Hvordan slutte å miste personlige eiendeler for å bli oppmerksomme?
 Jeg mistet mye av personlige ting i livet mitt - penger, mobiltelefon, pass, nøkler til leiligheten, gullringer, kjeder, etc. Men på ett punkt bestemte jeg lønnsomt som det er, jeg besluttet å endre og dyrke en mer oppmerksomme mann, og jeg er ham. Og i denne artikkelen vil jeg dele med deg tips om hvordan å stoppe å miste personlige eiendeler.
 Hver dag, mange mennesker mister forskjellige ting, og noen finner den følelsen som kommer noen uforståelige overføre ting fra en person til en annen, virker det som om noen høyere makt alle disse kontrollene, men i virkeligheten er det bare et spørsmål om en god utdannelse og oppmerksomhet minne trening, det er alt.
Hvordan slutte å miste personlige eiendeler for å bli oppmerksomme?

 Science NLP sier at hvis absolutt alle vil utføre 3 sammenhengende uker - 21 dager at en bestemt handling er pereteche automatisme i sine handlinger, og det blir en vane å utføre denne handlingen
 stadig inntil perevchyt seg andre dager 21 - ta andre tiltak for å oppnå positive resultater. Hvis du noen gang mister sine personlige eiendeler, betyr det at du bare ulønnsomme vaner - "vane å forlate ting" vil ikke glemme ting ikke er i deres territorium, la oss starte fra dag til å produsere nye vaner.
 * For å stoppe miste smykker, enkle produkter til en vane å ikke fjerne ringer og kjeder på tidspunktet for vedtak av bad (vanligvis ikke eget bad, dusj). Så kanskje de er litt podportyatsya, men du mister ikke, men det er mye viktigere. Hvis du har tenkt å slappe av på stranden eller sjøen, er det best å la alle smykker hjemme, så mange tilfeller av tap av smykker som skjer på slike steder - det tynne kjedet er kuttet (selv tykk gull "ropes" bade tapt i mine øyne), ringen med- for fuktighets ziskovzne og andre. Men hvis du kan ikke uten disse tingene, og kjærlighet vil alltid være vakker, bare la ringer og kjeder før en dukkert i hotellrommet, er sannsynligheten for å stjele ting fra rommet, og med "super skurk" er mye lavere enn tapet i strand vann.

 * Nøklene til huset mistet hovedsakelig i sitt eget hjem, og før du går et sted, som du alltid ikke kan finne dem, hvis det er deg, så bare bære nøkler med deg på halsen, eller for å sikre pinnen bukser, og hans oppmerksomhet potrenuyte , artikler i vane - 21 dager på rad - sted, og helst henge nøklene i ett bestemt sted, og du vil ikke ha slike problemer noensinne. Bare Utvikle en vane å holde nøklene i en rolig, ikke roterer, og ikke vri dem, og det viktigste vane - alltid ha med deg og aldri satt på noen andres bord - den venn / venninne, en kafé, en restaurant IT d.
 * Penger taper svært ubehagelig - kanskje du kommer tilbake tapte nøkler, pass, ring, sist men penger er nesten aldri tilbake, desto sterkere folk trenger dem. Dette spørsmålet er ikke engang i vane, og ryddighet - som velger klær med sikre lommer beholde pengene i frontlommer, slik at du alltid føler deg bra med lyn, har en kone, eller et studio styrke lomme ekstra materiale.
 * Passport - et svært viktig dokument. Forestille seg. du slapp den et sted, og noen idiot dessverre du ønsker å søke om et lån fra utsiden, eller gitt som sikkerhet eller blakk og kastet etc. En kø ved passkontorene og betale en betydelig bot ikke alle ønsker, så best å holde passet i en skjortelomme nær brystet, og alltid føler det. Hvis du er passkontorer, eller i noe annet sted, Utvikle en vane å umiddelbart etter utarbeidelse av nødvendige dokumenter for å returnere den til deg, og deretter sette den tilbake i lommen pålitelig yttertøy. På tidspunktet for køen i passkontorene for å holde alle dokumenter, inkludert pass og føler det i hendene.
 * Tap av en mobiltelefon er ikke veldig hyggelig å gud vet du returnere det eller ikke, det viktigste - du mister sju og alle nødvendige kontakter. Så holde en mobiltelefon og penger - i frontlommen av dine bukser / shorts på en sikker lomme med glidelås, aldri plassere dem på et bord i en kafé i andre områder, i tillegg til ditt hjem.
