Plantevern og phyto kjemisk behandlingDet systematiske studiet av medisinske planter i midten av det nittende århundre dannet grunnlaget for utviklingen av moderne vitenskap av urter - Phytopharmacology som søker å påvirke vitenskapelig bevist aktive ingredienser av vegetabilsk opprinnelse i menneskekroppen.
Grunnleggende om Plantevern

Plantevern og phyto kjemisk behandlingHjelp av moderne urtemedisin er garantert en terapeutisk effekt. For å opprettholde en stabil effektivitet trenger eksakt oppskrift innhold levert biologisk aktive stoffer. For å fjerne, utvinne disse stoffer fra forskjellige råmaterialer, ved hjelp av forskjellige oppløsningsmidler så som vann, vann-alkohol-blanding eller i ren etanol. De hjelper urte ekstrakt løselige komponenter. Hvis du trenger for å lage phytopreparation løselige aktive agenter bruk andre løsemidler som aceton, isopropanol (alene eller i kombinasjon med etanol).
Urtepreparater
Plantevern og phyto kjemisk behandlingFor å få en standardisert ekstrakt, som er en del av de ferdige urtemedisiner, er det nødvendig at hver ny gruppe med narkotika ble utført i samsvar med strenge etterlevelse metoder og kvantitative prosenter av løsemidler som brukes.
For noen medisinske planter av reglene for aktive stoffer som gir den ønskede effekt i urtemedisin. Vanligvis snakker om standardisering av plante komponenter medisiner. Sin hensikt - en garanti for innhold på naturmidler konstant antall aktive komponenter uavhengig av slakte eller produksjonsforhold.
Med andre urter for behandlingseffekt "ansvarlige" ikke én, men mange aktive ingredienser. I dette tilfellet betraktes som den aktive bestanddel alle deres kompleks. Hvis en isolert aktive substans har den samme aktivitet som et kompleks, snakke om den komponent som bestemmer effektiviteten av stoffet. Andre stoffer kjent farmasøytisk viktige komponenter, som de tar del i handlingen medisiner.
Sikker behandling Plantevern
For sikkerhet og sørge for at urtemedisiner er en del av bare den høyeste kvalitet urter, statlig domstol gjennomføre sin egen kontroll av farmakologiske stoffer som kommer på markedet. Apotek har lov til å selge de offentlige bare urter som er offisielt registrert i vår Ukraina.
Plantevern - behandling hjemme
Plantevern og phyto kjemisk behandlingDet finnes mange former for naturmidler. Vi beskriver noen av dem. For legemidler som er utlevert i apotek uten resept, vanligvis brukes friske eller tørkede plantedeler. For å unngå forvirring Betegnelse urter gitt i latin. For eksempel, Echinacea purpurea - Echinacea purpurea, etterfulgt av ordet «Herba» - «gress" som er, over bakken deler av anlegget. Representert og andre plantedeler, "sortex" - "bark», «Folia» - «forlater», «fructus» - «frukt», «grunntall» - «root», «sæd.» - «Seed"
Samle urter for urtemedisin
Plantevern og phyto kjemisk behandlingEn annen type støtte fitness og helse - en uavhengig samling av urter for urtemedisin. Det er nødvendig å følge visse regler.
• Ikke delta i innsamling av arter av medisinplanter, som er oppført som truet.
• Behov for å samle inn planter som vokser ikke nærmere enn 100 km fra byene. I nærheten av veien med tett trafikk gebyr er ikke anbefalt.
• Ikke dra opp planter fra jorden helt - avskåret bare de nødvendige delene (blader eller blomster) som inneholder det største antall aktive stoffer, spesielt hvis det er en flerårig plante.
• Samle så mye materiale bør være som du er i stand til så prosess - tørr og lage mat.
• Det er viktig å vite nøyaktig form av oppsamlet materiale som finnes i naturen mange tilsynelatende lignende, men forskjellige aktive stoffer i planter.
