Historien om sjokoladeDet er mange sagn og historier om utseendet på sjokolade. Kan ikke akkurat spesifisere nøyaktig dato og sted for den første delen av sjokolade. En teori - den første touch til den søte mysterier sjokolade Maya-indianerne fra Mexicogolfen kysten. De selv utpekt gud kakao. Kakaobønner var mens vegetabilsk valuta. De ble kalt "kakaksolata" og troen hadde ikke bare gunstig, men de mystiske egenskaper. Delvis kan forklares restorative egenskaper sjokolade substans.
Seg sjokolade frukt planter er veldig bitter og våre forfedre måtte jobbe hardt for å gi sjokolade smak lik moderne. Til fritt å bruke den guddommelige drikke, måtte du bli valgt, har en høy status i samfunnet. Lederne av ulike stammer og høvdinger så "chokolatl" ("bitter vann") fra gullkopper. Montezuma, Aztec stor leder var en sann sjokolade galning, og brukt det i 50 porsjoner om dagen.

Historien om sjokolade i Europa

Europeere, ifølge historien, først måtte prøve å guddommelig sjokolade bare i det 16. århundre. Christopher Columbus var den første uhoschen sjokolade, men ikke setter pris på sin sanne verdi og forlatt showet. En Hernando Cortez, førsteamanuensis reisende kan med rette betraktes som en pioner innen sjokolade til den gamle verden. Spansk først bestemte seg for å blidgjøre bitter sjokolade drikke og lagt sukkerrør.
Så sjokolade kom til oss og ble svært populær, først i Spania og deretter (etter 50 år) og på tvers av Europa. I begynnelsen ville spanjolene ikke dele oppskriften fantastisk drink før slutten av det 16. århundre britisk skip fanget den spanske skip med full innehar av kakaobønner. Allerede i det 17. århundre, i henhold til historien om sjokolade er svært populære i alle kongehuset i Europa. Hans sannhet t triumftog sjokolade drikke begynte med Frankrike. Anna av Østerrike, hustru til Louis 18 hadde spansk opprinnelse og var den setter mote sjokolade i sitt rike. Europeerne så kom til å smake en ny drink, de omringet ham mange fantastiske legender. Ifølge en av dem treet som gir disse fantastiske frukter, nødvendigvis måtte vokse i Edens hage.
Veldig lang sjokolade, på fakta i historien, ble kun brukt som en varm drikke. Den første sjokoladen var bare rundt midten av det 19. århundre. Nederlandske oppfinneren Conrad van Hauten i 1828 opprettet en hydraulisk presse til å utvinne olje fra kakaobønner. Flere tiår senere, det britiske selskapet 'Fry and Sons "gjorde sin første ekte sjokolade mix, kakao, kakaosmør og sukker. Snart sjokoladeplater ble en favoritt for mange mennesker. En ny type av sjokolade er mye mer næringsrik enn sin forgjenger på grunn av tilstedeværelsen av store mengder av kakaosmør. Senere, Daniel Peter legger en sjokolademelk.
På slutten av 1879 ble oppfunnet en spesiell anordning for langtids blande sjokolade. Rodolphe Lind etablert det som et skall - "Koncha". Ny tekstur var fantastisk sjokolade, smeltet i munnen og kalt «Chocolat fondat». Etter 20 år, er det et mirakel - oppfinnelsen ble solgt Rudolph Shpryungli 1, 5 millioner franc.
Det er en lang vei var kakaobønner til moderne solid sjokolade. I dag, takket være relativt rimelige råvarer og produksjonsutstyr effektivitet, sjokolade ble den mest populære høy-kalori mat. Det er givende og moro ikke bare barn, men også voksne.  
 God hukommelse - dette er noe som alle søker. Til noen er det gitt ved fødselen, og noen glemmer alltid alt. Vel, hvis du husker alt, men hva vi er frustrerte når vi kan ikke huske noen detaljer, for eksempel navnet på et nytt bekjentskap eller vi slått av enheten eller ikke. Minne hjelper oss spille på det nåværende tidspunkt alt som har skjedd i fortiden.
 Det finnes forskjellige typer minne. Avhengig av sansene gjennom som vi mottar informasjon, kan det være: visuell, auditiv og motor. Etter den tid minne, er minnet også delt inn i kort og lang sikt.