 Utvikle en vane å være forsiktig, gjør 21 sammenhengende dag handlinger venne deg til å gjøre, og du vil bli veldig oppmerksomme, og svært sjelden, eller ingenting i det hele tatt, aldri vil miste.
 Lykke til!  
Hva du skal gjøre i løpet av et jordskjelv?
 Jordskjelvet - en seismisk fenomen som manifesterer seg som skjelvinger, noe som resulterer i deformasjon av jordskorpen av naturlig eller menneskelig aktivitet: eksplosjoner, kollaps av hulrom og andre gruvevekkende faktorer. Når seismisk aktivitet fem poeng i rommet svaiende gjenstander stede treffe tiltak i forberedelse for mulige farlige konsekvenser. Med seks poeng i bygg sprekker og med større aktivitet - bygningskollaps. Med trusselen om et jordskjelv, må du gå til en åpen plass, unngå kraftlinjer og alle typer bygninger. Informasjon på radioen vil fungere som en måte å varsle om situasjonen. Om nødvendig, evakuere trenger rask, betyr det ikke glem å samle nødvendigheter: dokumenter, penger og verdisaker, en beholder med drikkevann, hermetisert. Forberede PPE - masker, respiratorer, varme klær, lommelykt, ekstra batterier til den, radio batteri. Rommet bør utelukke noen elektriske apparater, slå av gass og vann og vente på melding om evakuering fra radio. 
 Hva om jordskjelvet?
 Hva du skal gjøre i løpet av et jordskjelv hvis det begynner på det nåværende tidspunkt? Bo innendørs, bør gjøre alle forsøk på å forlate bygningen så snart som mulig å få til en åpen plass. Helst kan spille avgjørende for livet. I de neste andre døråpninger kan skew og døren bare ikke vil åpne. Leter du etter mer arbeid for å få dem til å slå ut (lettere å gjøre hvis døren åpnes utover).
 Time out kan brukes til å varsle på telefonen alle venner og slektninger av den forestående katastrofe. Mindre enn et minutt av gangen kan være nok til å komme seg ut, selv for multi-etasjes bygninger er nesten en umulig oppgave: å gå ned heisen er ikke anbefalt, og rasshatыvayuschemsya huset trapper alltid komme først. I tillegg kan ved utkjørselen dannes kaos som forhindrer bevegelse. Hvis et halvt minutt fra bygningen for å slippe unna umulig, forblir én ting: å stå i en døråpning eller hjørne av veggen, beskytte seg mot alt som kan smuldre og falle over: lamper, hyller, skap. Hvis det er et solid bord eller seng, kan du få under dem for å beskytte seg mot smitte murstein og rusk. Kjør ut i midten av et jordskjelv bygningen kan være mye farligere for fallende gjenstander enn å bo i den. Det er tryggere å være inne i trehus.
 Husk at etter hovedjordskjelvet sjokk etter en stund - en gang i timen eller dagen kan skje videre, en annen push. Hans frykt på grunn av det faktum at ingen skader på bygninger som finnes på den første støt kan utløse plutselige sammenbrudd.
 Jordskjelv og kjøretøy
 Hvis du løfte jordskjelv i transport av høyhus, må du stoppe og la bilen for å roe jordskjelv. I offentlig transport bussjåføren må stoppe og åpne døren til alle klarte å gå ut før bevegelsen av jordskorpen ikke er økt. I åpent terreng kan bremse ned og vente på avslutningen av rystelser i bilen. På sjøen gjennom sprekker i jordskorpen kan stige bølger: være i vannet, i en båt eller et skip skal seile i retning vinkelrett på land. Spesialister utdannet jernbanetransport spesifisitet av handlingen på den forestående katastrofe og informert om alle passasjerer i omstendighetene. Den mest trygt under et jordskjelv å bo i undergrunnen.
 Atferd på offentlig sted
 Jordskjelv varer omtrent et minutt, men panikken som oppstår i denne forbindelse kan utløse flere ulykker enn ulykken. I tiden av ulykken burde skamme reaksjon fra andre, hvis du kan beskytte deg selv fra klar til å falle på hodet rusk forsinkelse kan føre til skade. Selv å være i ruinene, folk er i stand til å overleve uten mat og vann til en halv måned eller mer, hvis du ikke gi etter for panikk. Bare én person er i stand til å roe spenningen i mengden når du skal handle på instruksjoner og hjelpe de som trenger det til det beste for en. På grunn av de katastrofale konsekvensene redningsmennene vil fungere overalt, undersøke rusk og hjelpe ofrene, du bare vente.  
