Hva lukter urin: forskjellige grunner
 Fra skolen biologi Selvfølgelig vet vi at urinen - en væske, som er utledet fra kroppen av alt avfall våre liv. Det virker som hun bare ikke kan lukte fint. Men vanligvis er det nesten gjennomsiktig, bør ha en gul-strå fargetone og en frisk tilstand har ingen lukt. Mens i luften det til slutt starter alkalisk gjæring reaksjon, og da blir det skarp og ubehagelig lukt. Men noen ganger hender det en gang i hennes tildeling. Så hvorfor urin lukt?
 Vi - det er hva vi spiser
 Det finnes en rekke produkter, bruk som det er en slik ting. Dette er vanligvis en skarp lukt av krydder som hvitløk og pepperrot. Også sterke lukter urin i bruk av asparges. Det bør bemerkes at et klart svar på hvorfor dette er tilfelle med asparges, no. Noen eksperter mener at en genetisk egenskap. På den annen side, asparges - nyttig produkt, og nekter det ikke verdt det. Og det var ikke en ubehagelig lukt når matlaging kun trenger å legge havsalt.
 Med produkter som påvirker lukten av urin, bør det bemerkes også sjømat (hvis du bruker dem i store mengder). Dette gjelder spesielt for ferske og syltede blåskjell.
 De samme resultater i anvendelsen av visse legemidler og urter og enkelte vitaminer. Disse er i hovedsak knyttet antibiotika, men det finnes andre legemidler med samme virkning. Etter seponering av problemet forsvinner av seg selv. Men hva de skal gjøre hvis dette skjer?
 Litt anatomi
 Som du vet, passerer urin gjennom flere instanser - en nyre, urinlederne og deretter blæren hvor det er lagret, og skilles ut gjennom urinrøret, dvs. urinrøret. Hvis urinen lukter ammoniakk, kan det tyde på et brudd på et av disse organene. Men diagnosen bare på dette grunnlag ikke kan. Etter kjøpe en lukt, og det kan føre til dehydrering. Hvis en person drikker nok væske, men helt frisk, gjør mangelen på vann det mer konsentrert. På denne bakgrunn, og det er en lukt. Husk at i løpet av dagen bør du drikke minst 15 liter vann.
Hva lukter urin: forskjellige grunner

 Feil på nyrene
 Dårlig ånde noen ganger indikerer nyresykdom. Men hvis urin lukten av fisk - står det heller tilstedeværelsen av sykdommer overføres seksuelt. Det vil si, i sistnevnte tilfelle er det bedre å veneriske sykdommer.
 Så, hvilke problemer du kan støte på i det første tilfellet? Ammoniakk er ofte snakker om blærekatarr. Denne betennelse i blæren som har både smittsom og ikke-infeksiøs opprinnelse. Det er ledsaget av forstyrrelser av sine funksjoner, frustrerende i seg selv. I tillegg er det smerte. Hvis cystitt forårsaket av narkotika, vil urinen ha sterke kjemiske lukt.
 Bakterielle infeksjoner i noen tilfeller føre til uretritt, dvs. betennelse i urinrøret. Vanligvis sykdommen er ledsaget av smerter ved vannlating, og urin lukt i tillegg, kan det være blødning.
 Denne gruppen av sykdommer som kan tilbakeføres til pyelonefritt (nyresykdom). Han er ledsaget ved å trekke smerter i korsryggen. I noen tilfeller har vi avtale med urinveisinfeksjoner (f.eks klamydia). Dette ganske ekkel misbruk. Imidlertid, på en riktig anrop til legen kan herdes på et tidlig stadium.
 Diabetes mellitus og fasting
 Diabetes er også ledsaget av en endring i lukten av urin. Hvis sykdommen er observert i mild form, blir væsken litt søt lukt som ligner på eple. Dette skyldes det faktum at det øker nivået av ketonlegemer. Men hvis sykdommen utvikler seg, blir det kritiske nivå, og det er acidose. I dette tilfellet, vil urinen lukter som aceton. Det krever hastetiltak som kan være ellers diabetiker koma.
 Til lignende resultater i sult, fordi det truer acidose. Så ikke bli involvert uprøvde metoder for vekttap. Tross alt, kroppen din trenger alltid karbohydrater, og hvis de mangler, prøver å kompensere for mangel. Som et resultat av reduksjon i blodsukker, utvikler acidose, noe som kan føre til uforutsigbare konsekvenser. Det første symptomet på dette fenomenet er lukten av ammoniakk.
 Og andre årsaker
 Det er en sjelden tilstand der urin lukt endringer. For eksempel, en arvelig sykdom lønnesirup urin sykdom som er assosiert med en forstyrrelse i metabolismen av aminosyrer. Denne urinen lukter lønnesirup. Så noen ganger sykdommen kalles - en sykdom lønnesirup. En annen arvelig lidelse - fenylketonuri - også assosiert med aminosyre metabolisme og opphopning av giftstoffer, på grunn av det som kan bli berørt av nervesystemet. I dette tilfellet vil urinen lukter mugg.
 Når leversvikt urin blir karakteristiske grønnlig farge og lukt av øl.
