Livmor fibroids og graviditetUnder graviditet, mange kvinner som legene oppdaget livmor fibroids, det er om de samme problemene knyttet til sykdommen, som er en livmor fibroids, hvorfor det skjer, om det er farlig under svangerskapet og hvilke effekter det kan føre til sykdom. I tillegg er de fleste ofte kvinner som er interessert i det øyeblikket når man skal behandle fibroids - graviditet eller etter det. Naturligvis alle disse spørsmål knyttet til kvinners frykt for deres helse og, fremfor alt, helsen til det ufødte barnet. Kan livmor fibroids liksom forhindre lekkasje av graviditet eller komplisere det, og hvordan sykdommen kan påvirke fosteret og kvinners helse generelt. Dette og mer i dagens artikkel.
Noen ord om livmorkreft og måter sin forekomst
I medisin myom (fibroider eller) er ansett å være en godartet svulst i uterus, som er dannet av binde (muskelvev. Den viktigste årsaken til denne sykdommen er uforutsigbar og spontan uterin celledeling, hvorved det er meget aktiv. Leger fortsatt ikke kan gi et klart svar årsakene til dette fenomenet. Men de klarte å finne ut hva som er den aktive celledeling assosiert med økt utskillelse av kvinnelige hormoner (østrogen). Dette betyr at dette fenomenet blir stimulert på den hormonelle nivå. Med andre ord er det østrogen kan stimulere fremveksten og vekst av fibroider, men den andre kvinnelige hormonet - progesteron, men forårsaker regresjon av tumor.
Likevel sa ovenfor kan ikke si at hvis en kvinne har nivået av hormoner - østrogen og progesteron - i normalområdet, kan det syk livmor myom. Dessverre, vil den normale balansen av hormoner ikke redde henne fra denne sykdommen og graviditet bekymringer. I tillegg er diagnostisering av uterine fibroider komplisert ved det faktum at forhøyede nivåer av østrogen som oppstår i livmoren er ikke alltid reflekteres i blodet. Og hvis det viser normal analyse, er det svært vanskelig å oppdage livmor fibroids, spesielt med hensyn til graviditet når en kvinnes kropp allerede utsatt for mange endringer.
Dermed kan vi si at graviditet, som i seg selv bekrefter normal balanse mellom østrogen og progesteron i den kvinnelige kroppen, utelukker ikke utvikling av livmor fibroids. Leger er mange tilfeller der sykdommen ble tilbrakt sammen med graviditet. Videre statistikken av det siste tiåret gir oss de triste resultater: tilfeller av livmor myom under graviditet betydelig økt. Først av alt, er dette på grunn av det faktum at nå jenter, kvinner føder allerede avtalt på et senere alder enn for eksempel ti år siden. Som du vet, oppstår de fleste hormonelle lidelser bare etter å ha nådd tretti år. Også, hvis tidligere diagnose av uterine fibroider ble kompliseres av mangel av spesialutstyr, nå bruke ultralyd i de fleste tilfeller nøyaktig bestemme tilstedeværelsen av sykdommen.
Effekt av livmor fibroids på graviditet og fødsel
Slike sykdommer som livmor fibroids, faktisk påvirke svangerskapet, med effekter kan vises så tidlig som frukten av unnfangelsen og slutter med barseltid. Dermed anser vi effekten av denne svulsten i alle faser av svangerskapet.
Først av alt, unnfangelsen. Livmor fibroids kan føre til at noen vanskeligheter ved unnfangelsen, som senere ikke kan oppnå graviditet. Dette er på grunn av ulike faktorer, blant de vanligste er klemme egglederen, brudd på eggløsning og sperm bevegelse vanskeligheter. Alle disse nevnte virkninger av sykdommen ikke kan føre til graviditet, noe som antyder om sterilitet i det hele tatt. Men i seg selv er ikke ansett livmor fibroids forårsake infertilitet hos kvinner, ettersom fjerning av fibroids kan øke sjansen for befruktning.
