Den raskeste luftfartøyet i verdenRegnet som verdens raskeste hypersoniske fly X-43A. Når du skal teste det viste en unik hastighet - 11 230 miles per time, ni ganger større enn lydens hastighet.
X-43A - den raskeste fly i verden
Utviklingen av flyet engasjert eksperter av flere store selskaper. I prosjektet brukte omtrent ti år med forskning og en kvart milliard dollar. Flyet, som er den raskeste i verden, liten størrelse. Vingespennet er fem meter og en lengde på tre og en halv meter. Airplane etablert eksperimentelle supersonisk forbrenningsmotor. Sin særegenhet er fraværet av bevegelige deler. Drivstoff for fly serverer en blanding av hydrogen og oksygen. Denne opphopning av gass krever ikke spesielle tanker, det kommer direkte fra atmosfæren. Denne løsningen gir en betydelig reduksjon i massen av den raskeste fly. Som et resultat av motoren produserte normal vanndamp.
Hovedmålet med å utvikle den raskeste fly i verden - å teste ny teknologi som har blitt et alternativ til moderne turboreaktyvnыm motorer. Forskere tror at disse flyene vil fortsette å fly til hvor som helst i verden på bare fire timer. I Guinness Book of Records X-43A merket som den raskeste fly i verden.
Rating raskeste fly
I X-43A kan deles inn i flere plan, som er blant de raskeste i verden.

X-34 er i stand til hastigheter opp til 12 144 kilometer i timen.
 Den andre tar det bare én grunn: under forsøket ble oppnådd hastighet mindre enn 11 200 miles i timen. Den akselerasjon av flyet ved hjelp av faststoff-rakett "Pegasus", festet til fartøyet. Den første rettssaken fant sted våren 2001. På design og etablering motor tilbrakte syv år og $ 250 millioner. Suksess kronet test bare tre år da enheten var i stand til å nå en hastighet på 11.000 miles per time.

North American X-15 - eksperimentell amerikansk fly med rakettmotorer.
 Dette er den første og eneste gang hypersoniske fly som har suborbital bemannede romferder. Hovedformålet med X-15 - for å undersøke flyet ved hypersoniske hastigheter, evaluere designløsninger, termisk belegging.

SR-71 («Blackbird») - supersonisk strategisk rekognosering Air Force USA.
 I dag er den raskeste serieproduserte flyet i verden, i stand til å fly i stor høyde, er det fortsatt slik at for de siste tjuefem årene. Ett av hovedproblemene som oppstår i utformingen av luftfartøyer - sterk oppvarming av legemet ved bestemte hastigheter. For å løse problemet, designere har gjort mesteparten av kroppen med en titanlegering. I tillegg ble det malt i mørk blå maling som gjør enheten usynlig på bakgrunn av nattehimmelen og hjelper radyolokatsyonnomu displayet.

