Hvordan ta vare på tennene dineInformasjon for barn om tannpleie
Tips for jenter på tannpleie
Legene sier at klosset alder sårbar ikke bare mild sjel tenåring, men hans helse. Tennene er intet unntak, og bør være under konstant oppsyn av spesialister.
Bukseseler
En annen vanlig årsak til en tannlege i overgangen til voksenlivet - hakket tenner. Engasjert korrigere dem (samt korrigere feil okklusjon) egen spesialist i odontologi - Orthodontist. Tidligere sjenert ungdomens kjertler 'munn! I dag - dette er en annen mote funksjonen. Bukseseler har blitt en del av ungdomskulturen. Spør bukseseler - ikke en billig fornøyelse. Det hele avhenger av materialer som gjør tannregulering, tenner og kompleksitet defekt klinikken.
Tannlege - ett av all tid. I 13-14 år kan vi trygt si farvel til barndommen og ungdomsårene går fremover, hengende på sin hals maskot - den siste melketann falt ut. Vi vil ikke beklage hans skjebne. La oss se hva som venter deg fremover? I lys skinner sett tannlege stol og en god lege! Borte er de gylne dager da du ikke kan konsekvent åpen munn tannlege og gjemme seg bak morens skjørt. Nå er du helt fantastisk for mors skjørt pomistyshsya. Vi må gå til tannlegen frivillig, minst to ganger i året. Forebyggende undersøkelser løse 50% (eller mer!) Tannproblemer. Det er bedre å helbrede lite hull i tannen enn karies stort hul.
Hva er feil okklusjon?
I overgangen til voksenlivet endelig dannet permanent okklusjon. Hvis jekslene vokse skjevt, kan det føre til feil okklusjon, noe som resulterer i en asymmetri i ansikt og stygg smil. På grunn av denne anomali I tillegg er prosessen med å tygge feil mat som kan forårsake fordøyelsesproblemer. Det anbefales å korrigere feil okklusjon er en tenåring. Deretter vil det gjøre mye mer komplisert og kostbart.
Men hva hvis du virkelig redd?
• skremmer, selvfølgelig, smerter i tannbehandling. Og lyden av en drill ... hemmelighet fortelle henne frykt selv de sterkeste gutta! Så på noen måte du gjør i heroisk, sitter i tannlegestolen.
• Vi må vite at ikke alltid smerten er alvorlig, du kan lide. Men hvis drozhysh som osp blad, bedre be om bedøvelse injeksjon.
• Ta en støttegruppe - mamma, pappa, bestemor og andre slektninger.
• Velg klassen ikke bare faglig, men også en lege som du liker som en person. Det er viktig å stole på den andre.
• Prøv å skyte panikk og frykt gjennom dyp pusting. Dette bidrar til å slappe av musklene og meninger. Ofte ganger vi føler smerte når tungt anstrengt.

Hvordan å pusse tennene?

Børst tennene trenger to ganger om dagen, i morgen (etter frokost) og kveld (etter middag). Det er lurt å skylle munnen etter hvert måltid (spesielt etter søtt til Vile bakterier ikke for raskt avlet på tennene). Børste tennene bør nøye fra alle kanter vymitayuchymy, sirkulær bevegelse, uten sterkt press for ikke å skade emaljen og ikke å skade tannkjøttet. Tannbørsten bør være så tett, må det bli forandret hver tredje måned. Du kan bruke vanlig tannkrem og terapeutisk (på resept). Vær forsiktig med blekepasta de kan skade tannemaljen.
Dårlig ånde
Ødelegge homofile liv kan ha dårlig ånde. Årsakene kan være forskjellige: karies tenner, betennelse i tannkjøttet og mandlene, magesykdom, plakk på tungen. Vi trenger å finne og eliminere årsaken, ikke zazhevыvat hennes tyggegummi. Dårlig ånde kan danne et kompleks kommunikasjon: vanskelig å åpne munnen og si noe bedre vidmovchatysya.  
Hvorfor svertet tenner?Alle drømmer om et hvitt smil. Dette er ikke bare en utmerket indikator på helse, men også menneskelig dekorasjon. Hos barn melketenner har en naturlig blå tone. Voksen karakteristisk gul farge på tannemaljen.
Imidlertid er normale farge den i brunt og sort farge. La oss se hvorfor svertet tenner? Hvordan å bevare sin naturlige hvithet?

