Økt amylase - årsaker og behandling
 En blodprøve er en av de viktigste måter å diagnostisere sykdommen og dens grad av utvikling. Etter blodet er i kroppen som en leverandør som gir etater med oksygen og næringsstoffer. I menneskeblod, bortsett fra plasma, røde blodceller, hvite blodceller og blodplater, kan finnes hormoner, enzymer, aminosyrer, vitaminer, glukose. Dette er ikke hele listen av komponenter. Det er visse regler - helseindikatorer, som endring indikerer en endring i helsetilstanden.
 Så, endre nummeret i blodet av enzymet amylase som bevis for en overtredelse av fordøyelsessystemet. En blodprøve vil vise en nedgang eller økning i amylasenivåer, og en lege kan finne årsaken til endringer i trivsel og helse.
 Hva som er hensikten med amylase?
 Det er enzymer som kroppen produserer i seg selv, men det finnes andre som han trenger, fordi de er i stand til å produsere dem. Mesteparten av amylase produsert av bukspyttkjertelen grunn av inntak av poteter eller ris, dvs. produkter som inneholder stivelse.
 Det amylase tre typer: alfa, beta og gamma.
 Komme sammen med mat i tolvfingertarmen, amylase involvert i fordøyelsesprosessen. Sin hensikt - splitting av mat karbohydrater. Deretter dele han enzym og tas opp i blodet. Det er derfor det antas at endringen av amylase i blodet indikerer problemer i fordøyelsessystemet.
 Men det er også i stand til å produsere dette enzym og andre organer som lever, tarm (tynn og tykk), pleie det er produsert i melkekjertlene.
 Standarder amylasenivåer
 Fordøyelsesprosessen starter umiddelbart etter å få mat inn i munnen med spytt. Dette involverte og amylase også tilgjengelig i spyttet. Normal amylase innhold anses tall mellom 20 og 100 enheter. per liter plasma.
 Bestem også bukspyttkjertelen amylase. Men det er normale enzymnivåene bør ikke overstige 50 enheter. per liter plasma. Og, generelt, i tilfelle av pankreas-amylase, 50 enheter. - En maksimum. Ideelt sett, jo mindre antall pankreatisk amylase bedre.
 Hvis forhøyet amylase
 Som et resultat, blodprøve, idet legen at det er økt amylase over et visst nivå. Dette betyr (i de fleste tilfeller) å utvikle alvorlig form for pankreatitt. Det var en dramatisk avbrudd i bukspyttkjertelen. Økningen av dette enzym i blodet er ganske fort, fra 2 til 10 timer etter inntreden av akutte former av pankreatitt.
 Hvorfor trenger jeg denne testen?
 At angriper bukspyttkjertelen (spesielt uten erfaring) kan lett forveksles med smerter i hjertet, magen eller nyre. Hvis en person kommer til sykehuset, så han håper å hjelpe og riktig diagnose.
 Økte amylasenivåer indikerer problemer med bukspyttkjertelen og legen sender i riktig retning. Men ikke alltid. Det hender at pankreatitt oppstår uten mye økning i amylase. Derfor, for å være helt sikker på at det ikke er noen spesiell anledning til å oppleve, for å gjøre en urinprøve. For hva? I utviklingen av pankreatitt, kan amylase urin være mye lengre enn i blodet.
 Imidlertid kan økt amylase urin være en annen grunn - på grunn av nyresvikt.
 Behandling
 Behandlingen avhenger helt av diagnosen. Hvis pankreatitt, er det nødvendig å behandle og riktig behandling i mengden av amylasenivåer skal sprette tilbake.  
Funksjonene til bukspyttkjertelenI menneske bukspyttkjertelen er involvert i metabolismen og fordøyelsen. Derfor er denne kjertelen er det største organ bestående av hode, kropp og hale. Mellom hodet og kroppen lokalisert liten midje - halskreft. De ytre parametre av bukspyttkjertelen forbundet med det latinske bokstaven S, som ligger i en horisontal stilling. Stredet fordøyelsessystemet åpnes i tolvfingertarmen, tilkobling til gallegang.
Utenfor bukspyttkjertelen er dekket av bindevev, som går fra partisjonene som deler det inn i skiver av ductless. I tillegg er overflaten av legemet sentrert Langerhans-øyer, som er aktivt involvert i sin virksomhet vnutrysekretornoy. Hemmeligheten, ifølge produtsyruyuschyysya celler går straks inn i sirkulasjonssystemet i kroppen. Dette bukspyttkjertelen gitt mange interoreceptors som er innerverte sympatisk og nervus vagus.

Bukspyttkjertelen har to hovedfunksjoner i menneskekroppen: det ytre og indre sekresjon.

