Jordskjelv - et naturlig fenomen som har ødeleggende kraft er uforutsigbar naturkatastrofe som oppstår plutselig og uventet. Et jordskjelv er de rystelser forårsaket av tektoniske prosesser som skjer inne i jorden blir jordens overflate vibrasjoner, som følge av plutselige brudd og forskyvning av jordskorpen. Jordskjelv forekommer i noen del av verden, når som helst på året for å finne ut hvor og når, og hvilken kraft er nesten umulig jordskjelv.
 De ikke bare ødelegge våre hjem og endre det naturlige landskapet, men også revet byen fra jorden og ødelegge sivilisasjonen mål, de bringer folk frykter, sorg og død.
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 Målt ved kraft av jordskjelvet
 Intensiteten av rystelser målt poeng. Et jordskjelv som måler 1,2 poeng fanget bare ved spesielle enheter - seismografer.
 Når et jordskjelv kraft 3-4 punkter svinge fangst ikke bare seismografer, men mannen - svingende gjenstander som omgir oss, lamper, potter av blomster, ringer retter, åpne døren i skap, svaiende trær og bygninger, og den enkelte pohytuyetsya .
 Med fem poeng rister enda mer, stoppe klokker på bygninger sprekker, gips dusjet.
 Med sterke svingninger på 6-7 poeng, fallende gjenstander, malerier som henger på veggene, glass og vegger av stein hus sprekker.
 Jordskjelv i 8-9 punkter føre til kollaps av veggene og ødeleggelse av bygninger og broer, selv steinhus ødelagt, og på overflaten sprekker.
 Jordskjelv 10-magnitude har mer destruktive - ødeleggbare bygninger, er det kastene rørledninger og skinner, er det ras og skred.
 Men det mest ødeleggende jordskjelvet styrke skaden er 11-12 poeng.
 I løpet av sekunder skiftende naturlandskap, er fjellet ødelagt, gjorde byen til ruiner i landet produserte store hull forsvinne sjøen og havet kan være nye øyer. Men det verste og nevospolnymoe ved slike jordskjelv - er at folk dør.
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 Også det er en annen mer nøyaktig måte å vurdere objektiv kraft av jordskjelvet - de største svingningene forårsaket av jordskjelvet. Denne verdien er kalt størrelsen bestemmer strømmen er energien av jordskjelv, den høyeste verdien magnitude-9.
 Peis og episenteret for jordskjelvet
 Kraften av ødeleggelse avhenger av dybden av jordskjelvet, dypere enn overflaten av jorden er det et fokus for jordskjelv, jo mindre destruktiv kraft bære de seismiske bølger.
 Peis skift oppstår på stedet av den gigantiske steinmasse og kan være når som helst dybde på 8-8 kilometer. Det er ikke viktig, det er et stort skifte eller ikke, det er fortsatt svingninger i jordens overflate og hvor langt spre disse svingningene avhenger av deres energi og styrke.
 Stor dybde av jordskjelvet reduserer ødeleggelse på jorden. Jordskjelv destruktivitet er også avhengig av størrelsen på brannen. Hvis svingninger i jordskorpen er sterk og skarp, mens på jorda oppstå katastrofale ødeleggelser.
 Episenteret for jordskjelvet bør vurderes et punkt over brannen, som ligger på bakken. Seismikk og sjokkbølger divergerende fra midten til sidene, jo lenger fra kilden, jordskjelvet i lavere intensitet. Hastigheten av sjokkbølgen kan nå åtte kilometer i sekundet.
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 Der de fleste jordskjelv
 Hva er de delene av planeten vår er mer seysmoopasnыmy?
 Det er to soner hvor jordskjelv forekommer ofte. En sone har en begynnelse i Sundaøyene, og ender på eidet av Panama. Dette Middel sone - det strekker seg fra øst til vest, passerer gjennom fjellene som Himalaya, Tibet, Altai, Pamir, Kaukasus, Balkan, Apenninene, Pyreneene og passerer over Atlanteren.
 Den andre sonen kalles Stillehavet. Dette - Japan, Fyllyppynы, som det dekker Hawaii og Kurilene, Kamchatka, Alaska, Island. Går langs vestkysten av Nord-og Sør-Amerika, gjennom fjellene i California, Peru, Chile, Tierra del Fuego og Antarktis.
