Bryllup. Tegn og ritualer er knyttet til bryllupet

 Honorar til kirken for bryllupet


 Mens bruden bar, var huset kommer til å stelle bryllup tog, som må være et ulikt antall hester og vogner. Første kjæreste gikk med en assistent, den andre - brudgommen, tredje - matchmakers, deretter resten. For å unngå skader, ble bruden kommer til å krone dekket med et stort skjerf eller teppe slik at ansiktet ikke er synlig. På toppen av sjalet ofte slitt krysse den opp ned tilbake. Brud ingen kunne se, og overtredelse av forbudet, var det tenkt ført til alle slags ulykker og til og med tidlig død. Av denne grunn, bruden hadde på seg et slør og ungdom tok hverandre i hånden utelukkende gjennom et lommetørkle, og ikke spise eller drikke (minst bruden) for hele bryllupet.
 Tegn og skikker knyttet til bryllup
 • Før du sender bruden bryllupet toget fraktet fra huset og dizhu pan, dekk med et nytt strøk. Brudgommen sitte i noen minutter for å dizhu og deretter gjennom hele hoffet kastet pannen.
 • Når du forlater huset for å passere gjennom den unge bruden brenning på randen hoppe eller varme bunter av halm lagt på vei til kronen av den unge bruden hjem.
 • Å trene bryllup må ta andres hester, hvis antall kan være annerledes, men absolutt merkelig.
 • Reise bryllup tog uten kompensasjon ble ikke bare vanære for brudgommen, men også som et tegn på uflaks.

 Hvordan er det bryllup


 Huset til bruden først nærmet kjæreste, alle de andre ventet. For pals var viktig å ta sikkerhets - dørvokterne og prydvernykov, som ble behandlet og ga dem gaver.
 Bruden alltid prøver å gjenopprette fra duken til alle jentene som sitter bak ham gift. Foreldre til unge bruden velsignet ett av ikonene, de er vanligvis på dette punktet ble spredt på huden eller pelsen. Young sko strømmet humle og korn.
 I bryllupet bruden og brudgommen ga et løfte om å elske og tjene hverandre i fortsettelsen av livet. Så drakk de vin, først bruden, da brudgommen, som umiddelbart kastet koppen på gulvet og tråkket på den i en hast. Det samme er gjort og brudgommen. Som man først kommer, vant en seier, og det ble antatt at han alltid vil være master (vanligvis lyktes brudgommen).
 Når bruden hadde på seg en ring og ble proklamert ordet ekteskap, kobler brudens hånd med hånden til brudgommen, som hadde stått på den ene siden av alteret eller bordet, og bruden - for en annen. Når presten "koblet" ekteskap knute, bruden nærmet brudgommen, som står helt på slutten av talerstolen, og falt ned for hans føtter berøre hodet til hans sko som et tegn på ydmykhet og lydighet, og dekket hennes forlovede hul Zsupán eller klær i sign plikt til å beskytte og elske henne. Da bruden og brudgommen sto ved siden av talerstolen på slutten, kom de første far og andre slektninger av bruden, som et tegn på det fremtidige forholdet mellom dem og kjærlighet.
 Tegn og tilpassede bryllup
 • Nygifte ved bordet foran kronen og kronen plantet på en pelskåpe, pels vыvorochennuyu opp til dem om ikke så bortskjemt å leve velstående og de vodilsya rikelig storfe.
 • Når bruden og brudgommen brakt til kirken veranda, måtte de ta opp klippet og si: «La all vår sorg og sykdom ikke gå med oss ​​ned midtgangen og forbli på deg, jern stifter." Det antas at jern-taking tiltrekker seg all sykdom, som både mann og "vinden". Det er ingen tilfeldighet så mange bygninger på døren, ble dørene drept i gulvplanker og hestesko braketten, til sykdommen ble ikke inkludert i huset, og forble med braketter eller hestesko på døren terskel.
 • Når de nygifte hadde kranser og presten sa: "kronet Guds tjener (navn)", brudgommen hadde korset og stille sa: "Jeg er Guds tjener (navn), venchayus og min sykdom fikk ikke gifte seg." Det antas at på denne måten kan du bli kvitt nesten alle sykdommer.
 • I en av bruder bryllup stearinlys brenne raskere fordi før han døde.
 • Under et bryllup eller ung eller brudgommen bør ikke se hverandre, spesielt i øynene, eller ekteskapet er ikke uten svik.
 • En giftering skal være glatt, uten kutt til familielivet var glatt.
 • Når utveksle ringer under en giftering bør sette sin kone til bunnen av fingeren, som ellers kona vil seire over menn.
 • Sett låsen åpen sluttet på terskelen av huset på den tiden da bruden og brudgommen forlate kirken. Når de gå over gjennom ulåst lås, løft den og nær, og nøkkelen kastet i elva eller godt til mann og kone levde i glede og harmoni.
 • Bruden som hoppe over tauet eller sitte i kirken gate, la bak alle deres problemer.
 • Ett sting festet til brudens brudekjole før hun vil forlate kirken, vil bringe suksess.
 Etter bryllupet. Fra kronen gikk til brudgommens hus, hvor de nygifte møtte brudgommens foreldre, velsignet, dusjet igjen humle og korn. I huset til brudgommen var allerede dekket bord. Mens alle satte seg i et eget rom matchmaker pereplitaly brud. I stedet for ett devycheskoy flettet to fletter, pakket rundt hodet og dekket kvinnens hodeplagg. Young sadovyly svært nær sin mann - ja, "så kjørte selv katt", og sang sanger velychalni.  
Bryllup. Tradisjonelle bryllupsseremonier og tegn

