Hvordan finne arealet av et rektangel?
 Oppfatningen av plass må vi møte hver dag. Å legge nye fliser i hjemmet ditt du ønsker å kjøpe et antall som vil avhenge av området av rommet ditt. Mengden av landet ditt hjem vil også være preget av området. Vanligvis folk glemmer hvordan å finne et område på mer komplekse former som trekant, trapes, eller sirkel, men hvis du er så zakrutylysya i livet at du glemmer hvordan å finne arealet av et rektangel, minner vi deg i denne artikkelen.
 Beregne arealet av et rektangel.
Området er målt i kvadrat enheter, millimeter centimeter, meter og så videre. Hvor mange ruter i dette rektangelet?
Hvordan finne arealet av et rektangel?

Absolutt. Det femten kvadrat enheter. Så for å finne arealet av et rektangel bredden skal multipliseres med lengden. I en formel kan det være representert som S = h * b, hvor S-området, h-høyde, b-bredde. Eller denne:
arealet av et rektangel = lengde x bredde.
Her er noen eksempler for å finne arealet av et rektangel.
Hvordan finne arealet av et rektangel?

Areal = Lengde x Bredde
Areal = 9 x 5 = 45 kvadrat enheter
Hvordan finne arealet av et rektangel?

Areal = Lengde x Bredde
Areal = 8 x 6 = 48 kvadrat enheter
 Arealenhet.
Som nevnt ovenfor området måles i kvadratiske enheter. De vil være forskjellig, avhengig av størrelsen av det målte område. Selvfølgelig kan du måle alt i ett-enheter, men til slutt vil vi få enten for små eller for store til å forstå tallene.
Eksempel
Måleenhet
Arealenhet
Spikeren på fingeren
Millimeter
mm2
Papir
Centimeter
cm2
Rom
Meter
m 2
By
Kilometer
2 km
Området på land er ofte poeng å veve. En av veving - et areal 10x10 meter, noe som er 100 kvadratmeter og kalles derfor veve. Her er noen typiske eksempler på størrelser som kan være areal på 15 dekar.
Bredde 15 lengde 100
Areal 1500 m 2
Område 15 hektar
Bredde 20 lengde-75
Areal 1500 m 2
Område 15 hektar
Bredde 25 lengde 60
Areal 1500 m 2
Område 15 hektar
bredde 30 lengde 50
Areal 1500 m 2
Område 15 hektar
I fremtiden, hvis du plutselig glemmer hvordan å finne arealet av et rektangel, deretter husker svært gammel spøk da min bestefar ber p'yatyklasnyka hvordan å finne arealet av Lenin, og ansvarlig ting til Lenin bredde multiplisert med lengden av Lenin.  
Den høyeste fossen i verdenNaturen ga menneskeheten mange mirakler. Av spesiell interesse blant dem forårsake fall. Deres skjønnhet fortryller og gleder makt. Rennende vann - svært grand ting. Enhver foss - et landemerke for fugler under trekket på grunn av etterklang høre dem for miles.
Hva er den største fossen i verden
Alle store fosser lande grensen på to og noen ganger tre stater. Det kan ikke anses tilfeldige, brede fossefall - er uoverstigelige grenser skapt av naturen. Det er for disse etablerte grenser.
På bakken, er det nok av fossefall. I Kaukasus reserve er en Teberdynskomu dalen "Tretti fosser." I Japan faller dalen Osuhydany hundre fosser. Og Norge er noen ganger kalt landet faller. De færreste vet at det lille kongedømmet Lesotho i Afrika - en unik veiskille av tre tusen fosser.
Nesten alle av de spørsmålene som verdens største foss, Niagara svar. Noen vil huske Victoria Falls, som ble åpnet av den kjente reisende i Afrika i 1855. Bare eksperter avklare spørsmålet, hvilke kriterier som kan betraktes som en stor foss - bredde, høyde, kraft.
Den høyeste fossen i verden - Angel in - Talnykovskyy.Den bredeste foss - Con (Khon), bredden av området av sin strøm over tolv og en halv miles. Det åpnet i 1920, forsker E. Khohan, etter som det heter. Denne kaskade struktur, som omfatter et stort antall fosser som renner ned fra ulike nivåer platå. Den pittoreske foss forming lyse fargerike blomster vokser langs kysten. Cohn er lett tilgjengelig for observasjon, for som han verdsatt turister. De er utstyrt med en plattform for visning. Denne fossen er den mest rolig. Sin styrke er rettet mot beroligende virkning og har en unik energi. Mange mennesker som deltok Kohn, overbevist av sin gunstige effekter på menneskekroppen. Keane - en av de vakreste fosser i verden.
Iguazu - den kraftigste fossen i verden, høyden er omtrent åtti meter. Gjennom kam kommer en utrolig mengde vann - mer enn syv hundretusen kubikkmeter per minutt. Iguazu - er 275 etapper og den vakreste utsikten over planeten. Inspisere det fra ett punkt av umulig, kaskader skiftende steiner hindre regnskogen. Derfor er turister bygget to kilometer med broer som forbinder "Rock Island" høyttalere med skum. I nærheten finnes flere hoteller, restauranter, barer, Airfield. I nasjonalparkene Iguazu øker jern tre "kebracho" trær, dyreliv variert.
De største fossefall
Foss Tugela Falls er den nest største fossefall i verden. Det inkluderer fem stadier av fallende, den største av dem - 411 meter. Byggehøyde - 948 meter og bredde på femten. Fossen ligger i provinsen Natal i Sør-Afrika. Det fikk sitt navn fra elven Tuhera som starter høyt oppe i fjellene, og avtagende danner en foss. Det er to veier til passasjen som trenger 6-8 timer en vei.
Waterfall "Tre søstre" ligger i Peru, har tre nivåer av fallende vann. Høyde - 914 meter, så det regnes som den tredje høyde fossen i verden. Det er helt omgitt av skog, trær som når tretti meter.
Foss tannkjøtt har en høyde på bare trettifire meter, men flott det kalles på grunn av antall passeringer vann - mer enn trettentusen kubikkmeter per sekund. Det ligger på grensen mellom Brasil og Paraguay. Historie foss er ikke veldig godt kjent. Det sies at det ble oppdaget gull søkende, og dataene overføres mellom mennesker, mens det ikke er offisielt utgitt den italienske ekspedisjonen.

