Rhinitt hos barn. Behandling av vanlig forkjølelse

 Hvordan å behandle en rennende nese i et barn? Hva om ikke å gjøre med en kald?
 Rennende nese eller rhinitt (Gr Rhinos -. Nese, itis - betennelse notasjon) - betennelse i neseslimhinnen. I den kalde årstid rhinitt hos barn er sannsynligvis den mest vanlige sykdom (i seg selv eller som et symptom på andre forkjølelse).
 "Nåværende nese" visse fordeler. Dette spesielt skapt av naturen forsvarsmekanisme. Det hjelper rense kroppen mot virus, bakterier, irriterende stoffer og organiske rester vev forbundet med inflammatoriske prosesser. Men selv god er grensen. Hvis nesen renner for mye og for ofte, det er irriterende og en bekymring for deg og din baby.
 Utviklingen av udøde hos nyfødte og spedbarn er annerledes. Nesegangene hos barn er veldig smal, og selv en liten hevelse i slimhinnene fører til avbrudd av å puste gjennom nesen, som igjen kompliserer fôring, siden det diende barn tvunget til periodisk slutte å ta en munn luft. Dette fører til rastløshet, forverring av søvn, underernæring. Og under søvn, kan slike barn utvikle kortpustethet og selv astma. I tillegg pusting gjennom munnen fremmer sykdom i nedre luftveier.
? Rennende nese for en nyfødt kan være langt fra godartet sykdom og til og med føre til respirasjonsstans.
? Lang rhinitt hos spedbarn og feil behandling kan føre til kroniske sykdommer i slimhinnene i nese og bihuler.

 Årsakene til de udøde


 De fleste rennende nese forårsaket av samme virus som akutt luftveisinfeksjoner (inklusive influensa). Komme sammen med inhalert luft til neseslimhinnen, virus trenge gjennom overflateceller med flimmerhårene, og de utvikler i løpet av 1-3 dager. Normalt øyevipper gjøre oscillerende bevegelse som gjør at mekanisk rengjøring av nese utenlandske agenter. Grunn av dødsfallet av disse cellene svulmer slimhinner (nese "lå") og blir mer gjennomtrengelig. Denne flytende delen av blodet "propotevaet" gjennom slimhinner (nese utslipp strømmer "). Men ved å øke permeabiliteten av vilkårene for tiltredelse bakteriell infeksjon, som serverer årsaken til forkjølelse komplikasjoner.
 Virus er ikke den eneste skyldige rhinorrhea. På nesen kan flyte fra kald luft, allergener (for eksempel støv, hår og fjær dyr, pollen). I andre ikke-smittsomme årsaker forkjølelse kan bli skadet neseslimhinnen fremmedlegemer, påvirkning av skadelige miljøfaktorer (støv, røyk, sylnopahnuschye materialer, etc.).

 Behandling av forkjølelse i et barn


 Vanligvis, akutt rhinitt (om babyen fortsatt tilfredsstillende tilstand) ikke krever intensivbehandling. Du bare så ofte som mulig lufte ut rommet og fuktigere luft i rommet.
 Forfatter av "barnet" av William og Martha Cerzat amerikanske barneleger og foreldre til åtte barn, rådes første til å dryppe inn i hvert nesebor, noen få dråper med saltoppløsning (1/4 teskje i et glass varmt vann) - det bidrar til kondensering av slim i nese og deretter fjerne nasal utflod aspirator (du kan bruke klyzmochkoy uten plastspiss). Du kan bruke narkotika basert på sjøvann: Akvamaris, Sahlin, Fyzyomer, decoctions av urter (kamille, salvie, johannesurt) eller Romazulan (inneholder kamilleekstrakt).
 I tillegg, rennende nese kan fjerne biter av gasbind eller bomull, kollapset flag. Og kan myke opp skorpe med oliven, fersken eller mandelolje.
 For lindring av symptomer på rhinitt vasokonstriktor medikamenter kan anvendes i form av dråper. Maksimal hjelp vasokonstriktor - 5-7 dager. Husk at vasokonstriktor dråper satt inn i nesehulen, hurtig absorbert inn i blodet, og i tillegg til lokal, kan ha en generell effekt på kroppen, og i noen tilfeller etter å begrave et barns bleke hud. Derfor bør du bruke medisiner foreskrevet av en lege, og strengt holder seg til den foreskrevne dosen og bedre å bruke disse dråpene like før sengetid.
 For nasal instillasjon la ned babyen hode, type 2-3 dråper i neseboret og umiddelbart vippe hodet ned, og det nære ut av nesen, nesen presset mot nasal septum. Så bare skriv en annen medisiner i nasal passasje. Denne fremgangsmåte hindrer inntak av dråper, slik det ofte er tilfelle, og gi effekt direkte på slimhinnen i nesen.
 Når kald effektiv inhalering av mineralvann, natron, essensielle oljer og så videre. D. En behandlingskur foreskrevet 5 til 20 behandlinger, er varigheten av innånding 8-10 minutter.
? Ikke bruk veldig liten flag og la dem i nesen, selv for et par sekunder som barnet kan puste dem. Du kan ikke legge flag i begge neseborene.
? Synker litt bedre å oppvarmes til romtemperatur - boble fall i en kopp varmt, men ikke varmt vann.