 I vårt land er det også seysmoaktyvnыe sone. Dette Nord-Kaukasus, Altai og Sayan, Kurilene og Kamchatka, Chukotka og Koryakskoe Highlands, Sakhalin, og Primorye, Amur, Baikal området.
 Også ofte jordskjelv og våre naboer - Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Usbekistan, Armenia og andre land. Og i andre andre enn seismikk motstand, gjentakende rystelser områder.
 Seismiske soner av ustabilitet i forbindelse med tektoniske prosesser i jordskorpen. De områdene hvor det er aktive vulkaner dampende, som er fjell og fortsetter dannelsen av fjellene, og det er ofte lommer av jordskjelv på steder ofte oppstår rystelser.
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 Hvorfor jordskjelv
 Jordskjelv er et resultat av tektonisk bevegelse som foregår i dypet av jorden, grunnene til at disse bevegelsene det er mange - er den eksterne virkningen av plass, sol, solstormer, magnetiske stormer.
 Denne såkalte terrestriske bølger som forekommer med jevne mellomrom på overflaten av vår jord. Disse bølgene er godt synlig på overflaten av havet - havet tidevann. Ved jordoverflaten er ikke synlig, men faste enheter. Terrestriske bølger forårsake deformasjon av overflaten.
 Noen forskere foreslår at jordskjelv kan føre til månen, snarere svingninger forekommer på måneoverflaten, påvirke de jordens overflate. Det ble bemerket at sterke destruktive jordskjelv sammenfaller med fullmåne.
 Tilsvarende forskere vurdere de naturlige fenomener som foran jordskjelv - en sterk, langvarig regn, store variasjoner i atmosfærisk trykk gløde uvanlig luft rastløse dyr oppførsel, så vel som en økning i gass-argon, uran- og fluorforbindelser helium og radon og i grunnvann .
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 Vår planet fortsetter sin geologiske utvikling er vekst og dannelse av små fjellkjeder, som skyldes menneskelige aktiviteter, ny by, ødelagte skoger, drenert sumper, nye reservoarer, og de endringene som finner sted i dypet av jorden og overflaten forårsaker ulike naturkatastrofer.
 Menneskelig aktivitet har også en negativ innvirkning på mobilitet av jordskorpen. En mann som selv zahordylasya Tamer og skaperen av naturen, uvørent forstyrre det naturlige landskapet - fjell slag, bringer til demningen og vannkraft elver, bygge nye reservoarer, byer.
 Og gruvedrift - olje, gass, kull, byggevarer - grus, sand - påvirker seysmoaktyvnist. Og i de områdene hvor det er en høy sannsynlighet for jordskjelv seysmoaktyvnist ytterligere forbedret. Hans dårlig råd handlingene til mannen provoserer jordskred, snøskred og jordskjelv. Jordskjelv som oppstår på grunn av menneskelig aktivitet, kalles kunstige.
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 En annen type jordskjelv inntreffer omfatter mennesker. Jordiske kjernefysiske eksplosjoner når blir testet tektoniske våpen, eller eksplosjonen av et stort antall eksplosiver, som det er svingninger i jordskorpen. Intensiteten av disse sjokkene er ikke veldig stor, men de kan utløse et jordskjelv. Slike jordskjelv kalles kunstig.
 Likevel er det vulkansk jordskjelv og dam. Vulkanske jordskjelv forekommer - for høy spenning i dypet av vulkanen, forårsaker disse jordskjelv er vulkansk gass og lava. Varigheten av slike jordskjelv fra flere uker til flere måneder, de er svake og ikke farlig for mennesker.
 Jordskjelv ras forårsaket store skred og kollapser.
 Vår Jordens jordskjelv inntreffer hver dag, omtrent hundre tusen jordskjelv i året faste enheter. Dette er en ufullstendig liste over katastrofale jordskjelv som skjedde på planeten vår viser klart at menneskeheten blir borte fra jordskjelv.
 Katastrofale jordskjelv som har skjedd de siste årene
 1923 - Japan-episenter nær Tokyo, drepte ca 150 tusen mennesker.
 1948, Turkmenistan, Ashgabat helt ødelagt, om en hundre tusen døde.