MiG-25 "Flaggermusen" - jet militære fly, regnes som en av de raskeste.
Bruk den ble etablert tjueni verdensrekorder. Det finnes to hovedtyper av fly, rekognosering og interceptor.
MiG-31 - Dobbel supersonisk avskjæringsjager langtrekkende. Den første av disse flyene er designet for å fange opp antenne mål på ulike høyder og i ulike tids værforhold og vær og deres påfølgende ødeleggelse. Fire MiG-31 kan kontrollere luftrommet opp til ni kilometer.
McDonnell Douglas F-15 "Eagle" - den fjerde generasjonen kampfly, hvis viktigste oppgave - å etablere luftoverlegenhet. Den ble brukt fra 1976. Det er totalt tjueto fly modifikasjoner. F-15 ble brukt i Jugoslavia, Gulf, Midt-Østen.
Generelt Daynemiks F-111 «Aardvark» eller «Pig»- Taktisk bomber betydelig utvalg av variabel feie ving.
Su-24 - sovjetiske bombeflyer designet for bruk av rakett bombing på lave høyder i alle værforhold, dag og natt, med glimt engasjere mål på land og i vann.
TU-144 «lader» - sovjetiske supersonisk passasjerfly. Det er designet Tupolev på sekstitallet. Tu-144 - verdens første passasjerfly av typen som ble brukt for kommersiell trafikk.
Avklare spørsmålet om hva som er den raskeste fly i verden, kan svaret ikke være unik. Det avhenger av hva å sammenligne. Dette gjelder fly fordi de er av forskjellige typer og formål - militær, passasjer, ubemannede.  
Den lengste brua i verdenBrua ligger i Gulf of Hangzhou, regnes som den lengste i verden. Den totale lengden på broen - trettiseks miles. I tillegg til forskjeller uvanlig størrelse, er de vakreste byene i verden.
Det antas at kineserne ikke vet hvordan å bygge robust struktur. Kanskje dette er grunnen til at brua er troen snart forsvinne. Den lengste brua i verden er formet som bokstaven S og er ansett som et viktig område for Supershosse, som ligger på østkysten av Kina. Brua til Dzhyaksyne nord.
Funksjoner av den lengste brua i verden
Bygging av brua mulig å redusere avstanden mellom Ningbo og Shanghai for hundre og tjue miles, og den totale lengden på veien ble redusert fra fire til to timer. Highway bro på gir seks kjørefelt i begge retninger, satt fartsgrensen - 100 miles per time. Prosjektets levetid garantere lengste bro i verden hundre år, hvoretter broen lett kan rekonstrueres.
Sjefsingeniør i byggingen av broen, som er den lengste i verden, hevder at det er viktig for verden. Brua ble bygget i det komplekse marine miljø. Her går en av de sterkeste i verden flyter, tyfoner - ganske hyppig, og bunnen er svært heterogen. Forskningsarbeidet startet i 1994, offisielt det største bygge langs lengden av broen varte fem år. Byer passerer ca femti tusen kjøretøy i døgnet.
Kostnaden av broen var ganske betydelig. En del av det er laget av ikke-statlige virksomheter i regionen, 35% - midler til private selskaper i Ningbo, ca 60% av lånene var kinesiske banker. Ifølge investorer, bygge en ny bro - et tegn på Kinas økonomiske utvikling.
Hovedentreprenør er den største langs lengden av broen - China Railway Bridge Bureau Group Co. Ltd. Entreprenør under kontrakten for vedlikehold av brua er selskapet Hardesty & Hanover, LLP. Ben C Gerwick beskyttelsessystem gir en bro fra skipsvrak.
Vanskeligheter i byggingen av den lengste brua i verden
Bro prosjekt ble valgt på grunnlag av ugunstige forhold riznospryamovanosti vannstrømmer, høye bølger, det geologiske miljøet. Utformingen gjør broen for å holde sin integritet i form av jordskjelvet.
En stor bekymring for brobyggere møtt Hangzhou - naturlig gasser. Etter en serie av studier utført for å analysere fordelingen av materie og jordegenskaper i prosessen, ble problemet løst med hell, og sannsynligheten for skade på brokonstruksjon utelukket.
Alle noder vesentlig langs lengden av broen ble gjort på bakken, og deretter ferdige komponenter ble transportert til stedet for montering og installasjon. Den er delt inn i ni seksjoner. I midten av broen over Hangzhou er en øy designet for hvileperioder. Du kan slappe av og nyte alle fasiliteter, inkludert hoteller, restauranter, bensinstasjoner. Øya er populær blant turister.
I dag håndflaten i kategorien "den lengste brua i verden" satte Tsindao bro, bygget i fjor.  
Hvordan finne arealet av en trapes?
 I tidligere artikler har vi allerede diskutert hvordan man skal finne arealet av en trekant og hvordan å finne arealet av et rektangel. Du kan nå gå videre til vurdering av hvordan å finne arealet av et trapes. Dette problemet oppstår i hjemmet er svært sjelden, men er noen ganger nødvendig, for eksempel for å finne arealet av et rom i form av en trapes, som blir stadig mer brukt i konstruksjonen av moderne leiligheter, eller designprosjekter for å reparere.
Trapes - en geometrisk figur som dannes av fire kryssende segmenter, hvorav to er parallelle med hverandre og er kalt baser av en trapes. To andre segment kalt trapes sider. I tillegg, i fremtiden, trenger vi en annen definisjon. Dette er den gjennomsnittlige trapes linje, som er et segment som forbinder midten av sidene av et trapes og høyde lik avstanden mellom de baser.
Som med trekanter i trapes er private typer som ravnobedrennoy (ravnobokoy) trapes, som har sider er like lange og rektangulær trapes der den ene siden danner en rett vinkel med den begrunnelse.
Trapes har noen interessante egenskaper:
 1.  Midtlinjen trapes er pivsumi baser og parallelt med dem.
  I likebenede trapes sider og vinkler de danner en basis av lik.
  Middel diagonaler av en trapes og dens skjæringspunktet mellom diagonalene er collinear.
  Hvis summen av de sider av et trapes er summen av grunn, så kan den innskrevne sirkel
  Hvis summen av vinklene som dannes av sidene av et trapes eller annen grunn det er 90 da lengden av segmentet som forbinder midten av begrunnelse er poluraznosty dem.
  Ravnobedrennuyu trapes kan beskrives av en sirkel. Og vice versa. Hvis trapes passe inn i en sirkel, så det ravnobedrennaya.
  Den del som går gjennom midten av fundamentene ravnobedrennoy trapes er vinkelrett på sin basis, og er en symmetriakse.
   Hvordan finne arealet av et trapes.
  Området trapes er pivsumi sin begrunnelse, multiplisert med høyden. I en formel skrevet som S = ((a + b) * h) / 2, hvor S-trapes-området, a, b-lengden av hver av de grunner trapes, h-høyde trapes.
  Forstå og huske denne formelen kan være som følger. Som figuren nedenfor etter trapes midtlinjen kan konverteres til et rektangel hvis lengde er lik pivsumi og stiftelser.
  Hvordan finne arealet av en trapes?

  Du kan også noen trapes dekomponeres i enklere former: rektangel og en eller to av trekanten, og det er lettere hvis du da finne arealet av en trapes, som summen av kvadrater av komponenter tall.
  Det er en enkel formel for å beregne sitt område. I henhold til sitt område av et trapes er produktet av midtlinjen på høyden av den trapes og er skrevet som: S = m * h, hvor S-området, m lange midtlinje, h-høyde trapes. Denne formelen er mer egnet for matematikk enn for husholdningsoppgaver, som i den virkelige verden vil du ikke bli kjent lengde midtlinjen uten tidligere beregninger. Og du vet vil bare lengde basis og på sidene.
  I dette tilfellet er området av en trapes kan finnes av formelen: S = ((a + b) / 2) *? c 2 - ((ba) 2 + c 2 d 2/2 (ba)) 2, hvor S-området, a, B-grunnlag, c, d-trapes sider.
  Det er flere måter du kan finne trapes området. Men de er omtrent like ubehagelig som den siste formelen, og dermed ikke gir mening for dem å stoppe. Derfor anbefaler vi at du bruker den første formel av artikkelen og ønsker å alltid få nøyaktige resultater.  
Яндекс.Метрика