Tørr hud på føtteneDet fine med bena er like viktig som den vakre kroppen. Ikke ta hensyn til dem helt feil. Du kan referere til det som nå er den kalde årstiden, ben fortsatt ingen ser, og, ok, vente til sandaler. Bare ikke bli overrasket da at huden i dette området kan være tørr og ikke bare komme seg, men også begynner å løsne på det sterkeste.
Faktisk, den kalde årstid - en tid da huden på beina forhøyet kreves spesiell omsorg fordi det er verre tolerere minusgrader. Årsaken er at huden av kroppen, spesielt de ben, forskjellig fra huden. Det er mer tørr. Vel, gitt det faktum at det kalde været vi alle prøver å kle på seg, sette på noen strømpebukser, sokker og så videre ventilasjonskapasitet av huden sterkt redusert. Med andre ord, er det nesten ikke puste. Derav kraftig forverring i det ytre tilstanden til huden - vanlig cyanotisk eller grå, peeling, tørrhet, sprekker og så videre.
For å løse dette problemet, både fra et estetisk synspunkt og ta vare på huden helse generelt. Det første spørsmålet vi vil avsløre flere detaljer, men at den nest viktigste for tørr hud - en pust. Prøv å foretrekker klær laget av naturlige råvarer, tett ved siden av kroppen. Hvis det er mulig, hjemme, slitasje bare klær gratis hjem. Velg høst og vinter sko laget av lær. Det er pustende og lar huden puste ben. Syntetisk imot, fører til ytterligere komplikasjoner av tørre epidermis.

Behandling av tørr hud Foot

Behandling av benet huden mot de negative virkninger av slike ligger primært i den permanente forebygging, noe som innebærer en systematisk omfattende behandling. Det består av tre kriterier - rengjøring, hydrering, ernæring.
Normal rengjøring tørr hud føtter må utføres hver dag i form av elementært å ta et bad eller dusj. Dyprens som peeling - minst en gang i uken. Den sorterer Scrubs bidra til å kvitte seg med keratinized hud, tørr og fjerne det øverste laget shelushaschyysya. Skrubbing forbedrer blodsirkulasjonen og lar huden puste i sin helhet, bidrar til å normalisere blodstrømmen til de øvre lag av overhuden.
Grunnlaget for noen skrubb bør være grovt salt. Det er bra han har styrke "slipes" hudoverflaten. Som mykgjørende komponent kan tilsettes til salt olivenolje (forhold til hverandre). Skrubbe påføres over hele overflaten av epidermis føttene er det en klar problem av tørrhet. Fullfør denne prosedyren er best avslappende fotbad. Matlaging - fem liter varmt vann tre / fire spiseskjeer havsalt, fem dråper lavendel eterisk olje og te. Det andre alternativet bad for hud føtter - fire liter varmt vann bør legges kamille te og nåler (i en halv liter hver).

Det andre trinnet i omsorg for tørr hud føtter - fuktighet.
Etter hver prosedyre for rensing, må huden fuktes. I svært tørre epidermis bør velge kremer og annen kosmetikk, som inkluderer keratolytyk. Dette er forbedrer blodsirkulasjonen og hjelper huden til å puste. Vel, hvis krem ​​for føtter og inkluderer komponenter slik som salisylsyre, urea og melkesyre. Beriket kremer kan hjelpe med essensielle oljer av tea tree, lavendel, geranium, røkelse og olivenolje eller druekjerneolje.
Den tredje fasen - kraften av huden på føttene.Mat er maskert og komprimerer foten. For å opprettholde skjønnhet og helse av epidermis nok og en prosedyre hvert femte / syv dager. Oppskrift Mask: Hell den vanlige havregryn bare zakypevshym melk. Grøt bør stå i ti minutter. Sett det på føttene og slitasje gamle sokker unødvendig. Prosedyren varer ti minutter, så alt bør grundig skyll med varmt vann og påfør et tykt lag masserer næringsstoff eller fuktighetskrem. Denne masken ikke bare eliminere tørrhet, peeling, men også bidra til helbredelse av små sprekker.  
Hygiene SkinVår hud er den første blant alle vitale organer i kroppen vår ved rekke viktige funksjoner som setter det. Og, fremfor alt, en beskyttende funksjon. Tross alt, beskytter huden oss mot de skadelige effektene av ulike farer som påvirker vårt daglige kroppen. Inkludert - Angrepet av ulike bakterier og mikroorganismer. Men for å gjøre det mulig å håndtere sine oppgaver, trenger vi å behandle det, med andre ord, for å overholde hygienen.
