Hvorfor etter å ha spist trøtt?De sier at selv Arkimedes visste hvorfor etter å ha spist søvnig. Det er verdt å vurdere, hvor berømte dikt ut av dette tenker. Snarere, navnet på den berømte greske vitenskapsmannen brukte bare å rime. Vi er enige om at uttrykket "sove etter lunsj" tett inngått livene til mange mennesker. Men hvis dette er nødvendig behov for kort ferie?
Loven av Archimedes
Etter en solid lunsj
Det antas å sove.
Ingen jobb, ingen lek
Ikke lese, tegne,
Og omfavne av Morpheus.
I korthet, den lille
Ta litt og ta en lur.
Fordelene med søvn kan ses på to måter:
Maten du perevaryv,
Hjerne mat gitt:
Og ubыstryl arbeid.
Genererte ideer -
Vil snart og trofeer.
Hvis du bare ønsker å sove etter å ha spist, kan årsakene være:
Den avbrutt søvn. Selvfølgelig vil den personen som sover mindre enn 6-8 timer om natten, ikke føle den beste måten. Han er bare ikke får nok søvn. Det finnes unntak fra regelen, når noen ganske 4-5 timer uavbrutt søvn for en tilstrekkelig grad av handlekraft. Gjennom menneskets historie var det bare noen få unike tilfeller der enkeltpersoner ikke trenger under søvn.
Magen er full. Kroppen er ganske "hardt arbeidende". Om nødvendig vil han prøve å fordele mesteparten av kreftene på fordøyelsen. For dette formålet, skynder blodet til magen og tarmene til å fremskynde prosessen med å splitte mat i komponenter.
Samtidig kjøre flere komplekse prosesser Face måltid, de nødvendige stoffer oppnås materialfordeling i hele kroppen. Det er en følelse av tretthet. Jo mer spist, jo høyere er ønsket om å hvile eller sove.
Akseptert i måltider var tilfredsstillende. I alle søt mat inneholder en stor mengde karbohydrater, som deretter konverteres til glukose. Hun er kjent som den enkleste og raskeste energikilde for hele kroppen. Overflødige doser av stoffet, merkelig nok, er følelsen av søvnighet, men ikke høy styrke.
Denne reaksjon er forklart ved evnen til glukose for å blokkere produksjonen av orexin. Han er ansvarlig for våkenhet hos mennesker. Derfor, for å føre besettelse å ta horisontal kroppsstilling alle slags paier, kaker, brød, kaker, kjeks, pasta. Særlig sterk innflytelse fra hvetemel, stekt på et stort antall olje.
Nå blir det klart hvorfor etter å ha spist søvnig i de fleste tilfeller. Hvis slutten av måltidet kan avslutte ferien, er det best å justere litt på menyen. Det er nyttig å inkludere de matvarer som er rike på proteiner. For eksempel, kokt kjøtt, fisk, bønner, nøtter, bokhvete. Inkludert i sin sammensetning av aminosyrer bidra til en bedre utvikling av orexin, som gir rett til munterhet etter et måltid.
Hvorfor etter å ha spist trøtt?