Niagara Falls - ekstra - 1200 meter
 høyde på bare femtitre meter. Han er mest berømte og vakre fossen i verden. Brølet hørt for miles.

Yosemite Falls - den høyeste i Nord-Amerika - 727 meter over havet.
 Det ligger i National Park, California. Hvis snøen faller liten foss på sensommeren og høsten kan tørke ut. Så for å se det i all sin prakt, her er kommet våren.
Den høyeste fossen i Norge - Utyhard - 610 meter.Det ligger på isbreen og renner ut i Lake Duэn. I det, det er mange fosser. Du kan seile om bord og nyte de flotte brille bratte banker, som faller i havet fosser. I godt vær, skinner solen på spray, og båter er rett under fossefall. Noen steder en liten båt kan seile mellom erke faller og klipper.  
Hvor er eskimoeneEskimoene lever i de arktiske regionene i Amerika og Grønland. Begrepet "Eskimo", med henvisning til den indiske dialekt betyr "den som spiser rått kjøtt." Disse folkene kaller seg ynnuytamy, som betyr "folk" (menn). Det er som regel folk av en liten økning (1, 6 m), med svart hår og glatt, gulaktig hud, bredt ansikt, skrå øyne og en liten nese. Klimaet og fullstendig mangel på land for dyrking tvunget Eskimoene spiser det meste fisk, sel, rein og hvalkjøtt og kjøtt av forskjellige fugler. En av egenskapene til kultur av mennesker er den type bolig de bygger, går jakt - nål - Ice hytte formet kuppel.
Hvor er eskimoene

