Dåpen av barnet. Tegn og ritualer er knyttet til dåpen av et barn

 Heavy ansett skjebnen til barn som dør uten dåp, hvis sjel og reiser over hele verden neuspokoennыmy - de kunne hjelpe, men gi navnet. Disse barna begravd ved et veiskille hvor de kan "døpe" forbipasserende. Så prøver å døpe barnet så snart som mulig. Svak prest inviterte barna hjem, og resten ble døpt på den første søndagen etter levering.
 I dåpen, foreldre sjelden spurte presten å gi navnet på en bestemt barn; vanligvis presten ga barnet navnet på helgen, hvis minne feires på dagen for dåp eller ved siden av den. Mest barne døpt på den åttende dagen etter fødselen.
 Hovedpersonene i dåpen - Gudfaren, eller gudfar (dvs. tar barnet med skriften), folk de ble kalt gudfar og Kuma. Disse høye krav: de må være ґrechnymy, for å vise iver for kirken å vite bønner regelmessig Hovet, bekjennelse, nattverd. Han inviterte vospryyemnykiv far til den nyfødte, kom han til huset for fremtiden gudfar, bukket han og snakket med en forespørsel om å bli en gudfar (eller gudmor) og sa: ". Gå babyen inn den ortodokse tro" Da var det en godbit kom, og far til barnet måtte bringe alkohol og noen delikatesse.
 Folket ble vurdert andre gudfar av barnets foreldre, hans foresatte og beskyttere. De velger ofte noen fra familien - voksne, respektert og velstående. Invitasjon til korset ble ansett som en ære, og avvisningen av nepotisme er sett på som en synd. De familiene der barn ofte døde, godfathers invitert til den første comer, tro at lykken hans vil passere den nyfødte.
 Kum kjøpte kryss betale en prest, var gudfar for å bringe babyer og noen få meter av Calico eller lerret, og presten håndkle til å tørke hendene etter å fordype barnet i badekaret. Stasjoner på tvers er ikke begrenset vospryemnychestvom, garanti for gudsønn til Gud, har deres rolle vokst spesielt i ekteskapet gudsønn. Dersom dåpen er forsakelse av djevelen og alle hans saker og i trippel nedsenking i vann helliget ved Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds rensing fra all synd, er at forfedrenes sin (Adam) og personlige synder. Dåpen symboliserer fødsel til åndelig liv, helgenen. Ortodokse dåpen skjer en gang i livet. I ohreschuvanoho bære en hvit skjorte som et tegn på renhet av sjelen. Og gi ham korset som et tegn på at han tror på Kristus, den korsfestede oss, og i et tegn på at han har i sitt liv tålmodig bærer sitt kors (byrden av livet) til graven.
 Når gutten vospryemnyk (gudfar eller gudfar) må nødvendigvis være ortodoks, men når jenta - ortodoks gudmor. Etter dåpen er utført sakrament salvelse. Hvis dåpens sakrament er født til et nytt liv - åndelig, sakrament salvelsen han mottar nåde, styrke menneskelig styrke gudmor for passering av dette nye livet. Kort sagt - Bekreftelse gis i "alt som er nødvendig for livet (Christian) og fromhet."
 Å hellig tanker, følelser og handlinger gudmor mann, presten salver de panne hellig salve, øye, nese, lepper, ører, bryst, armer og ben og sa: ". Skriv ut gave fra Den Hellige Ånd"
 Ved å begå salvelse døpt og vospryemnyk med tente stearinlys tre ganger ignorere skrift til ære for den hellige treenighet og et tegn på åndelig glede.
 Tegn og skikker knyttet til dåpen av et barn
 • Dårlig omen om dagen for hans dåp i kirken er begravelse.
 • Hvis barnedåp i komprimert, nyser eller gråt, ble det antatt at han vil leve; hvis stille og vytyahavsya i vann - dø.
 • Barnets hår tonsure rullet i voks, støpt i vaske og observert at dersom voks vask, vil barnet ikke overleve hvis voks flyter, vil barnet bor.
