Hvem oppfant lyspæren?
 Liste over oppfinnere fleste moderne enheter er vanligvis begrenset til en eller to personer (ofte skjer at to talentfull oppfinner kommer til å passe inn i den samme ideen med en liten midlertidig atskillelse fra hverandre). Men det er noen interessante unntak fra denne regelen. For eksempel glødelamper. Å tro at en enkel lyspære oppfant ikke én, ikke to, ikke engang tre, tretten forskere, er vanskelig. Men det virkelig er. Og grunnen er enkel: faktum er at første patenterte pære og en lampe, som vi bruker i dag, dele nøyaktig 100 år med stadige forbedringer som ble utført av forskjellige oppfinnere fra hele verden. Og hver av dem har bidratt til historien om oppfinnelsen av enkle husholdning lyspærer. Så klart svar på spørsmålet: hvem oppfant lyspæren, dessverre, ikke vil fungere.
 Fra Edison til Zhobara
 Dermed startet historien om oppfinnelsen av glødepærer tilbake i 1809, året da den engelske forsker ved navn Delaryu skapte den første fungerende lyspære med en tynn platina spiral. Dessverre er den første glødelampen var svært upraktisk og kort levetid på grunn av oppfinnelsen Delaryu snart glemt.
 I 1838, det året den belgiske oppfinner Zhobar ta enda et steg mot den moderne lyspæren, kommer opp med en ny versjon av denne enkle enheten - kull pære (samme med karbonfiber og senere eksperimenterte Thomas Edison og Joseph Swan, og Paul Yabloko, og Alexander Lodygin ).
 I perioden fra 1854 til 1860 og den tyske Heinrich Goebel jobbet på etablering og forbedring av glødelamper med bambus tråden. På grunn av vakuum inne i pæren, oppfinnelsen Goebel mange mener er den første av de som virkelig kan bruke hjemme. Men for ett og et halvt tiår forskere fra hele verden som arbeider på en holdbar og effektive (lyse) lyspærer, opplevde store vansker med å skape et vakuum inne i lampen brant så veldig lang og veldig kjedelig glans.
 Dette fortsatte til 1974, da den russiske oppfinner, ingeniør Alexander Lodygin ikke patentert sin nytevuyu kull lampe. Det var relativt holdbar (stang brenne mindre raskt) og lyse.
 Fire år senere, var engelskmannen Joseph Swan i stand til å lage en lyspære er lysere (som filament brukes med kull fiber, og inne i lampen ikke var vakuum og fortynnet oksygen). Men lampen Swan var også feil, perehorala så raskt.
 70 år med det nittende århundre også vitne til oppfinnelsen av Thomas Edison, som var i stand til å skape en spesiell pære kull fiber. Creation Edison kunne vare i opptil 40 timer (for tiden så kort levetid virker latterlig, men da det var et virkelig gjennombrudd innen vitenskap og teknologi).
 Det siste tiåret av det nittende århundre ga verden som lyspærer med tungsten filament (en annen oppfinnelse av Alexander Lodygin) og glødelamper med filamenter av andre ildfaste metaller. Disse pærene vi bruker den dag i dag.
 Forbedre geni
 Begynnelsen av det tjuende århundre - de første forsøkene på å produsere lyspærer med tungsten filament "på stream" å gi for sin masseproduksjon. Dessverre, dette var bare mulig i 1906, gjennom innsatsen til Alexander og William Coolidge Lodygin flittig jobbet på tilgjengelige metoder for å skaffe en tungsten filament. Den siste fasen av forbedring er bruk av edelt pærer inerte gasser (f.eks argon) for å fylle hulrommet lampe. Takket være denne innovasjon foreslått av Irving Langmuir, moderne lamper ikke bare lyse, men også holdbar.
 Nå moderne vitenskap gjør en enkel og uunnværlig oppfinnelse som lampe enda enklere og mer effektiv, men navnene på de som jobbet på sin utvikling i det siste, har skrevet i gylne bokstaver i historien om verdens vitenskap.  
Hvem oppfant TV?
