Bruke barometer?
 Det moderne mennesket siden barndommen har tilgang til de komplekse og funksjonelle elektroniske enheter. Denne tilgjengeligheten av teknologi har ført til at nesten klassisk enhet av interesse og samle støv i hyllene i hele glemsel. Disse kompass, termometer og barometer der våre besteforeldre og til og med foreldre guidede og evaluert i verden miljø, synes utdaterte og kjedelige leker. Marne. Her er et barometer for og ønsker å snakke mer. Fordi, til tross for den åpenbare og raske teknologiske utviklingen, er uunnværlig for å bestemme atmosfærisk trykk denne enheten. Og det er like påvirkes og påvirker oss at våre forfedre. Og selv i dag, når alle i lommen kan være en bærbar værstasjon, basert på sitt arbeid prinsippet er fortsatt det samme barometer. Selvfølgelig er barometre forskjellig fra sine gamle prototyper - og utenfor, og strukturelt og funksjonelt. Men essensen av sine handlinger forblir den samme, og det er viktig for hver person som ikke lever i fullstendig isolasjon fra verden rundt og puste luft. Atmosfærisk trykk påvirker ett og alt. Og hvis vi oppdager vanligvis vær og dens effekter, for eksempel sol, regn, vind, bør du tenke på hva alle disse skjermene kan bli spådd på forhånd ved å måle barometer trykk. Disse målingene hjelpe på forhånd for å forberede for fremtidige endringer meteodependent mennesker og de som bare går på en lang tur, og ønsker å vite hvordan været vil følge ham på veien. Du kan bare se været på TV eller internett, men veldig mye pålitelig kontroll på hva som skjer. Og det skader ikke å lære å bruke et barometer. 
 Struktur og funksjon av barometeret
 Barometer - en enhet som måler trykket av atmosfæren og viser resultatene av disse målingene i lesbar betingelser. Men han har ikke kunstig intelligens og har ingen direkte forbindelse med satellittene. Så hvordan gjør han det? Det er veldig enkelt. I hjertet av de enkleste barometer ble gitt muligheten til å flytte fluidtrykk luft. Som først anvendes for dette formål flytende kvikksølv ble innelukket i et tynt glassrør vertikalt orientert. Ved denne utforming, Evange Torricelli, i 1643, antatt å senke den forseglede øvre ende av et hult rør i en beholder med kvikksølv og se på trykk "kvikksølv" stiger eller faller.
 Det sies at på de tider genial oppfinnelse det inspirerte Galileo selv. Men, være at siden det kan, var det kvikksølv barometer veldig farlig instrument, så nesten siden starten begynte å lete etter andre alternativer som ikke involverer bruk av giftige væsker. Finne en tilfredsstillende måte var bare midten av XIX århundre, da landsmannen Lucien Vidi viste Torricelli oppfunnet verden og alt det bezrtutnыy bezridynna barometer, som naturligvis kalt aneroydom (latin - "tappet"). Aneroid barometer likte umiddelbart seilerne fordi skipet utholdt duck og risting, og de bruker lignende enheter på denne dagen. Faktisk, de heller ingen big deal, bare en metallboks med tynne vegger, innenfor der det er et vakuum eller en svært tynn luft. Lufttrykk prohynaye metall, og han i sin tur innebærer festet våren. Ved våren festet pil som angir omfanget intervall. 
Bruke barometer?
 Den største fordelen med dette design - sikkerhet og tilgjengelighet. Den største ulempen - liten i forhold til kvikksølv nøyaktighet. Derfor er det ikke morsomt, men noen ganger aneroydov bevis testet ved hjelp av flytende barometer. For reisende og elskere av seiling nøyaktigheten av målingene er svært viktig. Ironisk nok, mange av dem fortsatt bruke den klassiske aneroydamy - at det er en viss sjarm, om det påvirker konservatisme. Selv i dag problemet med målefeil nesten forsvunnet, og tradisjonelle modeller heller fungere som barometre status suvenirer og stilig innredning enn instrumentering.
