Astma: årsaker, tegn og symptomer på astmaI dag, verdens registrert mer enn 300 millioner tilfeller av astma. Hovedtrekkene i astma - det jevne (vanligvis i natt eller tidlig morgen) anfall av hoste ledsaget av tungpustethet og astma.

Generell informasjon

Astma - er en betennelsessykdom i bronkiene. Sykdommen er kronisk. Rettidig behandling foreskrevet astma kan ikke bare redusere antall angrep, men også redusere deres alvorlighetsgrad. Naturligvis, forbedring av pasienten kommer bare med streng overholdelse av medisinske resepter. Risikoen for alvorlige astmaanfall med nøye hensyn til deres helse, kunnskap om grunnleggende metoder for selvkontroll og regelmessige legebesøk sank omtrent 10 ganger, er påvist ved kliniske studier.
Prestasjoner av moderne medisin i behandling av astma tillate folk som lider av denne sykdommen til å leve et fullverdig liv, kvalitet og varighet av knapt forskjellig fra å leve sunt. Terapeutiske og forebyggende tiltak som er nødvendige for pasienter med astma inkluderer regelmessig overvåking av tilstanden i bronkiene ved hjelp peak flow Metria, bør resultatene av som tas opp i en spesiell dagbok. Pasienten må også lære å bruke en inhalator og spacer. Blir alle disse tiltakene raskt en vane og ikke leverer noen ulempe. På de første manifestasjoner av astma symptomer er viktig og betimelig hjelp.
Symptomer på astma
De viktigste symptomene på astma - et tilbakevendende astmaanfall. Under angrepet pasienten puster vanskelig å gjøre, begynner han å føle en akutt mangel på luft. Symptomer på astma kan også manifestere seg som en tørr hoste, piping i brystet, ubehag i brystet.
Angrepene skjer ikke uten grunn. Imidlertid kan årsakene til astma være ganske annerledes. I noen mennesker, kan astma symptomer utløses ved innånding av støv eller pollen, oppstår andre astmasymptomer etter trening. Følgelig kan, avhengig av årsaken til astma og dens manifestasjoner bære sesong, eller kan oppstå uavhengig av årstid.
Årsaker til astma
Til tross for den høye forekomsten av astma, legene kunne fortsatt ikke klart å svare på spørsmål om årsakene til sykdommen.
Studier viser at følsomheten overfor sykdommen overføres ved arvelighet. Risiko tegn på astma er spesielt høy i mennesker som lider av atopi hvor store mengder antistoffer produsert i E. risiko er folk som er overvektige. Dette øker sannsynligheten for sykdom og røyke, og hvor aktiv og passiv.
Og, selvfølgelig, er mye oppmerksomhet viet til spørsmålet om allergisk natur av astma, som i mange tilfeller astmaanfall oppstår under påvirkning av et allergen.
Som allergener kan gjøre pollen, mat og enkelte legemidler, husholdning støv, kjæledyr dander, gasser, og andre lignende faktorer.

Årsaken til astmaanfall i noen tilfeller er virus og bakterier.

Komplikasjoner av astma
Dersom behandling for astma i tid, og pasienten oppfyller nøyaktig alle legens anbefalinger, astma komplikasjoner oppstår.
Det kan hevdes at eventuelle komplikasjoner er et resultat av feil behandling av astma, eller fullstendig fravær av behandling.
Det er kjent at astma er en innsnevring av bronkiene. Under behandlingen bronkiene utvider seg, tilbake til det normale. Dersom behandlingen ikke er utført, kan evnen til å bronkiektasi bli redusert, noe som fører til kronisk luftveisobstruksjon.
Ved overdosering β2-agonister kort handling, og hvis behandling av astma omfatter ikke anti-inflammatorisk terapi, nesten uunngåelig fører til en økning i graden av sykdomsangrep. Fravær av anti-inflammatorisk terapi fører til alvorlig bronkokonstriksjon og slim-dannelse i disse topp. Dette er en svært alvorlig tilstand som kalles astma status og krever umiddelbar sykehusinnleggelse.
Komplikasjoner av astma er også spontan pneumothorax - å få luft inn i pleural luke ved pause lungene. Denne tilstanden kan oppstå etter alvorlige astmaanfall og krever øyeblikkelig legehjelp.  
Forbryter. Behandling panaritiumGodt måltid leverer en akutt purulent betennelse i vev i fingeren. Det er ofte bare på slutten (neglen) falanksen av en finger på grunn treffe pyogenic bakterier i mindre sår (sprekker, riper, kutt, punkteringer, etc.).

Hos barn og noen ganger voksne forbryter ofte oppstår på grunn av dårlig spiker biting.