 I dag er det rett og slett umulig å forestille seg livet uten tv. Det er fint etter en hard dag klatre på sofaen og slappe av å se din favoritt film eller overføring. Daglig TV-visning for den moderne mann har blitt så vanlig at nesten ingen noen gang tenker på de som oppfant TV? Eller i hvilket år ble det opprettet? Det er verdt å merke seg at forskerne tok ganske mye tid på å skape egnet for å se på TV. Men spørsmålet: hvem oppfant TV, er det umulig å gi et eksakt svar, som hver enkelt oppfinnere gjort sitt betydelige bidrag.
 Age of lage TV
 Generelt, begynte den æra av TV bare etter at det ble oppdaget fenomenet den fotoelektriske effekten. For det første mottatte applikasjonen indre fotoelektrisk effekt. Hans hovedpoeng er at mens dekker halvledere ganske endret sin elektrisk motstand. Den første slik lov fant den engelske forskeren Smith. I 1873 ble oppdagelsen aktivt brukt i tv-systemer. Det har lenge vært kjent at en hvilken som helst gjenstand som er synlig bare hvis han eller punktet i seg selv en kilde til lys. De mørke og lyse områder i et bestemt objekt variere varierende intensitet av lyset det. Direkte TV er basert på det faktum at hver del kan betraktes som en kombinasjon av et stort antall av mørke og lyse flekker.
 I 1878 fremmet ideen om en ny enhet som kan overføre bilder over ledningen. Den tilhører den portugisiske Professor Adriano De Payva. Men på dette stadiet ikke klarte å gi av skjermen ved å motta stasjon.
 Allerede i 1905 kom den anerkjente teoretiske fysikeren Albert Einstein fullt rettferdiggjøre innholdet i den fotoelektriske effekten. Det var med ham og den æra av fjernsyn. Av Einstein lignende forskning involvert og Alexander STOLETOV, der "Electric Eye" i 1888. I 1887 den tyske K. Brown tilbudt den første offentlige versjonen av billedrøret. De grunnleggende prinsippene for den fremtidige amerikanske TV skapt av E. Sawyer og franskmannen Maurice Leblanc. Det er disse mennesker har vært helt beskriver bla skanning og dens påfølgende omdannelse til et elektrisk signal. Det store gjennombruddet kom i 1907, da Boris Rosing var i stand til å gjøre det første bildet i et fast punkt.
 Den første TV i USSR
 Når fortsatt skapte den første TV? Den første elektroniske fjernsyns egnet for praktisk anvendelse ble utviklet i USA Research Laboratory, ledet av Zworykin, på slutten av 1936. Det var mannen mange mener er grunnleggeren av elektronisk fjernsyn. Innen 3 år, nemlig 1939, har utviklet TV egnet for masse visning. De så nesten ut som noe moderne utstyr. Disse TV-ene var en enkel trekasse med fem-tommers skjerm. 24 april 1931 i Sovjetunionen, er den første økten en erfaren kringkasteren. En første TV-B-2 ble etablert i april 1932.
 Første telecasting og skape farge-TV
 Første telecasting med lyd fant sted i 1934. Men under andre verdenskrig måtte helt avbryte sendingen. For nye utbygginger i TV begynte i 1949. Deretter dukket elektronisk TV KVN 49. Når det gjelder det første farge-tv, han dukket opp i Sovjetunionen bare i 1967, til tross for at systemet ble utviklet av Vladimir Zworykin i 1928. I USA, for eksempel, den første farge-TV dukket opp mye tidligere - i 1954. Den første TV fra en tilstrekkelig høy verdi var tilgjengelige bare begrenset til personer mens i USA kunne de fritt kjøpe på kreditt.  
 Fisk - en viktig og uunnværlig mat som er nødvendig for riktig funksjon av kroppen vår. I fisk inneholder en enorm mengde av vitaminer, mineraler, mikro - og makronæringsstoffer som er vanskelig å finne i noen andre matvarer, i tillegg, med den kan du alltid lage en deilig og mettende rett, for dette formålet, er det mange oppskrifter på nesten alle tradisjonelle kjøkken verden.
Hva hvis bein fast i halsen min?