 Hva kan gjøres med en kald


? I noen tilfelle kan ikke vaske babyens nese ved hjelp av en liten pære klyzmochky eller nesespray. Barn væske fra nesen lett holdt i øretrompeten, som forbinder nesehulen i mellomøret. Dette kan føre til betennelse i mellomøret (otitis media).
? Aldri, under noen omstendigheter, ikke dryppende nese antibiotika løsning! Og uakseptabel fortsatt bruk i normal kald vasokonstriktor dråper. Like før sengetid, med en sterk nesetetthet.
? Du trenger ikke å babyen nese drypp saften av løk, hvitløk, aloe, kalanchoe, urin (og selv det - noe anbefales aviser viet til behandling av "nasjonal" betyr hjemme), i hvert fall uten å snakke med legen din.

 Når bør du oppsøke lege


 I noen tilfeller kan det kalde være et tegn på alvorlig sykdom som krever legehjelp. Således, i noen tilfeller, må en lege?
? Hvis barnet bakgrunn undead rose feber - akutt fare, farlig infeksjon.
? Hvis både barnet med en rennende nese eller hals betennelse var kortpustet - risikoen for betennelse i mandlene (angina) og lungebetennelse.
? Hvis rennende nese varer mer enn to uker.
? Hvis nasal utflod slått fra vassen til pus ("grønn snørr") - som betyr at sluttet bakteriell infeksjon kan trenge antibiotika.
? Hvis den kalde bakgrunn av et barn gjentatte ganger var blødning nese - kanskje skadet fartøy nese.
? Hvis vandøde utviklet etter barnets kontakt med noen kjente allergener (pollen, dyr dander, matvarer, vaskemidler, etc.) - i dette tilfellet, kan det hende du trenger å konsultere en allergolog.  
Skarlagensfeber hos barn. Symptomer og behandling

 Hvordan hjelpe barnet ditt med skarlagensfeber. Behandling av skarlagensfeber i barn.
 Skarlagensfeber forårsakes ikke av virus og bakterier (streptokokker gruppe A). Denne sykdommen smitter hovedsakelig av luftbårne dråper, men på grunn av mulig forurensning leker, kjøkkenutstyr og andre husholdningsartikler. Syke barn av tidlig og førskolebarn.
? De mest smittsomme pasienter i de første 2-3 dagene av sykdom.
 En latent (asymptomatisk) Perioden varer fra 1 til 12 dager (vanligvis 7 dager).
 Sykdommen begynner akutt. Å få sykdommen ligner en vanlig sår hals, sår hals, rødhet i slimhinnen i halsen, feber, rødhet og økt mandlene, hodepine. Men etter noen timer utslettet viser seg. Den sprer seg raskt i hele kroppen, spesielt alvorlig utslett på siden av kroppen, de bøye deler av hender og føtter. Samlet farge - rød, og denne røde bakgrunnen kan sees veldig mange små røde prikker. Huden er tørr, hvis du holder hånden - som sandpapir. Når utslett vilje, kan det være flassende hud, spesielt i håndflatene. En typisk type person - de lyse røde kinn og blek, fri fra arr trekant mellom nese og lepper. Det blir rød fargetone og det merket øke papiller. I halsen, mandlene - alle røde og betente, mandlene - pus raids.
 Mild form for skarlagensfeber er vanligvis behandles hjemme. Barn isolert i 10 dager. Streptokokker, heldigvis, svært antibiotika. På den første dagen av behandling av pasientens tilstand betydelig forbedret barnet. Og noen ganger hjelper kurere så raskt at kroppen ikke har tid til å utvikle antistoffer mot Streptococcus. Som et resultat, er det en risiko for å pådra skarlagensfeber igjen. Selv om sykdommen er vanligvis gjentas meget lett.
 Skarlagensfeber - en sykdom som, hvis rettidig behandling med antibiotika nesten alltid ender lykkelig, og uten behandling - nesten alltid føre til alvorlige komplikasjoner.  
Kikhoste hos barn. Symptomer og behandling