Hvordan oppføre seg under et jordskjelv?
 Beboere relativt rolig i form av seismiske aktivitetsområder vanligvis ikke tenke på hvordan man skal oppføre seg og hva de skal gjøre i første omgang i tilfelle av et jordskjelv. Deres teoretisk opplæring om dette emnet er begrenset til et kort foredrag på skolen geografi leksjon eller OBZh og finner programmet i det virkelige liv. Og takk Gud! Imidlertid viser internasjonal erfaring at naturen er ikke alltid gunstig til sin bekymringsløse trofaste. Av og katastrofer inntreffer selv der var ingen klar over denne muligheten. Så, har kompetanse til å redde og førstehjelp for naturkatastrofer bør hver. Som de sier, hvis du vil ha fred - forberede seg på krig. Eller enda enklere: håpe på Gud, og han er ikke i halsen. Hva er et jordskjelv, og hvordan det truer
 Jordskjelv er av forskjellig art og opprinnelse har forskjellige grunner, men den mest utbredte forståelsen av jordskjelv kalles støt og vibrasjoner som kommer i bakken og følte på overflaten. Dette skjer på grunn av tektoniske bevegelser, løfte benk med vulkanutbrudd, sammenbruddet av underjordiske hulrom, ødeleggelse av gruvedrift og andre naturlige og menneskeskapte prosesser. Uansett hva årsakene, har hver jordskjelv fokusere (utgangspunktet) og episenteret (punkt til overflaten). På alle sider av peisen med en hastighet på 8 km / s utstrålende sjokkbølger hvis styrke avtar når avstanden fra episenteret for jordskjelvet. Dermed størst ødeleggelse som oppstår nær episenteret for jordskjelvet.
 Som du vet, opptar verdens hav mer enn 90% av jordens overflate, og fordi de fleste jordskjelv oppstår på havbunnen og gå ubemerket av beboere kontinenter. Ødeleggelsen de bringer bare hvis de trigger tsunamier. Og hele jordskjelv skjer langt mer enn du vet brede kretser av befolkningen - opptil en million i året. Omtrent alle av dem er så små at de bare kan fange spesialutstyr for målestasjoner heoaktyvnostyu. Men sjeldne, men kraftige bevegelser av jordoverflaten brakt så mye skade for menneskeheten minneverdig opphold.
 Styrken av jordskjelvet og den skaden de påførte intensitet måles i flere offisielt vedtatt av verdens parametere, som hver har sitt eget sett skala. Den vanligste system - Richters skala som karakteriserer den energimengde som frigjøres under seismisk aktivitet. Å forstå ikke seismologer forskere og vanlige folk mye mer komfortabel 12-punkts skala som måler intensiteten av jordskjelv. Ifølge henne, er jordskjelv intensitet fra 1 til 3 enheter anses svak og ikke ta med ødeleggende konsekvenser. Jordskjelv intensitet på 4 til 6 enheter fører til betydelige breakdowns og 7 til 9 - til ødeleggelse og tap. Jordskjelv er målt i enheter på 10 eller mer er ekvivalent med naturkatastrofer og katastrofer, når de er ruinene av byer og fall i bakken.
 Godt å vite at, statistisk, de fleste av ofrene for jordskjelvet drepte og skadde er ikke ødelagt hjem og fallende gjenstander som lysekroner, tunge møbler og glass i høye etasjer. I praksis betyr dette informasjon som den grunnleggende forberedelser for jordskjelv bør være å styrke og fikse de elementene som kan falle, fikse skap dører, glass, speil og malerier i tunge rammer. Leve bedre skyv av veggene, og ikke til hvor det kan forhindre exit fra lokalene, og / eller der folk sover. Dette gjelder spesielt for bygninger som ble bygget uten hensyn til seismisk styrke, og å inkludere alle slike huser over 1965 høyhus uten seysmopoyasov panel, redesignet leiligheter. Men det faktum at forutsi et jordskjelv med en slik presisjon som vil planlegge evakuering program, vitenskap fortsatt ikke kan. Så selv uten forberedelse bør være i stand til å navigere i tid og ikke gå seg vill da jordskjelvet starter. 