Hva lukter urin: forskjellige grunner

 Hvorfor illeluktende urin barn?
 I babyen lukt indikerer ofte de samme sykdommer og lidelser som voksne. Dette dehydrering, diabetes, arvelige lidelser. Men det finnes en rekke hendelser som er unike for barn. Først, dette er mangel på vitamin D. I slike tilfeller kan barnet bli overvektig, selv om han spiser dårlig, og selv begynne å svette håndflater og en ubehagelig lukt av urin. For det andre er dette fenomenet skyldes forkjølelse. Når barnet vil komme seg, og vil lukte.
 I nyfødt lukt av urin avhenger av produktene som spiser hans mor. Hvis fôring kvinne forandret hennes diett for å spise mer kjøtt eller kål, vil barnet urin lukter ubehagelig. Men etter noen dager vil det passere. I alle fall, for å være sikker på at alt er i orden, bør du konsultere legen din.  
Hvilken farge skal pisse?
 De interne systemer i kroppen, vanligvis i konserten er noen ganger gitt svikt, som kan bestemmes gjennom biokjemisk analyse av væsker person, for eksempel blod, urin, spytt. Men ikke alltid svak innenlandsk forekommende sykdommer er klare tegn som oppmuntrer kontakt lege. Tilstedeværelsen av noen helseproblemer kan mistenkes på forhånd, for å være oppmerksomme på deres helse, som noen avbrudd av indre organer påvirker de fysiske og kjemiske egenskaper av blod og urin, og hvis vi overfladisk undersøkelse av blod, heller ikke av det vil si deretter observere opptreden av urin og dens fysiske egenskaper kan bidra til å identifisere et problem lenge før utviklingen av kronisk sykdom.
 Urin - en kompleks biologisk fluid som er dannet ved filtrering av blod i nyrene, og viser kroppen for giftstoffer og nedbrytningsprodukter. Enhver svikt i interne systemer i kroppen påvirker de fysiske og kjemiske egenskapene til urinen, så la oss definere hva temaet har en sunn menneskelig urin.
 Hvilken farge skal pisse?
 I normal sunn menneskelig urin lys gul farge, men som ganske friske mennesker ikke gjør det, så dette tallet er relativ.
 Hvis du tar medisiner, kan urin variere, for eksempel når du tar syntetisk vitamin C, antibiotika eller biomitsin Nitroxoline urin blir lyse gule og mottak amidopirina urin flekker i rødt. Kan også midlertidig malt visse matvarer urin, for eksempel, flekker bruk av bete urin og avføring i burgunder farge.
 Men hvis du ikke tar noen medisiner og finne seg i rødlig urin, dette signalet umiddelbar tilgang til en lege, som i urinen kommer inn i blodet, for eksempel på grunn av handlingen ranyascheho steiner eller sand i nyrene (vanligvis ledsaget av smertefulle opplevelser) eller med alvorlige sykdommer i urinveiene når nyrene ikke er i stand til å skikkelig filtrere blodet.
 Gul eller mørk gul urin er i strid med lever og bukspyttkjertel.
 Transparency urin
 Denne fysiske egenskapen er så viktig at han legger merke til studiet av urin i laboratoriet. Normalt er urin oppsamlet over tid mister sin gjennomsiktighet gjennom fosfat av kalsium og magnesium, men hvis fersk urin er klart, melkeaktig utseende, kan det tyde fosfatouryy også være et symptom på akutt betennelse i urinveiene, i hvilken urin får gjødsel og et stort antall hvite blodceller. For å finne ut den virkelige grunnen, få tilgang til en lege i denne situasjonen kreves.
 Den daglige mengden av urin
 En sunn person en dag og en halv liter hever urinvolum av urin også avhenge av medisiner (f.eks diuretika) eller visse matvarer (vannmelon, øl). Hvis daglige urinvolum som er større enn to liter, kan det være et symptom på diabetes, så vel som brudd på nyrene. Hvis urin lean, mindre enn 1 liter per dag, kan det tyde på blokkering av ureter.
 Tilstedeværelsen av fremmede forbindelser i urinen
 Selv urin - en væske som inneholder mer enn 150 kjemiske forbindelser i nærvær av visse stoffer det taler av interne sykdommer.
 For eksempel, hvis man har funnet aceton i urinen (og lukten og høre uten laboratorieprøver), kan årsaken til dette være diabetes, akutt infeksjonssykdom, leverskader og hjerne.
 Uskyldig glukose ble påvist i urinen antyder mulige diabetes eller karbohydratmetabolisme og glukose i urinen er når skadet nyretubuli.
 Etter harde fysiske anstrengelser mulig tilstedeværelse av protein i urinen, sier feil nyrer høy mengde protein i urinen enn 2 g / l. Hvis testene viste tilstedeværelse av protein i urinen, bør en slik analyse bli gjentatt, med unntak av treff forurensninger i en beholder for å samle opp urin og hygienisk tar en dusj før prosedyren.
 Tid symptom noen ganger sett ikke bare bidrar til å hindre utvikling av alvorlig sykdom, men også redde liv, så vær oppmerksomme på deres helse.  
Яндекс.Метрика