 Hvordan hjelpe barnet ditt lider av kikhoste? Symptomer på kikhoste. Behandling av kikhoste hos barn.
 Kikhoste - en akutt infeksjonssykdom manifestert akutt luftveisbetennelse og krampaktig hoste angrep som nesten botemiddel.
 Sykdommen er forårsaket av bakterier - Bacillus kikhoste. Smittekilden er bare en syk mann. Sykdommen overføres ved luftbårne dråper. Mottakelighet for pertussis er svært høy. I fravær av sannsynligheten for immunitet etter kontakt med pasienter som er 100%.
 Sykdommen utvikler seg gradvis, er det en tørrhoste, som er stadig økende intensitet. Helsetilstanden til barnet varierer litt, er det en moderat økning i temperatur. Mistenkt kikhoste på dette stadiet av sykdommen (også kalt catarrhal periode) er kun mulig hvis det er kjent kontakt med en pasient. Katarr perioden varer i ca 2 uker. Ved slutten av denne perioden, blir krampaktig hoste, og sykdommen tar den typiske tegn. Assault hoste utvikler vanligvis plutselig, består av en serie med hoste sjokk etter en etter en. Så på grunn av krampe i glottis er langvarig krampaktige pust, som ofte ledsages av bestemte plystrende lyd. På høyden av inspirasjon kan være kort apnea. Under et anfall av hoste barnets ansikt er rødt, hovent nakke årer, stikker tungen ut. Slutter angrep tildelings viskøse slim og ofte oppkast. Etter oppkast barn nekter å spise, gå ned i vekt, blir irritabel, har de forstyrret søvn. I denne perioden ble temperaturen normalisert. Krampaktig perioden varer 2-3 uker. Gradvis mister sin krampaktige hoste natur er sjelden forsvinner oppkast. 
 Varighet av kikhoste er 6-12 måneder.
 Komplikasjoner av kikhoste er lungebetennelse og nervesystemet. Og lungebetennelse er ikke kikhoste Bacillus, og de fleste andre mikroorganismer. Lungebetennelse utvikler som legene sier, på grunn av super.
 Behandling av kikhoste er sømløs til legen, men krever tålmodighet fra foreldre. Pertussis bacillus er svært følsom overfor antibiotika, inkludert erytromycin til. Etter 3-4 dager ved bruken av pertussis-bakterier, i de fleste tilfeller, gjenstår det ingen spor. Men problemet er at behandlingen er foreskrevet bare når det er mulig kikhoste diagnose, det vil si når det er typisk kikhosteanfall. Og til tross for det faktum at fra kikhoste pinner med antibiotika tapt, hoste angrep vil fortsatt ta svært lang tid. Dette er fordi hosten på dette stadium av sykdommen er forårsaket ikke så mye irritasjon i luftveiene som økt eksitabilitet av hoste sentrum av hjernen.
 Foreldre bør huske at luften er tørrere og varmere enn rommet der barnet er, jo tykkere slim, jo ​​mer sannsynlig en økning i hyppigheten av angrepene og utvikling av komplikasjoner. Frisk luft - en forutsetning for forsvarlig barnepass kikhoste.
 Enhver kulde hos et barn med pertussis øker ekspresjonen av pertussis og øker risikoen for komplikasjoner (hovedsakelig lungebetennelse). Derfor er det nødvendig å minimalisere kontakt med andre for å hindre nedkjøling og de som er isolert fra voksen zastudylysya baby.
 Informasjon om kikhoste
? Forekomsten av kikhoste er i stor grad avhengig av hvor organiserte forebyggende vaksiner. Vaksinasjon mot kikhoste begynne å gjøre med en alder av tre måneder - med vaksinasjon mot difteri og stivkrampe. DTP-vaksinen anvendes.
? Feature av kikhoste er fullstendig mangel på medfødt immunitet mot det: syk med sykdommen kan til og med nyfødte. Etter sykdommen produsert immunitet som vedvarer gjennom hele livet.
? Spesielt vanskelig kjører kikhoste hos spedbarn, særlig i de første seks månedene av livet. I denne alderen av hoste angrep fører ofte til pustestopp som varer fra noen få sekunder til et minutt eller enda lenger. Ikke overraskende på grunn av mangel på oksygen i spedbarn vises lidelser i nervesystemet og andre komplikasjoner.
? En viktig rolle ved behandling av kikhoste spille systematisk frisk luft, særlig i nærheten av vann.  
Яндекс.Метрика