Før det var det om små fibroids, hvis fjerning øker sjansene for en ønsket graviditet. Når nådde store fibroider (f.eks potet) og begynte å deformere i livmoren, lagre tidig fruktbarhet er svært vanskelig. Dette er på grunn av kompleksiteten av operasjonen for å fjerne en svulst hvor det ofte alvorlig blødning krever umiddelbar fjerning av livmoren.
I første trimester livmor fibroids bare i noen tilfeller kan påvirke flyten av svangerskapet. Dette gjelder primært situasjonen når platsentatsyya skjedde i utdanning myom noder, det vil si når det er direkte kontakt med livmor placenta. I tillegg er en viktig rolle spilt av størrelsen på disse enhetene som små myom knuter oppdages i første trimester, neppe føre til noen komplikasjoner, som for eksempel sykdom er asymptomatisk i de fleste tilfeller.
Men i medisin observert slike saker i som oppstod kvinner med livmor myom spontanaborter. Dette betyr ikke tillate oss å si at det er livmor fibroids provosert en spontanabort. Imidlertid kan det gi situasjonen der det var en spontan abort. Prøv å forklare. Noen ganger gravide kvinner, en økning i kontraktilitet av livmor fibroids som kan bryte ned, slippe noen fysiologisk aktive stoffer av svulsten - prostaglandiner. Disse stoffer forårsake sammentrekning av musklene i livmoren, hvilket resulterer i dårlig sirkulasjon forekommer i livmoren sammen med neuroendokrine forstyrrelser, de prosesser som tillater å vokse endometrium (f.eks, polypper, endometriose, hyperplasi) og kroniske infeksjonssykdommer.
Situasjonen er lik med hensyn til spontan abort skjer i andre og tredje trimester av svangerskapet. Men i disse tider er det en risiko for for tidlig fødsel, indirekte provosert uterin myom. Situasjonen i dette svangerskapet er det samme: ved å øke kontraktilitet av livmoren kan forekomme ikke bare spontan abort, for tidlig fødsel, men, på grunn av en reduksjon i fritt rom til fosteret i livmoren i seg selv. Således er det ganske logisk mønster: jo flere fibroider i størrelse, jo mer sannsynlig er muligheten for tidlig fødsel. I tillegg, som i første trimester av svangerskapet, livmor lokalisering betydning og tilgjengelighet av kommunikasjon med morkaken.
Den andre og tredje trimester av svangerskapet skiller en annen farlig øyeblikk, i disse tider med livmor fibroids kan ha noen innflytelse på meg selv og fosteret er i livmoren. Men ofte er tilfelle for store svulster. Medisin det er tilfeller der kvinner med livmor myom barn født med synlige misdannelser i skallen, samt buet nakke. Sannsynligvis er dette på grunn av trykket av tumoren, som det har på fosteret. Videre, i siste trimester av svangerskapet når store mengder av livmor fibroids fremtidige barn kan ikke ha nok plass for sin utvikling, noe som fører til lav fødselsvekt.
Den siste fasen av svangerskapet - arbeidskraft. Slike sykdommer som uterine fibroider kan påvirke prosessen. Statistikken sier at halvparten av alle kvinner i arbeid, der det er livmor fibroids, tunge, oppstår langvarig arbeidskraft. Også et stort antall kvinner må ty til keisersnitt, som en unik måte fullført levering. Og igjen, er selve sykdommen ikke noen trussel for arbeidskraft, men myom node, inkludert store, direkte påvirker predrodovoe plasseringen av barnet (for eksempel sideleie, ansiktsbehandling eller setefødsel), som gjør naturlig fødsel umulig. Men i noen tilfeller, keisersnitt lar deg fjerne livmor fibroids, dersom området av kuttet har til å plassere sin beliggenhet.
