Hvordan lære å skrive artikler?
 "Så fint å være i stand til å lese! "- Delt glede helten vers. Men for å være i stand til å skrive enda bedre! Nei, vi er ikke på noen måte ønsker å belaste deg i uvitenhet. Men du må innrømme at evnen til å holde den skriftlige erklæring om sin egen og komplekse, ikke mindre kompliserte tanker - er, for å si det mildt, ikke det samme. Selvfølgelig, de fleste ikke trenger et litterært talent. De er helt komfortabel med rollen som "Chukchi-reader" (ingen krenkelser vil bli sagt) og får mye glede av dette. Faktisk leser godt, virkelig talent skrevet tekst - er det en stor glede. Men noen skrev denne teksten? Hvorfor kan du ikke like godt? Så hvorfor kan ikke?! Kan, og enda bedre. Dermed den litterære geni begavet talent av en forfatter av natur. Men vi ikke nødvendigvis justere med Tolstoj, Pushkin eller bemerkning. Det er ganske fornøyd med muligheten til å tydelig spennende og vakker plate som jeg ønsker å fortelle, fortelle, beskrive andre. Eller gjennomføre andre mer dagligdagse men like sterkt ønske: å lære å skrive artikler for salg, til å skrive ut og / eller virtuelle medier. Uansett hva det var, på en gang, uten noen trening for å skape en vellykket jobbe veldig hardt. Men hvis du ønsker å lære å skrive gode artikler kan og bør prøve å gjøre. Enig? Så gjør det!
 Hva er dette? Struktur riktig artikkel
 Artikkel - er den mest populære sjangeren av journalistikk. Derfor, skrive artikler kan alle profesjonelle journalister, selv de som jobber i TV og radio, og i daglige aktiviteter mer snakke enn å skrive. Så den mest opplagte måten å lære å skrive artikler ordentlig - angi Avdeling for journalistikk, avlære det fem år og få spesielle ferdigheter, og sammen med den tilsvarende diplom. Men på denne måten - den lengste og mest komplekse. I det store og det bør velge de som bestemte seg for å knytte sine liv med journalistikk. Eller årene følte ønske (eller trenger) for å få en ny utdanning zhurfatsi. Selv om det er sagt, ikke et dogme: mange, inkludert den svært vellykkede, journalister kom til dette yrket kalles "gata", det vil si med andre, noen ganger ikke engang nære områder. Blant dem er fysikk og biologi og matematikk, og lærere. De ble ledet av et ønske om å skrive artikler - og de har lært i denne prosessen, gradvis honing ferdigheter. 
 På selv utdanning vil vi diskutere i detalj senere. Og nå kort gå tilbake til teorien, fordi uten å forstå sine artikler for å lære mer komplisert. Om hvordan og hvilke deler er bygget klassisk artikkel skrevet i lærebøker i journalistikk og snakk i klasse ved universitetet. Du kan få denne informasjonen i summarisk form ved å kontakte biblioteket eller søke på Internett. Vi kort rapportert at alle de gode artiklene har mye til felles og samtidig original. Hvordan er dette mulig? Så lett, gitt tilstedeværelsen av komponenter i en vellykket artikkel:
Hvordan lære å skrive artikler?
 1.  Ide. Det må være originale, og ideelt sett - alt nytt. I det store utvalget av moderne bakgrunnsinformasjon for å generere en ny idé er ekstremt vanskelig, derfor å ta vare på tidlig, at ideen din var minst sosialt viktig eller interessant for målgruppen (mer om det - under). Du må forstå hva kommer til å fortelle leserne. Hva du ønsker å se dem over? Ikke glem at trykket (i moderne tid av elektroniske medier - billedlig talt) ord - er et kraftig verktøy som er i stand til å undertrykke hodet av mange mennesker. Referere til den nøye og husk at du selv er ansvarlig for alt som publiseres på dine vegne.
   Målgruppe - Dette er folk som leser artikkelen din. Du må forestille deres kollektive bilde selv før teksten er skrevet. Portrett leseren kan ikke overvurderes. Med det, vil du forstå behov og ønsker mottakeren vil være i stand til å ta hensyn til deres interesser og tilpasse seg de særegenheter oppfatning. Til slutt, en riktig vurdering av målgruppen suksess for artikkelen. Hvis ikke, til tross for den høye kvaliteten, kan det bli forstått ikke bare lesere. For eksempel, hvis du adressen kunstnerne i kvantefysikken studenter eller junior skole - på utenrikspolitikk.