 Hvis du trenger å vite det atmosfæriske trykket er mye enklere å bruke kompakt elektronisk barometer. Det med hell erstattet metallplatene ved mikroskopiske kondensatorer og prosedyrer noen ganger - krystaller. Denne digitale enheten enkelt integreres i en klokke og / eller radio, ikke ta opp mye plass, og mislykkes i de angitte data. Videre er det siste barometre selv bygget inn mobiltelefoner, og spesielle programmer for smartphones ikke bare måle trykk, men også knyttet til GPS-navigatører. Med andre ord, det er ikke noe enklere enn å vite den nåværende og fremtidige atmosfærens tilstand, været for i morgen i ulike deler av verden. Men, om ikke den første barometre, oppfunnet nesten et halvt årtusen siden, kunne denne nye dags komfort bare kan drømme om.
 Vilkår for bruk barometer
 Dermed er det flere typer instrumenter for måling av atmosfærisk trykk, som hver er, faktisk, barometer, og dermed har sine egne egenskaper, fordeler og ulemper. Men hvis du bestemmer deg for ikke begrenset til cutting-edge enheten og behersker bruk av klassisk barometer, så det er en god grunn. I noen tilfeller kan det være et ønske om å forstå den tradisjonelle enhet teknologi, forpliktelse til den klassiske stilen på interiøret og hjem eller nysgjerrighet. Noen ganger tabellen er presentert som et barometer dyre gaver, og beklager ikke å bruke den nye vakre ting. I alle fall vil du trenge følgende tips om bruk av barometer hjemme:
 1.  Mercury barometer viser trykket i millimeter kvikksølv. Mercury (kanskje en annen, sikrere, farget væske) på innsiden av pære, som forårsaket divisjon. Verdien av hver inndeling er avhengig av størrelsen av hver enkelt barometer klargjøre den for å unngå feil. Så bare se hvor høyt opp på innsiden av kolben og den kolonnen som figuren han påpeker. Legg merke til at mens barometeret bør være strengt på øynene dine, eller forvrengt opplesninger kommer. Prøv ikke å flytte enheten og ikke røre hendene, slik at følsomheten er svært høy, og kan miste data.
   Mercury Barometer - en enkel enhet og det viser bare staten av atmosfæren umiddelbart rundt deg, i rommet der den er plassert. Derfor kan det beregne trykket på utsiden, eller selv i neste rom kan være problematisk. Å måtte flytte barometeret til et nytt sted og vent til den tilpasser seg det nye miljøet. Imidlertid er dette barometeret har lenge vært den vanligste enhet for måling av trykk, og det er ikke vanskelig å lære enn å lære å bruke husholdningstermometer. I dag, de fleste hus og kontorer brukt mer moderne og funksjonelle barometre, kvikksølv modell, men om nødvendig kan bli funnet over disk eller lagre innbo.
  Bruke barometer?

   Aneroydnaya boks. Den kan plasseres på et bord, henges på veggen i soverommet (som fortsatt kan bli funnet i hjemmene til eldre, hvis helse er avhengig av atmosfæriske endringer) eller festet til vinduene. Størrelsen på dette produktet kan variere fra ganske imponerende miniatyr loggene til diameteren "skiver". Men utenfor det er alltid en summe bevegelse med en pil på den. På urskiven, kan i tillegg til numerisk notasjon være skrevet i ord som "klar", "tørr", "variable", "Rain", "Storm", etc. Det er ikke vanskelig å gjette, disse tipsene er for enda enklere bruk barometer.
