Planetene i solsystemet (foto)
I vår galakse kalt "Milky Way" er anslått til forskere, om noen hundre milliarder planeter (og muligens flere). Hva vi vet om verden?
Til dags dato, mer eller mindre effektivt studert kun den nærmest planet til solsystemet - totalt nøyaktig åtte (8) - interessant at selv figuren er lik de to planetene er forbundet med hverandre. Planeten Pluto ble strippet for planeten status i 2006 år.
I solsystemet fire interne og fire eksterne verden. Den interne inkluderer - Jorden, Mars, Venus og Merkur. De har en hard overflate. De ytre planetene - Jupiter, Uranus, Saturn, Neptun - består hovedsakelig av gasser som ikke har noen faste overflater. Intern - inne jordas bane, andin ekstern utlandet.
Alle åtte planeter i solsystemet - som består av de samme stoffer, støv, gass, metaller, H2O (vann) og andre. Denne blandingen ble resultatet hyhanskoho slipper på tidspunktet for antennelse av vår solen. Men alle planetene er ulike hverandre, slik at som et resultat av de forskjellige betingelser for deres dannelse.
Men alle planetene ble dannet på grunnlag av snø valser. Materialer over tid og hadde fast til hverandre inntil hele verden har ikke nådd sin størrelse. Den runde formen de anskaffet under påvirkning av tyngdekraften, når en viss masse.
La oss fokusere mer på hver av de åtte planetene i solsystemet.
Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet

Jupiter - Denne super-giganten gass består utelukkende av gass skyer som danner sin atmosfære svært høy tetthet og trykk. Kanskje er det en gigantisk hjerteformet jernkjerne dannet av hydrogen ved høyt trykk over sine ytre lag av planet. Denne kjernen kan være en kilde hyhanskoho Jupiters magnetfelt, som strekker seg for flere titalls millioner av kilometer ut i verdensrommet. I desember 1995, NASAs spesialenhet "Galileo" Jupiter endelig nådd etter 14 år med fly. Fra det frakoblet sonde som ble senket ned i det indre av kloden for å tillate forskere å bedre forstå hvordan det er satt. Men å gå ned til 160 KM sonde kan være varme under trykk til en temperatur på 14.000 grader Celsius og brent. Men selv en liten gjennomtrengning av en eventuell 160 km dybde til kjernen av planeten i 70.000 KM - har åpnet mange nye. For eksempel ble det klart at: Vindstyrke på det ytterste laget er mer enn 600km per time, er det ganske mye. Også, kan indirekte fikse lyn som er ti ganger større enn de mektigste utslipp i jordas atmosfære. Den overordnede strukturen av Jupiters hydrogen-gel, forener det ham with the Stars. Jupiter selv noen ganger kalt vert en stjerne. Jupiter også kjent for sine månedlige (satellitter) er omtrent sytti. Den mest kjente - Io, Europa, Hanomed, Calisto. Åpne en annen berømt Halylyem i 1610.
Se videoen

Bilde av Jupiter

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)


Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Saturn - Størrelsen er litt dårligere enn Jupiter. Det er en ytre, gass planet består av hydrogen, helium, vann, nikkel og jern. Det er interessant at hastigheten på vinden på Saturn når 2000km per time, det er mye mer enn på Jupiter. Han har også et meget sterkt magnetfelt når 1 million KM. Saturn er kjent for sine ringer, kalt - "Rings of Saturn". Selv om de andre ytre planetene er også tilsvarende ringer, de er praktisk talt usynlig sammenlignet med sterke ringene til Saturn. De består av fragmenter av is, 99% og 1% av steiner som roterer under gravitasjon planet ved en hastighet på 10 km pr sekund. Bredden av ringen er 400.000 miles. Som for store satellitter rundt Saturn på 62.
Bilde av Saturn

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)


Uran -
En av de yngste planetene i solsystemet hvis vi vurdere datoen for åpningen. Det ble bare åpnet i 1781 (13 mars), engelsk explorer William Herschel. Andre observatører rett og slett hadde ingen anelse om at denne planeten - for sin treghet og dimness. Jeg lurer på hva de tenkte ...
Uranus - planeten er ganske kaldt, gjennomsnittstemperaturen her - ca 200 grader Celsius. Den består av spesielle modifikasjoner av is og stein. Atmosfæren består hovedsakelig av hydrogen og helium, og det fant metan og ammoniakk solid. I de 27 satellittene av planeten. Det er interessant at: rotasjonsaksen av Uranus på skrå tungt mot solen, fordi dette planet er vendt mot solen helt ujevn. Uranus er nesten ikke observert vind som på Jupiter og Saturn, men spilt sesongens vær endringer. I tillegg har det også ganske merkbar ring rundt ham, men mindre enn Saturn.
Bilde av Uranus

