Hjem Aromaterapi

 Aromaterapi hjemme


 For elskere av hester og høyet lukter annerledes.

 En bit av historien


 Effekten på menneskekroppen dufter folk visste i antikken. Den første bevis for at menneskene begynte å bevilge dufter fra planter som tilhører om V årtusen f.Kr.. Gamle egypterne under noen sykdommer tilskrives medisinsk aromatisk vin. I Babylon antiseptiske egenskaper av sitron olje, sedertre og myrra ble brukt til desinfeksjon av templer. Den berømte arabiske lege Avicenna en av hans bøker viet rose. Roseolje øker hastigheten på tanken, rosevann - en fantastisk stoff. På tidspunktet for korstogene Rose ble populær i Europa. I middelalderen, inkvisisjonen brent medisinske herbalists på spill, imidlertid, og hun adoptert mange hedenske ritualer. For eksempel, vel vitende om mulighetene til røkelse "ren samvittighet", det er fortsatt brukes under gudstjenesten.

 Operatørselskapet prinsippet om aromaterapi


 Aromaterapi - Behandling med naturlige eteriske oljer av planter. De påvirker akupressurpunkter nesen. Deretter trenge direkte gjennom lungene inn i kroppen, lymfesystemet og sirkulasjons-systemer. Fordampning essenser inn i kroppen og nettverket av fine kanaler, raskt å nå sitt mål, som ikke kan skje hvis, si, bare svelge - fordøyelsessafter nøytralisere den terapeutiske effekten. I tillegg er vår evne til å lukte mye tynnere enn vår smak. Hud eteriske oljer lett trenge inn i det, fordi deres molekylære strukturen er svært liten (som en massasje eller kompress).

 Sikkerhet


 Husk : Harmløs utseende Essential Oil - narkotika, som må gjøres med forsiktighet helhet. Og ikke forvente mirakler fra ham. Aromaterapi regulerer de underliggende prosessene, "får" årsaker til sykdom, og dette tar tid. Den essensielle oljen påvirker grunnlaget for kroppen vår - celler, som regulerer alle sine sykluser. Derfor bør du respektere noen regler.
 I dag, aromaterapi og aromacholozhy populær enn noensinne. Aromacholozhy omhandler den fysiologiske effekten av dufter og deres effekt på humøret. Nylig, markedet, en rekke ånder som slappe, stimulere, styrke. Ingen er ikke overrasket eau de toilette, kremer og geleer som er basert på aromaterapi. Vær imidlertid oppmerksom på at alt dette - urter. De har ingen eller eteriske oljer eller deres konsentrasjon er meget lav.
 Den essensielle oljen hentet fra blomster, urter, trær. Det er en slags sjel plante kjernen, som inneholder alle sine medisinske egenskaper og vitalitet - det beste som naturen har gitt ham. Denne essensielle oljen - konsentrert stoffet som selges i små pakker. Utvalget av sin handling er svært bredt - fra kosmetikk til å behandle alvorlige sykdommer, inkludert kronisk. Essensielle oljer brukes til å øke immunitet, sårheling, behandling av soppinfeksjoner. Videre er en spesiell plass gitt til forebygging.
 • Kjøp oljen bare i spesielle butikker.
 • Naturlige oljer som selges i ugjennomsiktige flasker med spesiell lokk-dropper - direkte lys for dem dødelig. Holde dem i mørket.
 • Den essensielle oljen etterlater ingen fet flekker på stoffet og lukter ikke alkohol.
 • Les alltid bruksanvisningen.
 • Overskrid aldri den doseringen som er angitt på etiketten.
 • Ikke bruk på huden eller slimete eterisk olje i sin reneste form - du kan få alvorlige brannskader.
 • For å smør "arbeid" for deg, må det kombineres med den såkalte baseolje eller olje-guide (mandel, jojoba, soyabønner, hvetekim, hasselnøtter), så det kan trenge inn i kroppen gjennom huden, for eksempel massasje.