 Wedding Feast


 På festen unge bedt om å utvise tilbakeholdenhet i å drikke og spise. De kunne bare nippe vin fra et glass og prøve en to stykke kake. Under bryllupsfesten forstørrelses ikke bare unge, men arrangørene bryllup - giftekniver, foreldre og gjester. I bryllupet tabellen alltid måtte delta på en brød eller kylling coop. Bakt brød av syrlige dough rug eller hvete, og coop - usyret, det bakt egg i skall og topp kylling hodet dekorert med deig. Bryllup loaf forberedt bare gifte kvinner (fetter av brudgommen), og de sang lovsanger caravan "Valja, valutaer brød, med høyre hånd til venstre, den rike siden, gå opp, vår brød av stein over ovn, over kolonnen meislet ovenfor gullbelagte ringer. "
 Når moroa var allerede i full gang, ble de unge tatt. Hans første natten de tilbrakte oftest i kalde, ubebodde deler av huset. Seng vanligvis spres med kornbånd som et symbol på fruktbarhet, dekket med pels som et symbol på rikdom. I noen områder ble gjort for å sette under sengen stick, roll bruden til sengs var sterkere, noen ganger er det også satt fjær på halen hane og kylling - at unge slyubylys mer. Brudgommen, veldig sulten, ta egg, vin, stekt kylling, og det er ment til uten å bruke en kniv.
 Tegn og tilpassede bryllup
 • For bryllup bord bruden bør pereplesty sine føtter eller sette fot til fot - slik at mellom dem kjørte en svart katt.
 • Da vi kom til å velsigne den nygifte bryllupet, bruden etter velsignelsen, far og mor bukker for hans føtter, stille sa: "Jeg kommer, jeg kommer, ikke en sau, Volciha."
 • Når bruden begynte å drikke og spise alene med sin forlovede, så sa undertone: «Drikk deg mett til å spise godt og for å føde barn for kjærlighets lett".
 • Når du kommer til sin manns hus etter bryllupet i kirken) ung, å ha makt over andre kvinner i huset, bør si: "Den første, andre, tredje, jeg kommer! Alt ut til meg ett hus. "
 • Hvis det unge paret skal bo i huset til bruden, deretter inn i huset etter bryllupet, skal den unge mannen uttale slike ord, ser på taket, "Jeg kommer dyret Papist og stolt horlastyy, ulv zubatyy; Jeg ulv, og du er min sau. "
 Razuvanye. Før du går til sengs bruden, brudgommen satt i en av støvlene hans penger, gull og sølv. Bruden måtte ta av en sko for sine valg. Hvis det var mulig å fjerne de støvlene, som var penger hun ikke bare fikk dem for deres arbeid, men denne dagen var ikke lenger nødt til å trekke seg fra mann støvler. Hvis bruden falt i trøbbel, ikke bare å tape penger, men nadilyalasya plikt permanent fjerne støvler med sin mann.

 Den andre dagen av bryllupet. Tradisjoner og ritualer


 Dagen etter bryllupet, den unge kone måtte gi gaver nye slektninger: først sin far og svigermor, søster svigerinne og bror-i-loven da, og deretter alle andre.
 Samme dag ble det unge paret invitert til å besøke sin svigerfar og svigermor, vanligvis ledsaget av klovner. Dressed vanligvis bjørn, sau, iført klær av det motsatte kjønn, vyryadzhalysya pukkelrygg, leger, prester, Roma.
 * * *
 Ifølge en gammel overtro er spesielle bryllup watchDvs. hver time på dagen setter på unge usynlig mark.
 • 10 am - langt liv sammen.
 • 11 am-liv.
 • 12 am - stor avkom.
 • 1 time på dagen - hardt, hardt liv.
 • 14:00 - stille, rolig liv.
 • 15:00 - tidlig widowhood.
 • 16:00 - livet i et fremmed land.
 • 17:00 - rask nedkjøling.
 • 18:00 - utroskap.
 • 19:00 - vil begrave født.
 • 20:00 - er ikke et ekteskap.

