Er det mulig å fjerne føflekkerPersonene det er en oppfatning at folk har mye føflekker på kroppen skal være lykkelig. Men vi omskrive et uttrykk: glade folk er ikke opptatt av disse fødselsmerker.
Ulike kommentatorer tilskrives føflekker plassert på et bestemt sted den mest utrolige verdi. Men det kan være morsomt hvis føflekken ikke begynner å bringe sine problemer til eieren. Fordi ellers, har disse mol fjernes, uavhengig av deres verdi.
Er det alltid trygt? I tilfelle er det nødvendig å fjerne en føflekk, og som kan og må avstå fra slike drastiske tiltak? La oss prøve å forstå sammen. Og for det, først av alt, vi gir definisjonen: hva er føflekken.
Hva er føflekken
Ordet "muldvarp" kommer fra det latinske "nevus".Faktisk er det pigmenterte svulster i kroppen vår. De er avhengig av mengden av melanin i sin sammensetning, subtil, lys brun i fargen og er mørk brun, nesten svart.
I tillegg er deres utseende nevi er flat og konveks. Det kommer an på hvor lag med hud føflekker er pigmentceller - melanocytter.
Så hvis de befinner seg i overhuden - det øverste laget av huden, er føflekken flat. Men hvis de synker dypere inn i dermis - det er litt hevet over huden. Dette bør imidlertid ikke skremme deg. Denne økningen ikke lenger en trussel, og vil ikke ha noen negative effekter på kroppen.
Det som ikke er nødvendig for å fjerne føflekker
Normalt er det føflekker på kroppen din i de første årene av sitt liv. Inntil ca 10 år de tar sin endelige form og, faktisk, vil ikke lenger bli endret. I de fleste tilfeller ikke er større enn 0, 5 cm, og deres lindring - relieff som ligner på huden som omgir de nevus.
Hvis en føflekk for livet forblir den samme farge, rund form og liten størrelse - det bør ikke føre til bekymring. Kvitte seg med en slik en muldvarp i slike tilfeller er bare av estetiske grunner, det er bare hvis det liksom som du ser ut til å ødelegge utseendet ditt. I motsatt fall er det bedre å ikke røre.

En annen ting, hvis du har en føflekk dukket opp i voksen alder enn 1 cm i størrelse, har en uregelmessig form, etter hvert vokser i størrelse og forårsaker din angst.
 I dette tilfellet er det viktig å søke legehjelp, som, hvis det er nødvendig, oppnevne nødvendige undersøkelser og bestemmer seg for å fjerne føflekker på kroppen din.
Når bør du oppsøke lege
Sørg for å besøke en profesjonell hvis du merker at huden var borte rodymtsi bilde eller depigmentering områder dukket opp, overflaten var skinnende og blank, det er asymmetri i kretsen føflekken har endret sin form eller størrelse (bør føre til mistanke som økt og å redusere størrelsen på nevi), var kløe eller svie på overflaten av mole først på tørr eller flaket skorpe.
Også påskudd besøk til onkolog bør være utseendet på overflaten av nevus flere knuter, knuter utseende datterselskaper eller Corolla rødhet, hårtap eller sår overflaten. Dårlig tegn er også det faktum at overflaten begynner å suge nevus.
Alle de ovennevnte symptomene bør være signal til umiddelbart å gå til en lege eller hudlege onkolog. Selvfølgelig, til beslutningen fjerne føflekker for lege vil ta, men du må forstå at denne prosedyren er trygt for kroppen din.Fjern nevus kan provosere nye føflekker. Derfor, hvis det er nødvendig - er det bedre å bli kvitt føflekker på tid og ikke vente til det å utvikle seg til hudkreft.
Hva du trenger for å fjerne føflekker
I alle de ovennevnte symptomene, der du kan og bør bli kvitt føflekker, må det gjøres hvis det er skadet. Fordi enhver, selv minimale traumer, inkludert ufullstendig fjerning av nevus, enda en gang, kan forårsake degenerering av melanom.Så hvis føflekk er på kroppen på steder der det er stadig utsatt for friksjon eller traumer, for eksempel en kjede gnir halsen, under de elastiske bånd eller stropper undertøy - det er bedre å fjerne. Også er det nødvendig å kvitte seg med nevi som er i lysken, armhulene og i hodebunnen. Tross alt, kan de bli skadet under hårklipp eller barbering.
Bare i noe tilfelle ikke prøve å gjøre det selv! Fjerne føflekker må nødvendigvis forholde eneste spesialist.
Hvilke måter føflekk fjernet
Det er ikke én, men flere forskjellige måter å fjerne nevi. Ja, du kan bli kvitt de farlige føflekker ved hjelp av laser, fordamping metode - en metode for laser fordampning metode og laserskjæring. Kan også benyttes for å fjerne radiobølge nevus fjerning, og den enkleste måten - eksisjon (skjæring vanlig mol med en skalpell).
Hver av disse fjerning har sine fordeler og ulemper. Ja, radiobølge metode for å fjerne føflekker bare bidrar til å kvitte seg med små enheter. Og, for eksempel, kan virkningen av laseren på huden forårsake termisk brenne huden.
Det antas at det mest estetisk tiltalende utseende arrdannelse etter fjerning av mistenkelig nevi kirurgi. Men i hvert enkelt tilfelle, bør beslutningen om hvordan du fjerner en bestemt utdanning ta bare en spesialist. Derfor å gjelde bare testet spesialiserte klinikker eller skjønnhetssalonger, bemannet av kvalifiserte fagfolk.
Men anken til såkalte tradisjonelle healere i dette tilfellet er uønsket og selv farlig, fordi uten obligatorisk spesiell undersøkelse du veldig risiko. Fordi hvis en føflekk plutselig finner melanom - mister du dyrebar tid for sin rask og smertefri fjerning.