 Introduksjon til ildstedet. Etter hjemkomsten fra kirken sette barnet på en benk i bildet på likkledet som et symbol på rikdom, noen ganger på komfyren eller leveres til pannen (ekstern åpning) ovn, som var kake bolig - eier av huset, og viste til huset for å ta den nyfødte i huset " Native Kom, barn spryymy i kister styrke! Gud velsigne det nye barnet i huset for å se. I navnet til den hellige treenighet og Saint Nicholas og alle de hellige. Amen. "
 Dåp middag. Gjester er invitert til å bli far med ordene "til babyen brød på salt, spise grøt." Når invitert samlet, arrangert døpe middag. Servert forskjellige retter, men alltid - bokhvete eller hirse grøt.
 Dragonfly begynte å underholde publikum, men de, som vanlig, den første glass tilbys uhoschayuschey "bare prøve for seg selv, bestemor! - Spøkte svar på en rekke godbiter sine gjester. - Gud vet hva du vodka vi sender inn, kanskje hun nahovornaya! "De første dibs etter å ha drukket far nyfødt. For det første er det arkivert i en skje peresolennuyu grøt (eller blandet med sennep, pepper, eddik, etc.. Seksjon.), Sier: "Spis, far, far, spise, og noen pozhelanney til sin sønn (min datter)! "" Hvordan liker du salt, og din kone skulle føde salte! "" Solon lim og saltet kone skulle føde, og til og med salt far og mor vil gå etter barna ". Deretter kaster opp en skje med grøt venstre, snakket: "Gi Gud, at våre barn har det gøy, og de levde og danset til". For grøt skjedde gave utveksling - gudfar gudfar gaver til skjerf cum hennes svar - penger; penger og gaver "utenat" sette på en gryte med grøt eller spesielle plater. 
 Ifølge far en baby ble behandlet godfathers. "Vыkushayte, kumanky dyrt! - Sa deres bestemor. - Med guddatter (eller dåp) deg! Som du har sett henne (eller ham) ved korset, så å se det for deg (eller ham) og under kronen! "Etter Kum så en som står vodka og resten, sitte ved bordet. Denne, ikke utelukke veldig far sette penger på en plate - for øyenstikkere og kake - for mødre.
 På slutten av lunsj, kvinnen satte henne kake på bordet, sette en cap gryte med grøt på en tallerken og flaske okovytoyu; mens hun sa: "Min bestemor er egnet for slam gaver, glede, til Guds nåde, til odonya tykk, i høye stabler. Slammet på en skje, en gutt (jente) på bena! »  
Fødselen av et barn. Tegn og ritualer er forbundet med fødsel

 Nyfødt


 Når barn syntes å tenne gutten kutte navlestrengen til øks eller pilene for å vokse jeger og håndverkere, jenter - på spindelen for å vokse hendig. Bundet navle lin tråd, vevd fra håret til mor og far. Etter vellykket gjennomføring av fødsel obstetrikk bestemor begravet barnesete i et hjørne av huset, deretter vasket nyfødt oppvarmet vann, som satte sølvmynter, som ønsker et barn av rikdom i fremtiden.
 Født bestemor brakte babyen inn i huset og gått til hendene på hans far, som han satt i pipen og lignende vil formelt anerkjenne deres baby sønn eller datter.
 Til barnet var rolig etter fødselen av sitt foreldre innpakket i swaddling porter eller bruke tykke filamenter, kalt verchu, og den øverste dekket med grønn klut.
 Tegn og skikker av fødselen av barnet
 • Hvis barnet ble født på søndag, tirsdag, torsdag eller lørdag, spådde han et langt og lykkelig liv.
 • ansett heldig gutt, som en mor, og hun, som sin far.
 • Heldigvis for barnet, hvis den dagen han er født i huset vil være noen gevinst, og dessverre, hvis det skjer noe tap, skader hjem eller gi til en annen når de bygger noen ting permanent eller på lån.
 • Ikke veldig bra hvis barnet ble født i løpet av måneden utfallet.

