Fantasy-bøkerSjangeren "fantasy" er nå på toppen av sin popularitet. Med engelsk «fantasy» oversatt som "fantasy" - fiktive karakterer fungerer, og handlingen foregår i den fiktive verden av forfatteren. Den moderne form for fantasy som sjanger av fiksjon som er basert på bruk av fantastiske og mytologiske motiver, dannet i begynnelsen av det tjuende århundre. Stor innflytelse på dannelsen av sjangeren ga John Ronald Reuel Tolkien.
Funksjoner av sjangeren "fantasy"
Arbeidene i denne sjangeren har en tendens til å ligne de historiske og eventyr romaner, som foregår i en fiktiv verden som er nær virkeligheten. Bestill Heroes møter overnaturlige vesener og fenomener.
Sjanger "Fantasy" er forskjellig fra den sjangeren science fiction som ikke søker å forklare verden der handlingen foregår i form av vitenskap. Verkene i sjangeren forskjellige fra en fe eventyrsjangeren, som de er normen for verdens og er beskrevet systematisk, samt naturlovene.

Basert på klassifiseringen av tomten tematisk, kan du dele alle bøkene i sjangeren "fantasy" inn i fire hovedtyper:

- Heroic;
- Folklore og fe;
- Epic;
- Myfoobrazuyuchi.
John Ronald Reuel Tolkien "Ringenes herre"
Du bør starte, kanskje, fra forfatteren, som regnes som stamfar av sjangeren i sin nåværende form. Den mest populære produktet i sjangeren "fantasy" var og er fortsatt den episke roman John. R. R. Tolkiens "Ringenes Herre." Lagt arbeid var som en bok (ikke en trilogi, som noen tror), men på grunn av det store volumet av den første utgaven av arbeidet ble delt inn i tre deler "Fellowship of the Ring", "The Two Towers" og "Return of the King". "Ringenes herre" er en av de mest populære bøkene i det tjuende århundre, boken oversatt til mange språk, hatt stor suksess og sin filmatisering.
Boken hadde en stor innflytelse på litteratur, film, PC og brettspill, og ifølge mange forskere i verden kulturen som helhet. Det finnes studier hvor forfatterne mener at War of the Ring - er en allegori av andre verdenskrig, og Mordor, henholdsvis - Nazi-Tyskland.
Uansett hva det var, "Ringenes herre" er på toppen av popularitet i flere tiår, tusenvis av verden fans av sjangeren "fantasy" forent i klubbene, lage fansider, som involverer "Ringenes Herre" og sjangeren, som skrev boken generelt, flere og flere fans.
Andrzej Sapkowski "Witcher Saga"
"Sagaen om The Witcher" - en populær serie bøker polske forfatteren i sjangeren "fantasy". Den første historien i serien ble utgitt i 1986. Basert på boken ble filmet TV-serien, og ble utgitt i to dataspill.
Syklusen av romanene "The Witcher" refererer til postmodernistychnoyi fantasy, så retningen i stil vesentlig avviker fra kanoner episke (episke fantasy skrevet i «Ringenes herre»). Andrzej Sapkowski gjør ikke et klart skille godt fra ondt, bare tegner han et bilde i bøkene til middelalderen, som er kampen for nasjoner og folk. Ingen parti ikke sympatisere, men bare beskriver krigens redsler. En viktig funksjon fungerer Sapkowski - påfallende merkelig sans for humor som noen ganger blir til en satire på aktuelle problemstillinger.
C. S. Lewis 'Narnia'
"The Chronicles of Narnia" - en serie av syv bøker skrevet i barnas fantasi. Bøkene beskriver eventyrene til barn i et sjarmerende land som kalles "Narnia". Dyr i dette landet snakker, magi ikke overraske noen, så god som den burde være, sliter med det onde. Boken inneholder mange hentydninger til kristne ideer i en tilgjengelig form for unge lesere. Også, tegnene er arketyper fungerer i gresk og romersk mytologi og i eventyr - britiske og irske.
Syklusen av "The Chronicles of Narnia" fikk raskt popularitet, og til tross for at den første utgivelsen av bøker fant sted mer enn et halvt århundre siden, ikke har mistet sin popularitet. Barn og voksne over hele verden lese bøker (syklus oversatt til mer enn 40 språk), ser på såpeoperaer og filmer laget for disse arbeidene, spille dataspill utviklet basert på boken av Clive Lewis Stэyplza.
Joanne Kathleen Rowling "Harry Potter"
Kanskje i dag en serie på syv romaner om Harry Potter er den mest kjente serie verk i sjangeren "fantasy". Historier om eventyrene til en ung trollmann Harry Potter og vennene hans har blitt mer populært enn plassen og brakt forfatteren avgifter. Romanene er oversatt til 67 språk.
Harry Potter kan ikke tilskrives ren fantasi. De fletter mange sjangre, blant annet ungdoms romanse med elementer av eventyr og romantikk, mystikk, thriller og jevn.
En serie filmer, filmet av Warner Bros. Bilder fra bøker Rowling ble den mest suksessfulle serien i kinoens historie.  
