Populære bøkerModerne litteratur er mye kontrovers. Noen lesere vil gjenkjenne bare klassisk litteratur, ringer middelmådighet av moderne forfattere og deres verk - ikke verdig oppmerksomhet. Andre lesere foretrekker moderne litteratur. Uansett hva det var, å nekte populariteten til noen samtidsverk vil foreta en. Hvem vet, kanskje de verkene som presenteres nedenfor på en stund, så vel kalles en ekte "classic".

Mariam Petrosyan, "Huset der ..."

Roman armensk forfatter "Huset Hvor ..." ble utgitt i 2009, selv om de fleste av hans skrive Petrosyan tok i 1991. Produktet er en slags beskrivelse som verken er et lukket samfunn, tilpasning nykommer i den nåværende lag, men ikke i den enkle skole og barnehjem som et eksempel for barn med nedsatt funksjonsevne. Tid og sted for romanen abstrahert, noe som gjør hans historie enda mer interessant og selv fantastisk. Noen deler av romanen - selvbiografisk.
Romanen ble svært populær blant leserne og ble verdsatt av kritikerne. Arbeidet har mottatt en rekke priser, blant annet "Russian Award", "The Big Book", "Star Bridge".

Kerstin Gier "Tidløs. Yellow Book "

"Tidløs. Yellow Book "er den første romanen i trilogien tyske forfatteren. Sluppet denne romanen i 2009, har blitt oversatt til mer enn femti språk og ble en bestselger i mange land.
Arbeidet er skrevet i sjangeren "fantasy", er ikke veldig populært i dag. Hovedpersonen i arbeidet Gwendolyn Shepherd lærer som arver fra sin praprababushki genet reisende i tid. Nå har hun vite hemmeligheter fra fortiden, for å finne ut hvem som tære på reisende i tid og finne svar på mange andre spørsmål.
Til tross for at selve arbeidet ikke ble altfor sterkt hyllet av kritikere, vant det leserne av ulike aldersgrupper fra mange land. Romanen "Tidløs. Yellow Book "ble filmet, som ble utgitt i 2013.
Susan Collins 'Hunger Games'
"The Hunger Games" - en trilogi av amerikanske forfatteren Susan Collins, som omfatter romaner kalt "The Hunger Games", "vil blinke og flamme", "Sojka-peresmeshnytsa." I en svært kort tid etter utgivelsen av trilogien har blitt svært populært. Som i den første del av filmen er at seere så i 2,012. Det er planer om å filme tilpasning og resten av trilogien.
Bøker skrevet i sjangeren science fiction, utvikler handlingen i den post-apokalyptisk verden som dannes i den tidligere nordamerikanske totalitær stat Panem. The Hunger Games - et årlig underholdning turnering som ble oppfunnet som straff for innbyggerne i et av områdene som stiger, som instruksjon for innbyggere i andre områder. For hvert område valgt ved loddtrekning, en jente og en gutt, som blir deltakere reality show for å overleve.
Merkelig historie og levende språk romaner av trilogien laget en av de mest kjente i moderne tid.  
Interessante bøker for tenåringerDessverre har barn og tenåringer i dag ikke føler mye kjærlighet for bøker. Kom første dataspill, som unge mennesker bruker fritiden på ulike sosiale nettverk.Til en viss grad misliker barn bøker - foreldrenes skyld, fordi stedet innpode en varm følelse til litteratur for barn, foreldre la ting skli, slik at barn helt uavhengig organisere fritiden.

Hvis du står overfor det faktum at barnet ditt på en hvilken som helst påskudd uenig lest noe annet enn tegneserier og ungdomsblader refererer til litteratur i psykologi, der vil du finne mange nyttige tips om hvordan å innpode i barnet ditt en leselyst, uten å bruke makt. Når du kaller tvang, er sannsynlig tilbake.
Men mange foreldre i all sin positive krefter bare ikke vet hva du skal gi råd til ungdoms litteratur. Bøker som de leste i tenårene, er usannsynlig å være av interesse for moderne yngre generasjon. Slike verk som "Harry Potter" og "Ringenes Herre" er på alles lepper, er det lite sannsynlig det vil glede barnet ditt. Videre, mest sannsynlig, har barnet ditt hatt tid til å se filmet versjon, slik at den trykte versjonen av disse arbeidene vil det være vanskelig å akseptere.
Hvis du bestemmer deg for det er på tide å lære barnet ditt til den vakre, er du en liste over de mest interessante verk for tenåringer. De vil hjelpe deg i din vanskelig forsøke, deres historie spennende og dynamisk.
Anna Gavalda »35 pounds of Hope"
I 2002 publiserte han en fantastisk roman for ungdom berømte franske forfatteren Anne Havalda »35 pounds of Hope". Romanen forteller historien om 13-år gammel gutt, der nesten hver student tenåring befinner seg. Han bare liker ikke skolen, virker det som hun ødela hele hans liv. Men heller enn å la ting ta sin kurs, og tillate deg selv å sende inn sitt eget hat og fortvilelse, søker gutt for å løse sine problemer, og viktigst av alt - er den riktige avgjørelsen. Beslutningen, som kan lære enda voksne.

Boken «35 pounds of Hope" - historien om det viktigste - om livsvalg, engasjement og styrke av kjærlighet, de største verdiene i livet til hver person - familie.