   Tittel - En "telefonkort" som danner den første forestillingen av artikkelen. Det tiltrekker, velger teksten fra resten. En god overskrift kan gjøre leseren ta deg tid til enda mindre attraktivt materiale for ham, og vice versa: en flott artikkel med en vag tittel lett tapt blant massen av andre meldinger.
   Sammensetning (Construction) - er i virkeligheten er "kroppen" av artikkelen, sin arkitektur eller, i filologiske vilkår - arkitektonisk. Strukturen av artikkelen, så vel som strukturen i en hvilken som helst annen tekst bør tjene primært praktiske problemer, og deretter møte dine litterære ambisjoner. Velg en sang, avhenger av hva slags artikkel (informasjons, analytiske essays, etc.). Men i alle fall, av informasjonen, enten fakta eller fiksjon, det skal være logisk og konsistent, lett å forstå. Bryte den klassiske prosedyre (utstilling - utvikling - kulminasjonen - resultatet) er tillatt dersom denne teknikken vil berike artikkelen, gjøre det mer spennende og / eller harmonisk.
   Talekvalitet - Er en av de viktigste verktøyene i din kommunikasjon med leseren. På den ene siden er det uløselig knyttet til begrepet målgruppen og må tilpasse seg. På den annen side, som forfatteren du lå på en viss pedagogisk funksjon (som utsmykket det høres ut) og deres språknivå og ber om lesere og for seg selv. Det er viktig å balansere: Butikk rikdommen i språket, men ikke altfor komplisere det. Saftig, variert, men så ren og enkel stil - det er det du ønsker å arbeide for å lære å skrive gode artikler.
   Effektiviteten - Dette er trolig den mest vage, men det er fortsatt en svært viktig parameter. Det avgjør artikkelen din når målet - fordi du begynte å lage henne ikke uten mål og mening, og ikke til å gjøre noe? Effektiviteten avhenger av ovennevnte parametere og mange andre faktorer som påvirker at du kan bare indirekte. Så for å starte bare lære å skrive artikler kyndige og spennende. Slike tekster er alltid mer sannsynlig planlagt å tilbringe forfatteren av effekt.
   De ovennevnte egenskaper - er hjørnesteinen, uten noe som bare ikke vil skrive en artikkel, eller resultatet av din kreativitet er veldig langt fra tilfredsstillende. Å lære å skrive artikler for magasiner og aviser, bør du ikke bare huske, men også for å forstå hver av dem til å analysere og forstå sin rolle i å skape tekst. De vil være nyttig for å lære å skrive artikler for nettsteder. Men i den elektroniske medier, er det andre krav til artikler. Hvis din oppgave - å skrive en artikkel for området har å lære flere og spesifikke ferdigheter.
   Hvordan skrive en artikkel for nettstedet?
   Tekst til nettside eller blogg - er også en artikkel, men det tar noen ekstra funksjoner. Spesielt inneholder elementer som hjelper leserne med å finne den informasjonen du trenger blant en rekke andre tekster på nettet. For å begynne, er det ønskelig å lære å skrive en artikkel for Universal media, fordi du kan tilpasse dem til egenskapene til Internett, gjør det effektivt i elektronisk format. La oss se på noen teknikker for å hjelpe deg å lære å skrive artikler for din blogg, hjemmeside, online media, osv.:
  Hvordan lære å skrive artikler?
  1.  Velge et tema. Hvis du fikk jobben i artikkelen fremheve spesifikke problemstillinger - og deretter vurdere selv heldig og arbeidet er allerede gjort. Men mest sannsynlig vil du ha for å velge et tema for deres fremtidige arbeid, spesielt hvis det kommer til å fylle din personlige virtuelle dagbok. Ifølge erfarne bloggere, den mest effektive måten - er å bruke disse emnene som er mest populær. Lær om dem er ikke vanskelig: søkemotorer jevnlig offentliggjøre en liste over populære søk. Du trenger bare å velge fra det hva som passer deg. Velge et tema artikkelen ikke forfølge trender, hvis ikke forstår problemet. Bedre å velge mindre populære, men du kjent tema som gikk inn i menings. Et annet godt alternativ utvalg emne - Nyheter. I verden er det alltid nye viktige og interessante hendelser. Osveschayte hva som er interessant for deg og dine lesere, tegning informasjon til nyhetssider eller abonnere på vår nyhetsbyrået. 