Hvorfor er det viktig hud hygiene
Faktisk er det veldig enkelt - mikroorganismer bokstavelig døende på huden ren og skitten på - stille leve og rase, forårsaker ulike sykdommer og undergrave vårt immunsystem. Døm selv, bare en kvadratcentimeter av menneskehuden, og sunt å stå på 100 000-3 000 000 mikroorganismer! Samtidig, hvis du setter bakterier på pre-renset hendene - antallet er bare en 10-minutters reduksjon med så mye som 85%. Og alle som klart hud har sterke antibakterielle egenskaper. Forurensning til tider redusere sine beskyttende egenskaper.Følgelig, er en rensing av hygiene i huden. Men ikke bare.
De grunnleggende regler for hygiene hud
Grunnleggende hygieneregler er ikke så mye. Sin essens er å rensing, hydrering, ernæring og beskyttelse. Det virker enkelt, men å gjøre det konsekvent og riktig.
Hva betyr dette? Dette betyr athygiene og hud bør ta hensyn til type og tilstand, og klimatiske forhold. For eksempel må i varmen av huden rengjøres oftere enn i kulden, fordi når temperaturen øker talg og svette som du ønsker å vaske av. Samtidig altfor hyppig rensing, spesielt med bruk av kraftige medikamenter, kan vaske bort det beskyttende laget og gjøre den mer utsatt for negative eksterne faktorer. Normalt skal huden av kroppen vaskes daglig med varmt vann, og bare to ganger i uken - bruk av rengjøringsmidler. De eneste unntakene føtter, genitalia, armhulen området som skal rengjøres med såpe og vann eller annen måte hver dag. Og hvis du har tørr hud - det er bedre å bruke mykere midler til å rense den, for eksempel babyen såpe.Gunstige effekter på huden douche, douche eller snyltende med kaldt vann. Forøvrig er også en herding av komponentene i hudpleie.
Den neste regelen - tilstrekkelig fuktighet og næring til huden, og på utsiden, ved hjelp av en rekke kosmetiske produkter, som er valgt på grunnlag av den type hud og indre, og dette ernæring, drikker tilstrekkelige mengder væske.
Det er klart at en ren kropp bør ha rene klær og spesielt undertøy. Det er bedre dersom det er laget av naturlige fibre som ikke irriterer huden. Den samme regelen gjelder for sengetøy. Jeg tror ikke det er verdt å minne at slike personlige ting som håndklær, tannbørster, undertøy, etc. er bare personlige eiendeler, og må inkluderes i orden og ren. Dette er også en av de hygieneregler.
Det er viktig å huske på at en hvilken som helst utbrudd er et signal av en eventuell sykdom.Dette signalet kan ikke ignoreres - bør umiddelbart søke legehjelp. Og selvfølgelig, ikke prøv å fjerne deg selv koker, utslett eller kviser. Dette kan føre til svært negative konsekvenser.

En svært viktig faktor i hudpleie, dvs. vare på den, og den er beskyttet.
 I den kalde årstiden - fra å fryse i varmen - fra overoppheting og ultrafiolett. Av denne grunn er det viktig å kle seg etter været og de eksponerte områder av huden smøres med spesielle beskyttende kremer eller salver. Du må beskytte huden mot de negative effektene av ulike kjemikalier, og hvis de treffer - straks skylle med vann.
Dessverre har vi ikke alltid ses hen til dette viktige spørsmålet, men forgjeves. For en fullstendig og korrekt hud hygiene er nøkkelen til ikke bare vår ytre skjønnhet og sjarm, men også nøkkelen til et godt immunsystem, og dermed kvaliteten og lengden på livet.  
Strukturen til human hudVår hud - dette er vårt skjold, en slags barriere som beskytter hele kroppen fra de mange eksterne negative faktorer. Imidlertid, i tillegg til den beskyttende funksjon av huden utfører mange andre, som er involvert i termoregulering, metning av oksygen, fuktighet og næringsstoffer. Og huden er svært viktig sanseorgan, fordi gjennom det vi føler og svingninger i temperatur og trykk, og smerte.
Hvordan huden vår stand til å utføre alle disse funksjonene? For å besvare dette spørsmålet, bør du vurdere strukturen av menneskelig hud.
Hva som er den menneskelige hud
Lær - en av de viktigste organene, et område på omtrent 2 kvadratmeter tykkelse i området 0, 5-2 mm og en vekt på omtrent 5% av total kroppsvekt. Det er ganske komplisert i strukturen kroppen, hvis arbeid er nært knyttet til hele kroppen.