 1970 i Peru, forskyvning forårsaket av jordskjelvet ødela livet til 66 tusen innbyggere Jung.
 1976hod - Kina ødelagte byen Tyanshan, 250 tusen døde.
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 1988hod - Armenia, ødela byen Spitak -25 000 mennesker ble drept.
 1990hod - Iran, Gilan-provinsen, 40 tusen ofre.
 1995hoda - Sakhalin Island, 2000 mennesker ble drept.
 1999 - Tyrkia, Istanbul og Izmir sentrum, 17 tusen ofre.
 1999-Taiwan, 25 tusen mennesker ble drept.
 2001rik - India, Gujarat 20 tusen døde.
 2003 - Iran, ødela byen Bam, ble ca 30 tusen mennesker drept.
 2004 øya Sumatra-jordskjelvet og tsunamien forårsaket av et jordskjelv fratatt livet 228 000 mennesker.
 2005 - Pakistan, Kashmir, 76 000 mennesker døde.
 2006 - øya Java, 5700 mennesker døde.
 2008 - Kina, Sichuan-provinsen, døde -87 000 mennesker.
 2010 - Haiti, drepte -220 000 mennesker.
 2011-Japan - jordskjelv og tsunami som drepte mer enn 28 tusen mennesker, eksplosjoner ved Fukushima kjernekraftverk førte til miljøkatastrofen.
 Kraftige etterskjelv ødelegge infrastrukturen i byer, bygninger, frata oss av hjemme, tar enorm skade for innbyggere i land der spilte element, men det verste og nevospolnymoe - er død av millioner av mennesker. Historie bevarer minnet om de ødelagte byer, sivilisasjoner forsvant og uansett hvor forferdelig kraft hadde ingen element, overlevde mannen tragedien, gjenopprette sine hjem, bygge nye byer, bringer nye hager og gjenoppliver feltet, som vokser sin egen mat.
 Hvordan oppføre seg under et jordskjelv
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 På det første jordskjelvet tvinger en person erfaringer frykt, forvirring, fordi alt i bevegelse, svingende lysekroner, ringer retter, åpne dverki skap og noen ganger fallende gjenstander, er landet på - under føttene. Mange faller i panikk, begynner å haste, andre tvert imot treg, fryse på plass.
 Hvis du er på gulv 1-2, det første du bør gjøre - er å prøve å forlate så snart som mulig og bevege seg bort til en trygg avstand fra bygninger, prøve å finne en åpen plass, ser for kraftledninger under dem kan ikke være, med en kraftig dytt kan bryte av ledningen, og du kan få elektrisk støt.
 Hvis du er over 2. etasje eller ikke har tid til å hoppe ut, prøv å forlate hjørnet av rommet. Det er bedre å gjemme seg under bordet eller i sengen, stå i døråpningen innvendige dører, hjørne av rommet, men vekk fra vinduer og skap, samt sprukket glass og gjenstander funnet i skap, og gjør skap, kjøleskap i høst kan skade deg og forårsake skade.
Jordskjelv. Hvorfor jordskjelv

 Hvis du bestemmer deg for å forlate leiligheten, være forsiktig med å gå inn i heisen, kan heisen sterke jordskjelv deaktivere eller fall, bare ikke anbefales å kjøre trappa. Trappeløp kan bli skadet tremor, og en mengde av folk strømmet til stigen, vil de øke belastningen og trapper kan kollapse. Tast balkongen like farlig, de kan også kollapse. Ikke hoppe ut av vinduer.
 Hvis rystelser fanget deg på gata, holde en åpen plass, vekk fra bygninger, kraftlinjer fra trærne.
 Hvis du er i bilen, stopper ved siden av veien, vekk fra lys, trær, reklameplakater. Ikke stopp i tunneler, under broer og.
 Hvis du bor i et seismisk aktive sonen, og jordskjelv jevne riste huset ditt, må du forberede deg og din familie til muligheten for et stort jordskjelv. Forhånds bestemme de tryggeste områdene i ditt hjem, treffe tiltak for å styrke sine hjem, lære barn hvordan de skal oppføre seg dersom det i løpet skjelv barn er alene hjemme.  
Яндекс.Метрика