 Code of Conduct under et jordskjelv
 Selv bygninger ikke har spesielle seismiske befestning, men er i god stand, i stand til å tåle et jordskjelv intensitet på 6 enheter inkluderende. Spesielt fordi jordskjelv vanligvis ikke vare lenge, og varigheten av de sterkeste skjelv vanligvis mindre enn ett minutt. Riktignok er denne gangen nok til å gjøre stor skade de gamle bygningene og strukturene er ustabil. Derfor, i rommet der du ikke var i jordskjelvet, ikke vite sikkert, dens spesifikasjoner, må du handle raskt og i samspill med andre. Prøv å huske og nøyaktig gjengitt handlinger nevnt i denne håndboken:
 1.  Det første du trenger å gjøre - er å trekke seg sammen og helt eliminere muligheten for panikk. Bare deaktivere panikk. Kaotisk, hensynsløs atferd - en av de viktigste årsakene til ofrene under katastrofer.
   Hvis et jordskjelv oppstår om natten, spesielt om natten, og fant deg mens du sover, ikke kast bort tid på å søke på vanlig kjole og klær. Den maksimale som skal fange -. En jakke (hvis det er kaldt ute i gangen og dokumentene, hvis søket ikke tar mye tid Ikke slå på lyset, bedre ta en lommelykt.
   Kanskje du slår på lyset og vil ikke fungere - elektrisitet kan deaktiveres, samt andre former for kommunikasjon. Igjen, dette bør ikke skremme deg og banke på det aktive sporet. Alarm sirene lyd, støy treskayuschyhsya vegger og fallende retter og skrikene av mennesker - alt psykologisk svært vanskelig å holde ut, bor rolig, men du må gjøre det for sin egen overlevelse.
  Hvordan oppføre seg under et jordskjelv?

   Hvis du starter et jordskjelv løfter inne i bygningen, spesielt på en av etasjene over den tredje, prøve så snart som mulig for å la det og gå utenfor. Går ned, pass opp for fallende og potensielt farlige objekter. Gang utenfor, hastverk med å bevege seg bort fra hjemmet og kraftledninger i størst mulig avstand.
   Ved å la de øverste etasjene av bygningen, bruke trappene eller trampoline hvis redningsmennene allerede hadde satt den under vinduene. Heiser i NP, mest sannsynlig vil bli blokkert og bakken foran dem vil bli mobbet av folk som forstyrrer hverandre, og du vil bli frelst.
   I motsetning til populær myte, dør- og vindusåpninger er ikke det tryggeste stedet i huset med sin ødeleggelse av et jordskjelv. Denne uttalelsen kan ha vært sant i det siste, da husene ble bygget kun av murstein og døren foringer vytochuvalysya fra et enkelt stykke tre. I dag, når de fleste av bygningene panel eller ramme basert på moderne teknologi hull ødela like lett som vegger.
   Men sterke, solide bord og / eller seng - egentlig relativt trygt ly i et hus som er ødelagt. Så hvis du vet som ikke har tid til å forlate leiligheten / rom / kontor, prøve å finne et bord og gjemme seg under det, gruppert og dekket hodet med hendene.
   Hvis du har tid og husk, åpner døren, vil du se på din vei: jordskjelvet, når veggene nakrenyatsya, mange dører vil være låst. Ved å gjøre dette, kan du hjelpe andre mennesker som vil kjøre dette av deg.
   Ut på gaten og gikk bort til en trygg avstand fra huset, sørg for at du er i et område fallende glass, antenner og annet rusk - at denne avstanden kan bli betraktet som sikre. Spesielt behov for å være forsiktig om elektrisitet polene og avrevne kabler.
   Under jordskjelv stiger støv og kan lekke eksplosive og brennbare stoffer. I dette tilfellet, kan du prøve å lukke luftveiene (nese og munn) og med egne klær hvis redningsmennene ikke hadde masker.
   Jordskjelv er ujevn. Etter den første serien av etterskjelv kan lulle, som igjen endrer spille vibrasjoner. Så ikke rush tilbake inn i huset selv for å hjelpe. Men ikke glem de andre og, hvis mulig, hjelpe dem så godt vi kan. Noen ganger spissen og retning - uansett hva det tar å redde livet til en annen person.
   Så du kjent med grunnleggende instruksjoner om oppførsel under et jordskjelv fanget deg i byen, i kjente omgivelser. Men handlingen område av jordskjelvet er veldig stort, så la oss se på noen uvanlige situasjoner som kan skje med deg eller dine venner, og som også er tenkt å handle raskt:
  1.  På veien. All trafikk må stanses umiddelbart, det viser til både vei og jernbane. Sjåføren må åpne alle dører og la passasjerene å forlate bilene og / eller interiør. Unntaket er veien passerer under broer og andre store strukturer upålitelige. I dette tilfellet å avvike fra dem og bare komme ut. I noen tilfelle kan ikke stoppe under broen. Min bil i begynnelsen av jordskjelvet bør umiddelbart slutte, men forbli i det. Metall kroppen kan beskytte mot fallende gjenstander.