Årsakene darkening av tenner:

- Maleri tenner pigmenter mat. Oftest skjer dette fenomenet i mennesker som drikker sterk te og kaffe, blåbær, rødbeter og tunge røykere. Harpikser avsettes på overflaten av emaljen og endre dens farge. Den eneste måten - daglig tannpleie.
- Dårlig munnhygiene.Ikke alle mennesker vet hvordan du skal pusse tennene, og noen rett og slett glemmer å gjøre det. De fleste vet ikke hvorfor du trenger å bruke tanntråd og skylle munnen.
- Dental.Ved å redusere pH i munnhulen i sure bakterier begynne å bryte ned tannemaljen. Små svarte eller brune flekker som plutselig dukker opp på tennene, signaliserer de tidlige stadier av kronisk tannråte. Med ytterligere progresjon er ødeleggelse og mørkere dannelsen av dentin hulrom.
Skade tannskader under neurovascular bunt.
Depulpovani tenner (de hvor nerven ble fjernet) som "døde" tenner alltid vil endre farge. Også mørkere krone kan føre til at noen rot-kanalen fyllingsmaterialer i behandling av komplikasjoner av karies.
Endemisk fluorose - en sykdom i ben i hele kroppen, som er forårsaket av overdreven fluorid i drikkevannet. Nederlag dannet i barndommen til tenner. Innholdet av fluor i vann bør ikke overstige 1, 5 mg / l. Fluorose forårsaker tennene til kreydovydnyh slag og flekker, mørke områder. Det kan også være ledsaget av ødeleggelse av emalje og dentin.
Tetracyklin tenner. Søvnapné er dannet i utero hvis mor under svangerskapet ta tetracyklin antibiotika, eller i tidlig barndom. Det er et maleri av noen eller alle deler av tannkrone i gul, brun, svart.
Karies lesjoner av tenner Medfødt Hetchynsona, Pfluger, Fournier. De blir ledsaget av brudd ikke bare farge, men også formen på tannstrukturen.
Blackened tenner hos barn.
Svært ofte foreldre ty til en tannlege om tann mørkere hos barn. De vanligste årsakene til dette:
- Tidlig karies;
- Metabolsk fluor (fluorose);
- Plakett;
- Brudd på kalsium absorpsjon;
- Arvelighet;
- Utbredelse av barne søtsaker i kostholdet;
- Kroniske sykdommer og metabolske forstyrrelser.

Hvis baby tenner smuldre eller de er svak, bør du umiddelbart gjelde for barnas tannlege, som tannråte hos barn er raskt framover. Noen foreldre tror at baby tenner hos barn kan stå ubehandlet. Imidlertid er denne vis feil. Etter at tannen er påvirket av karies kilde av kronisk infeksjon i barnets kropp.
I tillegg kan den siste baby tenner permanent forandring i 12 til 13 år og fortsatt manglende tenner i en rad føre til dannelse av unormal bit. Også ikke glem at foreldre danne av barne hygiene ferdigheter munnhygiene.

Hvordan å hindre bruning tenner?

Det finnes en rekke anbefalinger som vil hjelpe deg betydelig redusere risikoen for sverting tenner:

- Det er nødvendig å gi opp dårlige vaner.
- Forsiktig er å bruke produkter som kan male tannemaljen.
- Følg reglene for munnhygiene. Lær barna hygiene omsorg for sine tenner.
- Regelmessig gjelder til tannlegen for helsen.
- Ta kalsiumtilskudd inne for å spise.
- Ta bare legemidler forskrevet av lege.
- I barndommen, er det ikke anbefalt å bruke fluortannkrem (forebygging av dental fluorose).
- Opprettholde en sunn livsstil, unngå stress.

