Rhesus konflikt i svangerskapetI svangerskapet påvirkes av mange faktorer. Hver av dem må tas i betraktning. Alle vet begrepet Rh konflikt. Men detaljene i dette fenomenet ikke er kjent for alle, og mangel på informasjon fører til frykt og panikk.
Hva er Rh faktor
Rh-faktoren er en del av de røde blodcellene. Det er nesten alle menn, og antyder positivt blod. Men femten prosent av den mangler, som regnes som en negativ Rh.Faktisk er denne egenskapen er blodet som helse ikke påvirkes. Men kroppen med positive Rhesus bedre tolerert av ytre påvirkninger.
Rhesus konflikt kvinner og barn som forekommer under graviditet betyr en negativ og positiv når røde blodlegemer kommer i kontakt, kan virkningen av denne tilstanden være uforutsigbar. Hvis blodet av en positiv Rh faktor, kroppen lett tåler alle disse fenomener. Derfor, i disse kvinnene er ikke noe problem, men, som med Rh negativ. Dersom farsfigur er positiv, risikoen for at et barn er det samme svært høy. I slike tilfeller vi snakker om Rh konflikt.
Avgjøre hvilke barn Rp, kan være indikatorer på foreldre.Når graviditet konflikt er sjeldne, men denne situasjonen er nervøs med svært alvorlige konsekvenser.

Årsaker Rh konflikt
Kombinasjonen av positive blod barn av motsatt Rhesus mor er en trussel mot helse. I slike farer kvinnes kroppen begynner å produsere antistoffer som negativt påvirker fosterets røde blodceller, ødelegge dem. Dette hemolyse. Prosessen er som følger: hvis blodet av en kvinne og et barn er funnet, en utveksling av næringsstoffer og avfallsstoffer i frukt. Røde blodceller slår også steder, og med dem i kroppen på babyen trenge antistoffer. Eksperter sier at konflikten er mindre vanlig i løpet av første svangerskap. Dette skyldes at når kontakten av blod kvinner og barn er første gang, er det antistoffer -type IgM, hvis størrelse er stor nok. Som de kommer inn i blod barnet sjelden og i små mengder, og ikke føre til problemer.
I den andre graviditet, risikoen for problemer høyere, som andre allerede produserte antistoffer IgG.På grunn av sin størrelse, kan de lett komme inn i kroppen til barnet. Som et resultat, begynner prosessen hemolyse - babyen akkumuleres i legemer av væske og avbrutt nesten alle systemer. Etter fødselen antistoff som kom til ham fra morens blod, fortsetter å fungere i kroppen til barnet, hemolyse fortsetter og sviktende helse.
I alvorlige tilfeller fører konflikt Rh faktor til abort.Dessuten er dette fenomenet ofte årsaken til kronisk nevynoshuvanosti graviditet. Derfor, til kvinner som har en negativ Rh faktor skal lydhør for eventuelle endringer, besøke en gynekolog på en riktig måte, analyserer oppførsel og andre studier.
Tegn Rhesus konflikt
Konflikt Rh faktorer som oppstår under svangerskapet, betyr tydeligvis ikke vises. For mødre alle beslektede fenomener ikke farlig.Identifisere de kan for å Ultralyd - hulrommene i fosteret observert akkumulering av væske, hevelse.Barnet er vanligvis i mors liv i en merkelig posisjon, økt buken, og bena fra hverandre. Det er også kjent dobbelt konturen av hodet, å endre diameteren av venen i navlestrengen og placenta størrelse.
Konflikt Rh nyfødt har tre former. Hovne regnes som den verste, mens for barnet det er en reell trussel mot liv. Etter fødselen, blir disse barna sendt til legevakten eller intensivbehandling. I ikteriske form av sykdommens alvorlighetsgrad, bestemmes av antallet av bilirubin som inneholdes i fostervann. Konflikten i blodfattig skjema oppstår under svangerskapet enkleste.
Analyse av antistoff