Det siste jeg vil nevne om den siste fasen av svangerskapet, er det mulig morkakeløsning, som ofte oppstår når livmor som ligger bak morkaken, dvs. retroplacental. Dette faktum bør tas hensyn til under fødselen.
Livmor fibroids kan bli følt i barselperioden, når en kvinne utvinne fra en langvarig svangerskap og fødsel. I perioden etter fødsel kan forekomme tidlige og sene komplikasjoner etter fødselen. Tidlige komplikasjoner forårsaket av livmor fibroids er, først og fremst av postpartum blødning på grunn av nedsatt livmor tone og stram feste fenomen og morkaken accreta. Av senkomplikasjoner postpartum perioden er delvis involusjon av livmor, der kroppen ikke går tilbake til sin opprinnelige størrelse, og noen smittsomme sykdommer.
Påvirkning av graviditet på livmor fibroids
Faktisk er ikke bare hvordan kan fibroids påvirke svangerskapet, men graviditet og hvordan, i sin tur påvirke forløpet av sykdommen det viktige spørsmålet. Naturligvis første gang er mye viktigere, men det andre punktet er viktig for helsen til kvinnen, som i fremtiden kan være lurt å føde igjen. Derfor bør man være beskyttet, ikke bare før graviditet og under det, men i barselperioden.
Så hvordan svangerskapet kan påvirke forløpet av sykdommen som livmor fibroids.
Til graviditet godt, må du øke antallet, både østrogen og progesteron (med det i større grad). Som nevnt ovenfor, er disse hormonene i vesentlig grad påvirker statusen av tumoren. Også huske på det faktum at i løpet av svangerskapet en kvinnes kropp er observert ikke bare hormonelle endringer, men også mekaniske, som strekker seg og øke muskel veggen av livmor, og intensivering av blodstrømmen. Dermed disse mekaniske endringene påvirker livmor fibroids sted på sin lokalisering.
Legene mener at livmor fibroids under graviditet ikke slutte å vokse. Men noen eksperter sier noen av de såkalte mentale vekst av svulster som kan forklares med en enkel økning i kreft assosiert med graviditet. Mest livmor vekst observert i de to første trimester av svangerskapet, men i hennes tredje trimester av svulst kontrast avtar. Dessuten er dette mønsteret observert i nesten alle gravide kvinner. Samlet, men vesentlige endringer i livmor fibroids under svangerskapet ikke føler eller det forekommer svært sjelden.
Men et annet fenomen - degenerasjon eller ødeleggelse av fibroids - under svangerskapet er det definitivt over. Dette er imidlertid ikke en positiv prosess for damer, og for barnet. Tross alt, med en slik degenerasjon av livmor fibroids oppstår ubehagelige endringer av vev gjennomgår nekrose. Samtidig kan dannes hevelse, cyster, blødning og andre endringer. I tillegg kan den degenerering av uterine fibroider forekomme under en periode av svangerskapet, og noen ganger i perioden etter fødsel, avhengig av lokalisering av svulsten.
Årsakene til ødeleggelse av livmor fibroids under svangerskapet nesten ukjent. Det antas at dette kan påvirke hormonelle endringer samt vaskulær eller mekanisk. Hovedtrekkene i degenerering av livmor fibroids under svangerskapet er en smerte i stedet der myom noder, feber, og økt livmor tone. Dette øker antallet blod leukocytter og økt senkning. Denne tilstanden varer i opptil to uker, hvor den gravide kvinne utnevnt analgetika og sengeleie anbefales.
Som om ikke det var, kan imidlertid livmor fibroids og graviditet ikke påvirker hverandre. Denne sykdommen er ikke farlig for forekomsten av svangerskapet, i noen tilfeller kan det føre til spontanabort eller for tidlig fødsel. Men i de fleste tilfeller, betimelig diagnose av uterine fibroider å unngå slike tilfeller.  
Яндекс.Метрика