Betennelse i spytt zalozy.Symptomy, årsaker, behandlingBetennelse i spyttkjertler eller syaloadenyt er en vanlig sykdom som utvikler seg på grunn av dannelsen av sel eller kjertler kanal steiner, og etter nederlaget i en viral eller bakteriell infeksjon.Hos mennesker er det tre store spyttkjertler: parotid, sublingual og podchelyustnaya.I tillegg er det mange små spyttkjertler som utfører i den menneskelige sekretorisk, excretory og regulerende funksjon. Spytt også forbedrer fordøyelsen og stadig fukte slimete overflaten av munnen. Klinisk bevist at i løpet av dagen personen er løslatt fra spyttkjertlene på en til to liter spytt.
Syaloadenyt rammer oftest parotidkjertelen, mye mindre - submandibular og sublingual kjertler. Vurdere de viktigste symptomene på sykdommen manifestasjoner.

Symptomer på betennelse i spyttkjertler

Symptomer på denne sykdommen er vanskelig ikke å legge merke til, som syaloadenyta utvikling begynner med ubehagelige følelser. Dette øker størrelsen av spyttkjertler, berørings de er faste. Det er også deres lokal rødhet og feber.
Syaloadenytom Pasienter klager over smerter i nakke og munn.Hvis lokaliserte betennelses foci i ørespyttkjertlene, kan smerten bli følt i ørene, templer og forårsake alvorlig migrene.
Betennelse i spyttkjertlene er også preget av en følelse av press, noe som indikerer at kjertlene akkumulert gjødsel. Den resulterende abscess skaper mer smerte, prikking eller rykninger på det punktet av opphopning av purulent infiltrasjon. Denne spyttkjertel abscess kan sprenges i munnen eller på overflaten av huden.
Det bør bemerkes at mange pasienter forvirret de første tegn på betennelse i spyttkjertlene i utviklingen av mellomørebetennelse eller forkjølelse og i ingen hast med å søke legehjelp, engasjerende i selv. Ofte en fjollete holdning til egen helse kan føre til at overgangen betennelse kjertlene ikke bare kronisk, men krever umiddelbar kirurgisk inngrep.
Den forårsaker betennelse i spyttkjertler
Mest syaloadenyt utvikler seg på grunn penetrasjon av spyttkjertel virus og bakterier. Viral syaloadenyt eller kusma påvirker parotidkjertelen. Sykdommen kjent som "pig". Kusma syke, vanligvis barn 5-10 år i høst og vinter.Infeksjon bæres av luftbårne dråper eller gjennom hver dag. For eksempel, et leketøy, som kontaktet det syke barnet. Symptomer på infeksjon i spyttkjertelen vises på den tredje dag, og på den sjuende dagen av sykdommen kroppen produserer antistoffer mot denne typen virus. Dagens immunologer anbefaler scheplyuvaty barn fra kusma. Denne vaksinasjon garanterer ikke full beskyttelse av barn fra spyttkjertel sykdom. Imidlertid, i tilfelle av infeksjon, oppstår kusma mild og ukomplisert.
Bakteriell betennelse av spyttkjertler forårsaket av stafylokokker, streptokokker og pneumokokker mot andre infeksiøse sykdommer, så vel som redusert immunrespons. Noen ganger bakteriell syaloadenyt utvikler seg som en komplikasjon etter kirurgisk operasjon ved hjelp av generell anestesi, som blokkerer funksjonen til spyttkjertlene. Hvis du etter kirurgisk manipulering ikke overholder oral hygiene, mulig utvikling av bakteriell syaloadenyta.