Valery Voskoboynikov "Alt vil bli bra"
Boken "Alt vil bli bra" kan være en virkelig velsignelse for hver tenåring og, selvfølgelig, hans foreldre. Dette er en historie om hvordan verden ser ut før elleve barn - en verden full av farer truende og svært hyggelige overraskelser.
Arbeidet er skrevet i et enkelt og avslappet måte, men til tross for dette, det så veldig dyp implikasjon - forfatteren reiser viktige samfunnsspørsmål av dagen - en mann og hans miljø, uforanderlig moralsk sannhet, toleranse. "Alt vil bli bra" lærer godhet, rettferdighet, lojalitet, medfølelse, mot og besluttsomhet. Den viktigste ideen om hva forfatteren prøver å formidle - du bør alltid være menneske, uavhengig av de rådende omstendigheter.
I 2007, en forfatter av historien "Alt vil bli bra" ble tildelt National Prize for barnelitteratur og barne leser diplom jury.

Terence Bleker "Jeg vedder på at det er en gutt! »

Dette arbeidet blir verdsatt tenårings lesere fra hele verden. Plottet virker litt banalt, men at tilbud og implikasjoner frigir dette verket blant mange andre. Skrivingen er fylt med interessante og bare dusheschypatelnыmy opplevelser, som hver er ganske lærerikt.
Arbeidet forteller historien om en enkel gutt Sam, som, til tross for sin alder, har måttet gå gjennom en masse problemer i livet. Will skjebne han har til å forandre livet mitt, fra familie og skole og slutter sirkelen av kommunikasjon.
Forfatteren gir mange problemer i arbeidsrelaterte, liksom, alle moderne tenåring - relasjoner med familie og jevnaldrende, motstand av mannlige og kvinnelige relasjoner i klubben.
En interessant språk historier, fascinerende historie, enklere å lese - det er det som gjorde boken populær blant tenåringer.
KLaus Haheryup "Marcus og Diana"
Dette arbeidet skiller seg fra annen litteratur beregnet for tenåringer. De fleste av verk for barn og unge i eventyrsjangeren skrevet. Haheryup bort fra denne tradisjonen, det var ikke eventyrhistorie, og prøvde å snakke med humor, sorg og kjærlighet psykologi voksenlivet. Og han gjorde det ikke "fra høyden av siste år", og med en full forståelse av hva livet har to sider - en vakker og svært vanskelig både for voksne og for vzrosleyuschyh.
"Marcus og Diana" - en bok i trilogien Haheryupa trilogien, som kombinert tegn.Heroes arbeider er i ungdomsårene, når mannen kommer, kanskje det største spørsmålet av sitt liv - "Hvordan å være deg selv? ".Heroes lære å forstå hvem de er, hva deres formål er, med hvem og hvor du skal gå. Realisere dette, vil de være i stand til å velge sin vei i livet.
Romanen "Marcus og Diana" norsk forfatter Klaus Haheryupa oversatt til tolv språk, og vunnet mange priser, hvorav den ene - den mest prestisjetunge norske - Braherovskaya bonus.
Pavel Sanaev "Bury meg for gulvlister"
Navnet, selvfølgelig, kan virke frastøtende, men i virkeligheten er dette arbeidet fortjener oppmerksomhet. Book Pavel Sanaev ble utgitt i 1996 og samme år ble nominert til Booker Prize.
"Bury meg for gulvlister" - en selvbiografisk fortelling om en gutt Sasha Savelyev, som 8 år. Familie gutt går gjennom harde tider - han bor sammen med sin bestemor og bestefar, bestemor som barn ikke stoler på utdanning av hans datter, og kalte henne "ond" fordi hun fant en ny mann. "Kjærlighet" til hennes bestemor gutt mer som et ønske om å gjøre en hjelpeløs baby doll. MenBabyen er ikke utsatt for slik behandling og leter etter måter å bli selvstendig og forblir i sitt eget sinn.
Ifølge romanen-lengde film, er det også mange teaterproduksjoner.
Uansett sa at arbeidene er alltid vært nok, hvert år listen oppdateres ikke mindre verdig. Oppgaven med alle foreldre - barnet ditt til å innpode en forkjærlighet for lesing, en forkjærlighet for bøker. Hva som fungerer foretrukket, bestemmer tenåring å fortsette alene. Du må sende det på den rette måten.
Dessverre, pensum ofte ikke klarer å forelske seg i barna i boken, heller, reflektere erfaringene fra litteratur hos ungdom noe ønske om å lese, de lærer om klassikere som noen ganger ikke har råd til selv mange voksne. Barn og ungdom blir tvunget til å lese verker der meningen er ikke klart for dem, og arbeidet bør leses i en svært kort tidsramme, og også gjøre det utføre mange oppgaver på dem. Naturligvis er denne rytmen ikke bidrar til å elske å lese.
Derforansvaret for instilling leselyst ligger hos foreldre som har et ønske om å oppmuntre tenåringer til å lese og hjelpe ham til å velge passende bøker. Bøker - en spesiell verden full av mysterier og er en reell kilde som barnet kan lære mye for hans liv. Ikke frata sine barn muligheten.  
Яндекс.Метрика