Husk: effektiviteten av anlegget og dets komponenter i urtemedisin avhenger av tidspunktet for samlingen. Best samle gress i morgen hvis det ikke regn dagen før. Etter samlingen bør umiddelbart begynne behandlingen. Samle tørket hengende i skyggen, på et kjølig sted i et godt ventilert område. Deretter knust gress, plassert i et mørkt glass og oppbevar på et kjølig sted. Self-made montering kan være et godt verktøy for å opprettholde helse og behandling av en rekke sykdommer som urte og klar kjøpt på apoteket.
Hvordan gjennomføre herding

 Gjennom tempe prosedyrer kan styrke immunforsvaret, bedre humør, heve tonen i kroppen, for å få folk til å føle deg yngre og montør. Enhver herding bør begynne langsomt. Men det er behov for å gjennomføre systematisk.
 Den rimeligste og den beste måten å herding anses Douches. Vann behandlinger bør begynne å bruke i sommer, når folk er helt frisk og epidemier av ulike infeksjoner er ferdigstilt.
 Zahartovuvalni prosedyrer sjelen kan utføres på to måter. Den første metoden er å sikre at temperaturen til kaldt vann avtar gradvis. Den andre metoden er basert på ekstrem temperament, når fem minutter blir veldig varmt vann, og deretter noen sekunder av isvann. For det første kan folk inkluderer vann hvis temperaturen er 18 grader, og et par uker kan det fullt bruke kaldt vann. Prosedyren bør gjøres to ganger om dagen hele året.
Hvordan gjennomføre herding
 Neste slags herding egnet for skrøpelige mennesker som ofte lider av kulde. Den er basert på hva du trenger å gjøre lette øvelser hver dag, deretter gni hele kroppen vått håndkle, som tidligere var mettet med en saltløsning. Opprinnelig håndkle fuktet i varmt løsning, og deretter redusere temperaturen begynner hver dag med én grad en måned folk kan gå for vann herding gjennomført i dusjen
 Når kroppen være sterk nok, men dette går vanligvis et par måneder, vil folk begynne å utføre mer alvorlige prosedyrer. Selv om hullet ikke kommer til å svømme, så etter et bad er det ikke vanskelig å hoppe i snøen.
 Ekstreme herding er ikke nødvendig å holde i tilfelle at en person har hjertesykdom og vaskulær sykdom åreknuter, tromboflebitt, da han fikk et komplisert operasjon med et stort blodtap hvis han hadde nylig viral forkjølelse eller hvis en kvinne ammer eller er i familie måte .

 Hvordan gjennomføre en herdende Video


Tegn og symptomer på blindtarmbetennelseBlindtarmbetennelse kalles bitestikkel betennelse i endetarmen - vedlegg, med en karakteristisk klinisk bilde. Følgelig tegn på blindtarmbetennelse er ikke gjenstand blindtarm betennelse observert i dizentirii, tuberkulose og andre sykdommer. Betennelse i vedlegg er utbredt og i mange tilfeller kan bli behandlet bare av kirurgiske metoder.
Akutt blindtarmbetennelse
I medisinsk praksis, skille mellom akutt og kronisk blindtarmbetennelse. Klassifisering morfologiske former for akutte typer som følger:
- Enkelt blindtarmbetennelse;
- Surface (katarr);
- Ulike versjoner destruktive skjema - abscess og abscess, sår, apostematoznyy og angrepet av koldbrann.
Denne klassifiseringen svarer til fasene av sykdommen, inntil ødeleggelse og død av vev vedlegg. Den vanligste anfall varer fra 2 til 4 dager.

Symptomene på blindtarmbetennelse i en akutt form

For den innledende fasen av den akutte formen av sykdommen ukomplisert natur av de typiske klager fra pasienter med plutselig ubehag oppsto fra fordøyelseskanalen, vage smerter i midten av magesekken eller rundt navlen, kolikk angrep, følelsen av at magen hans ble blåst bort, og innen rozpyrayetsya. Kort lettelse etter en avføring eller utslipp av gasser. Gradvis (innen 1-3 timer) smertene øker, verkende følelse kolikk angrep og konstant forandring brennende smerte er ordnede eller trykk natur. Vanligvis på denne tiden registrert symptom Kocher-Volkovich: smerte flyttet fra midten av magesekken i høyre nedre del av magen. Noen skarp fysisk bevegelse, dyp pusting eller forsøk hoste, risting (Ved bilkjøring), gang årsak økt smerte - er også vanlige tidlige tegn på blindtarmbetennelse hos voksne og barn likt. For å unnslippe ubehaget, pasienter ofte tar typisk posisjon - liggende på sin høyre side, bena bøyd i knærne trukket til magen hennes.