Medisinske behandlinger betennelse i spyttkjertler

Løpet av behandlingen av ulike former syaloadenyta utpeker kvalifisert personell etter en rekke diagnostiske tiltak. Selvmedisinering i dette tilfellet vil føre til bedre pasient trivsel, men heller kan utløse alvorlige komplikasjoner og død.
Tannlege eller lege foreskriver pasienten ørespytt syaloadenytom antibiotika, medikamenter som stimulerer utskillelsen av spytt, spesielle enzymer og følge anbefalt behandling diett. I kosten inneholder mat som fremmer aktiv spyttproduksjon. Denne sitrusfrukter, surkål, tranebær og andre matvarer med en sur smak. Det anbefales også å følge sikker modus. I løpet av dagen bør du drikke masse varme væsker.
Lindrer symptomer på betennelse i spyttkjertlene rente UHF, skyll munnen med en løsning av antiseptisk virkning, komprimerer, tørr varme og andre prosedyrer.
Hvis, er etter bestått terapeutisk behandling av pasienten observert positiv dynamikk til utvinning, foreskriver legen kirurgi. Som et resultat, ikke bare fjernet spytt stener, men også av spyttkjertelen.
Syaloadenyt blir ofte kronisk og noen ganger verre. I denne perioden pasienten til legen foreskriver antibiotika, legemidler som øker spyttsekresjon og løsning av penicillin yodolipol og novocaine blokade.
En form for viral betennelse av spyttkjertler er syaloadenyt influensa som forekommer i mennesker etter overføringen eller influensa for sykdommen. Dette reduserer drastisk antallet tildelte spytt, øket kroppstemperatur og øker arealet av spyttkjertlene. Alvorlige influensa syaloadenyta kjennetegnet ved en sterk smerte, meget høy kroppstemperatur, begynner strukturen av kjertelen å mutere, danner puss tetning. Ved å klikke på jern står gjødsel. Å behandle denne type betennelse brukte antibiotika, munnhule vanning og ulike behandlinger. Hvis funksjonen av spyttkjertlene ikke blir gjenvunnet, brukt kirurgi.
Hvis en pasient diagnostisert med betennelse Sublingval kjertel eller submandibularis, identisk behandling av betennelse i ørespyttspyttkjertlene.
Hvis du merker de første tegn på betennelse i kjertler ikke bør frata gå til legen fordi sykdommen er nervøs med farlige helsemessige komplikasjoner.

Behandling av betennelse i spyttkjertlene tradisjonelle medisiner

Behandlinger syaloadenyta ofte supplert med ulike tradisjonelle medisiner.Ofte foreskrevet for pasienter med betennelse i spyttkjertel natron skyll. Å utføre denne prosedyren ved hjelp av et glass med varmt kokt vann, som løser opp spiseskje med natron.
Olje av eukalyptus effektivt lindrer symptomene på betennelse i kjertelen. For medisinsk oppløsning anbefales å koble glass varm kokt vann med 5 ml av eukalyptusolje. Legen tilordnet pasienten flere ganger om dagen for å skylle munnen resulterende løsning.
For behandling av inflammasjon i spyttkjertlene også er ulike medisinske avgifter. De beste urter for å gjenopprette funksjonene til kjertler er: eldre blomster, peppermynte, kamille, salvie blader, kjerringrokk, eukalyptus og bringebær.
Det skal også bemerkes at ved behandling av betennelse i spyttkjertelen er en kompleks og tidkrevende prosess. For å hindre utvikling av sykdommen, eksperter anbefaler forbedre immunresponsen, slutte å røyke, gjennomgå regelmessige forebyggende undersøkelser utført av en tannlege og behandle muntlig.  
Fjerning av vorter på foten
 Vorte - utvekst på huden, grov, gul eller lys brun. Utvoryvshys på overflaten av foten, leverer det smerter når han går, kan begynne å klø eller blø. I det sistnevnte tilfelle, fjerning av vorter på foten blir en nødvendighet. Konsultere legen din og velge den riktige metoden.

 Metoder for fjerning av vorter Kirurgi. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. I den resulterende lagt kirurgisk sutur morgen når han helbredet forbli liten hvit arr

 Electrocoagulation. Spesielle metall sløyfe påvirket av høyfrekvent strøm, vorte lag kuttet. Dette skapte et lite sår dekket med en tykk skorpe. Det eliminerer allerede neste uke, er hele tiden ikke kan være vått.