 Fremgangsmåter for påføring


 Det er flere: en aromatisk bad, massasje, inhalator, kalde og varme kompresser, bad.
 Aroma. Anbefalt bronkitt, sinusitt, astma, hoste, sår hals. Ikke legg i den essensielle oljen aroma lampe i ren form. Først, hell litt varmt vann, deretter riktig mengde olje (3-5 dråper) og tenne et lys. Sakte oppvarmet, smaker bare sakte avgir lukt. Med oljebrenner kan ta motet fra insekter, rense luften for lukt. Søvnløshet hjelp kur balsam og lavendel, einer og rosmarin forebygge forkjølelse og influensa. Hoste hos barn fjernet myrra og eukalyptus.
 Bad. Mange eksperter anbefaler ikke drypp eterisk olje direkte i vannet. Første oppløse 6 dråper i en kopp melk eller fløte eller en teskje olje-dirigent og tilsett 6-8 dråper av denne løsningen i badekaret. En mer subtil måte - eterisk olje blandet med vanlig salt, badeskum, honning og kjernemelk. Du kan kjøpe spesiell oljebad luktfri og eterisk olje blandet med det. Ylang - Ylang bidrar til å forbedre humøret, kamille og lavendel lindrer stress og spenning, rosmarin og furu lindre smerter i beina.
 Massasje. Den essensielle oljen for en valgt individuelt. Vanligvis er dette en "bukett". Den essensielle olje (3-5 dråper) er blandet med basen (10 ml). Selvfølgelig, ingenting slår en massasje gjort av en spesialist, men selv-massasje er også nyttig. Således, for å lette fordøyelse peppermynte gnis inn i magesekken i en retning med urviseren.
 Komprimerer. Redusere betennelse. Varme komprimerer brukes med ryggsmerter, revmatisme, leddgikt, abscesser, øre og tann smerte. I en kopp varmt vann bør legges 4-5 dråper olje for å fukte et stykke bomullsklut, vri den ut og gjelder for verkebyll for så lenge stoffet er avkjølt til kroppstemperatur. Kalde omslag brukes for hodepine, forstuinger, lokale ødem. Fremstilling er lik, men i stedet for varmt vann som brukes kaldt. Vekslende varme og kalde komprimerer hjelpe med forstuinger sener og leddbånd. Hovedregel: akutte smerter pålegge kaldt omslag - smerte bør "cool" for kroniske sykdommer - hot: de heller være "varm".
 Innånding. Metoden er uunnværlig for forkjølelse, bihulebetennelse og luftveisinfeksjoner. 3-4 dråper eterisk olje av peppermynte, timian, eukalyptus) legge til retter med varmt vann, dekk hodet med et håndkle og inhalerer dampen i 5-10 minutter.
 Søknad. Vanligvis er aromatiske oljer som brukes i fortynnet form. Men det finnes noen unntak. Lavendel, for eksempel, kan brukes i ren form for brannskader, kutt, insektbitt, tea tree - i flekker og pustler, sitron - vorter.
 Oppkvikkende og stimulerende rosmarin og bergamot, kamille og sitronmelisse slappe av, hjelpe konsentrat sitron og mynte. Levzei fjerner og eliminerer bakrus fra alkohol forgiftning. Den essensielle olje av appelsin stoppe blødning fra tannkjøttet. Vanilje hjelper med premenstruelle smerter, renser sitronolje kroppen for giftstoffer, lindrer basilikum hodepine. Når tannpine hjelp lavendel, nellik, geranium, salvie, mynte, einer. Når kald - bergamot, ingefær, geranium, timian, eukalyptus. Forsøk behandle salvie, kanel, sitron, neroli, kamille. Frigiditet - anis, kanel, geranium og bergamot.

