Tegn og forordninger av 13. januar

 Leavetaking jul.
 Ven. Melanie Roman. Martyr. Peter.
 Reverend Melanie - Rik og edel romersk, levde i V-tallet. I en alder av 14, hennes gift med en ung mann ved navn Apynyan. Ungt par, som ønsker å vie sitt liv til Gud, har reist til Afrika og Det hellige land, ba og sjenerøst hjalp de fattige. Etter døden av hans to barn Melania forlot Roma. Hun tok klosterløftene og stengt i ensomme celler på Oljeberget i Jerusalem i nonnekloster, grunnla det. Ved bønnene til Gud uhodnytsi mange mirakler skjedde. Hun døde i år 439.
 Reverend Melanie at hun nesten døde i barsel, be ved graven til levering.
 13 januar - Melanie
 Day of St. Melania (Malany) populært kalt Vasilyeva carols, julaften, fet kutia Schedruhoy, som tidligere falt den 31. desember og var nyttårsaften, Vasilyeva dag. Var i full sving med å forberede næringsrik, festlig måltid. Mistress prøvde å lage så mye mat fordi de trodde: Jo rikere, mer variert nyttår bord, jo bedre humør og innenlandske besøkende, flere samtaler, sanger, vitser, latter. På den første dagen i det nye året er spesielt viktig fordi det er velkjent hvordan å starte året, og tilbringer. Demonstrasjon av en nyttårs dager med fylde, overflod, velstand, gode relasjoner, som begynner med tanke og gir dem hele året. Så det er ikke for ingenting som er tilknyttet Malaney begrepet overflod, gode forberedelser.
 Malanynы avgifter.
 Ikke overstiger at Melanie bryllup.
 De gjorde klar, nøyaktig Malanynu bryllup.
 Melanie - kyshechnytsa, spise pølser.
 Flere nylig, i de sørlige regionene, på grensen til Ukraina og Moldova, "the Malanka", dagen for St. Melania, masker ungdom gikk hjem, pryhoschayuchys paier, pannekaker, pølser og andre gaver som behandlet sin elskerinne. Med generøsitet av ungdom var betalende morsomme sanger og forestillinger. Spilt, for eksempel, humoristisk bryllup melanka og basilikum (Basil og Malany). Selvfølgelig, brudgommen Malanynoho navn valgt ved en tilfeldighet: Malaney marsj dag av St. Basilios den store, åpnet det nye året. Malanine bryllup, derav - en slags symbolsk møte mellom gammelt og nytt, binding av ønskene til lykke og avling neste år.
 I noen landsbyer spilt ungdommen virkelig dramatiske forestillinger, som ble utarbeidet levende teatralske kostymer, masker, rekvisitter. Dette teaterforestilling inkludert de tragiske scener og tegneserie mysteryalnыe og karneval elementer: en grusom konge, som ønsker å bevare hedensk tro eller (andre versjoner) for å gifte seg med skjønnheten Malanka (Dunyasha, Katrusia) utfører fortsatt til stede ortodoksien sønn Hadol , opprørsk jente, nekter selv gammel hrobokopacha å grave en grav. Men var den "franske legen" eller magiker gjenoppliver tegn, og drama ender med en total triumf og dans.
 I kjas og mas nyttår ikke til observasjoner av været, men fortsatt går uten å trekke oppmerksomhet til vindkraft kaldt, lyssterke stjerner, etc.
 Når natten vinden blåser fra syd - året er varm og glad, fra vest - til overflod av melk og fisk fra øst - vente frukt høsting.
 Fra klar himmel forvente en god avling av erter og linser, men merk at hvis stjernene til å gå ut i morgen, gjør erter ikke modnes godt (Tambov.).
 Blizzard eve Vasilyeva dag lover en stor innhøsting av nøtter.  
Tegn og seremonier 14. januar. Gammel nyttår