For lokalisering av smerte kan finne ut hvilken side er blindtarmbetennelse (det er tilfeller av venstre plassering siden av vedlegg) og hvordan er betent vedlegg:
- Ved seteleie typisk konsentrasjon vedlegg smerter i hjertet, i nedre høyre kvadrant av magen;
- Hvis vedlegget er nærmere den mediale linje, utstrålende smerter i navlen området;
- Den vedheng ligger bak cecum, kan tyde på smerte i ryggen av "impact"
- Høyre ben, lyske og kjønnsorganer område - hvis utelukke muligheten for nyrekreft og kreft i urinleder;
- Lokalisering av vedlegg i leveren, smerte skjer som oftest når høyre kant;
- I svært sjeldne tilfeller av betent cecum vedheng kan være plassert på venstre - i disse tilfellene
- Den følelsen av smerte er konsentrert i magen på venstre side.
Smerte i buken til høyre som en av symptomene på blindtarmbetennelse er typisk for 90% av diagnostiserte tilfeller; men den primære smerter i epigastriet kun observert i 70% av tilfellene og symptom Kocher-Volkovich - bare halvparten av pasientene.
I enkle akutt blindtarmbetennelse hovedsakelig observert moderate smerter som pasienter er i stand til å tolerere. Den levende, uutholdelig smerte blitt naturen når vedlegget er strukket skopyvshymsya i gjødsel som er utviklings эpyema vedlegg; pasientene beskrive smerten som bankende og derhayuschuyu. Koldbrann prosesser, men på et eller annet tidspunkt bidra til forbedring av subjektiv velvære; Dette er på grunn av bortfallet av nerveender - kildene til smerte i magen. Når perforering av vedlegg smertene øker kraftig, og deretter begynner å spre seg over hele magen, i henhold til fordelingen av peritoneum pus, som brøt vedlegget.
Hvis sykdommen er vanligvis smerte vanligvis ikke gjør seg til andre organer og magen; med unntak av tilfeller hvor betent blindtarm ligger utenfor boksen og holdt tett til noen indre organ. Dette kan gulsott eller blære, urinleder, endetarm; reflekteres i disse organene smerte provosert involverer vev organ vegger i den inflammatoriske prosessen. Med intense smerter venstre abdominal bør avklare hvilken side blindtarmbetennelse - eller rettere sagt, tillegget - er i dette tilfellet.
Kvalme og oppkast under akutt betennelse i vedlegg vises i 4/5 pasienter bare timer etter de første manifestasjoner av mage syndrom, dvs. problemer med mage-tarmkanalen. Oppkast registrert i 60% av pasientene, vanligvis av barndommen. Hvis følelser av kvalme og gagging vises før magen begynner å gjøre vondt, diagnostisering av "akutt blindtarmbetennelse" straks avhørt.
Ofte tegn på blindtarmbetennelse hos voksne og barn har avstå fra mat, anoreksi eller anoreksi, typisk for 90% av de observerte tilfellene. Lagres i en pasient appetitt er også grunn til å tvile på riktigheten av diagnosen.
Som tegn på blindtarmbetennelse observert problemer med avføring, avføring oppbevaring karakteristisk for en tredjedel av pasientene. Årsaken er tarm parese (begrensning av motorisk funksjon), som skyldes spredning i peritoneum betennelse. Av og til, ikke mer enn 12-15% av tilfellene, pasienter kan oppleve diaré, registrerte ikke mer enn én eller to ganger, og falsk trang til avføring (tenesmus). Lignende fenomener kan tyde medial eller bekken plasseringen av vedlegg; I det første tilfellet betent blindtarm har en stimulerende virkning på foldene av bukhinnen (mesenteriet) som dekker i tynntarmen, noe som fører til overaktiv peristaltikk; den andre - er kraftig irritasjon i rektum eller sigmoid del av tarmen.