Eksokrin pankreasfunksjon

Denne fordøyelsessystemet bidrar til produksjonen og slipper inn i hulrommet i tolvfingertarmen til to liter bukspytt, som omfatter et stort antall enzymer. Denne biologiske forbindelser er inaktive. Prosessen begynner med aktiveringen i henhold enterokinase og galle i tolvfingertarmen.
Enzymer av kreft: trypsin, chymotrypsin, эrypsyn, karboksypeptidase bryte ned protein komponenter i mat. Biologisk aktive forbindelser lipase bryter ned fet mat, og amylase, maltose, laktose, invertase - produkter av karbohydrat opprinnelse. Således er bukspyttkjertelen til å implementere Dissimilasjon mat enzymer som er aktive i noen deler, som er absorbert i tynntarmen inn i blodstrømmen og transporteres, som er involvert i cellulær metabolisme.
Denne hemmeligheten av denne kjertelen er kun produsert i fordøyelsesprosessen, nemlig på tidspunktet for tilførsel av næringsstoffer i fordøyelseskanalen. Agenter for ekstern sekresjon aktivitet er mat komponenter som er kombinert med aktiv fordøyelses juice.
Det bør bemerkes at vneshnesekretornaya aktivitet i bukspyttkjertelen styres og reguleres på to måter. Den første måte er at saltsyre mavesaft samvirker med slimhinnen i tolvfingertarmen, som danner det aktive hormon sekretin, som stimulerer sekretorisk funksjon av pankreas. Denne store mengde væske som utskilles av bukspytt og enzymer i dette tilfelle ikke er dannet.
Den andre måten regulering av kreft i bukspyttkjertelen er hormonet pankreozimina, fremmer syntese av et stort antall aktive enzymer, uten å øke produksjonen av den flytende del av hemmeligheten. Som et resultat frembringer bukspyttkjertelen aktive bukspyttkjertelsaft.
Så vneshnesekretornaya funksjon av fordøyelsessystemet produserer enzymer i duodenum, og dermed nøytralisere det sure miljø i magesekken, så vel som deltar i prosessen med spalting og fordøyelse.
Indre sekresjon funksjon av pankreas
Bukspyttkjertelen utfører vnutrysekretornuyu funksjons produsere hormoner: insulin, glukagon, lipokain, somatostatin som regulerer kroppens stoffskifte.
Hormonet insulin produseres av beta-cellene i de Langerhanske øyer og spiller en ledende rolle i stoffskiftet. Insulin i muskler, akselererer lever og fettvev anabolytycheskye prosesser og hemmer katabolytycheskye. Dette øker hastigheten for syntese av fettsyrer, glykogen og protein aktiverer fremgangs glykolyse, og forsinker nedbrytningen av nøytrale fett og glykogen. Insulin er et hormon som også reduserer blodsukker parametere. Derfor, for normal funksjon av viktig aktivitet av hormonet og dens kvantitet.
Hormonet glukagon produseres i alfa-cellene i Langerhans øyer, og har en innflytelse på blodsukkeret motsatt måte sammenlignet med insulin. Denne gland hormon øker frekvensen av blodsukker aktiverer fremgangs glykogenolyse i muskel og lever. Glukagon bidrar til å forbedre lipolyse, inhibering av syntesen av fett i fettceller, øket syntese av ketonlegemer i leveren og inhibering av oksydasjon. Dette hormonet bukspyttkjertelen er også beskyttende, hindrer utvikling av hypoglykemi, og gir stabil støtte for blodglukose.
I hormone glucagon alfa-cellene i Langerhans øyer frem biologisk aktive forbindelser lipokain som hindrer fettlever, og fremmer utveksling av fosfolipid oksydasjon i leveren og fettsyrer.
Bukspyttkjertelen produserer også hormonet somatostatin med delta-cellene i Langerhanske øyer. Rollen av biologiske forbindelser i kroppen er viktig fordi det er en aktiv "bryteren" mekanisme for opplæring av mange forbindelser av mage-tarmkanalen.
Dysfunksjon i bukspyttkjertelen
Ofte utvikler en person pankreatisk dysfunksjon, noe som bidrar til utvikling av et stort antall sykdommer: diabetes, akutt eller kronisk pankreatitt, bukspyttkjertelkreft og andre alvorlige sykdommer. Symptomer på forskjellige sykdommer i bukspyttkjertelen systemet lignende. Først og fremst viser det seg smerte og dyspepsi kropp. Smerten er følt i magen og i øvre del og kan være herpes natur. Man bekymret konstant verkende smerter eller krampaktig angrep. Dermed etter inntak av fet mat og alkohol, er smerte angrep øker.
Dyspepsi manifestert i gjentatt oppkast, kvalme, urolig krakk, plutselig vekttap og tap av matlyst.
Når de første symptomene på bukspyttkjertelen dysfunksjon er anbefalt å søke hjelp fra eksperter for å gjennomføre et omfattende diagnose og kropp. Pasienten går også til kosthold, som utelukker fet, krydret og stekt mat. Det er strengt forbudt kullsyreholdige og alkoholholdige drikkevarer. Eksperter anbefaler at pasienten til å endre livsstil og unngå stressende situasjoner som kan styrke denne kjertelen dysfunksjon.