 Etter fødselen


 For mødre kokte varme Braga eller fiskekaker. I de første dagene etter fødsel slektninger, naboer, hovedsakelig i fruktbar alder, kom på besøk og brakt travail ulike matvarer - brød, rundstykker, kaker, kjeks. Senere, spesielt i urbane områder, har denne skikken blitt en gave til den nyfødte Money "utenat", "vasking av føtter." - Derav moderne skikken med å gi baby leker, babyklær og t E.
 * * *
 Nyttige tips for gravide mødre og unge
? Hvis en gravid kvinne blir skremt, kan det forårsake alvorlig skade det ufødte barnet. For å unngå problemer som skjedde, skal ektemannen helle vann gjennom en sil, og denne kvinnen må vaske vann.
? Hvis en gravid kvinne er redd for noe, og fortsatt holder på magen hennes, kan da barnet hennes senere på kroppen vises røde flekker. For å unngå dette, sier:
 Jesus, lys av ditt åsyn znamenuysya
 På min baby
 Og jeg skal bo hos ham
 Evig og alltid.
 Amen.
? Det har lenge blitt observert at hvis en gravid kvinne ville plukke opp tauet, kan barnet bli født innpakket ledning. For å lese ut feilen, bør mannen av kvinnen kjøpe en ny tau og kaste den på gaten med ordene:
 Judas tok tauet
 Judas veving sløyfe
 Men min kone.
 Amen. Amen.
 Amen.
? En gravid kvinne bør ikke overskride gravid katt, eller barnet ville humørsyk og gretne.
? Gravide i alle fall bør ikke gi restene av hunden hans mat eller barnet er født dum.
? Gravide kvinner bør ikke bruke korte skjørt og stramt, fordi ved å gjøre slik at de forkorte livet til barnet ditt.
? Hvis en gravid kvinne poperhnetsya og begynner å hoste, bør du umiddelbart si:
 Jeg smuler fra hoste,
 Men ikke min baby.
 Amen.
 Hvis ikke, barnet i fremtiden, mest sannsynlig, vil lide av hoste. I tillegg er det et tegn, som sier at hvis en gravid kvinne poperhnetsya, i alderdommen vil lide av den brutaliteten og forsømme sine barn.
? Gravide kvinner bør ikke kaste hodet når hun drikker, ellers går det risikoen for et barn i fremtiden prystrastytysya til alkohol.
? En gravid kvinne bør ikke samle smulene fra bordet, eller hennes barn leve livet i fattigdom.
? Ikke anbefalt for gravide å spise svinekjøtt på fredager, eller barn som er født hjerner.
? Ikke la fremmede ta på magen din.
 Hvis dette skulle skje, må si:
 Min engel, lukke mitt barn,
 O, og jeg forbyr det.
 I fars navn og Sønnens og Den Hellige Ånd.
 Amen.
? Gravide kvinner bør ikke snakke i samtale fraser som "Gikk ut! "Ellers er det ikke risikerer å formidle barn til den riktige betegnelsen.
? Det har lenge blitt observert at hvis en gravid make tyveri, vil barnet ikke leve til trettitre år. Hvis du fortsatt har gjort en slik synd, er det nødvendig å slå til master.
? En gravid kvinne bør ikke se på den avdøde eller gå til kirkegården. Det faktum at hun kan plukke opp der skade eller være et offer for brennevin fra en annen verden, og som et barn i denne alderen er veldig svak, hele negative mor, vil han ta over og neppe å leve lenge og lykkelig liv.
? Spør familie og venner kommer kvinner ikke trenger å møte på sykehuset, hvis de har den dagen i måneden, eller et barn så det kan være problemer med huden.
? Gravid kvinne bør ikke gå i begravelsen og kirkegården eller barnet kan dø tidligere.
? Hvis du var slags selvmord, ikke kall det samme navnet på barnet sitt, ellers gjenta livet til et barn som ikke døde en naturlig død, og demonisk.
? Født 2. august i Elias 'tid, en mann skal ikke kalle navnet Elias, ellers vil det være mørkt, ondt og provoserende. En person født i Elias 'tid, hardtarbeidende og svært økonomisk, det er ikke bortkastet penger og zabaluyesh ikke ta (han var lei for å bruke penger selv til seg selv).