Er det mulig å fjerne hår på føflekker

Eksperter anbefaler ikke å fjerne hår på føflekken, og skjær dem. Så du kan unngå skader. Selvfølgelig kan du ta mer drastiske tiltak for å fjerne uønsket hår - for eksempel for å ty til laser hårfjerning. Men før fjerne overflødig hår permanent - du må bli kvitt føflekker.
Forresten, bør du vite at vegetasjonen på føflekken - et godt tegn. Dette føflekk er mye mindre sannsynlig å utarte videre inn melanom.
Hva utilsiktet skade muldvarp
Hvis du ved et uhell skadet muldvarp - må du ta umiddelbar handling, først og fremst for å stoppe blødningen. Dette kan gjøres ved hjelp av en tampong, pre-dynket i hydrogenperoksid. Neste må du sette på den skadde muldvarp sammensatt av flere lag med tørt gasbind, klem fingeren og hold den i noen minutter. Og så - gjelder for medisinsk anlegg hvor du helt fjernet den skadde eller føflekk, eller hold den histologisk undersøkelse om føflekken helt løsrevet.  
Utvekster på hudenVår hud ofte presenterer oss med en rekke "overraskelser" i form av klumper og vekster. De kan være dannet av en rekke årsaker, og ser annerledes ut. Og navnene på disse vekster hver deres egne. Denne variasjonen cyster, og nevrofibromer og papillomer, vorter, og mange andre hud vekster som vises som vekster. Hva er symptomene?

Cyster på huden

Cyster - disse er godartede svulster, som er vekster hulrom fylt med væske, noen ganger - gjødsel. Slik dannelse forekommer ofte i forskjellige deler av kroppen, av ulike grunner. I noen tilfeller - som et resultat av infeksjon, noen ganger resulterer i blokkering av talgkjertler, og av og til disse tumorene kroppen reagerer til å falle i sine fremmedlegemer.
Vanligvis cyste forårsaker ingen smerter, veldig sakte vokser i størrelse og leverer eneste problemet ved brudd, betennelse eller infeksjon.
En type cyste - эpydermoydnaya cyste. Denne godartet hinnedannelse som oppstår som et resultat av blokkering av hårsekken. Denne oppbyggingen er som en knute rundt, ofte vises på bryst, rygg og kjønnsorganer. Hvis det blir rød og betent veldig følsom, og når du klikker på den står tvorozhystaya hvit væske.
Skin nevrofibromer
En annen type godartet enheter som vises i menneskekroppen er nevrofibromer. Vanligvis disse svulstene - helt smertefri og sakte øker i størrelse. Men noen ganger nevrofibromer kan fortsatt forstyrre folk skarpe smerter, og under innflytelse av noen negative faktorer, kanskje sin degenerasjon til kreft.
I tillegg har denne svulst assosiert med røtter i ryggmargen membraner av hud perifere nerver, så hvis utviklet utvekst av nervemembraner viktige - motor eller reseptoren, kan en person utvikle nevrologiske problemer. Det er farlig og nerve komprimering neyrofybromoy og harde vev.
Hudpapillom
En av de mest vanlige typer vekster som dannes i den menneskelige hud er papilloma. Dette er en virussykdom som overføres ved personlig kontakt, inkludert intimitet, fra person til person og fra mor til barn under fødsel. Bidra infeksjon og mikroskopiske epidermis. Papilloma er en myk ujevn oppbygning på huden, inneholder blodkar formet som en sopp eller blomkål. Typisk verdien av oppbyggingen - en til to centimeter.
Det er om lag hundre forskjellige typer vorter, den mest vanlige blant dem - vulgær, eller papilloma enkel. Disse vekster rund form med en diameter på ti millimeter, som ofte vises på huden på hender og håndledd, og noen ganger også i ansiktet. I utgangspunktet er de først og fremst et estetisk problem.
Liket av ungdom og unge se eller flate papillomer. De er meget liten, med en diameter på kun to eller tre millimeter og er ofte på baksiden av hendene, ansiktet, oral mukosa, og på baksiden av foten. Forresten, på fotsålene plantar papilloma noen ganger oppstå som forårsaker smerte og forstyrre en person når han går.
For øvrig, vorter, vorter vises på huden som et resultat av infeksjon med humant papillomavirus.
Selvfølgelig, diagnosen var en oppbygging kan bare gjøres av en lege. Han skal om nødvendig, foreskrive riktig behandling. Tross alt, hva er din selv invasjon kunne få katastrofale konsekvenser.  
Яндекс.Метрика