Eskimoer, etnisk gruppe, gruppe av mennesker i USA (Alaska -. 38 000 personer) i Nord-Canada (28 tusen mennesker.) I Danmark (Grønland - 47 000) og Russland (Tsjukotka autonome distriktet Magadan-regionen - 1 5000. mennesker). Det totale antall 115000. Personer. Språk Eskimo-aleutisk familie delt inn i to grupper: ynupyk (. Blyzkorodstv dialekter Diomede Islands i Beringstredet, nord for Alaska og Canada, Labrador og Grønland) og yupyk - en gruppe på tre språk (sentral yupyk, Siberian yupyk og suhpyak eller alutyyk) av dialekter talt befolkningen vest og sørvest Alaska, St. Lawrence Island og Tsjuktsjerhalvøya.
Formet som en etnisk gruppe i regionen i Beringhavet til slutten av 2. årtusen f.Kr.. I den første årtusen f.Kr., forfedrene til inuittene - bærere Thule arkeologisk kultur avgjort i Chukotka og langs den arktiske kysten av Amerika til Grønland.
Eskimoene er delt inn i 15 etniske og kulturelle grupper:Eskimoene i det sørlige Alaska, kysten av prins William og Kodiak Island, opplevde sterk russisk innflytelse i den perioden av den russisk-amerikansk selskap (slutten av XVIII - midten XIX århundre.) Eskimoer i Alaska vest, de fleste beholde språket og tradisjonelle levemåte; Siberian Inuit, inkludert Inuit øya St. Lawrence og Diomedesøyene; Inuit nordvest Alaska, som bor på kysten av Gulf of Norton til grensen mellom USA og Canada, og i det indre av nordlige Alaska; Mackenzie Inuit - blandet gruppe på nordkysten av Canada rundt munningen av Mackenzie River, dannet på slutten av XIV - tidlig XX århundre. av Alaska og Eskimo-nunalyyt - innvandrere fra Nord-Alaska; Kobber Inuit, oppkalt etter maskiner med innfødte kobber, produsert kaldt smiing, lever på nordkysten av Canada langs bukten og øyene Koroneyshen Banker og Victoria; Eskimo-netsylyk i Nord-Canada, på kysten av halvøya og være Adeleyd, King William Island og de nedre delene av elva tanken; lukke til dem Inuit-yhlulyk - Melville Peninsula beboere, nordlige delen av Baffin Island og øyene i Southampton; Inuit villrein, bor i indre tundraen i Canada vest for Hudson Bay blandes med andre eskimoer; Inuit Baffin Island i de sentrale og sørlige delene av øya med samme navn; Inuit eskimoer av Labrador og Quebec henholdsvis i nord - nord-øst og vest - sørvest, opp til øya Newfoundland og munningen av Gulf of St. Lawrence, kysten av Labrador-halvøya, i XIX århundre deltatt i utarbeidelsen av metysnoy "settlerov" (etterkommere av ekteskap mellom hvite kvinner og Inuit jegere og nybyggere); Eskimoene på Grønland - den største gruppen av eskimoer, fra begynnelsen av XVIII århundre opplevde europeiske (dansk) kolonisering og kristningen; Polar eskimoene - den nordligste gruppe på jorden opprinnelig befolkning i den ekstreme nordvest for Grønland; Øst-Grønland eskimoene, andre senere (i XIX-XX århundre) Står overfor en europeisk innflytelse!
Hvor er eskimoene