    I resten. Bor på et hotellrom, må du handle på samme måte som i leiligheten hans. Du kan deaktivere heiser, brannalarm aktivering. Ikke få panikk og bruke trappene for brann. Fokus på evakueringsplanen, plassert i hver etasje. Dersom det på begynnelsen av jordskjelvet du var på stranden eller ved sjøen, komme vekk så fort som mulig vekk fra vannet. På kysten, høye bølger og kanskje enda en tsunami. Hvis man ser en skarp utstrømning til enhver tid i stedet vil det være en strøm av vann som skal dekke bredden.
    På jobben. De fleste kontorer er utstyrt med varselinnretninger og brann. Mest sannsynlig, vil de jobbe i begynnelsen av jordskjelvet. Samtidig, mange moderne bygninger konstruert for kontorer som ikke har spesiell seysmozaschytы og bryter ned raskt. Så må du handle raskt. En gang i heisen, svikte henne så snart som mulig slik at de ikke blir sittende fast i førerhuset. Hvis du er på et meget høyt gulv og ikke har tid til å forlate bygningen til fots, finne et solid bord og skjul under. Andre mer eller mindre trygt sted - på hjørnet mellom bærende vegger. Sørg for at fragmenter panoramavinduer, kontorutstyr, tunge safe og møbler ikke røre deg i tilfelle av et fall.

    Hvordan oppføre seg etter jordskjelvet
   Hvordan oppføre seg under et jordskjelv?
    Etter rystelser passere overhengende fare for liv og helse, men de grunnleggende beslutningsproblemer forårsaket av naturkatastrofer er bare begynnelsen. Avhengig av kraften i jordskjelvet, det kan være rydding av rusk, folk søker og fjerne gatene i falne elektriske ledninger og skarpe fragmenter. Kjølvannet av jordskjelvet - problemet med spesielle redningsenheter, gjør deg sin del må sørge for deres sikkerhet og sikkerheten til sine kjære på denne tiden og i fremtiden i lignende situasjoner. For å gjøre dette, vurdere dagens situasjon. Ikke i nærheten av bygninger, kan de likevel fortsetter å falle. Ikke gå på ødelagte stykker der det er mulig lekkasje av miljøgifter. Ta en titt på deg selv og kjære for tilstedeværelsen av skader som ikke kunne føle på grunn av sjokk. Og bare i tilfelle, slå av elektrisitet, hvis du ikke allerede har.
    Alle dine familiemedlemmer bør være kjent med reglene for oppførsel under et jordskjelv. Vis dem hvor de elektriske plugger, brytere karbondioksid og vann i huset. Tildele et punkt og samlingssted i tilfelle at en av dere vil gå tapt eller bort fra andre i løpet av andre jordskjelvet. Det faktum at seismisk aktivitet kan være ganske tidkrevende og perioder med ro vil være bare midlertidig. Men så lenge du har noen (uspesifisert) mengde tid til å forberede seg på de nye sjokk. Prøv denne perioden til å forberede posen, nok volum, men dette kan du bære på skulderen, ikke sakker trinn. Hun lå de grunnleggende dokumenter av identitet, penger og medisiner. De har også satt en bærbar lommelykt og bærbar radio.
    Med hensyn til leveranser av mat, og deretter prøve å finne de produktene som ikke er lett bedervelige tolerere endringer i temperatur og mekanisk trykk. Ideelt, bevarer dette, men ikke tunge banker. Er også nødvendig lager vann. Vel, hvis du klarer å holde det hele på et trygt sted borte fra episenteret av ødeleggelse. Også lære ins og outs av nærliggende bygninger, finne ut hvor akutt ruten for retrett, brannhydranter, brannslukningsapparater og gassmasker. Kanskje du har 3-24 timer på nødevakuering av fareområder. Men det nøyaktige tidspunktet Etterskjelv uforutsigbar, så ikke nøl, holde åndsnærværelse og være oppmerksomme på hva som skjer rundt. Vanligvis, i begynnelsen av et jordskjelv like å bo Ship dekk når gulvet går fra under hans føtter, og løs ring og bevegelige objekter. Å se dette, ikke nøl med og følg instruksjonene. Dette øker sjansene for en vellykket rednings.  
Яндекс.Метрика