 Det eneste som kan ødelegge bruken av en slik nyttig og velsmakende produkt er fiskebein, som dessverre er ikke alltid mulig å hente ut tidligere.
 Fiskebein sittende fast - svært ubehagelig situasjon der du vet aldri hva du skal gjøre rett - du kontakte legen din eller likevel prøve å fjerne det selv.
 Viktigere er nervøs med alvorlige forstyrrelser i funksjon av kroppen hvis ikke riktig trekke beinet det siste alternativet, kan det føre til hevelse av mykt vev i strupehode og svelg.

 I tillegg, kan smerte som oppstår i denne situasjonen i fremtiden bare øke, irriterende for slimhinnene. Som et resultat av ødem kan vaktler puste, spesielt farlig hvis bein fast i halsen av et barn.
Hva hvis bein fast i halsen min?

 Problemet kan bli verre hvis truffet bein mellom palatal bue og lillehjernen mandlene eller plass gane og tunge - i dette tilfellet, trekker det selv nesten uvirkelig.
 De viktigste symptomene på dette problemet er: pokolyuye smerter i halsen og strupehode, økt spyttsekresjon, ubehag i brystet, noen ganger med blodig oppkast urenheter og feber. Hva bør jeg gjøre?
 Det første trinnet er å ta kontakt med ØNH lege hvis i det øyeblikket dette ikke er mulig, kan du ringe en ambulanse. Spesialist, ved hjelp av moderne metoder for diagnose og behandling kan trygt trekke bein, unngå irritasjon eller betennelse i purulent.
 I de mest alvorlige tilfellene kan selv trenger hjelp kirurger! Det er derfor vi ikke bør tenke at dette er bare en liten sykdomsfølelse som raskt løse eller oppløse seg selv, er det også viktig å huske at alle metodene nedenfor for å snu ubehagelige konsekvenser for helsen din.

 Anbefalinger for fjerning av fiskebein


 Populære måter å hjelpe takle dette problemet, har det lenge vært sant, de er ikke alltid effektive og effektiv.
Hva hvis bein fast i halsen min?

 For eksempel, hvis du stakk litt tynne bein, og trekk den på følgende måter ganske ekte, og hvis det er stor og fikk på et avsidesliggende sted, så kanskje man ikke bør prøve, fordi problemet kan lett styrket.
 Metode nummer 1. Trolig den mest kjente og utbredte, men dette er ikke det tryggeste. Dette vil kreve litt av en skorpe av tørt brød. Det skal svelges, praktisk talt svelge, noe som resulterer i benet skal fylt stykke og gå hardt i magen, som et resultat, kan forbli pokalыvayuschee ubehagelig følelse å være forårsaket av små tsarapynkoy.
 Det bør bemerkes at den seir ende ikke alltid skje, avhengig av plasseringen av benet i halsen: protalkyvayas, kan det nadlomytysya, noe som er grunnen til at det vil trekke enda vanskeligere, og kanskje en dypere fylt, men ikke gå helt. Fra dypet av henne å trekke halsen selv ekspertene vil være mye vanskeligere.
 Metode nummer to. Her kan du hjelpe terte eller viskøse produkter som yoghurt eller yoghurt. Takk skjerming evner, kan de bidra til fremme av fiskebein i fordøyelseskanalen, men dette garanterer ikke at det vil bli skadet strupehodet.
 Metode nummer tre. Kan redde situasjonen og honning, frisk bedre konsistens. Det antas at dette er en av de mest effektive metoder, fordi honning er ikke bare å skyve benet i strupehodet, men på samme tid, på grunn av sine helbredende egenskaper, frembringer en gunstig effekt på slimhinnen, for derved å redusere sannsynligheten for betennelse eller pussdannelse.
 Metode nummer fire. Bruk myk parafin eller voks. Selv om fremgangsmåten ikke er svært vanskelig, men det er en risiko for å brenne mukøse overflater hals. Bruk den bare i tilfelle at benet er lett synlig.
 Utføre nødvendig å direkte manipulere speilet sammen med god belysning. Voksen skal smelte og til den er helt herdet (konsistens skal ligne bløt leire) raskt holde seg til beinet, vente til det er ordentlig prystыnet og deretter få det.
 Metode nummer fem. Du kan prøve å utløse beskyttende reflekser i kroppen, alvorlig nysing eller oppkast. Ved hjelp av muskel sammentrekning er mulig at knoklene ut. For nysing kan bruke snus eller pepper, og for gagging bare trykke med to fingre på roten av tungen.
 Metode nummer seks. Hvis, igjen, fiskebein godt synlig, kan den forsøke å trekke ut med pinsett. For å gjøre dette, må det først være desinfisert i en løsning av antiseptisk og bedøvelse som du kan bruke ledokoyn.
 Prosedyren må gjøres før et speil, holde tungen rot skje, pinsett og prøve å plukke opp enden av ankelen. Hvis vellykket operasjon i halsen skylle flere ganger med en løsning av kamille eller calendula.
 Spise fisken forsiktig og la deg aldri oppleve noen av disse problemene!  
Яндекс.Метрика