 Bryllup tradisjoner. Vielse


? I bryllup vanligvis skifte bord. Du må absolutt se til at den unge var "holistisk" bordet slik at de i noe tilfelle ikke sitte krysset mellom to tabeller. I tillegg bør paret sitte på samme benk, ikke på to stoler. Hvis bryllupet feires i en kafé eller restaurant, og det er ingen måte å sette en vanlig benk, eller i det minste binde hverandre bena av stoler, eller i familien vil aldri bli fred og kjærlighet.
? Hvis torden under bryllupet suite, da familien vil være hyppige krangler.
? Hvis navnene på mann og kone bryllup til samme antall bokstaver, så vil ekteskapet åpenbart mislykkes. Forskjellen skal være minst en bokstav. Og folk som etternavn før ekteskapet ved en tilfeldighet var de samme, vanligvis ikke vare lenge.
? Å ikke jinxed brud, slør hun bærer en mor.
? Kommer til kronen, for ikke å skade tennene. Ellers kan du noensinne gifte seg med sykdommen.
? Når retur fra brudeparet vil se Ravens, vil ekteskapet mislykkes. Hvis duer, vil familien leve i fred og harmoni.
? Hvis bryllupet dagen det regner - det tårer. Hvis kaster snø eller snøstorm feier - tidlig mann til sin kone kjøler ned. Hvis vindstille dag, og en kjedelig sommer, paret leve godt i fred og harmoni.
? Hvis bruden i påsken kjøpe såpe, og hennes mor i bryllupet vil holde såpe på brystet, og deretter gi det en vask med såpe sønn-så denne fyren vil aldri forlate den.
? Kommer til et bryllup, gjorde en fremmed mann ikke si hvor og hvorfor er ellers ung del.
? Innsending ikonet for å velsigne de unge, se trinn, eller i små barn vil ikke.
? Du kan ikke bære den unge til bryllupet på hesten, som var bærer minst en gang i kiste, eller raskere dø ung.
? Du kan ikke dekorere håret noen blomster på hodet må være enten et slør eller krans.
? Du kan ikke kjøpe en brudekjole med åpen rygg.
? Ikke ha et kort slør, eller barna dine vil bli syk.
? Jo lengre brudekjole, jo lengre ekteskap, så ikke kjøpe en kjole over kneet.
? Du kan ikke belte brudekjole Pin blomster, ellers vil du få en vanskelig fødsel.
? Kjolen skal være et likt antall knapper, ellers folk vil forandre deg.
? Bruden skal ikke i seg selv en divisjon sy en brudekjole.
? Ingen la oss måle din brudekjole. Ikke bruke sko med snøring.
? En venn som har samme navn som bruden bør ikke bidra til å kle før bryllupet.
? Lin brud nødvendigvis være hvit.
? Bare mor til bruden kan fjerne en flekk av støv og hår fra klær.
? Du kan ikke låne eller leie smykker til bryllupet kjole.
? Hvis bryllupet den unge slukket lyset, bør bruden og brudgommen endre dem, eller bor sammen vil utvikle seg i dem.
? Under bryllupet den unge ikke trenger å møte hverandre eller lys, eller mulig svik. Se under seremonien kan bare prest.
? Hvis bryllupet bruden eller brudgommen faller noe - blomster, hansker, etc. - så heve denne saken i alle fall umulig.
? Hvis brudgommen i bryllupet ville følge til fots, så han kan ha problemer med potensen. For å unngå dette, bør bruden umiddelbart vaske sine sko, som deretter i alle fall ikke tørke: sko bør tørke selv.
? Hvis bryllupsfesten noen sitte på plass av bruden eller brudgommen, vil ekteskapet bli kortvarig. Vidchytuyut ulykke slik konspirasjon:
 Brownie, sjefen min,
 Beskytt hellig sted av bruden og brudgommen.
 Tastelåsen og språk. Amen.
? Nygifte i alle fall bør ikke sove på gulvet, selv om noen av gjestene som bodde hele natten, er eldre og barn. Ingen skal få lov til å sove på ekteskapelig seng, ellers folk vil forråde sin kone. Generelt kan besøkende nyte i rommet, og spesielt unge viser bryllups seng. Hvis du gjør en feil, kan du rette opp situasjonen godt. Mann og kone skal slappe av i et bad og skyll zahovorennoy vann.
 Par, damp, damp,
 For å unngå mellom deres tredje.
 I fars navn og Sønnens og Den Hellige Ånd. Amen.
? Har du ikke et bryllup til bursdag bruden eller brudgommen. For eksempel, hvis bruden ble født på tirsdag, så kan du ikke planlegge et bryllup på tirsdag.
? Det vil ikke underholde gjester i bryllupet kake, som solgte dem unge. Denne kaken bør ikke vdovыe ovn eller fraskilt kvinne, eller en brud venter samme skjebne.
? Ikke i noe tilfelle kan ikke ta andres giftering eller ekteskap.
? Dårlig når flere par gifte seg.
? Bror og søster skal gifte seg ett år, ellers vil de utvikle noe familieliv.
? Det er ikke bra hvis vinchalasya kvinne gravid. Hvis du fortsatt begått en slik feil, det umiddelbart otchytayte. Butikken, som ligger nærmest kirkegården, kjøpe mat (innskudd når du kjøper kan ikke ta). Dette deretter distribuere mat til de fattige, men ser at de var edru. Når du gir almisse, lese den førtiende og nittiende salme.  
Яндекс.Метрика