 I en verden har ingen 100% minne. Hjernen vår er så sammensatt at det bare trenger å kvitte seg med unyttig informasjon. Vi husker bare de mest grunnleggende, og detaljer for hendelser har en tendens til å glemme. Det er derfor ingen overraskelse at folk ønsker å vite hvordan du kan forbedre din hukommelse.
Hvordan kan du forbedre din hukommelse Fem måter tilgjengelig?

 Jeg ønsker å huske alt!


 Husk alt - er umulig. Du kan prøve å huske, monotont å gjenta det samme, men det sjelden gir positive resultater. Husk hvor ofte hendte det at lærer, hotuyeshsya eksamen og når det zdayesh - umiddelbart glemme alt så nøye zazubryval.
 Bare vår hjerne oppfatter ensformig repetisjon som vold mot dem, og prøver å kvitte seg med denne informasjonen. Men hvordan du gjør det, så vi glemmer alt lært? Først må du finne ut hva som var årsaken til svikt i hukommelse.

 Grunnene til at en person mister hukommelsen


 Det er flere faktorer som påvirker vår evne til å huske. Det kan være fysiologiske grunner til at staten vår helse, og psykologisk, som følelsesmessig stress motstand. La oss analysere i detaljer hver av disse faktorene.
 •  Skader. Folk som har hatt hodeskader eller hjernerystelser kan lide minne bortfaller.

 •  Alkohol og narkotika. Vanlig misbruk av disse stoffene forårsaker nerveceller i hjernen ødelegges, stadig er under påvirkning av giftstoffer. Et minne er kjent for å være dannet av nerveforbindelser. Derfor folk som lider av ulike avhengighet, ofte kan ikke huske noe.

 •  Sykdommer. Evnen til å huske avhenger av tilstanden av alle systemer i kroppen, men først og fremst på nervesystemet og sirkulasjonssystemer. Blodet frakter oksygen til hjernen vår er nødvendig for normal nerveceller. Sykdommer som hjerneslag, Alzheimers sykdom, etc. etc., kan føre til delvis eller fullstendig tap av menneskeliv minne.

 •  Underernæring. Vårt daglige kosthold bør bestå av matvarer rike på fettsyrer aminosyrer, B-vitaminer samt for normale hjerne trengte karbohydrater som finnes i grønnsaker, frukt og korn.

 •  Uoppmerksomhet oppmerksomhet. Når vi ikke kan konsentrere seg om hva som er viktig for oss i denne perioden av tid, og stadig forstyrret av utenforliggende ting.

 •  Tretthet. Alle som forlot kraft, ute av stand til å tilbringe resten av sin energi på å huske noen datoer, tall, navn, etc. Kroppen er så utgjort at han bare trengte en normal ferie. Derfor bør du alltid sove godt. Søvn gjør at hjernen vår til å starte å jobbe i morgen på full kapasitet.

 •  Alvorlig følelsesmessig stress. Når vi opplever sterke følelser, spesielt hvis de er dårlige, er hjernen din prøver å beskytte oss fra å tvinge våre minner alle om at vi kan assosiere med disse hendelsene.

 •  Hvis de tre første tilfellene ikke kan gjøre uten hjelp av leger og alvorlig medisinsk behandling, den andre - kan du prøve å holde et klart minne med en spesiell diett og folk rettsmidler. Hva kan vi gjøre hjemme? La oss vende oss til de beste måtene som testet og millioner av mennesker.

   Folk rettsmidler som bidrar til å forbedre vår hukommelse


   Alt som gjorde huset med sine egne hender er alltid mer nyttig enn narkotika produsert for ukjente kjemikalier. De kan ikke bare gi en positiv effekt, men også føre til betydelig skade på kroppen vår. Hva kan vi gjøre?
  Hvordan kan du forbedre din hukommelse Fem måter tilgjengelig?

   Selv våre forfedre visste om de gode egenskapene av urter, og gjort dem mye spillerom infusjoner og decoctions. Her er noen av deres egenskaper.
 •  Mynte og salvie har en styrkende effekt på nervesystemet vårt, og dermed forbedre hjernen og vår evne til å huske.

 •  Rosmarin fremmer mindfulness.

 •  Ginseng har en beroligende effekt på nervesystemet og øker sin motstand mot stress.