   Generelt sett, du trenger bare å se på ordet pilen indikerer barometeret i øyeblikket. Alle tekniske detaljer gjenstår utenfor din oppmerksomhet, og du bør ikke bry fordi nødvendig informasjon på en enkel og forståelig skjemaet foran øynene dine. For sin del, kan du ta del i å utarbeide kortsiktige prognoser og spore endringer i atmosfæren, hvis design krever et barometer for ikke én, men to piler. For mer pilen kan du gå tilbake på det samme prinsippet som å installere mekanisk vekkerklokke. Hvis sopostavyte av den andre pilen, så etter en stund kan se, har det vært endringer i denne posisjonen - det vil si, har trykket endret seg, og i så fall i hvilken retning.
  Bruke barometer?

   Elektronisk barometer enda enklere å bruke enn den klassiske aneroid. Ofte er det som kalles en meteorologisk stasjon på muligheten for å kombinere flere funksjoner og svært detaljert observasjon av værforandringer og prognoser. Det eneste problemet som kan oppstå når du leser vitnesbyrdet, er forvirring blant mange tall og ikoner som vises digitalt barometer. Faktisk, i jakten på eksterne showiness og visuelle detaljer mange elektronikkprodusenter glemme at hver enhet må først være praktisk i praksis. Dette er det viktigste målet med ergonomi casing og skjermen barometer, og ikke i sin futuristiske og fantastisk design.
   Elektronisk barometer har vanligvis en bolig og fleksibel sensor er utviklet for å imøtekomme vinduet. Sensitive end-sensoren tar eventuelle endringer i fuktighet, trykk, vindstyrke og retning av gaten og skjermen på saken umiddelbart (eller med minimal forsinkelse) viser informasjon om det. Selv i de enkleste modeller av digitale barometers kan se nåværende tid, temperatur (utendørs og / eller innendørs), fuktighet og, selvfølgelig, trykk. Siste tradisjonelt levert i konvensjonelle "millimeter kvikksølv." Selv om ingen kvikksølv i barometeret er ikke, men måleenheten generelt vurderes når det gjelder måling av trykk. Sjansene er, er din e-barometer ikke begrenset målbare indikatorer og data samtidig diversifisere bilder, ikoner som viser sol, skyer eller regn.
   Enhver Barometer, mekanisk eller elektronisk, trenger riktig pleie. Ellers ikke utelukke feil i sitt arbeid og vitnesbyrd brudd. Når du kjøper må du huske å ta hensyn til pakking av enheten: det må være intakt, pålitelig og helst flerlags (boks, innpakningspapir, myk polyetylen). Når du pakker Vær spesielt forsiktig med glass dial og / eller trykk på barometeret for å ikke dele den, og ikke klø. Hvis den er skitten, tørk av glasset med en myk klut dyppet i varmt eller i alle fall ikke slipemiddel, kjøretøy. Polering for dataskjermen, telefon eller TV er fint for dette formålet. Hold barometer for fall, slag og andre mekaniske skader. For å gjøre dette, sørg for at den sitter godt fast på veggen er stabilt på hyllen eller nattbordet. Og, selv om moderne barometre ikke inneholder kvikksølv og andre giftige kjemikalier, bruk skadet barometer fortsatt ønskelig i et rom der mennesker er ofte, og spesielt på soverommet eller barnehage. 
   Og til slutt igjen å bestemme hvilken type du skal velge et barometer for personlig bruk. Det finnes ingen rigide retningslinjer her kan ikke være, og du står fritt til å fokusere på din egen smak, motetrender, stil interiør eller bare omstendigheter. Det viktigste er at det kan være praktisk å bruke det, og informasjon om atmosfærisk trykk og andre værparametere var synlig, forståelig og lett å lese. Tross alt, er den primære funksjon av barometer nettopp dette: den mest tidsriktig og nøyaktig informere deg om miljøet. Med fokus på det, kan du planlegge dagen i forveien, noe som er spesielt viktig for medlemmene bevegelige yrker entusiastiske jegere, fiskere og turister. De er rett og slett uunnværlig barometer, og derfor vil være en flott gave til enhver anledning eller uten grunn, som et tegn på respekt for sitt arbeid.  
Яндекс.Метрика