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Neptune - Uranus oppdaget senere, den 23 september 1846. Dette er den åttende og mest fjerntliggende planeten i solsystemet. Den har 13 satellitter og Jordens masse overstiger 17 ganger. En diameter på 3, 5 ganger. Etablert at Neptune rekord styrke vind i sin atmosfære i overkant av 2000 km per time.
Temperaturen til atmosfæren mindre -200 grader Celsius. Mest neptunyanskyy at ett år er 164 th jorden fordi dens rate av omløp rundt solen mindre nøyaktig 164 ganger sammenlignet med Jorden. I 2011 feiret neptunyanskyy 1 år siden den åpnet i 1846.
Bilde Neptune

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Merkuriy-den nærmeste planeten til Solen og den minste i de terrestriske planetene etter Pluto ble strippet for planeten status i 2006hodu. En dag på Mercury nivå 88 Earth dager. Kvikksølv er kjent for sin langstrakte bane, noe som resulterer i noen deler av verden aldri får sollys. Antagelig i disse områdene er vann-is dekket med støv multimeter. Temperaturen på planetens overflate varierer -180 til 430 grader Tselsyyu.Atmosfera består av oksygen, helium og natrium i synkende rekkefølge.
Bilde av Mercury

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)


Venus - Dette kalles ofte søster planeten jorden gjennom lignende innstillinger. Selv om overflaten av planeten er skjult bak tykke skyer av svovel, men sin atmosfære gjør for radar studier der var et kart over Venus. Forskere har oppdaget at planeten er 90% dekket frossen magma. Var funnet kratere trolig fra gamle hav. Nesten hele atmosfæren roterer i en endeløs orkan. Den gjennomsnittlige temperaturen på overflaten planetens ca 500 hundre grader Celsius. Vind ved overflaten ikke er mer enn noen få meter per sekund i en høyde på omtrent 50 km er allerede 150-300 meter per sekund. I atmosfæren bare observert tordenvær. År Venus mindre dødelig, tar det 224 dager. Det er interessant at i intervaller på ca en gang hvert hundre år passerer Venus kan sees på kanten av solskiven. Siste gang denne funksjonen var på 6 juni 2012. Neste vil være 11 desember 2117.
Bilde av Venus

Planetene i solsystemet (foto)


Mars - Endelig kom turen til den mest studerte oss "røde planeten". Hun fikk et nytt navn for innholdet av jern i jorda mye otlyvayuscheho rødt.
Siden 1965, ble Mars besøkt flere terrestriske rovere at det for tiden er rust i orden. Av sistnevnte - roveren Spirit - lansert til planeten i 2003, brutt forhold med Spirit 22 mars 2010, forsøker å gjenopplive enheten fortsatte til mai 2011. I stedet Spyrytu, i slutten av 2011, ble lansert den nyeste enhets Suriosity. Det landet på den røde planeten den 6. august 2012. Spirit måtte identifisere vann som is på overflaten av planeten, den fant sted i juni 2008.
Atmosfæren på Mars består nesten utelukkende av karbondioksid, oksygen inneholdt bare 0, 1%. Egentlig atmosfære på planeten det er lite, er det bare 1% av jorden. I dag, mener forskerne at i antikken var det atmosfæren som jord og vann. Men for å stoppe indre kjerne produserer et magnetisk felt som beskyttet planetens atmosfære fra solvinden, og ble tatt bort i en åpen plass, vann og fordampet. Det er interessant at Mars har to måner (Phobos og Deimos) i gresk (Frykt og redsel :).
Bilder fra Mars

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Earth -Vår innfødte og den eneste planeten kjent for folk planet i universet der livet finnes. Det greske navnet - Terra. Også bakken er ofte kalt den blå planeten. Det ble dannet mer enn 4 milliarder år siden, så vel som andre planeter i solsystemet - solar nebula (den oppsto i betennelse suspensjon av vår sol). Fortsatt ikke kjent hvordan jorden var vann, noe som gjorde det mulig for våre biologiske livsformer. Forskere tror at hun kunne være på bakken i begynnelsen, selv om dette var så så mange kollisjon tidlig liv på planeten ysparyly være alle dypt og grunt vann. Sannsynligvis falt til grunnvann gjennom asteroider inneholder store mengder vann. De fleste som blir tatt så mye vann som trengs. Hvis vannet var litt mindre, ville det ikke hjelpe planeten hvis mer - da ville det ikke være noen land åpner for utvikling av sivilisasjon. I dag holder vannet mer enn 70% av planeten vår. År på jorden siste 365 dager. Minste registrert maksimalt 56 grader temperatur -89 Celsius. På bakken i intervaller på et par tusen år kan det være såkalt istider. Den eneste satellitt jord - måne. Det antas at månen var en gang en del av landet som liksom vidlamalasya og ble et uavhengig himmellegeme.

Bilde av Earth

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Planetene i solsystemet (foto)

Nå fikk vi vite planetene i solsystemet. Totalt åtte, etter en ni-smelting planet - Pluto (oppdaget i 1930 m) var blottet planet status i 2006 år. Pluto er knyttet til en bestemt klasse av mini - planeter. Som vil bli diskutert i andre publikasjoner.
P / S Hvis du likte artikkelen om planetene i solsystemet, kan du dele en link til din favoritt sots.merezhi.  
Яндекс.Метрика