 14 januar - Omskjæring av Vår Herre. Martyr. Basil av Ancyra. St. Emilia. St. Basilikum den store, erkebiskop. Caesarea i Kappadokia.
 St. Basil the Great født rundt 330 i en adelig familie og fikk en utmerket sekulær utdanning. Hans far var lærer i retorikk og advokat, bestemor, søster og mor prychtenы helgen. Etter endt utdannelse i Cæsarea, Basil deretter studerte i den berømte School of Athens. Etter hjemkomsten ble han døpt og ble tildelt rang av prestene leser. Fra sin ungdom Basil ledet asketisk liv, ville være pustыnnozhytelem. I lang tid han brukte på eremitt av Syria, Mesopotamia, Palestina og Egypt, hvor han studerte klosterlivet, så holdt bortsett fra klosteret der han gikk med en venn av ungdom - St. Gregory (Evangelist). Men Herren kalte ham til pastortjeneste. Eusebius av Caesarea, erkebiskop av St Basil ringte fra ørkenen og ordinert til rang av presbyter. Etter døden av Eusebius St. Basil ledet kesariyskuyu Department. Saint forsvarte den ortodokse tro av kjettere, hjelpe de fattige, syke og reisende. Han skrev mange dushepoleznыh verker, inkludert tolkning av Skriften, de gjorde arbeidet til den guddommelige liturgi, noen bønner. 
 Svært smertefullt og veldig svak, hadde Saint Basil blitt gitt av Herren til healeren. Selv forfulgte de kristne, ble keiser Valens tvunget til å slå til helgen, da hans sønn leger spådd død. Under bønner Basil den Store, tok med et løfte om å forlate alene kristne sønn ble helbredet keiser.
 Utvinnes fra en alvorlig sykdom og bispedømmer Modest, ydmykt bedt om forbønn, selv om det var urettferdig for ham og akter. Helbredet en spedalsk, som alene helgen tilbrakt hele natten i bønn.

 Vasiliev dag. Basilikum, Caesarea. Basil-svinyatnik


 Nytt år - en av de viktigste hendelsene i livet til en bonde. Fra den første dagen i året prøver å lære om naturen av disse dager og måneder med innhøsting, skjebnen til sine kjære og neste år. Som Vasiliev dag falt på den gamle stilen fra 1. januar, ble det trangt mange tegn, ritual, spådom, festlig moro.
 Den mest vanlige tegnene neste samtale.

 Skilt for 14 desember


 14 januar - Gammel nyttår.
 Hvis Basilios den store varm dag - bærer gode rug (Ural.).
 På nyåret frost og lite snø - å høste korn, og hvis det er ingen varme og snø - til avlingssvikt.
 På nyttårs dag er klart - godt brød urodytsya.
 Hvis tåke - å høste.
 Vasiliev natt zvezdysta - sopp og bær.
 På nyttårs Stars tett - bær er (pynezh.).
 Hvis nyttår stjernehimmelen - å høste.
 Mange av frost i det nye året - for å høste.
 Hvis det nye året er kurzhevyna (frost) på trær, er det ventet å øke, og den større kurzhevyna, vil høste være rikelig (perm.).
 På nyttårs frost og snø liten - å høste korn og husdyr og helse; Når varm og uten snø - (. Irkut) til avlingssvikt og sykdoms mennesker og husdyr.
 Hvilken side av himmelen i første nyttårsdag er dekket med skyer, i samme land vil være en god avling av korn.
 På nyttårs snø strømmet - til bær (vyat.).
 En sterk vind den dagen lover å høste nøtter og månedlig stjerneklar natt - høste erter og linser. Men hvis du vil moonless natt og bezzvezdnaya, er erter og linser ikke født, så de sår lite eller ingen de (Tambov.).
 Hvis nyttår Stars om natten, noe som erter (Voronezh.).  
Tegn og seremonier 7. januar. Jul

 7 januar (. Henhold til Art stil 25 desember) - en flott juleferie og Frelser Jesus Kristus

 Historien om jule


 Jul på kjøttet av Herren Gud og frelser Jesus Kristus - En av de største kristne høytidene.
 Under den nye pakt, Jomfru Maria med Joseph forlovede måtte gå fra Nasaret til Betlehem i lydighet til resolusjon av keiser Augustus, under hvem var Juda, for å delta i folketellingen. Kom til Betlehem, de kunne ikke finne et sted i, eller i alle hjem og måtte bo i landet, i en hule der gjetere gjetet kveg i dårlig vær. I denne hulen om natten i Jomfru Maria født baby - Guds Sønn. Det spovyla og la ham i en krybbe, som satte mat dyr. Den første fødselen av Frelseren lærte Betlehem gjetere; en engel viste seg for dem og fortalte om stor glede. Naputstvuemыe engel, gjetere skyndte seg til hulen og tilba barnet som lå i krybben.
 Samtidig, med langt østlige land kom til Jerusalem Magi (vismennene), ble ledet av en fantastisk stjerne på himmelen. Magi innså at de fleste hendelsen skjedde - ble født etterlengtede Frelser of the World. Kong Herodes jødene, skremt av rykter om fødselen av en ny konge i Juda, bud på vismennene og hørselen, bedt om å fastslå barnets fødsel, for å tilbe Ham, og på vei tilbake til å snakke om hva han så at han, kong Herodes også kan komme og tilbedelse ham. Mirakuløs stjerne beveger seg over himmelen, peker veien Magi og til slutt stoppet over grotten der Jesus var babyen. Vismennene bukket før barne og presenterte ham gaver, gull og røkelse (røkelse) og myrra (en dyrebar duftende olje). Hans gaver de bekreftet at Marias sønn og er konge og Gud og menneske. Gold - en hyllest til kongen, røkelse - en hyllest til Gud (røkelse ble brukt for tilbedelse), og Smyrna - hyllest til en mann som er døende (død på den tiden ble salvet med duftende oljer og gned). Deretter spåmennene ville vende tilbake til Herodes, men en drøm fra Gud fikk ordre om å gå den andre veien, uten å gå til Jerusalem. Tradisjonen har bevart navnene på Magi - Melchior, Gaspar og Balthasar. Minnet om dagen Kirken feirer jul. 