Huden er 70% vann. I de resterende 30% består av proteiner, slik som kollagen, elastin og retykulyn; karbohydrater, blant annet glukose, glykogen og mukopolysakkarider; mineralsalter, slik som natrium, magnesium og kalsium; og til og med lipider og enzymer.
Huden vår består av tre hoved lag: underhudsfett lag, dermis og epidermis, som er svært nært beslektet. Betrakt strukturen av hvert av dem separat.
Subkutane fettlaget i huden
Således, den laveste, og på samme tid, det dypeste lag av huden - er subkutant fett eller Hypoderma. Den består av fettansamling som penetreres av nervefibre og blodårer og connective bunter tkany.Osnovnaya oppgave av dette hudlaget - kroppens termoregulering og beskyttelse mot mekaniske støt: støt og støt. I tillegg er det subkutane fettvev en viktig rolle for å støtte de ytre lag av huden, og lagring av næringsstoffer og vitaminer: A, C, E og K. Ovenfor hypodermis er det neste lag av huden - dermis.
Derma
Dermis - er gjennomsnittlig, det indre lag av huden, som faktisk virker som en ramme, som sikrer dens elastisitet og styrke. Sammensetningen av dermis er et bindevev består av to lag: det papillær og retikulær. I papillær laget av dermis er mange vekster, som er nerveender og kapillære loops. Retikulære laget av dermis, i sin tur inneholder hårsekker, svettekjertler, nerver, blod og lymfeårer og kollagen og glatte muskelfibre som gir huden vår og styrke og elastisitet. Følgelig fiber papillær lag - et mykt og tynt, og maskelaget - tykkere.
Med en slik rik sammensetning, inkludert tilstedeværelse av nervefibre, blod- og lymfekar, dermis menneskelige hud krefter, dets følsomhet, holder varm, utfører andre viktige funksjoner. Spesielt i dermis er svettekjertlene produsere svette hud som ikke overopphetes og tillater huden å opprettholde en stabil kroppstemperatur og fett - talg, som gjør huden vanntett og har antibakterielle egenskaper.
Menneskehuden
Til slutt, det øverste laget av huden, som ligger ovenfor dermis, kalt epidermis. Dette er den tynneste av alle lag av huden, noe som i sin tur, flerlags og består av fem lag, de såkalte epitelceller som har forskjellig struktur.
Det nederste lag av epidermis, som kalles den basale eller embryo er på basalmembranen av blodkar og er avgrenset av det neste lag av huden, dermis. Det er i basallaget av epidermis forekommer mest aktive prosesser av celledelingen og metabolisme. Den inneholder også melanin - en spesiell mørke pigmentproduksjon som bestemmer fargen på menneskelig hud.
For basal, bør riflete lag, som er en 07:57 rader av celler polyhedral figurer er koblet sammen med en tynn shypoobraznыmy pigger. Derav navnet på dette lag. Mellom shypoobraznыmy spikes lymfe flyter. Hun bringer næringsstoffer til epidermis og epidermal cellene bærer med avfallsstoffer, fordi blodårene i epidermis tilgjengelig.
Like bak den såkalte ribbet bør granulære lag, bestående av flere eller til og med en serie av uregelmessig formede celler. Ved basal og riflet, granulære sjikt, danner den såkalte malpyhyevыy laget av huden.
Ovenfor ham er en annen, blank pels som er meget godt utviklet i våre håndflatene og fotsålene, og består av tre eller fire rader med celler.
Og fullfører hele kompleks struktur, den mest overfladiske, stratum corneum. Den har en høy tetthet og elastisitet, og faktisk beskytter huden mot ulike skader, hypotermi, brannsår, overdreven fuktighet, farlige kjemikalier og andre negative faktorer. Dette laget ikke leder varme og elektrisitet og skapt utelukkende kåte skalaer. Den består av gammel fratatt cellekjernen og inneholder levende celler.
Disse kåte, lett vokst gamle celler eksfoliere og erstattes av unge celler som stadig migrerer fra bunnen, Germinal laget av epidermis. Denne oppdateringsprosessen tar et gjennomsnitt på ca en måned, men med alderen, bremser denne prosessen ned. Så, til tjuefem år gamle hudceller fornyelse prosessen tar 21 til 28 dager, deretter - 35-45 dager, og etter å ha nådd femti år - 56-72 dager. Generelt, denne prosessen fører til aldersrelaterte hudforandringer. Å bremse dem viktig å fjerne hornlaget av epidermis og dermed fritatt for nye unge celler.  
Яндекс.Метрика