Halvparten av pasientene kroppstemperaturmåling innen de første 24 timer subfebrylnыe viser verdier på 37, 2 og 37, 6os. Erfarne leger vet at feber tidlig ukarakteristisk for denne sykdommen; Dersom det under den første dag av sykdommen hos mennesker feber til 38oS og over, bør mistenkes første tegn på blindtarmbetennelse med komplikasjoner eller tilstedeværelse av andre, vanligvis infeksjonssykdom.
I tradisjonell medisin, besluttet å vurdere symptomene på blindtarmbetennelse i følgende rekkefølge:
- Smerter i epigastriet eller rundt navlen;
- Tap av appetitt, kvalme, brekninger;
- Fingeren undersøkelse av høyre nedre kvadrant magesmerter lokalisert observert;
- Spente muskler avslappet pasientens defensiv reaksjon;
- Forekomst av feber (høy temperatur);
- Utvikling av leukocytose.
Compliance lærebok symptomer avhenger av pasientens alder; slik at barn etter 6 år en sekvens akutt anfall forekommer i 60% av diagnostiserte tilfeller, og den gamle og eldre - bare en fjerdedel av tilfellene.
Patologiske forandringer i akutt betennelse i vedlegg
Utvikling av spesifikke patologiske forandringer som preger akutt blindtarmbetennelse observert i den første timen. Ja, det er uorden appell av blod og lymfe, blod stagnasjon i venules og kapillærer; hevelse fenomener, blødning, forekomsten av store mengder spesifikke fagocytter - syderofahov, marhynatsyya leukocytter, gå ut av deres kapillære mellomrom (leykodyapedez). Vanligvis blir disse endringene observert i vedlegget seksjon mest fjernt fra den mediale linjen (distal). De ovennevnte symptomene på blindtarmbetennelse hos voksne og barn kombinert med dystrofiske endringer som påvirker vnutrystenochnuyu (yntramuralnuyu) nervesystemet vedlegg.
Deretter begynner å danne primære innvirkning, eller celle: slimhinnene i appendiks vises koniske triks inflammasjon (betennelse - purulent eksudativ), med skade på epitelet på toppen, og etterlater et hulrom i vedlegget. Disse mikroskopiske endringer - tegn på blindtarmbetennelse overflaten scenen; er hevelse prosess, misfarging og overløp sitt blod bindevev membran (serosa). Patologiske symptomer på blindtarmbetennelse, etablert på de enkle og overfladiske stadier av sykdommen er reversible; sykdomsprogresjon fører til en hvilken som helst av ødeleggelsen.
Destruktiv blindtarmbetennelse utvikler vanligvis i løpet av de første 24 timene av sykdom.
Abscess formen er kjennetegnet ved proliferasjon av leukocyttinfiltrater hele tykkelsen av vevet stenochnыh appendix; vedheng økt i størrelse, kjedelig og hoven serosa dekket fibrinous belegg, kan ses i lumen av purulent utflod, hoven og rødmet mezenteryy.
Hvis de ovennevnte tegn på blindtarmbetennelse hos voksne pediatriske pasienter komplisert av fremveksten av mange små abscesser kan diagnostiseres apostematoznuyu form av sykdommen.
Når flere sår på slimete snakk om abscess-ulcerøs skjema.
Den siste fasen endrer suppurative destruktive natur oppstår i tillegget, er gangrenosum form av akutt betennelse eller sekundær angrepet av koldbrann blindtarmbetennelse. Symptomene på blindtarmbetennelse hos voksne på dette stadiet: prosessen med pussdannelse strekker seg til omkringliggende vev, utløser mezenteryolyt (inflammatoriske lesjoner i mesenterium av vedlegg) og påfølgende dannelse av en blodpropp i lumen appendikulyarnoy arterie (trombose).
Det er forskjeller mellom hanhrenoznuyu form av akutt betennelse i vedlegg og koldbrann av vedlegg, som er roten til arteriell trombose (blodpropp). I medisin tatt er ikke spesielt bra, men mye brukt navn på en slik koldbrann: primær angrepet av koldbrann blindtarmbetennelse.