Gjennom sin historie, inuittene kultur skapt en form tilpasset livet i Arktis: en harpun med en roterende spiss, jakt båt katamaran kjedelig pels klær og poluzemlyanki kuppel bolig med snø (nål), fett lampe for matlaging, belysning og oppvarming av boliger, etc. . For inuittene var typisk amorf tribal organisasjon, mangel på fødsler XIX århundre (bortsett, kanskje, berynhomorskyh eskimoer). Mens noen grupper var hrystyanyzyrovanы (XVIII århundre), eskimoene faktisk holdt anymystycheskye innsending sjamanisme.
I eskimoer utgitt fem økonomiske og kulturelle systemer, for å jakte store marine dyr - hval og hvalross (eskimoer av Chukotka, St. Lawrence Island, nordvestkysten av Alaska, den gamle befolkningen i Vest-Grønland); Seal Hunt (nord-vest Grønland og de østlige øyene i den kanadiske arktiske øygruppen); fiske (eskimoer vest og sørvest Alaska); vandrende hjortejakt caribou (Inuit villrein, en del av det nordlige Alaska eskimoer); kombinasjon av jakt for hjortejakt fra havet (mest Inuit av Canada, inuittene i Nord Alaska). Etter å ha blitt trukket inn i bane av eskimoene markedsøkonomi mye av det gått over til overskriften pels jakt (trapperstvu) på Grønland - en råvareFiskeri. Mange jobber i bygg og anlegg, jerngruver, oljefeltene i de arktiske fabrikker, etc.. I grønlendere og inuittene i Alaska var velstående lag av intelligentsiaen og.
Frem til midten av XX århundre dannet fire distinkte etno-politisk fellesskap eskimoer.
1) Grønland eskimoene - se. Grønlenderne.
2) canadisk inuitt (selv - ynuyt). Siden 1950 den kanadiske regjeringen begynte en politikk for konsentrasjon av urbefolkningen og bygging av store byer. Lagret språk også vanlig engelsk og fransk (Quebec Inuit). Siden slutten av XIX århundre har skrevet basert på syllabic alfabetet.
3) eskimoer i Alaska, i stor grad anhloyazыchnы, hrystyanyzyrovanы. Siden 1960-tallet, kjemper for økonomiske og politiske rettigheter. Sterke trender i nasjonal og kulturell konsolidering.
4) Asiatisk eskimoer (Siberian) yupyhыt eller yuhыt (selv - "ekte mennesker"; yuytы - det offisielle navnet i 1930). Det tilhører en gruppe yupyk, dialekter - syrenykskyy, Central Siberian eller Chaplinka og naukanskyy. Skriving i 1932 på grunnlag av Chaplinsky dialekt. En felles russisk språk. Avgjort på kysten av Tsjuktsjerhalvøya fra Beringstredet i nord til Gulf of Cross i vest. Hovedgrupper: navukahmyt ("naukantsы") som bor i landsby til landsby Ynchoun Lawrence; unhazyhmyt ("chaplyntsы") rasselyvshyesya Stredet Senyavin til Providence Bay og landsbyen Uэlkal; syrenyhmyt ("syrenyktsы"), landsbyboerne Syrenyky.