Basert på laboratorieresultater pasienten er tildelt en omfattende behandling av sykdommer i bukspyttkjertelen. Denne kunnskap om regulering av bukspyttkjertelfunksjon hjelp til å påvirke mekanismer for gjenoppretting.  
Vitamin E i svangerskapetFør fødselen av barnet bør være forberedt på forhånd, omtrent seks måneder før unnfangelse. Til var moren i stand til å lage og gi fødsel til en sunn baby, trenger den vitaminer. De er viktige for kroppen, men når du planlegger graviditet og spesiell oppmerksomhet bør gis vitamin E.
Vitamin E har mange nyttige egenskaper. Først av alt, er dette en stor antioksidant, det forbedrer også blodsirkulasjonen, viser anti-inflammatorisk effekt, forbedrer trofisk vev. Vitamin E er involvert i metabolismen og gunstig effekt på cellemembraner. Den gunstige effekten det har også alle aktivitetene i sirkulasjonssystemet og blodpropp. Det akselererer regenereringen og helbredelse, øker intensiteten av muskelen.
Vitamin E kalles vitamin av ungdom fordi det motvirker tidlig aldring, pigmentering hemmer forekomsten av alder.
Men ikke bare disse faktorene gjør det friske gravide og kvinner som planlegger graviditet
Vitamin E under graviditet og planlegging
Vitamin E fremmer normal funksjon av eggstokkene. Det hjelper å opprettholde normal hormonelle. Dette er dens funksjon er svært viktig fordi det tillater deg å unngå spontan abort og spontanabort.
Vitamin bidrar til å gjenopprette menstruasjonssyklus og modning underutviklet livmor, anvendes ved behandling av ovarial dysfunksjon. Etablerer arbeids gonader hos kvinner og øker reproduktive funksjon. Dessuten er vitamin E essensielt for utvikling av luftveiene av fosteret.
Det er involvert i dannelsen av placenta og fremmer riktig drift. Hjelper vinne hemolytisk anemi hos spedbarn og er involvert i syntesen av hormoner amming. Men det er en funksjon av denne vitamin mens du tar det under svangerskapet - det dårlig passerer placenta, så det er svikt ofte oppstår hos premature babyer som er flaske-matet.
Hvorfor kan ikke nekte å ta vitamin E under graviditet planlegging
Mange moderne kvinner feilaktig tror at deres normal helsetilstand - er bevis på den normale driften av hele kroppen og evnen til å bli gravid, bære og føde en sunn baby. Det er det som gjør dem gi opp med å ta vitaminer før svangerskapet. Men mens mange av dem glemmer at frukt næringsstoffer som trengs fra begynnelsen av sin formasjon - den fasen av celledeling.
I de første ukene av svangerskapet forventningsfull mor kan ikke gjette om hans interessant stilling, og barnet vil trenge næringsstoffer som er nødvendige for sin utvikling (inkludert, og vitamin E). Derfor, helsen til barnet bedre ta vare på forhånd, begynne å ta den.
En annen faktor som taler i favør av vitamin E i planlegging av graviditet - er at i de første ukene av svangerskapet en kvinnes kropp oppfatter et barns fremtid som et fremmedlegeme. Følgelig er sannsynligheten for abort stor. For å unngå dette, sørg for at barnet på forhånd.
Hvordan ta vitamin E under svangerskapet
Vitamin E kan kjøpes på apotek. I esken finner du instruksjoner for bruk.
Forbruk av vitamin E en dag når du planlegger graviditet ikke bør overstige ti MO. Og under hele perioden av svangerskapet en kvinne bør ta femten IE per dag.
Vitamin E i matvarer
Du kan få vitamin E er ikke med kjemikalier, og matvarer, så kan du gjøre følgende.
Forberede en cocktail bestående av ingredienser som sedertre, solsikke og olivenolje, tatt i like mengder. En spiseskje en dag drikk blandingen.
Hver dag bruker denne cocktail, får du den nødvendige mengden av vitamin A. Dette gir en gunstig innvirkning på magen, vil huden din være glatt og fløyelsmyk. Huden blir også elastisitet på grunn av strekk og brudd under fødselen kan ikke bekymre deg.

Vitamin E finnes i matvarer:

- Soyabønner;
- Peanuts;
- Mais;
- Wild rose;
- Korn og frø;
- animalske fettstoffer;
- Grønn;
- Nøtter;
- Grønnsaker.
Ved planlegging av graviditet og barnefødsel sørge for at disse produktene inngår i kostholdet ditt.
Hvis du bestemmer deg for å ta vitamin E, kjøpt på et apotek for å beskytte seg mot mulige skadevirkninger, bør du oppsøke lege fordi, som du vet, er overflødig vitamin mye farligere enn mangel på det.  
Яндекс.Метрика