    Bruk nøkkelordSom gjenspeiler temaet og innholdet i artikkelen. Deres vekt er bestemt av flere egenskaper. Først søkeord kreves leserne til å finne artikkelen din og deg - til denne artikkelen ble funnet og lest. For det andre er nøkkelord som brukes til å organisere tekster på nettet. Til slutt, mengde og kvalitet av stikkord i teksten avhenger av dens relevans i tråd med temaet. Men selv et slikt nyttig verktøy ikke skal misbrukes. I form av kvaliteten på teksten, er det ønskelig, hvis bare fordi den artikkelen overbelastet med repeterende ord, er det vanskelig å lese. I form av publikasjoner hele artikkelen koder kan feilaktig oppfattes som reklame og søkemotor låst. Så mindre er bedre og bedre - som er jevnt fordelt i form av artikkelen kun nødvendig og rimelig moderat antall søkeord som samsvarer med innholdet.
    Bruke ulike kilder. Bare et kunstverk kan fortelle om det som ingen noensinne hadde kjent. Informativ artikkel av definisjonen omfatter målet, og dermed er ikke 100% opprinnelige dataene. Samtidig, leserne forventer å finne i artikkelen den mest omfattende liste over fakta og analyser. Derfor, informasjonsinnhenting, alltid bruke så mange kilder: nyheter, historiske hendelser, deres meninger og varer av andre journalister. Denne varianten kalles polyfoni og veldig mye verdsatt og lesere og redaktører. Jo mer fullføre beløpet fastsatt i tekstinformasjon - jo mer nyttig artikkel ditt. Lese, lytte, se dokumentarer og spillefilmer - vil gjøre artiklene bedre og mer interessant.
    Samle informasjon. I motsetning til det som er sagt ovenfor, bør artikkelen fortsatt være unik eller original. Ellers, hvorfor skulle noen bruke tid på å lese? På jakt etter ulike kilder, lære å skrive unike artikler du kan, hvis ikke gjenta andres tekster en-til-en. Dette oppnås bare en vei: etter at du har lest eller lyttet til informasjonskilden lukke det. I sin artikkel forteller er bare i sine egne ord, og legger et stort antall av sine egne tanker og meninger. Etter hvert vil du finne din egen stil og originale fôr davatymetsya mye enklere. I mellomtiden bruker andres tekster bare som et grunnleggende rammeverk eller utgangspunkt for en ny og neshablonnoy artikkelen.
    Kontrollere mengden av tekst. Hvis den er satt redaktør eller kunde - da har du bare ikke noe annet valg enn å følge instruksjonene. Hvis du finner ut hvor mye av sine egne, og deretter prøve å skrive innhold, men kort. Når mye informasjon, ikke prøv å stappe det inn i noen få setninger, men ikke tilsiktet liten strekning for innholdet i teksten. Ikke skriv altfor korte artikler for nettsteder - de kan rett og slett utelates søkemotor. Bedre å bryte seg inn et par avsnitt - det vil gjøre det lettere å lese og persepsjon. Mangel på data kompensere ved ekspressivt språk. De øker teksten til ønsket volum og samtidig forbedre sin unikhet til søkemotoren.
    Evne til å skrive artikler - er både kunst og teknologi. Din oppgave - å lære å kombinere disse prosessene som fører ut interessante og populære tekster. Jo mer tid du bruker til trening - jo raskere og bedre mestre ferdigheter. I denne sammenheng sammenlign skrive artikler om sport trening, utvikle litterære ferdigheter utvikles til muskler. Og ikke glem at selv den artikkelen som du skriver med praktiske og / eller kommersielle hensyn bør inneholde svært nyttig informasjon til leserne. Først da kan vi si at du har lært å skrive artikler.  
Яндекс.Метрика