 •  For å holde en god hukommelse til alderdom, du bare ikke glemme om sport. Regelmessig fysisk aktivitet akselerere vår hjerterytme. Som et resultat, går mer oksygen i hjernen og forbedrer dens ytelse. Derfor bør du gå daglig rask tempo eller flere ganger i uken for å delta i noen idretter.
   Nyttig for våre kroppen som en helhet, og for vår hukommelse herdes. Den har en positiv effekt på nervesystemet, forbedrer blodsirkulasjonen og normaliserer press.

   Minne trening ved hjelp av enkle øvelser


 •  Slå fantasi. Hvis du ikke kan huske en lang rekke, kan du slå på fantasien og forestille hver av sifrene i en kjent skikkelse. De kan tegne et bilde otobrazhayuscheyu nummer.

 •  Trene din oppmerksomhet. Når du gjør noe, kan du prøve å ta hensyn til flere detaljer knyttet til denne prosessen.

 •  Les videre. Etter å ha lest boken, må du huske alle navnene på hovedpersonene. Gjennom tid igjen prøve å huske navnene deres, hvis du har glemt, re-lese boken. Så inntil du husker.

 •  Tilbring Association. Hvis du ikke husker navnene på nye venner, assosierer dem med dine venner med samme navn eller navnene på stjernene.

 •  Lær dikt. Vыuchyvaya kvartetter i en dag i uken fortelle hele diktet helt, så sjekker selv.

 •  Husk å ha et klart minne, må du være sunn og sjel og kropp.  
  Hvordan lære å lese flytende og Legg yatovuvaty? + Video leksjoner

  Mange mennesker elsker å lese, og det er folk som trenger noe raskt å lese og huske det. Noen er raske til å lese, men husker ikke fra lesing. Andre husker alt, men sakte lese. I denne artikkelen vil du lære hvordan du kan kombinere skimming av utenatlæring.

   Hva bør jeg gjøre for å raskt lese boken


   1. Ikke en hvisking og si ord når du leser.
   2. Gjennom øynene følge venstre til høyre, øverst til nederst.
   3. Les bare noen få ord, ikke en eller to.
   4. Ikke gå tilbake til lesing.
   5. Trene sidesynet.
   6. Bruk den ikke bare lese bøker, men også utenfor.
   7. Opplæring bør vare lenger enn en halv time.
   8. Lese uten regresjon, med andre ord, ikke la det øynene dine kom tilbake.
   9. Bruk prinsippet om integrert algoritme for lesing. Når du leser integrert algoritme syv blokker:
 •  Forfatter.

 •  Data.

 •  Problem.

 •  Faktiske opplysninger.

 •  Funksjoner materiale.

 •  Kritikk.

 •  Nyhet.

 • Blokker algoritme for å huske.
   10. Du må være i stand til å trekke ut søkeord og ham bygge semantisk serien.
   11. Kvitte seg med artikulasjon og indre tale lesing. For å gjøre dette, gjør du følgende oppgave:
  Det er en to-takter med 4 tappe perkusjonselementer og de to første senere, og med økningen av slagkraft i begynnelsen av hvert element tapping. Det er nok å lese i tjue timer med denne øvelsen til et nytt program modnet hjernens funksjon, som gir informasjon foredling som går gjennom syns kanalen.
   12. For utvikling av det perifere system bør bruke tabellen Schulz. Denne plassen er delt inn i 25 celler, 20x20 cm og opp til 25 tall blir lagret i cellene i en bestemt rekkefølge. Det skaper følgende åtte bord, hvert nummer for å bli spredt på ulike måter, og din oppgave er å raskt finne alle tallene mellom 1 og 25 for en svært kort tid.
   13. Master lese vertikalt, fikse søkeord og semantiske gradene "av overgrep." Velg små bøker, tilbringer sine sider vertikal linje og få dem slik at lære pakket i 15 sekunder på en side uten tap menings lese.

   Selvhypnose en overfladisk lesning


 •  Når du leser uten regresjoner - "Jeg kan håndtere, leste jeg raskt"

 •  Når du leser metode for helhetlig algoritme - "Kan jeg lese fort, jeg husker alt syv blokker algoritme (sitere innholdet i alle enheter). Jeg finner søkeordet. "

 •  Med undertrykkelse av artikulasjon - "Jeg klarer en rask lese, jeg undertrykke artikulasjon, rytme jeg husker at det undertrykker"

 •  I perifere lesning - "Jeg leste veldig fort. Jeg har en flott minne. Alt er lagret av seg selv uten anstrengelse "

 •  Video Tutorials
  Яндекс.Метрика