? Hvis en jente ikke er kuttet til sju år, vil det vokse smart og talentfull og leve et langt liv.
? Gutten var syv år barberte ikke kuttes, ellers vil han være svak avkom (hår kan bare trimme).
? Mens barnet er ett år gammel bør ikke selge sine ting.
? Mens barnet er et år uten shyyte hans klær fra sine gamle ting, ellers kan du dømme henne til fattigdom. Hvis en feil har blitt gjort, og deretter kjøpe en ny vev som ble fjernet, ta henne med til kirken og gi til de fattige, som er nærmest hjørnet av kirken gjerdet. Deretter sende et notat på barnets helse for hele året.
? Ikke male et portrett av barnet inntil hun ikke feire syv år (i denne alderen han er fortsatt betraktet som en baby).
? De som har en baby i huset, ikke låne brød og salt, for ikke å gi barnet hell.
? Når haugen barnet ikke er tillatt i house party.
? Bade babyen i bleier for første gang, så må du ta til dåp, og etter rite skjul på et trygt sted. Dette bleie vil gi foreldre levetid.
? Den første sengen til barnet hennes i alle fall ikke røyker. Bedre å selge eller gi til venner. Men det er ikke nødvendig å gi en krybbe i en familie hvor tredje barnet ble født.
? Mens barnet er ett år, spør sine venner kvinner ikke kommer til å besøke deg under menstruasjon eller barnet kan være gretne. Hvis dette har skjedd, bør du lese følgende tomten:
 Blood Eve stoppet - barnet ble født.
 Eva rozrodylasya - blod manifest.
 Hvor er du, blod, kommer og går,
 Ja og alle problemer med å gå.
 I fars navn og Sønnens og Den Hellige Ånd.
 Nå og i all evighet.
 Amen.
? Selvfølgelig, barn trenger ros, men det er hele tiden på og nei, dette er ikke verdt det, ellers risikerer du Jinx barn. Hvis lignende skjedde etter at barnet var urolig ros humørsyk og stoppet sove om natten, vil du trenger det innstendigste lese ut. For å gjøre dette, helle et glass et glass vann, og sa: Vannet vil vaske bort med vann.
? Hvis et barn brakk nesen, leppe eller øyenbryn, aldri tørke ansiktet skjørt eller barnet vil leve et svært vanskelig liv. Hvis dette fortsatt skje, ta barnet ved hånden tre ganger, sette det gjennom inngangsdøren terskelen (og tilbake) mens du leser en konspirasjon:
 Folk kommer og går,
 Slik at, og alle problemer
 Fra min Dityatki avdød.
 I fars navn og Sønnens og Den Hellige Ånd.
 Nå og i all evighet.
 Amen.
? Hvis du har en hund, se nøye, slik at barnet ikke gi henne bit av hans mat. Healere har lenge lagt merke til at hvis et barn da spise denne maten, vil det være en livslang utstøtt, folk vil ikke anerkjenne ham. Hvis dette fortsatt skje, bør kontakte trollmann.
? Ikke la barnet sitte på en seng bare vskopannoy, eller det kan være syk. Hvis du nedohledily, bør du umiddelbart si:
 Verken jord eller til bakken,
 Og på bakken.
 Amen.
? Hvis du ser at over babyen vogn spinnende bier, portends det en alvorlig sykdom eller død av et barn i løpet av året. I dette tilfellet umiddelbart å si:
 Kroppen, bein, blod, tjære,
 Synd bie selv, ikke Guds tjener (navn).
 Forsvar, Herre, min baby,
 Hans kropp og sjel.
 I fars navn og Sønnens og Den Hellige Ånd.
 Nå og i all evighet.
 Amen.
? Selv i spøk aldri blåse babyen ansikt - så du sduvaete hans hell. Hvis du gjør en feil du lese følgende tomten:
 Ikke ta med Herren, moden
 Noen problemer Guds tjener (navn)
 Høst sin cross-bevart til alt ondt.
 I fars navn og Sønnens og Den Hellige Ånd.
 Amen.
? Ikke kile babyen ofte, ellers kan det vokse dum.