 Tegn og tradisjoner i julen


 Den russiske nasjonale liv dedikert til jule mange tegn, først av alt - vær, naturlig. Som den prøvde å finne ut hvordan kald eller mild er høytidelige dager, og at jule løfter prognose for høsten, menneskelig trivsel, fruktbarhet husdyr, fjørfe, bier, antall fisk i vannet, bær, sopp, nøtter, osv i skogen.
 On Christmas Day vær, snø - (. Penza) for å høste år.
 Snødybde - så være gode urter og brød.
 Sumetы høy Nabil - til et godt år (pynezh.).
 Om de samme og mange ordtak og uttrykk
 Vinter uten snø - for ikke å være brød.
 Snødybde - et godt år.
 Mange snø - masse brød; vann overløp, høyet samles.
 Snø jukse - brød kommer.
 Snø året vil bringe brød.
 På juledag varm - brød er mørkt og tykk.
 On Christmas snøstorm - bier royitymutsya god vilje.
 Hvis Jul i den nye måneden, vil det i år være en dårlig avling.
 On Christmas frost - harvest brød himmel zvezdysto - høste erter.
 Vanlige Courgeac av trær, mønstre på vinduene, som rug ører, ruller ned, ikke torchmya - til innhøsting.
 Mørk Yule - melkekyr, lys - sokker kyllinger.
 God aking - avling av bokhvete.
 I julefeiringen ble tatt provedyvat slektninger, venner, naboer.
 Fra jul til Epiphany, i julehøytiden er alle forbud er grunn til å gå tilbake århundrer ferie ideer om hvordan å stoppe tiden, midlertidig pause, der du ikke kan drive produktiv arbeidskraft og alt som er forbundet med fødsel, foretak, utvikling. Mye av forbudet gjelder spinning, søm, veving, fletting, dvs. håndverk i forbindelse med en tråd (tau og t N..) - Et symbol på liv og skjebne.
 Ved jule rounders veve - født halt, sy - bære blind.
 Fra jul til Epiphany jakte dyr og fugler kan ikke - synd. Fra jeger ulykke skjer.
 Spesifikt inkludere jule skikker og oppfatninger knyttet til ankomsten av den første gjesten. Dermed vanlig oppfatning at hvis julen først inn i huset fremmed kvinne, hele året i familien vil bli syk kvinne.
 For store avkom lam noen ganger plantet av første strøk på, kommer "ros" Christmas Day.
 Befolkningen i ulike provinser var vanlig oppfatning banning drikke vann i løpet av julemåltid. Ifølge Novgorod, "i rozhovena" på den første dagen av julen, frokost du ikke kan drikke vannet: Du skal drikke gresslettene ofte. I Voronezh versjon av samme grunn en litt annerledes: "Under lunsj på juledag bør ikke drikke; som ikke drikker, så ønsker ikke å vanne når det er ingen steder å ta, på veien eller i feltet under "[Yakovlev, 1905; 169].
 I Tambov provinsen mente at hvis jule rozhovitysya spurver, deretter hele året skal du enkelt og raskt.
 Jul og forskrift om klær: On Christmas iført en ny skjorte, ren (men slitt) ikke kan, og deretter vente en dårlig høst.
 På helligdager (påsken) skjorte plohonka skjønt, så Bilenka; til jul selv alvorlig, og den nye [Dahl. Poslov. 900].
 I julen spesiell skulle familiefar atferd og handlinger som tar sikte på å beskytte dyr.
 On Christmas Day eieren ikke vil gjøre for å forlate verftet - få tapt sau.
 On Christmas bordben koble til buskapen ikke kunne kjøres.
 Bent arbeid fungerer ikke (ikke justere hoops, løpere, osv), og det vil ikke være avkom av storfe.
 I perioden fra jul til Carnival er det største antall vinterkontrakter, muntlig og skriftlig. For eksempel, i Arkhangelsk provinsen på denne tiden bøndene forberedte for avgang av de "dumpere". Earth tildelt "Cossack" (arbeidstaker) eller leid ut, og ting i lagring; en viss sum penger lånt til å dekke reiseutgifter. Deretter "formenn" (entreprenører) rekruttert landarbeidere, som var å jobbe i byene.  
Яндекс.Метрика