Dette er interessant:
Det er en myte at diett kalkunkjøtt har en hypnotisk virkning på det menneskelige legeme, fordi den inneholder en stor mengde av tryptofan. Siden det dannet melatonin (hormonet ansvarlig for søvn-våkne rettigheter). Faktisk, kalkun tryptofan tilnærmet det samme som i de fleste andre kjøttprodukter. Så vi kan forårsake døsighet søke noe annet. Fuglen er ikke skyldig!
Folk ønsker ikke bare å sove etter spising, fysisk aktivitet og tretthet. Døsighet avhenger av sesongen. Om vinteren, inneholder luften mindre oksygen. Reduserer også muligheten for å spise frukt og grønnsaker. I denne forbindelse, får kroppen nok vitaminer. En helt sett av faktorer som fører til det faktum at de prosesser i kroppen begynner å avta, og i økende grad søvnig.
Dette forklarer hvorfor bjørnene sover i sine vinter hi. Folk også om denne muligheten kan bare drømme når munnen åpnes på en annen gruppe med gjesping i den kalde årstiden. Den vinteren ofte overvinne tanker om varme tepper og lys lur ved peisen.
Mange vet at godteri ikke kan spise mye. Men få vet den tillatte grensen "rent sukker." Men det er bare 50 gram per dag! Faktisk er det vanskelig å følge disse anbefalingene. Er som følger streng diett ...
I Italia, Spania og Hellas er det noe slikt som en siesta - ettermiddag resten. Historien går tilbake dypt inn i fortiden. I det gamle Roma, folk etter et tungt måltid hvile, gjemmer seg fra solen. Forskere har studert dette, og bestemte seg for at den optimale varighet på 30 minutter siesta.
Basert på forskning på dette området mange japanske selskaper regulert ettermiddag lur i sine ansatte med ett eneste formål: å øke produktiviteten av hele staben. I post-sovjetiske land slik tradisjon, dessverre, ikke ta!
Viktig!
Anbefaler å huske andre årsaker døsighet. Noen ganger konstant ønske om å ta en lur kan være forårsaket av sykdom (depresjon, anemi). Det ville være hensiktsmessig å gå til legen for å sjekke deres helse.  
Hva Fuktigheten bør være i leiligheten?
 Det er knapt en mann som en gang i mitt liv hørt uttrykket "fuktighet". Men noen mennesker tror at det er, og at leiligheten skal være fuktig.
 Med utbruddet av kaldt vær nesten alle la merke til kondens (vann) på vinduene i leiligheten hans. Siden læreplanen er kjent at kondens dannes ved forskjellen mellom temperaturen ute og inne. Men mye mer komplisert, er den viktigste årsaken kondens høy luftfuktighet. Luften vi puster, inneholder alltid en viss prosentandel av vanndamp (fuktighet).
 Hvis luften er fylt med mye fuktighet begynner å danne en slags damp (damp, fordampning), som deretter begynner å komme i form av kondens på kalde steder, for det meste på vinduene eller i hjørnene av rommene. Graden av fuktighet i luften ved romtemperatur noen kalt - relativ fuktighet (målt i%).
 Fuktighet og helse
 Måten det moderne liv er det faktum at i områder hvor han bor, starter, står et mye større antall kondensat enn før. Dette er på grunn av noen endringer i husholdningenes og hygienevaner av mannen. For eksempel, hvis på forhånd vasket i et bad en gang i uken, nå ta en dusj flere ganger om dagen, blir varm mat fremstilt og oppvarmet flere ganger om dagen, bærer ofte klær, og ofte tørket i leiligheten.
 Installere windows, noen folk tror at dette krenket innlemmet i utformingen av gamle bygninger ventilasjonssystem, noe som fører til økt fuktighet. Installere varmesystemer, vi først tenker på lufttemperatur og fuktighet bort glemme, ikke gi den spesiell betydning. Men fuktigheten direkte påvirke menneskers helse.
 I områder med høy luftfuktighet uunngåelig begynner å danne muggsopp som er patogener av ulike allergiske reaksjoner i luftveiene. Komme i mat, kan de forårsake alvorlig forgiftning, men den største faren mold ved inntak, er at de kan svinge infeksjon i noen kroppen av mannen. Videre fuktighet akselererer aldringsprosessen.
 Også farlig og lav luftfuktighet. Ved lav fuktighet hindrer strømmen av oksygen inn i legemet og dets deltagelse i luftprosessen. Tørr luft fører til svekkelse av helsen, tretthet i kroppen, reduserer konsentrasjonen. Lange opphold i et rom med lav luftfuktighet vesentlig svekker beskyttende funksjon av slimhinnen i luftveiene, øre-nese-hals, og bronkial område, og slimhinnene i øynene.
 Men etter gjenopprettelse av normal luftfuktighet er regenerering beskyttende egenskaper i slimhinnene. Den mest komfortable man føler når luftfuktighet: sommer - 60-75%; vinteren 55-70%. I rom med parkett og møbler laget av naturlig tre relative fuktigheten skal være mellom 50 og 60%.  
Tannbleking natron og sitron
 Dental Centers tilbyr en rekke måter å overføre blendende hvite tenner. Men det er folk som enten ikke har råd til disse tjenestene, eller bare rett og slett redd for nok en gang gå til legen, så foretrukne bleke tennene hjemme rettsmidler. Disse prosedyrene kan utføres og å holde ut mye lenger effekten av narkotika metode for rensing tenner.

 Folks måte - tannbleking natron og sitron


 Tannkrem blandet med natron, deretter legge denne blandingen tre eller fire dråper sitronsaft. Grundig, men forsiktig, for ikke å skade tannkjøttet, pusser tennene. Etter inngrepet, skylle munnen godt med varmt vann. Denne blandingen er svært effektivt bleke tennene dine, men det anbefales å bruke den en gang annenhver uke, ikke mer.

 Bleking bruker brus Tannbleking natron og sitron kan vekslet med andre populære metoder. Å bringe klær tennene med natron, helle en liten nok antall til henne tannbørste og forsiktig for et og et halvt minutt, pusser tennene. Deretter grundig skylle munnen.

 Du kan ta et lite stykke cheesecloth, hell på det litt brus, gjør fire ganger og polish tenner for et minutt.

 Et annet alternativ - tannkrem blandet med en klype natron. Disse prosedyrene heller ikke engasjere seg og bruker ikke mer enn en gang i uken.

 Bleking bruker sitron


 Sitron - også en god måte å gjøre de klær tenner. Periodisk skylle munnen med frisk sitron juice eller gni huden av tennene sine syrlige frukter.

 Brus, sitron og peroxide


 Det er en annen måte - tannbleking natron og sitron med tillegg av peroxide. For dette formål, en halv teskje natron blandet med samme mengde frisk sitronsaft og noen dråper 3% peroxide. Finger dyppet i denne blandingen og grundig gnidd tennene. Deretter må du skylle munnen. Etter prosedyren, ikke spise minst en time og ikke drikke varmt eller kaldt. Utføre bleking kan være en gang i uken.
 Soda er svært effektiv på å whitening tenner. Imidlertid vil enhver tannlege fortelle deg at det virker destruktivt på tannemaljen, ystonchaya det. Så følger reglene når tilbringer bleking natron og sitron, eller enda bedre, veksle prosedyren til andre. Og hvis det er mulig, gå til tannlegen, han vil fortelle deg hvordan du legger klær tenner riktig for deg.  
Яндекс.Метрика