Bestem Rh konflikt ved hjelp av analyse av antallet antistoffer.
 Det skal ta alle kvinner som har en negativ Rh faktor. Undersøkelsen bør gå og far. Dersom kombinasjonen av Rh-faktoren er farlig, en gang i måneden til å bli testet for mengden av antistoffer.
Etter tjue uker, kan hvis staten truer en kvinne send i et spesialisert senter. Det tretti andre uken av analyse for antistoffer to ganger i måneden, og etter tretti - ukentlig frem til levering.
Konsekvensene av Rh-konflikten bestemmes av hvilken tid han oppdaget. Jo raskere dette skjer, jo flere problemer manifesterer under svangerskapet, samt effekten av Rh konflikten har evnen til å akkumulere. Etter tjueåttende uke av utveksling av blod mellom kvinnen og barnet blir mer aktiv, antall antistoffer øker, så problemet krever spesiell oppmerksomhet fra lege.
Behandling av Rh konflikt

Den eneste effektive måten å kurere Rhesus konflikt - til fosterets blodoverføring. Operasjon er ganske risikabelt, men det forbedrer i betydelig grad av tilstanden til barnet, og bidrar til å forhindre for tidlig fødsel.

Tidligere brukt andre behandlinger - plasmaferese, hud grafts og andre menn. Men de er ineffektive. Derfor, den viktigste tingen å gjøre - alltid besøke en gynekolog og utføre alle formål.
Vanligvis, Rh-konflikten graviditet tillates planlagt levering vanligvis i forkant av fristen. Leger studerer barnets tilstand og avgjøre om ikke å holde graviditeten eller tryggere for barnet å bli født for tidlig.  
Hemolytisk sykdom hos nyfødteHemolytisk sykdom forekommer hos spedbarn og i blodet til moren og barnets blod er kompatible med en rekke antigener. Vanligvis er årsaken til hemolytisk sykdom hos den nyfødte er Rh uforlikelighet faktor.
Rh faktor kalles spesifikk komponent av blodproteinforbindelse som er på overflaten av røde blodceller (erytrocytter). Bruke et annet navn for Rh faktor - D-antigen. Hvis en person er på røde blodlegemer dette proteinet, regnes det som Rh positive (disse menneskene om lag 85 prosent). Hvis dette proteinet er ikke til stede, er den enkelte ansett Rh negativt - disse menneskene rundt 15 prosent. Tilstedeværelsen eller fraværet av Rh faktor er dannet i den tidlige fosterutvikling.
I noen tilfeller, å utvikle Rhesus konflikt?
Rhesus konflikt er mulig hvis mor Rh negativ og far er positiv og fosteret er genetisk overført, denne funksjonen av sin far. Hvis mor er Rh positive eller begge foreldrene negativ Rh faktor uforlikelighet av D-antigen ikke utvikler.
For noen grunn, dannet Rh konflikt?
Rhesus konflikt begynner med det faktum at in utero viss Rh-positive blodceller hos barnet faller inn i sirkulasjonssystemet av mor, hvor Rh-faktoren er fraværende. Kvinnelige kroppen tar de røde blodcellene fra embryoet ved utenlandske og begynner å produsere spesifikke proteinforbindelser - antistoffer. Den beskrevne mekanisme heter "allergi".
Å forklare hvorfor i kroppen vår er dannelse av antistoffer digress litt fra Rh faktor og fortelle om disse komponentene. Antistoffer kalt immunoglobuliner - spesifikke proteiner som finnes i blodet av dyr og mennesker. Immunglobuliner er laget i lymfesystemet som svar på inntrengning av fremmedlegemer inn i kroppen. Inngåelse av interaksjon med patogener, antistoffer stoppe avl eller gjøre trygge deres metabolske produkter (toksiner). Antistoffer bidra til utvikling av immunitet, er deres arbeid rettet mot antigener. Prosessen med allergi i tilfelle uforlikelighet Rh faktor kan starte på 6-8 uker av svangerskapet. Det var på denne tiden i mors blod er røde blodceller hos fosteret. Kvinner antistoffer i dette tilfellet røde blodceller begynner å angripe det ufødte barnet.
Hvis Rh-negativ kvinne blir gravid fra en mann hvis blod er Rh faktor, og barnet skal arve Rh positivitet, nivået av Rh-antistoffer i blodet hos gravide øker med tiden. De begynner å passere gjennom placenta trenge inn i sirkulasjonssystemet av embryoet og dens angreps røde blodceller. Denne prosessen fortsetter etter fødselen.
En annen form av hemolytisk sykdom hos den nyfødte utvikles når foreldre uforenelig blodgruppe. Dette skjer når en baby arver en blod mann, mor (i de fleste tilfeller) den første blod og babyen - den andre eller tredje.
Vises i en kvinne en gang, G-antistoffer forbli i den for livet. Med andre ord, kan Rh-antistoffer forbli i blodet hos kvinner med negativ Rh faktor etter medisinsk eller spontan abort, abort, fødsel av første barn som følge av positiv Rh faktor. Videre kan immunisering i Rh faktor oppstår når blod, hvis nærvær av Rh faktoren er ikke tatt hensyn til. Dannelse av allergi er mulig med gjentatte svangerskap, spesielt etter avbrytelsen av de første graviditet komplikasjoner som blødninger, kunstig morkaken, keisersnitt. Det faktum at i alle disse tilfeller at pasienten kommer inn i tilførselen av Rh-positive røde blodceller hos barnet blod, slik at kroppen begynner å danne et stort antall antistoffer.
Ifølge medisinske statistikk, som et resultat av graviditet i de første ti prosent av kvinner har sensibilisering til Rh-faktor. Hvis ikke, så de andre graviditet sjansene immunisering nivåer over 10 prosent. Antistoffer som kom inn i blodet til kvinner, ikke skade henne, men passering av kroppen til fosteret via morkaken begynner å utgjøre en alvorlig trussel mot ham.