? Etter solnedgang bør du ikke spille med barnet, kaste den over hodet, ellers vil det ofte være syk.
? Forklar barna at du ikke kan spille enten bryllup eller kunst. begravelser, ellers kan det pålegge en negativ innvirkning på livet. Hvis dette likevel skjedd, så ta kontakt med healer.
? Be et barn ikke hoppe på sengen, ellers vil det være vanskelig å sovne.
? Personer født i et skuddår, ofte dør av voldelig død. I tidlig barndom, de kan være farlig sykdom eller alvorlig skade. Personer født i skuddår, ofte gjengjeldt skjebne. Heldigvis finnes det sterke magisk besvergelse som kan snakke med disse menneskene.
? På den tredje dagen etter dåpen av et spedbarn har ser årige barn eller ikke. For dette formålet, er det babyen hår og pakk dem i voks ned i hellig vann. Hvis voks synker, er barnet ikke en leietaker. Kaste bort noe tid, må vi snakke mladenchyka lang levetid. Hvis du ikke vet hvordan du gjør, bør du kontakte en erfaren mester.
? Når hans førstefødte ble født pokrestyat, så dette hrestylnytsyu skjorte for å rense disse fødsler og dåp. Fordi hvis familien døpe barn i skjorten hans, de vil alltid elske hverandre veldig mye og vil aldri klage.
? Ved dåpen ikke plassere en masse mat i fatet. Dersom gjestene forlate rester, vil novokreschenыy mislykkes.
? På dagen for dåpen vel telle penger at barnet var rik, fornyelse og ta imot gaver, kaker underholde folk, men ikke pannekaker.
? Under dåp ikke gi opp sine lys til lys en annen stearinlys.
? På dagen for dåp ikke sy, strikke nei, nei spinn, ingen vask, ingen salt pickles, ikke kutte kvister av trær og tre uten å grave i bakken og ingenting sete uten å skyve dyr og ikke skåret sauer, høner ikke spiser og ikke kjøttfe. Gjøre alt arbeidet på forhånd eller utsette til en annen dag.
? Det er ingen til å åpne døren til retur av kirken etter dåpen.
? Ikke la gjester å få full på dagen for dåp, spesielt med hensyn til de faddere eller barnet er en drukkenbolt.
? På dagen for dåpen skulle være noen krangler.
? Døpt barnet kan ikke være mennesker av annen tro, som den primære plikt Godfathers - er å lære barna det grunnleggende i den ortodokse tro, kjøre den til kirken for å be for ham, i samsvar med den ortodokse tradisjon.
? Ikke invitere folk til korset, yai er onde liv, spesielt for de som lider av alkoholisme eller narkotikamisbruk. Husk, som du ville til noen ikke behandlet, noen ikke angret det kommer til ditt barns liv der du så lenge svaret. Tror at det vil levere følgende eksempel faddere, selv om de lover til deg er å omvende seg og ta opp sinnet. Selvfølgelig, folk trenger å stole på og hjelpe, men i dette tilfellet er det bedre å feile igjen.
? Fortrinnsvis er barnet også gudfar og gudmor. Hvis uansett grunn du ikke kan invitere bare to vospryyemnykiv, bør gutten døpe folk, og en jente - kvinne. Noen ganger kirke lar gjøre helt uten faddere, men disse er ekstreme tilfeller. I tillegg gudfar for barnet omsorg og vil beskytte det hvis foreldrene baby, Gud forby, skjer det noe.
? Ikke invitere en kvinne med korset, dermed kan forkorte livet av barnet.
? Ikke invitere på korset søsken.
? Godfathers ekteskap bør ikke være, fordi etter seremonien vil de binde den åndelige forhold som ikke involverer kjødelige relasjoner. Av samme grunner, kan en av foreldrene ikke gifte seg eller gifte seg med noen av sine faddere.
? Den ugifte kvinne bør ikke døpe jenta, eller hun vil da være problemer i hans personlige liv.
? Ikke invitere på korset enke mann, eller i fremtiden, barnet ditt kan enke.
? Ikke invitere til å bli en døpt person med så mye som et barn navn.  
Яндекс.Метрика