 Lazerokoahulyatsyya. Vorte fjernes med en laser. I motsetning skalpell som skjærer ut vorten helt på en gang, fjerner laser lag av huden gradvis inntil den når roten. Denne metoden gjør fjerning av vorter på foten ganske omstendelige prosessen, forårsaker en rekke ulemper: det er tilrådelig å forekomme sjeldnere syke fot ikke å provosere blødning.

 Salisylsyre. Selges som en salve i alle apotek. Påfør salven bør være svært forsiktig, og pass på at den er helt dekket vorte og ikke får på huden rundt det.

 Cryodestruction. Den fremgangsmåte hvor vorten er frosset med flytende nitrogen. Nitrogen igjen på det berørte området for 10-30 sekunder. Gradvis vorte hvit, komprimert, tørr og faller av huden og etterlater en rosa plyamku.

 Tradisjonelle metoder. Listen over mulige måter å fjerne vorter er veldig lang: smøring rå potet juice celandine, reoler silketråd, bandasjering, bandasjer masseark Kalanchoe infused i eddik og halvparten rå løk. Behandlingsmetoden er valgt tilfeldig faktisk, så eksperimentere helst under medisinsk tilsyn.

 Hvor lenge varer fjerning av vorter på foten


 Hele renseprosessen kan ta fra flere dager til flere måneder. Kirurgi kan løse problemet over natten, behandlet med en laser og løkken vil ta to til tre uker. Tid salver, urte tinkturer og andre tradisjonelle metoder er veldig individuelt og avhenger av den generelle helsen til kroppen.

 Warts vises igjen?


 Normalt etter å ha fullført en full løpet av behandlingen, gjentatt fjerning av vorter på foten er nødvendig. Forebyggende tiltak er enkle: personlig hygiene, styrke immunforsvaret, regelmessig inspeksjon av en spesialist.  
Hvordan ta hormoner
 Formålet med hormoner for behandling av visse sykdommer eller for å hindre uønskede svangerskap må alltid gjøre en kvalifisert lege. Han må forklare til hver pasient behovet for egenbehandling og seponering av utillatelig narkotika, hormoner avtale som alltid obhruntovuvatysya.
 Samsvar med reglene i hormonelle legemidler kan hindre uønskede komplikasjoner eller utsette sin debut tid, herunder unngå uønsket endring i vekt og utseende av pasienten. Tross alt, de fleste kvinner som starter å ta hormoner anbefaler, ikke vil ta disse medikamentene på ubestemt tid, fordi ideen om at du tar hormoner - en livslang nødvendighet, dypt feil.
 Moderne medisin bruker reserve terapi hormoner nesten alle kjertler som er i pasienten. "Insulin" er brukt for behandling av diabetes første type steroidhormoner ("Prednisolon", "Metypred", "Tseleston", "Deksametason") brukes til å behandle alvorlige allergiske og autoimmune sykdommer patologiske prosesser thyroidhormoner brukes til å behandle sykdommer i skjoldbruskkjertelen . Men de fleste av dagens hormoner gynekolog, endokrinolog foreskrevet for kvinner med problemer i kvinnelige kjønnsorganer og for å hindre uønskede svangerskap.
 Først av alt, bør noen hormonelle medisiner tas hele tiden, ifølge en lege. Pauser i mottak vanlig dosering mye lavere effekt av behandlingen, og i tilfelle av hormonell prevensjon piller passere enda en tar prevensjonseffekten reduseres til null. De eneste unntakene er "tabletter om morgenen" (narkotika "Postinor"), som brukes for nødprevensjon i tilfelle ubeskyttet samleie, men disse pillene bør ikke brukes mer enn en gang hver 5-6 måneder.
 Utviklingen av hormoner i kroppen har sin egen døgnrytme, slik at eventuelle medisiner skal tas i samsvar med rytmen i sekresjon. Ideelt sett må medikamentet tas på et tidspunkt når kroppens egen høyeste nivå av produksjon av hormonet. Så ta steroider administreres i morgen (ideelt sett 11 timer) og p-piller - i kveld. Det er bedre å ta hormoner samtidig, og ta hensyn til at de fleste av disse stoffene irritere magesekken og må tas etter måltider.  
Яндекс.Метрика