tegn på desember. Ordtak desember. Ordtak desember
 Moderne måned Navnet kommer fra det latinske desember (ti) som i den romerske kalenderen var den tiende måneden i året. I det gamle som det nye året startet i mars, var han også den tiende, XV-tallet i desember flyttet til fjerde plass, og reform av Peter I i 1700 var tolvte.
 Slaviske navnene i desember holdt seg lenge nok i russisk - i folklore tekster i dagligtalen og forskjellige dialekter.
 Interessant desember (fra smerzsheysya hauger, klumper av jord) ringte og november og desember. Sannsynligvis oftere kalt desember desember i det sørlige Russland, hvor det var ingen reell vinter i november og senere. Prosynets på forskjellige steder som er nevnt eller januar eller desember, selv om betydningen i navnet passer det samme: en svak økning i dag, "prosyyanye" himmelen, som ga spesiell blå vinter, økt sollys. Men i desember forventning om å leve, og i januar allerede uttalt glad for at forventningene ble innfridd.
 Russisk dialekt verv (solonovorot) er enkel: 22. desember vintersolverv faller, etterfulgt av en økning i dagslys, som sier bøndene slå til sommersolen.
 Årets desember ender, så det er ofte kalt hodoprovodtsem.
 Desember - hodoprovodets: året avsluttes, begynner vinteren.
 Desember måned gamle sorg ferdig, ny år, ny lykke banen taket.
 Desember - den første måneden av vinteren, selv om den gamle stilen omgangen tilhørte før hans fall kalender; samtidig vinteren, i henhold til det mange tror, ​​begynte han sluttet seg til feiringen av den hellige jomfru (October 14), deretter trekker seg tilbake, veldig sterkt og frimodig erklærte seg selv reflektert i de fleste værtegn og karakteristikker av oktober og november dager.
 I frost desember sterkere, er deres topp i store ferier, hvorfor er de kalde Vvedensky, Nikolsky, spyrydonevskymy. I lignelser, ordtak, skilt, definisjoner desember dager råder "vinter" språk: frost, kulde, is, snø, frost, fryse, hold nede (kald) og deres derivater, noen ganger svært lyse, uttrykksfull, stuzhaylo, Ledene, prytulupyt (varm) flis (elveisen) og t. e.
 Desember - vinter lue.
 I desember solen i sommer og vinter i kulden.
 Solen skinner i desember, og ikke varm.
 I desember frost øker, men den dagen kommer.
 Siden veksten i verdens desember begynner og med det raseri vedlagt.
 Desember-stuzhaylo for vinteren bakken stud.
 Desember snø behager øyet og øret frost tårer.
 Spør desember samme sommeren vil bringe.
 Men det er varm og desember, da en etter en kommer tine og snø dekker bakken lang.
 Når hvert tiende år i Desember er varm, selv snø han hadde kjørt.
 Vanligvis ved slutten av november - begynnelsen av desember fryse elver, innsjøer og dammer, så emnet fryse er ikke den siste plassen i desember tegn og ordtak. Oppmerksomheten til de involverte i aking, slik at du kan gå på lange turer og nyte en rask tur i en slede på snø veien.
 Desember broer gjør henne ingen øks, ingen spiker, ingen boards.
 Desember og flis, og zahvozdyt og slede vil flytte.
 I desember, vinter underlain av hvit duk, og frysing fører broer over elven.
 Mange helligdager i desember.
 Vinterkulda, og en mann på ferie.
 En kraft av desember - mange helligdager er så kaldt dominans!
 Faktisk, faller denne måneden dvunadesyate ferie inn i Temple of the Holy Virgin, så viktig og allment feiret dato som St Georges Day (Yuri kald) vinter Nicola (Nykolschyna) tvist - den dagen; feiret dagene av St. Catherine, St. Andrew. I desember er det en Christmas (Pylypivskyy) fasten, som starter i november og avsluttes på julaften. Generelt, lever desember forbereder for den store ferie - jul, åpner lystig juletiden. Husker at gammel stil julen feires 25. desember, ess 1918 - vedtatt den 7. januar.
 I desember ble tids manges tegn som er nedfelt i nesten hver dag.
 Med tegn på en overordnet plan presenterer vi tre mest vanlige.
 I desember den store frost, snø åser, dyp frossen mark - det er opp til innhøstingen.
 Desember snø og kalde løfter fruktbar innhøsting.
 Når i desember snø stanser nær gjerder - sommeren er dårlig; Når gapet er - Urozhaynoye.  
Яндекс.Метрика