Tradisjoner og ritualer 1 januar

 1 januar (19 desember)
 Martyr. Boniface. Ven. Ilya Muromets, Pechersky. Martyrer. Elias, trans og Aris, Egypt. Martyrer. Polyevkta og Deacon Timothy. St. Boniface den barmhjertige, Bishop. Ferentyyskoho. St. Gregory, Bishop. Omyrytskoho.
 Bor i-blowjob (såkalte samlinger livene til de hellige, utarbeidet månedlig i henhold til dag hedre minnet om hver kirken St.) forteller at St. Boniface var en slave til de rike og berømte rymlyanky Ahlaydы, som levde i de onde Communications. Videre Boniface hadde en stor lidenskap for vin, vin binge lidd "en drukkenbolt og urenhet valyashesya byashe". Rozkayavshys, gikk han til den østlige delen av landet, der jeg hadde en sterk forfølgelse av kristne. Det ble han led martyrdøden for Kristus. Kamerater Boniface, kjøpte 500 gullmynter mishandlede kroppen hans tilbake til Roma. Ahlayde var også engelens ord: "Ta noen som var din tjener, og nå er vi bror og medtjener, som er keeperen til din sjel, bønn for deg". Ahlayda med stor ære tok kroppen til martyr, bygget i navnet til sin kirke i utkanten av Roma, og en tidligere pokayas sine synder, overlot eiendommen hans var dårlig og i ydmykhet, selvbeherskelse og stor fromhet å leve på henne kirke bygget av St. Boniface. 

 Boniface


 Under den nye stilen som den gamle, nye året møtte og hilste 1. januar. Men dette fortsatt tilsvarer til 1. januar, 19. desember. Siden den tradisjonelle kalenderen ble dannet på grunnlag av Julian, som eksisterte i 1918, snakker vi om folk kalender, følger den gamle stilen. Nyttårsfeiringen samme syklus som nevnt, vie noen sider.
 I den russiske tradisjonen 19 desember ikke spesifisert noen spesielle tegn, ordspråk, ordtak og skikker. På denne dagen bare nevnt Martyr Boniface, som aktet healer fra alkoholisme. Hvis det er nødvendig, var han en bønn av AIDS og ba: «Den hellige Martyr Boniface, lagre og tjener nåde (så-og-så) skyldig i zapoystva, zlaho slange noensinne. Amen. "  
Januar. Tegn og varsler januar

 Moderne måned navn lånt fra den romerske kalenderen, hvor han var en to-faced guden Janus dedikert. I romersk mytologi, guden av innganger og utganger, dører og alt tidlig (lat Ianua - dører, porter.); han ble portrettert med tastene på antall fingre 365 dager i året, som han åpnet, og de to ser i forskjellige retninger personer konjugering symboliserer begynnelsen og slutten, fortid og fremtid. Janus ble betraktet som en gud av ro, orden og organisering av plass og terrestriske eksistens. Den første måneden i året, faktisk, ble sett i de samme kategoriene: det startet året, og med ham som om solen steg fra ruinene, natur, mennesker og åndelige menneskelige aktiviteter. Derfor nesten alle værforhold, dyrs atferd, oppførsel av folk - hadde vidtrekkende konsekvenser, ble sett på som et tegn på skjebne, som en budbringer av noe viktig.
 Nesten alle nasjoner begynnelsen av året preget av en rekke magiske, rituelle handlinger som tar sikte på, på den ene siden - hjelpe forvandle kaos besformennosty predbыtyya plass, orden og til slutt - i kultur; På den annen side, kan du bruke den opprinnelige situasjonen "bezvremenya", eller rettere sagt, de samtidige leverer sin fortid og fremtid for alle typer spådomskunst og prediksjon appell til forfedrene i håp om å kjenne fremtiden.
 Gjenstand kalender av kulturell bevissthet, de viktigste ortodokse - Ferie jul og Epiphany - Old Style (julianske kalenderen) fullførte den utgående år, og åpnet det nye året. I den tradisjonelle folkefester - denne gangen julehøytiden. På jul og Epiphany syklus av julen skikker og festlig underholdning vil bli diskutert separat.
 I mellomtiden tilbake til folks navn januar, de vanligste kjennetegn månen og den tilhørende pynt. Husker at januar inkludert begrepet begynnelsen, og dette var på grunn av økningen i dagslys, gjenopplivingen av dagslys etter vintersolverv, selv om tidlig kalender (når året startet i mars) januar ble ansett som den ellevte måneden. Senere i september novoletyy januar flyttet inn femteplass og bare etter kalenderen reform av Peter I, fra 1700, ble han den første måneden i året.
 I Øst slaviske tradisjoner kalt januar "prosynets" og "Széchenyi". Fornavn trenger ingen forklaring. Som skrevet i annen mesyatseslove Januar - prosynets fra begynt å dukke opp på denne tiden blå himmel, prosyyanya fra styrke, med tillegg av dagen, sollys. "Széchenyi" - navnet, som ble spredt hovedsakelig i Ukraina, kjent i enkelte vestlige og sørlige provinsene n, har to betydninger, stiger imidlertid den samme rot - C -sich- januar "dratt", "pisker" dvs. vinterferier i halvparten, eller preget av frost, som "pisker" jorden og alt liv på den. Det er en annen (som det virker mindre sannsynlig, for "strakk") forutsetninger om etternavn januar: "podsechnoy system i landbruket på denne tiden og kutte ned skogen, pidsushyvshy det brent" [Bolonev, 1990; 16].
 Ordspråkene, ord, tegn januar sentrert rundt tre temaer: begynnelsen av året, en økning på dagen og kaldt, kaldt. Basert på dem, er prognosene basert, og tidsperioden for meget stor fra neste kveld eller morgen før årsskiftet.

