Familierelasjoner. Typer av familien oppdragelse

 ER ANNERLEDES FAMILIE
 Artikkel "Funksjonene til familien i oppdragelsen av barnet" vi snakket om de viktigste funksjonene av familien. Spill og sosialisering! Hver familie har gjort dette sine egne, individuelle familieforhold. For å forstå nyttig å vite hvilke typer moderne familier.
 Den første typen - Tradisjonelle familien. Familie roller i en slik familie splittet og strengt begrenset til den ledende posisjonen av ektemann og far. Andre familiemedlemmer er avhengige av det. Underliggende - autoritære relasjoner. Relasjoner diktat og underordning. I slike familier barn ikke behandles som fullverdige medlemmer, og deres behov blir møtt bare når familien despoten finner passende. Barn vokser vanligvis i slike familier usikker på sine evner, lav selvfølelse og derfor ikke oppfyller forventningene til hans far. Dette gir dem et mindreverdighetskompleks. Barnet alltid høre hva naboen George lærer bedre og bedre Victor rir en sykkel og Tanya bedre utdannet og så videre. D. Med dette settet av erfaringer barnet kommer til ideen om sin ubetydelighet. Hans tanker om at han aldri vil gjøre så roste hans far.
 Denne situasjonen fører til et fall i barnet sin vitalitet likegyldighet til deres suksess. Permanent mentale, og til og med fysisk vold gjør barnet voldelig og aggressiv. State angst, forholdet mellom den ideelle far bygget med hans "portrett" kaste babyen i malstrømmen av negative handlinger. Men verre, denne vold mot mor. Ofte disse familiene veke far strekker seg til moren. I denne situasjonen, innser barnet at ingen kan beskytte og opprettholde. Han er alene med sin far-tyrann. Som et resultat av familie oppdragelse eller blir slapp mannen gjennomgår noen innflytelse noen som er sterkere, eller, enda mer tyrann. Han tar hevn over hele verden for sine barns frykt og ydmykelse.
 Den neste type anrop familie detotsentrycheskym I denne familien barnet er sentrum av universet rundt som planeten er stadig i bevegelse mindre - foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Barnet barndom innpodet kompleks lille prins eller prinsesse. Han fortsatt kan, er alle barnets ønsker utført umiddelbart. Og selvfølgelig, foreldre elsker sine idoler, veldig overrasket når lærerne forteller dem at denne utdanningen de ødelegge deres barn. De er overrasket - fordi alt dårlig som skjer med et barn, er det ikke foreldrenes kjærlighet. Jada, skylde på miljøet av barnet, hans mindre talentfulle jevnaldrende, skole, som ikke blir sett eller ekstraordinære Wasi Masha. Hvem som har skylden, men han er ikke, denne engelen, som er tildelt til fots alle denne verdens rikdom som er i stand til å gi barnet ditt en familie. Barn vokser egoistisk, løgn, lunefull. De er vanskelig å få i sammenligningsgruppen, fordi det ikke vil kjøre alle sine quirks. Et grunnleggende prinsipp i denne familien "De kunne" ikke forstås enten i skole eller i en sirkel, eller "utenfor". Hos barn, kom fra disse familiene har problemer med å kommunisere fordi de elsker å gi ordre, bud. De vanligvis vil bli skuffet i livet, fordi ikke alle vil gjøre sitt moodiness og tillit til sin spesielle plass i solen. 
 Samarbeid er den mest produktive type familien. Alle er klart at kjerneverdiene i denne familien - er empati, medfølelse barn. Forstå hans barndom glede, mystikk og tristhet. Du trenger ikke å "unne" barnet helt. Ikke glem at livet ditt er full av innhold også påvirker barnets liv. Velkjent pedagog Makarenko mente at bildet av barnet bestemmes av alle systemer av familielivet, "familie kommunikasjon tone" som påvirker barnet og dets former. De rikere og mer meningsfylt liv med foreldre, de mer moralske verdier forkynt av denne familien, jo sterkere og mer stabil moralsk en baby. Denne familien, utdanne direkte og oppriktig karakter, gi ham moralsk og etisk "start i livet." Dette bidrar til autoriteten til foreldre og slektninger utenfor familien.
 Familie, avvise barnet. I disse familiene ingen emosjonell kontakt mellom familiemedlemmer. Alle engasjert i virksomheten, lever sine liv. Common er bare et tak over hodet. Vanligvis, i slike familier ingen har ansvar for familiespørsmål og samfunnsrelasjoner. I et slikt vakuum barnet føler likegyldighet til deres behov og interesser. I hjertet av et barn er avvisningen av hans personlighet. Dette streng regulering og kontroll, for store krav eller fullstendig fravær av en slik uaktsomhet og likegyldighet. Begge handlinger såre andre sårede barn og tvunget ham til å søke samfunnet som kan forstå det og akseptere det. Vanligvis disse samfunnene lever på gata
 Familie delehyruyuschaya ansvar. Denne type familie er preget av lave nivåer av ansvar for barnet. Fra barndommen pålagt han sitt bilde av den store og ansvarlig for all menneskelig. Denne lasten er ofte en skremmende og barn "pauser". Videre ser vi at i disse familiene ofte manipulert ansvar babyen. Når lønnsomme familiemedlemmer til å se ham litt, de slår til ham som en dumhet, ikke kan praktisk talt ingenting i dette livet gjør rimelig. Men når en fordel kaste skyld eller ansvar på sine skuldre, blir barnet umiddelbart en gigant, som skal være ansvarlig for handlingene til menneskeheten og vedta viktige beslutninger. I tillegg ansvaret for barneoppdragelse og delegert til andre medlemmer av familien. Barnet er gitt på nåde av utdanning besteforeldre, andre slektninger, uavhengig av om de ønsker å forfølge utdanning relativ. Et barn med en følelse av tomhet dannet sin familie eller, tvert imot, det er en patologisk kjærlighet til hennes bestemor, som erstattet sin far. 