Hoved tradisjonell okkupasjon - jakt på marine dyr, hovedsakelig hvalross og sel. Utviklet av midten av XIX århundre gruvedrift hval deretter falt gjennom utryddelsen av sine industrielle hvalfangere. Beast slått til rookeries, isvann med båter - skiller spyd, spyd og harpuner av beinspissen. Jaktet på reinsdyr og fjell sau med pil og bue. Fra midten av det nittende århundre, fordelt skytevåpen økte råvareverdi pels revejakt og rev. Metoder for jakt fugler var nær Chukchi (dart, fugl Bolu, etc.). Også engasjert i fiske og sanking. Avlet sledehunder. Ble utviklet byttehandel med olennыmy amerikanske Chukchi og eskimoer, regelmessig gjennomført shopping turer til Alaska og øya St. Lawrence.
Grunnleggende mat -morzhovoe, hvalross og hvalkjøtt - iskrem, gjæret, tørket, kokt. Høyt verdsatt vilt. Krydder servert vegetabilsk mat, tang, skalldyr.
Opprinnelig levde i store bosetninger poluzemlyanki (nыn'lyu) som eksisterte før midten av det nittende århundre. I XVII-XVIII århundrer under påvirkning av Chukchi stor vinter ly ble innrammet yarangas med reinsdyrskinn (mыn'tыh'ak '). Vegger yarangas ofte pålegge torv laget av steiner eller brett. Summer Housing - rektangulær, med morzhovыh skins treramme, med skråtak. Ved begynnelsen av det nittende århundre holdt felles hjem - store poluzemlyanki hvor flere familier bodde og holdt møter og helligdager.
De viktigste transportmiddel var vinter hundespann og ski stupatelnыeNår åpent vann - lær båter, kajakker. Sleder, som Chukchi var midten av XIX århundre duhokopыlnыmy og zapryahalys fan, deretter spredt øst sibirske slede med tandem. Kajakk var en sengebunn dekket med skinn, med unntak av en liten runde hull på toppen, som styahuvalos rundt midjen paddler. Båt Fishtail ett eller to odnolopastnыmy årer. Dag liv og mnohoveselnыe Baidary Chukchi typen 20-30 roere (an'yapyk).
Hvor er eskimoene

Ved slutten av det nittende århundre Inuit klær var døde - kuhlyanku, laget av fuglefjær inne skins. Med utviklingen av utveksling-Chukchi olenevodamy var skredder klær med reinsdyrskinn. Dameklær - dobbel pels jumpsuit (k'alъыvahыn) av samme rase som Chukchi. Sommer klær, både mannlige og kvinnelige, var døv kamleyka, sydd med nerpychyh guts senere - fra innkjøpte stoffer. Tradisjonelle sko - Pelsstøvler (kamhыk) med kroenoy såle og ofte skrått hakk ben, menn - til midten ben, jente - til knærne Stempler med skinn tå cap, vыkroennыm mye mer løft bena i en "boble". Kvinner flettet håret i to fletter, menn - vyholyuvaly avspaltningsgruppe eller Nesk. hårstrå på kronen. Tatoveringer menn - miljøene ved munnvikene (relikvie tilpasset slitasje leppe plugger), kvinner - komplekse geometriske mønstre i ansiktet og hendene. For å beskytte mot sykdom brukes som ansiktsmaling oker og grafitt.
Tradisjonelle kunsthåndverk - pels mosaikk, broderi tråd farge sene rovdugi, perler, skåret hvalross iklu.
I eskimoer dominert patrylyneynыy grunn av slektskap, til ekteskap patrylokalnыy teste for bruden. Det baydarnыe gård (an'yam Ima), bestående av Baidary eier og hans nærmeste familie i det siste var en poluzemlyanku. Sine medlemmer fordelt på jakt byttedyr. Det var inntektsulikhet, spesielt med utviklingen av børshandel, bevilget store tradere, som noen ganger ble ledet bosettinger ("hjemmebane").
Eskimoene tror på gode og dårlige ånder. Blant dyr, spesielt aktet killer, ble ansett som den beskytter av havet jakten; det var representert på Baydar, sine tre bilde jegere var på beltet. Hovedpersonen i kosmologiske legender - Raven (Koshkly), de viktigste temaene eventyr forbundet med hvalen. De viktigste ritualene var assosiert med industrielle kulter:. Heads ferie dedikert til å jakte hvalross, Kina Holidays (Polъa) og t E. sjamanisme ble utviklet. Etter 1930 eskimoene ble organisert industrisektoren. Tradisjonell klasse og kultur begynte å forsvinne. Det er fortsatt tradisjonell tro, sjamanisme, bein carving, sanger og danser. Med etableringen av å skrive nye intelligentsiaen. I moderne inuitter observerte økningen av nasjonal bevissthet.
Eskimoene: vinter i den vestlige delen av Alaska [1950]
Яндекс.Метрика