Hva hvis svertet tenner?
Hvis årsaken mørkere tann er en tann gjenopprettes ved hjelp av moderne materialer for restaurering (fotopolymer). Eliminere kan flekke tenner Whitening bruke dem.
Før denne prosedyren utføres hygienisk profesjonell dental rengjøring hos tannlegen. Det finnes to hovedtyper av tannbleking, hjem og kontor. Hjemme, på tennene bruke spesielle tannbeskyttelse som er fylt med gel karbamidperoksid (10-15%). For å oppnå resultatet bør være 2 til 6 uker.
Å ha nok kontoret Whitening 1-2 besøk til tannlegen. Brukte peroksyder med en høyere konsentrasjon av blekemidler. For å aktivere løsningen brukes laser eller lys herdelampe. Husk at etter bleking kan føre til overfølsomhet emalje.
Fordeler og ulemper av surkål
 Siden oldtiden, surkål var den mest populære mat i vinter-vår perioden, når kroppen opplever en akutt mangel på vitaminer og mineraler. Til tross for enkelhet av fatet, det hatt stor etterspørsel ikke bare vanlige folk, men også i russiske prinser. Hver eier syrer vegetabilsk annerledes, og legger til oppskriften koriander, pepper, anis, karve, laurbærblad og andre krydder. Men det er klassisk matlaging metoden der grønnkål vasket, hakket, salt og mos med gulrøtter og deretter plassert i trefat under press. Vandre rundt kål uker ved romtemperatur.
 Det er viktig å vite fordelene og ulemper av surkål forårsaket av prosessen med gjær, som beriker det med næringsstoffer og vitaminer. Alle verdifulle egenskapene til produktet lagres i ni måneder med forberedelser.
 De unike egenskapene til kål
 Produktet er rik på vitamin C og B, niacin, kalium, jern, magnesium og sink. Fiber fremmer bedre fordøyelse kål og forbedrer mikrofloraen i mage - tarmkanalen. Daglig bruk av produktet styrker immunforsvaret og normaliserer stoffskiftet. Det er kjent at kål normaliserer kolesterol og sukker, hindrer reproduksjon av kreftceller.
 Surkål hjelper opprettholde harmonien av former, som sin kaloriinnholdet er mye lavere enn frisk. Samtidig skaper det en følelse av metthet og finnes der tartronova syre hindrer sukker og karbohydrater blir til fett.
 Fordelene med kål pickle
 I sylte kål får en masse av næringsstoffer, slik at den kan benyttes som en frittstående kosttilskudd produkt. Forbruk saltlake anbefalt å behandle galleblæren, leveren, kronisk forstoppelse og hemoroider.
 Når kald, kål pickle fortynnet med varmt kokt vann og drikker tre kopper om dagen til fullstendig gjenoppretting. Når diabetes er anbefalt å drikke pickle med en liten mengde sitronsaft.
 Alle vet de unike egenskapene til kål juice for å lindre bakrus. Det hjelper i kampen mot bendelorm, bør saltlake tas hver dag i en måned. Ved høye temperaturer juice beskytter mot tap av væske, mineraler og vitaminer.
 Bruk av surkål i medisin
 Healere har lenge tilskrives surkål virkelig magiske egenskaper. Tradisjonell medisin anbefaler å spise en skål med kål juice og drikke med alle slags sykdommer, fra forkjølelse og slutter med astma.
 Veldig nyttig produkt for menns helse. Regelmessig inntak av grønnsaker bidrar til å øke og opprettholde styrken.
 Surkål i kosmetikk
 Produktet har blitt brukt i kosmetikk for å forberede masker som gir huden frisk og fløyelsmyk, bleket flekker og å bli kvitt akne. Det er imidlertid viktig at kål ble tilberedt uten tilsatt salt og eddik, eller irritasjon.
 Skade surkål
 Til tross for de nyttige egenskaper ved produktet, leger sterkt anbefale å avstå fra bruk av mennesker som lider av sykdommer i bukspyttkjertelen og hypertensjon. På grunn av den høye konsentrasjonen av organiske syrer, kål kontraindisert hos nyresvikt og skjoldbrusk sykdommer. I sterkere sex produktet kan redusere frøproduksjon. For ikke å skade helsen, er surkål anbefalt å bruke en rimelig og før du sender en tallerken på bordet, skylles grundig fra saltlake.  
Яндекс.Метрика