På scenen angrepet av koldbrann vedlegg ser spesifikt, fortykket med en skitten grønn overlegg på bindevev membran (fibrinous plakk og purulent eksudat) og en skitten grå, og overdrevent tykk vegg, med purulent utflod fra lumen. Resultater mikroskopiske undersøkelser viser tilstedeværelsen av store nekrotiske lesjoner med kolonier av patogener, blødning, trombose. Slimete vedlegg nesten helt dekket med små sår.
Ser på utviklingen av sykdommen, husk at hvis symptomer på blindtarmbetennelse hos voksne er vanligvis tydelig, hos barn den kliniske bildet er ofte slitt.
Komplikasjoner som oppstår i akutt blindtarmbetennelse
I den akutte formen av sykdommen kan oppstå ødeleggelse betennelse i vedlegg, forårsaker festemasse som strekker seg forbi benet og forårsake alvorlige komplikasjoner av sykdommen. Ja, perforasjon av vedlegg veggen - ikke uvanlig i form av abscess, sår sykdom - fører til diffuse eller lokal peritonitt; det samme resultatet er observert i spontan amputasjon prosess, podvergshegosja koldbrann endringer. Abscess formen ledsages av en innsnevring av hulrommet (før lukking) i den proksimale delen av tillegget og spenning i den distale. Utviklet purulente lesjoner (empyema), sprer betennelse til omkringliggende vev, tykktarm, bukhinne; dannet begrenset (encysted) septisk tema, betennelse utilgjengelig retroperitoneal fett. Virkning gir tromboflebitt utvikler i mesenteriske vaskulær patologi kunne spre videre og provosere pylephlebitis - septisk tromboflebitt av portvenen og dens grener i sin tur fører til tette forgreninger vener i leveren og fremveksten av spesifikke purulent betennelse.

Kronisk blindtarmbetennelse

Utvikling av kronisk blindtarmbetennelse oppstår etter at pasienten har lidd en sykdom i akutte form; karakteristiske symptomer forekommer i vedlegg patologiske prosesser og degenerative stivnet natur, i mange tilfeller ledsaget av betennelse og ødeleggelse. Kontakter (korning) vev som oppstår under healing av skader, blir til arr. Alle lag stinkovoyi vev utsettes skarpe stivnet og atrofiske endringer, er det lumen av vedlegg stengt (det utslettelse), det er sammenvoksninger mellom vedlegg og tilstøtende vev. Det kan også oppstå samtidig sår og akutte bein vegg hranulyruyuschymy magesår, hennes utseende og leukocyttinfiltrasjon hystyolyfmotsytarnыh.
I noen tilfeller, kronisk blindtarmbetennelse, er tillegget omdannet til benet hvis overlapp lumen av tillegget arrvev i det proksimale (nær den midtre delen er ledsaget av akkumulering av serøs væske og ødem utvikling. Når tillegget er fylt med slimete sekretoriske innholdet, leger diagnostisert mukotsele eller slimete cyste. Hvis påvirket av reduksjoner vedheng (peristaltikk) blandet med slim proteinkonsentrater i myksohlobulы - sfæriske strukturer rimelig snakke om myksohlobuleze vedlegg Han ble påkjørt cyste forårsaker mucus innhold i bukhulen, med noen slimceller kan feste til bukhinnen og form psevdomyksomы: vevsforandringer. lik godartet svulster utdanning (myksomoy).
Falsk blindtarmbetennelse
Kliniske symptomer på blindtarmbetennelse kan oppstå fra dyskinetychnyh, ikke provoserende, patologi; Dette kalles en falsk blindtarmbetennelse. Tegn hyperkinesi (ufrivillige krampaktige bevegelser) av tillegget er å redusere muskellaget, en skarp innsnevring av lumen, økende ligger i de slimete lymfeknuter (hårsekken). For å dempe muskeltonus (atonia) Sterk Extended fylt med fekal massene klaring tynnet stenochnaya vev og slimete atrofychnaya.  
Яндекс.Метрика