Behandling av hemolytisk sykdom hos den nyfødte

For å løse så snart som mulig fra blodet av en nyfødt baby er Rh-antistoffer og giftstoffer som dannes på grunn av ødeleggelse av røde blodlegemer i de første dagene etter fødselen ved hjelp av en utskiftningstransfusjon. Under denne prosedyren, 70-80 prosent av barnets blod med Rh sykdom erstatning blodgiver med en negativ Rh faktor. I noen tilfeller må gjentas transfusjoner. I tillegg til behandling av hemolytisk sykdom hos barn foreskrevet medisiner etablere leveren. Vanligvis innen to uker barna sykepleiere uttrykt morsmelk fra en kvinne donor, fordi i denne perioden i mors melk er farlig for babyen antistoffer. Når de forsvinner, slik at legen å amme. For barn med hemolytisk sykdom hos nyfødte trengte spesiell omsorg, bør de organisere riktig fôring.
Tiltak for å hindre hemolytisk sykdom
Alle gravide kvinner bør gjennomgå laboratorieundersøkelse i form av fastsettelse av Rh faktor. Rh-negative pasienter blir satt på en spesiell konto hos gynekologen. Under graviditet det månedlig eller oftere gjøre Rh-antistoffer. Den primære oppgaven for lege og pasient er å opprettholde svangerskapet. Hvis blodet er Rh-negativ kvinne er Rh-antistoffer råde henne heller lange pauser mellom fødsels barn, fordi med hver påfølgende graviditet nivåer av antistoffer i blodet stiger. Alle nyfødte, som dukket opp i kvinner med negativ Rh faktor bør undersøkes i de første timene etter fødselen. I en undersøkelse av leger sjekke nivåer av bilirubin, og Rh blodtype baby.  
Яндекс.Метрика