 Daglig hjem aromaterapi


 I denne alderen var det nesten fullstendig fusjon av husmødre og huntress, så vil ikke råde produsere komplekse aromatiske blandinger benyttes av Roxolana og kolleger. Forresten, er de ikke forberedt! Så prøv disse tipsene for å redusere til et minimum og gi anbefalinger om bruken av essensielle oljer i familielivet, samt behandling av vanlige sykdommer.
 For hjemmet aromaterapi bør ha:
 Aromakuritelnitsu, cup innånding og fordampning, bandasjer, bomull ull og biter av ren naturlig stoff, strimler av filter papir tube vaselinolje som skal brukes som grunnlag, kan det være kaldpresset olivenolje, er mandel effekt fantastisk og druekjerneolje, rubbing alkohol tett lukkede fartøy, helst mørkt glass. Og selvfølgelig, et sett av essensielle oljer. Oljer skal oppbevares i tett lukkede glassbeholdere i et mørkt sted. Godt oppbevares i kjøleskap (kreves for sitrus og furu oljer). Fersk aromatiske komposisjoner ikke mister sine medisinske egenskaper for en uke. Sitrus essensielle oljer ikke forringes under lagring forfaller innen ett år, resten - for 2 år. Aromaterapi blandingen skal bestå av ikke mer enn fem essensielle oljer. Å unngå tilvenning kroppen og redusere terapeutiske effekten av hver eterisk olje er ikke anbefalt å bruke mer enn 3-4 uker. Aromatiske økter som bruker peiser og lamper kan tas daglig, og noen ganger to ganger om dagen; aromatiske bad - 2-3 ganger i uken; aromaterapi massasje - daglig; komprimerer - etter behov, men ikke mer enn en gang om dagen; sauna - en gang i uken; innånding - daglig. Du kan ikke brukes på huden ufortynnet eteriske oljer, kan det føre til alvorlig irritasjon. 
 Doseringen av essensielle oljer inntak "ren" bør ikke overstige 1-3 dråper, og varigheten av administrasjonen - i 3 - 4 uker på rad. Spesiell forsiktighet bør utvises ved bruk av essensielle oljer av anis, nellik, oregano, kanel, muskat, fennikel, timian, salvie. Begynn med en minimal dose. Nesten uten begrensning bruke eteriske oljer av peppermynte, lavendel, tea tree. Den anbefalte mengden av essensielle oljen bør tilsett 1 ss. l. olje (helst olivenolje kaldpresset) eller 1 t. l. honning. For brennende olje innkapsling metode finnes: et lite stykke brød å sette en del av olje. Et annet stykke brød strekningen mellom fingrene slik at det oppnås en tynn plate. Så pakk denne platen impregnert med aromatiske essenser brød. Dette er lett å svelge kapsler.
 Morgen. Alle som våkner opp ved hjelp av en alarm, hevder at det er god bare i helgen. Kanskje morgenbad med eteriske oljer og en hyggelig musikalsk akkompagnement forsone du trenger for å komme seg ut fra under tepper.
 Blandingen av eteriske oljer for et morgenbad: 5 dråper eterisk olje av rosmarin eller furu, 3 dråper sitron eterisk olje og 2 dråper peppermynte eterisk olje. Den intense lukten av denne blandingen vil kaste ut restene av søvn, og peppermynte olje vil føre til blodtilførselen til huden og du vыprыhnete med badekar munter og klar til å absorbere frokost. Den optimale varighet av bad - 10-15 minutter.
 Hvis frokost er liten tid til 10 minutter, gjør en hånd massasje, buk og ben. Massasje kan anvendes, for eksempel et aromatisk blanding: blanding 5 dråper rosmarin eteriske oljer (furu eller gran), sitron og geranium i et forhold på 2: 2: 1 eller mandarin, lavendel, sitron i et forhold på 1: 1: 1 i 10 ml basisolje.
 Lykkelig eier av private kjøretøy vet hvor vanskelig det er å kjøre bilen er ennå ikke våknet opp i flyten av den samme søvnige, stresser for å jobbe drivere. Den tilsvarende duft vil hjelpe deg til å være mer oppmerksomme og samlet inn ved rattet. Sett i bilen aromatisk pute med lavendel og einer, etter tilsetning av 01 ml sprøyte blanding av essensielle oljer av rosmarin, mynte og sitron i forholdet 1: 2: 1 eller lavendel, rose, mynte, sitron i et forhold på 2: 1,1: 2 .
 På ettermiddagen Når snike kikker på klokken og mentalt er en handleliste i supermarkedet, kan du laste komplisert og veldig ansvarsfull jobb. Presserende behov for å riste av apati og få tjene Brains. Vanligvis folk heie seg en kopp sterk kaffe. Men ikke alle er helsemessig skikket, og mer tid brukt på den, hvorav så lite. Å oppmuntre til arbeid av kroppen, spesielt hjernen, bruker du følgende blanding av essensielle oljer av sitron, furu, nellik, mandarin i forholdet 4: 2: 1: 1 eller fedd, bergamot, furu, sitron i forholdet 1: 2: 2: 1 eller sitron mynte, koriander, rosmarin i forholdet 2: 2: 1: 1. De kan brukes som en rate på 1 dråpe per kvadratmeter plass, er det best å sette på et stoff, som deretter lett fjernes - lukten kan noen ikke liker. For rengjøring av gulv er anbefalt å legge til 2-3 dråper lavendel vann eller sitron olje: denne luften desinfeksjon øke ytelsen. 
 Sengetid for fjerning av spenningen på slutten av dagen bør ta et bad under tilsetning av 5-7 dråper av en blanding av lavendel, sitron, steg i et forhold på 2: 1: 2 eller roser, oransje, gran, sandal, sitron i et forhold på 2: 2: 1: 1: 1. For å vekke sensualitet og seksualitet kan ta et bad med tillegg av en blanding av tradisjonelle indiske smaker fristerinner: 5 dråper ylang-ylang, sjasmin tre dråper, to dråper sandeltre og fem dråper ylang-ylang, 3 dråper neroli, to dråper rose. I badet, kan en slik seksuell blandingen brukes til å lage massasjeoljer. Her er en enkel oppskrift bør blande 100 ml baseolje og essensielle oljer (i dråper) 4 - sandeltre, 2 - geranium, 4 - orange, 4 - sitron, 6 - lavendel. Ønsker flavored luft på soverommet, ikke overdriv med smaker. Overdrevent sterke lukter impregnert luft er ikke bidrar til å høres søvn og kan føre til en følelse av tyngde i hodet  
Яндекс.Метрика