 Ordspråkene og ordtak januar


 Januar - begynnelsen av året, midt på vinteren. Fracture vinter.
 Jan-sir året begynner, vinter skulde.
 Januar måned - vinter keiser.
 Januar - han bare sang.
 Januar på terskelen - kom på dagen fakturert Skokie.
 Januar på terskelen - dagen har kommet for å flytte kyllingen.
 Januar blir legge to (i slutten av måneden).
 I januar, vokser, vokser og kaldt.
 Januar rik frost.
 Januar sprengning - is på elva i prosyn maling.
 I januar gryte på komfyren og fryser.
 Januar - den første måneden av det nye året eldre; Siden den gang dager, måneder, årstider; Januar er bestemt av karakteren av året, vår, sommer og høst, de kommende høste ulike avlinger og skog gaver (bær, sopp, nøtter, osv).
 Jan - våren bestefar.
 Januar-far - frost, og i februar - snøstorm.
 I januar hyppige snøfall og snøstorm, de hyppige regnskyll i juli.
 Når i januar, mars, mars redd for januar.
 Hvis tørr januar Frozen vann i elver og svært synker, er sommeren tørr og varm (pynezh.).
 I januar, litt snø - for å beskjære svikt.
 Hvis kaldt i januar, juli er varmt og tørt, ikke vente til høsten sopp.
 Januar viste seg å være tørr, dårlig vann - behov for å støtte lukket, vil høste være god (vyat.).
 I januar, mange hyppige og lange istapper - innhøsting vil være bra.
 Kald januar på rad er ikke gjentatt, så ikke komme ut av ingenting dukket opp av vekslende nesten naturlig kald og varm januar.
 Hvis det i januar i fjor var varm, vil det nye året bli kaldere.

 Tegn januar


 Det er mange tegn på januar vær dager og været forandrer seg innen en måned, basert på en sammenligning av ulike fenomener. De fleste av disse vil ganske riktig, fordi de er basert på århundrer med observasjon og testet av livet.
 I januar ekko går unna - sterkere frost.
 Sol i sirkelen - til snø, og hansker - til kulde.
 Om en måned pilarer - frost (Voronezh.).
 Hvis månen-månen bratte horn - til dårlig vær hvis levering - opptil en time.
 Hvis stjernene skinne lyse - til kulde.
 Få stjerner på himmelen - til været.
 Vedfyrte stort - til frost.
 Wood sprengning - frost vil være lang (Ural.).
 Sterk trekkraft i ovnen - det kalde, svak - i vått vær; rødt lys - det kalde, hvite - å tine.
 Når ovnen vыtoplena kvelden kan du se i morgen, hvis aske slukket - før frost hvis asken bevart varmen - for å tine.
 Samovar summende vinter - frost.
 Vind durer i røret - frost.
 Hvis katten klatrer på ovnen for å varme - kulde.
 Sparrows samle sammen lo og fjær på hønsehuset, isolert deres ly - noen dager, alvorlige frost kommer.
 Ravner og kråker sveve i luften - før snøen, sitte på snø - for å tine, sitte på toppen av trær - til frost, og hvis de nederste greinene - til vinden.
 Crow roper på formiddagen (sør) - til varme, nord - til kulde (perm.).
 Kaniner holdes hjemme - til frost.
 I januar frost sintere og lake - raskere.  
Skilt, prysliv jeg og ordtak juni