 Familie kontroller Denne type familie forkynner vanligvis autoritær kontroll barn. Foreldre eller andre slektninger av barnet krever ubetinget lydighet og disiplin. De prøver å pålegge barnet gjennom hele hans ikke vil være i stand til å se den. For skjermer tyranni barnet hardt straffet. Foreldre følger nøye med de sosiale prestasjoner av barnet, hans individuelle egenskaper, vaner, tanker, følelser. Disse foreldrene utviser varierende grad giperopeka. Denne type for å etablere et forhold gjelder tyranni. I den grad at foreldre eller foreldre ønsker å vite den minste manifestasjon av barnets atferd og ta del i dem, ofte ved å hemme initiativ fra barnet. Barn kan ikke lang tåle giperopeki sine handlinger. De prøver å komme bort fra forklaringer, og sammen med ansvaret. Og, selvfølgelig, prøver å bevege seg bort fra strenge oppmerksomhet klanen de ofte faller inn i disse selskapene som er i stand til å trøste barnet og forklare ham motivene til foreldre. 
 Familie fragmentert Denne type familien fører til at barnet bor i en ørken. Hans foreldre oppfører nezaynteresovanno til hverandre. De er isolert fra hverandre og obosoblennы. Store konflikter knyttet til brudd på separasjon. Alle foreldre setter pris på deres frihet og sin egen individuelle emosjonelle plass. De vanligvis ikke har en sak til deres barn. Relasjoner kan være like, nøytral, og kan skape ugunstig atmosfære dominert dyrkingen av uhøflighet, likegyldighet, forakt for hverandre. Vanligvis disse familiene står i fare for separasjon og skilsmisse er ikke for noen grunner. Eller kanskje familiemedlemmer forkynne kult åpent forhold. Men uansett årsak likegyldig holdning til barnet, skaper fragmentering det likevel ubrukelighet av hans familie, og kanskje hele verden. I dette tilfellet barna spørre seg selv: "Hvorfor gjorde jeg kommet til denne verden, hvis jeg ikke trenger? ». Denne forferdelige spørsmålet barnet er ikke alltid det rette svaret, som i stor grad ødelegger sjelen. 
 Familier med lav pedagogisk stilling. Denne typen omfatter familier med lav materiale eller intellektuelle nivå, ufullstendig eller ødelagt familie. Ofte foreldre er bare hjelpeløse mennesker på grunn av deres usikkerhet og pedagogisk analfabetisme ikke holdt tritt med utviklingen av samfunnet om foreldrerollen. Eller omvendt, har en bunnsolid posisjon til å avvise bruken av barn i alle pedagogisk eller psykologisk kunnskap. Dette fører til forsømmelse av barn ubehag. Spesielt når foreldre, ute av stand til å matche enkelte barn oppnå sine mål og deres aktiviteter stiller krav for barnet overvurdert hans evne.
 Tvilere familie oppstå på grunnlag av overdreven mistenksomhet foreldre for liv og helse for barnet sitt. De er stadig i trøbbel for hans fremtid og hans sosiale bånd. Rykk og nervøs barn, skaper i ham angst og usikkerhet som gir opphav til å protestere mot en slik behandling først, og deretter hele verden mot. Foreldre vanligvis bare barnet Chhne, umiddelbart ringe legen din og krever ham ulike typer hjelp. Hjemmehjelp for et barn som går på skolen i disse familiene er et sertifikat som gir fritak fra kroppsøving. Tvilere foreldre også tett oppfølging hvordan læreren evaluerer aktivitetene til sine barn. Men de gjør det ikke burde være kategorisk diskutere lærer og hans forhold til barn med ham. I slike familier vokse eller nevrotikere som ved den minste vindpust bare ligge i senga og "dø" eller chvarni, kranglevorne mennesker som tror at verden er urettferdig mot dem. 
 Kompromissløs familie. I slike familier, er foreldrene ikke kommer til å inngå kompromisser og ikke prøve å korrigere negative trekk ved hans karakter selv for fredens sak i familien. Disse partnerne er generelt intolerante av hverandre. Foreldre i disse familiene har en felles holdning. Deres handlinger er vanligvis isolert og deres ønske om å oppnå sine mål er på kant med verdiene av andre familiemedlemmer. De søker å underordne sin vilje barn og ektefeller, og slektninger alvorlig undertrykke forsøk på å motstå, aktivt bruker andres arbeid. I slike familier barn ofte ta stilling til en far som ødeleggende effekt på barnets psyke. Barnet blir medlem av en slags militær allianse. Disse forholdene lære barn å manøvrere mellom medlemmer av familien for å ta en fordelaktig posisjon.
 Innsendt typologi gir generell idé om hva som kan være den familien som verds bekjente av familiemedlemmer. Det er viktig å fremheve en annen idé at alle typer vi ta, basert på samspillet mellom barn, foreldre og andre slektninger er et mål på foreldrenes autoritet. Fattige foreldre (for eksempel avhørt familien), vanligvis ikke har myndighet i sine barn, så vel som de familiene som er basert vold eller avvisning av barnet. Sann autoritet "tjent" sine foreldre, er barnet, det figurative folk uttrykk, likevel tilbake benker.  
Яндекс.Метрика