Hvilke bøker bør nødvendigvis kreves for å lese?
 Bøker har lenge okkupert en viktig plass i menneskelig utvikling. Bok - er ikke bare en historie, men noen har gått gjennom opplevelsen i et bestemt felt, som vil sikkert komme godt med for andre mennesker. Vi leser ikke å tilbringe sin fritid, og for å få litt kunnskap og finne svar på sine spørsmål, utvikle en slags taktikk atferd eller selv danner et verdensbilde.
 Hvorfor skal jeg lese bøker
 Noen av bøkene og deres betydning er ikke mistet sin relevans i mange år, slik at de kan med rette kalles kunnskapskilder. Hvilke bøker er en må lese for å maksimere absorbere denne kunnskapen og bygge sin klare holdning? Den litterære arv av verden påvirker ikke bare deres volum som sitt mangfold. Jeg kan ikke si at den og den boka er nyttig, og den andre er ikke av noen interesse. Alle bøker, uten unntak, er nyttige fordi, som nevnt ovenfor, er det skrevet meninger og erfaring levd gjennom, noe som kan ta mye for ham. Med bøker hos mennesker er ikke bare nye verdensbilde, men også å utvide horisonter, godkjent eller avkreftet troen utvikler evnen til å tenke, til å drømme, til å tenke. Reading sikkert påvirke ditt vokabular i stil og kommunikasjonsformer.
 Bøker - en stor motivasjon for å oppnå bestemte mål, og inspirasjon for å få resultater i livet ditt. De er en fantastisk leksjon kompleksiteten i oppgaven er allerede opplevd, og derfor sikkerheten garantert slike klasser.
 Hvordan velge en bok
 Bøker som skal leses for hver person bestemt sin liste basert på hobbyer, livssyn eller bare et spørsmål, svaret på det må finnes i boken. Utvilsomt er klassisk litteratur leder i listen over bøker, obligatorisk lesing. Det er trygt å pensum litteratur om emnet og velge en passende bok. Det fungerer for tiden som lokale forfattere og utenlandske.
 Klassisk litteratur
 Listen over bøker som er sikker på å ønske å lese, for ikke å nevne verk:
 - Leo Tolstoy "Anna Karenina" - historien om konflikten og forbudt kjærlighet av tiden, som avslører en følelse av destruktiv side som kan påvirke andres liv, "Krig og fred" - mnohosyuzhetnыy episk roman, som ikke har noen lik i verden;
 - Fjodor Dostojevskij er "Forbrytelse og straff" - en roman om kjærlighet, offer, uselviskhet og lidelse menneskelige sjel, "Idiot";
 - Mikhail Lermontov er "Hero of Our Time" - er spesielt relevant bok for den moderne mann som anser seg selv i sentrum av universet;
 - Nikolai Gogols "Døde sjeler", "nese", "Inspector", "Portrett", "Diary of a Madman" og hans andre verker - morsomme historier, ironisk fôr, bare livshistorier fra hvilken lærdom kan tas på alvor;
 - Alexander Griboyedov "Ve fra Wit" - Russiske komedie øyeblikkene som oppstår i moderne liv;
 - Ivan Turgenev er "Fedre og sønner" - en roman som avslører den ideologiske kampen mellom to generasjoner som er relevant for alle aldre.
 Utenlandsk litteratur bør gjøres Victor Hugos roman slavnoyzvestnыm "Notre Dame" Nabokov med en stor roman "Lolita" - kjærlighetshistorien til en liten jente med en voksen mann, og Gustave Flaubert roman "Madame Bovary", som beskriver den eldgamle konflikten innenfor person mellom persepsjon og virkelighet av sine illusjoner, Somerset Maugham, "of Human Bondage" - den beste jobben som veldig subtilt beskriver alle de lyse og mørke sider av menneskets natur, Stendhals "Red and Black" - perfekt for ambisiøse verk av moderne mennesker, Honore de Balzac "Gobsec" - grådighet i vår verden og dens konsekvenser.
 Dette er ikke hele listen over bøker som det er ønskelig å plassere i hyllene sine hjemmebibliotek. Slike bøker kan samle tusenvis og hver av dem vil ønske å lese igjen og igjen.
 Book of Love
 For elskere av mennesker og de som ønsker å finne ekte følelser i livet mitt, og viktigst å gjenkjenne dem i det daglige kjas og mas, vil boken være av interesse: Jane Austens "Stolthet og fordom", William Shakespeares "Romeo og Julie" Margaret Mitchell "Tatt av vinden" Alan Jay Lerner "My Fair Lady" George Eliot "Daniel Deronda".
 For de som ønsker å få tillit i seg selv og innse, ideell bok Robin Sharma "Monk som solgte sin Ferrari", Henrik Fekseus "Kunsten manipulasjon," Paul Ekman "Psychology of lies", Gene Pasient "Goddess i hver kvinne" Paulo Coelho "Alkymisten".
 Les bøker som de bringer til livet uvurderlig erfaring som er sikker på å komme godt i praksis.  
Яндекс.Метрика