 Tegn juni


 Om opprinnelsen til navnet på måneden juni.
 Det latinske navnet på måneden (Junius) kommer fra den romerske gudinnen Juno, kona til den øverste gud Jupiter. I romersk mytologi, Juno - gudinnen for ekteskap, morskap, kvinner og kvinners produktivkreftene. Det er grunn til å korrelere måned med ordet Juniores - «ungdom" fordi det har tradisjonelt vært opptatt av denne måneden.
 I det gamle språket måned kalt juni og izok. Juni - Felles ord tilsynelatende stammer fra navnet på maleriet ormer som vises på dette tidspunktet (disse ormene gjør, forresten, blekk). Izok - en gresshoppe i juni de alltid mange og høyt kvitrer i ung gress. Dialektmånedsnavn taler for seg selv - hleborost, skopydom, bыzden. Siste innlegg av "bыza" (hale), "bыzovat" (beat, pisk, kjører med et brøl, med halen) - indikerer at i juni, er folk og fe påvirket av et stort antall mygg, mygg, klegg.
 Juni - den første sommermåneden. Det kom varmen behager, men bøndene i hyllene tomme. Mer doseyvayut noen korn, vegetabilske frøplanter i hagen bare å ta rot og få vekst.
 Ordtak juni
 Juni - slutten proletya, forsommeren.
 Kan - glede og juni - lykke.
 Kan skaper brød og juni - høyet.
 Juni - ja, zakromы i skap er tomme.
 Juni brød store fordeler: alle godbitene - agner, ugress og bitter problemer.
 Samle gulvet mote - for å gjøre Hlebce våkne.
 Rich juni-måned, og etter sin bestefar og april velger smuler.
 Juni,
 I Dun hyllene!
 Det rug
 Hjørnene glemt?
 Men i juni - måneden av blomster og frodig gress. Luke i gode år som omfattes av tykt grønt teppe av gress, hvor fantastiske, unike mønster viser farger - blå bjeller, hvite prestekrager, røde nelliker vill, morsom tricolor stemorsblomst, fargerike orchis, store brune blomstene giftige Henbane, blåfiolette iris (iris ) med gule striper på de ytre kronbladene av slutten av måneden avslørte blå lin blomster, så langt unna lin feltet blir som en innsjø eller et stykke blå, oprokynuvshehosya bakken. Mange blomstrende trær og busker, fjell aske, tranebær, kirsebær, lilla, senere de er sammen med kalk.
 I juni er det ingenting så morsomt å leve: blomster blomstre, nattergaler synge!
 Den største bekymringen av juni - ferdigstillelse av planting, trening, og begynne et sted og høyet, luking hager, spre husdyrgjødsel på paret (bobiler, ikke plantet felt).
 Er ikke hovedtemaet av juni vil bli regn, som er avhengig av kvaliteten (varm, kald, med vinden) og antall veksten av gress og avlinger.
 Alt dette, selvfølgelig, gjenspeiles i ordtak og pryslovyah karakteriserer juni.
 Ordtak og skilt i juni
 Juni - skopydom høst bonde samler.
 Juni med en ljå på enger gått og juli med en sigd på brød løp.
 Avholdt i juni for å arbeide på sangene reflektere jakt.
 I juni-dagers gratis raznotsvet ikke!
 Varm juni - fiske spytte.
 Hvis en juni kveld varm, så absolutt du kan forvente massevis av frukt.
 Under soloppgang er prippen - til været.
 Tåke om morgenen er spredt på vannet - vil være solfylt vær.
 Tung dugg - fruktbarhet og hyppige tåke lover å høste sopp.
 Vannet er rent som noensinne - å regne.
 I morgen gress lukter mer kjent - regnet.
 God lukt kaprifol - regnet.
 På morgenen av lus blåst avslørt og forble hele dagen - for godt vær.
 Gjete kvelden razrevelos - regnfull.
 Hvis en bie sverm buzz på blomstrende fjellet aske - i morgen vil bli en klar dag.
 Sparrows morsomme, livlige, stridbar - for godt vær.
 Hvis mange av maur rundt reiret - i godt vær.  
Яндекс.Метрика