Ganske riktig håndtere de pasientene som har ventet til forbryter moden og han vil bryte, lage kompresser som bare forsterker prosessen med pussdannelse og fremme infeksjon i de dypere lag av hud og underhud.
Du kan ikke behandle forbryter sine egne midler og metoder, slik som gjennomhulling av veggen av purulent blæren. Ugyldig forsøk egenbehandling av slike midler som Vishnevsky salve eller Ammonium bituminosulfonate, oppvarming pakker, og så videre. D.
Sykdommen kan ikke behandles panarytsyem "bestemor" betyr. Siden den tid Hippokrates regel: "Hvis det er en byll - det må avsløre" - var en medisinsk aksiom.
Treat forbryter bør være kirurgisk, jo før jo bedre.
Å hindre panaritiums svært viktige for å observere god personlig hygiene i hjemmet og på arbeidsplassen. Noen, selv mindre, skadet hud tommelen skal raskt vaske morgen og prosess anstrøk av jod, men når hit splinter - umiddelbart fjerne det, fordi ellers rundt kjevle starter purulent betennelse. Mindre sår, sprekker, gjennomhulling, særlig i industrien oppsto etter behandling med skjær av jod kan smøre lim (slik som BF-6), danner en beskyttende film, og gummifingertuppene.
Tradisjonell medisin i behandlings panaritiums anbefaler:
♦ sikori vanlig. Pålegge de berørte området slurry med friske blader to ganger om dagen, tett prybyntovыvaya;
♦ poteter. I den innledende fasen av sykdommen rammet finger innpakket inni (hvit) side av potet ochystok. I løpet av dagen huden erstatte 3-4 ganger;
♦ rose. Roseolje hentet fra roseblader eller kjøpes på apoteket) brukes lokalt for dressinger;
♦ Boudreau plyuschovydna. Forberede en slurry av plante blader og lage bandasjer 2-3 ganger om dagen. Denne oppslemming ble anbragt på det berørte området.  
Hvordan få ned temperaturenFlu "angrep" ikke bare i høst. Folk kan bli syk når som helst på året. Manifestasjoner av influensa kjent for alle - en sykdomsfølelse og feber. Noen mennesker er på ingen hast med å gå til legen og prøve å få ned temperaturen på egenhånd.
Trenger jeg å prøve å få ned temperaturen
Ifølge eksperter, ikke alltid å prøve å få ned temperaturen. Hvis den er lavere enn 39 grader, ikke gjør noe. Og denne tanken er forklaringen. Reproduksjon av virus og bakterier opphører ved temperaturer over 37 grader. Kroppene våre er helt i stand til å bekjempe infeksjoner ved interferon produksjon. Dette beskyttelsesstoffet begynner å bli fremstilt kun ved temperaturer over 38 grader. Det er bedre å ikke prøve å få ned temperaturen, og bo et par dager hjemme. I løpet av denne tiden vil utvikle interferon, og det vil være immune mot viruset.
Men i mange tilfeller få ned temperaturen er nødvendig. Vi snakker om folk som ikke tåler temperaturer. For eksempel, når temperaturen kan være kramper, begynner delirium. I disse tilfellene, til et presserende behov ta affære og slå varmen.
Hvordan få ned temperaturen på folke måter
Kur influensa tabletter hjelper eller nasjonale oppskrifter. Mange mennesker prøver å få ned temperaturen på febernedsettende medikamenter er svært effektive. Men i folk rettsmidler har sine fordeler, for eksempel en mild effekt på kroppen. Det er bedre å først prøve å få ned temperaturen ved populære oppskrifter.
Hvis du har feber, så kan du prøve følgende tips:
- Kropps rubdown med et håndkle fuktet med vann, for å bidra til å bringe ned feberen. Ifølge leger, må du fukte kluten med vann ved romtemperatur. Eksperter anbefaler ikke å bruke eddik eller vodka til vått håndkle. Selv om det er ganske kontroversiell mening;
- En annen måte å få ned temperaturen - en svette. Lage en te med lime blomster og bringebær. Dessuten vil du trekke ut en teskje tre urter - lind, kamille, timian. Brew blanding i en kopp kokende vann, deretter press. Denne infusjonen bør drikke flere ganger om dagen. For å få ned temperaturen vil tranebærjuice, juice av rips, rose hofter buljong, sopp te, te med honning, sitron og bringebær. Det bør drikke rikelig med væske for å skylle giftstoffer fra kroppen;
- Du vet, inneholder sitrus store mengder vitamin C. Temperaturen falt til en halv grad, spise grapefrukt, sitron eller to halv appelsin.
Hvordan få ned temperaturen hvis folk rettsmidler ikke hjelper
Hvis ikke klarte å få ned temperaturen, må du ta piller og andre former for tradisjonell medisin. Som febernedsettende til barn leger vanligvis foreskrive Nurofen-sirup. Voksne er vanligvis behandles med tabletter og pulver bestående av paracetamol.
Noen ganger piller og andre medisiner kan ikke akseptere. Hvis en person har sykdom i magen, kan tabletten bare gjøre skade. I dette tilfellet kan du få ned temperaturen med stikkpiller, som inkluderer paracetamol. Disse lysene er produsert for både voksne og barn (Efferalgan). Hvis du kjøper dem for barnet ditt, bør du velge riktig produkt. Konsentrasjonen av paracetamol, må oppfylle alder.
Husk at feber - det er ikke alltid et tegn på forkjølelse eller influensa. Av disse sykdommene, kan vi håndtere selv. Det skjer slik at feber er et symptom på sykdom. Derfor anbefales det å oppsøke lege og få til sykehuset. Ofte folk fortsette å gå på jobb, til tross for feber, sykdomsfølelse gjennom influensa. Denne holdningen til kroppen kan føre til alvorlige konsekvenser.
Hvis temperaturen fortsetter å stige og effektive antipyretika ikke hjelpe, så bør du umiddelbart ringe en ambulanse. Temperaturer over 40 grader er farlig for menneskers liv, som i overkant av denne terskelen kan starte clotting. Forsinkelse i tilfelle av sterk varme i mennesket - en stor risiko.  
Яндекс.Метрика