Allergi hos barn. Behandling

 Årsakene til allergi hos barn. Symptomer på allergi hos barn. Hvordan å behandle allergier hos barn. Hjelp med allergier.
 Allergi (. Gr Allergia - en reaksjon på noen andre) - en spesiell immunologisk reaksjon på inntak av visse stoffer (for det meste protein natur), kalt antigener.
 Begrepet "allergi" ble introdusert i 1906 av den wiener barnelege Clement von Pyrketom. Han la merke til at symptomene observert hos noen pasienter, som kan være forårsaket av eksponering for visse stoffer som var på miljø, for eksempel støv, pollen eller visse matvarer.
 I en forenklet form, kan forklares utvikling av allergiske reaksjoner hos barn som følger. Flere faller utenfor stoffer kan ikke bli assimilert barnas kropp. Disse stoffer kan ikke bli fordøyd i magesekken og tarmene, ikke kan nøytraliseres av leveren, og kan ikke bli fjernet av nyrene. Som et resultat av disse transformasjoner definerte stoffer skaffe egenskaper antigener og utløse produksjon av antistoffer, som er forbundet med antigener. Antigen-antistoff-komplekser provosere utseendet av utslett.
 Det er en annen "script". Under svangerskapet, hadde moren brukt noen produkter (sjokolade, jordbær, reker, appelsiner). Fragmenter av proteiner fanget i blodet av fosteret og det ga opphav til antistoffer (sensibilisering forekom). Når barnet spiste jordbær reagerte antistoffer utslett dukket opp.
 Utrygt for spedbarn allergi øker hvis mødre var allergiske sykdommer, kroniske infeksjoner og problemer i mage-tarmkanalen. Adverse under svangerskapet påvirker også utviklingen av immunitet hos fosteret. På grunn av misbruk av immunologiske reaksjoner sannsynligheten for allergi hos disse barna øker flere ganger.
 Hos spedbarn mer sannsynlig å utvikle matallergier, som i de fleste tilfeller er forårsaket av overfølsomhet for kumelk. Det viser seg, når barnet går til fôring formel melk-baserte eller når du begynner å introdusere fast føde. En allergisk reaksjon kan føre til fruktjuice, frukt og grønnsaker pureer.
 Allergier i barn forekommer i bølgene, endre perioden for akutt forbedring. Behandling av allergi - en lang prosess, og uten spesialist allergolog er nødvendig.

 Symptomer på allergi


 På 2-3 måneder gravid barnet synes røde flekker på kinnene, etter en stund de er dekket skorper (atoniske dermatitt). De er bekymret for barnet, som ledsages av kløe. Atopisk eksem kan forekomme i form av vedvarende bleie utslett, som min mor ikke kan takle. Det kan være hevelse i slimhinnene i de øvre luftveier, oppblåsthet, ustabil avføring, oppkast.
 Sykdommen kan forekomme i form av seborrhea (tørr) eksem. Huden av babyen blir tørr, flassende. Ansikts og kropp synes rosa-røde flekker, som også er ledsaget av kløe. Huden i hodebunnen dannet gulaktig brun (seborrhea).

 Hvor lenge har allergisk rektsii


 Vanligvis oppstår en allergisk reaksjon i et barn kort tid etter inntak av produktet som forårsaket det, men noen ganger kan det virke noen timer etter å ha spist. Derfor bør nye produkter gi babyen i morgen, i løpet av dagen for å se på reaksjonen hans.
 Hvis barnet ditt allergisk reaksjon dukket opp på bakgrunn av amming, bør du vurdere din diett for de siste tre dagene og inkluderer produkter som kan være årsaken til allergi. I den største konsentrasjonen av antigener i morsmelk vises etter 4-6 timer etter inntak av det aktuelle produktet.

 Hvordan hjelpe et barn som har allergi


 Taktikk av foreldrene er åpenbar. Hvis et barn plutselig dukket utslett, reddened kinn og t E. -. Kontakt legen din. Legen sa at barnet ditt har eksem - angi en navngitt sykdom mottakelighet som kalles diatese (mest sannsynlig en allergisk dermatitt). Hvis han blir utnevnt lege behandling kan redusere allergi og lindre ubehagelige symptomer - som vil ha en innvirkning på effektene av sykdommen.
 Vanligvis legen foreskriver:
? medikamenter som normaliserer aktiviteten av mage-tarmkanalen;
? forberedelser til å fjerne skadelige antigener fra tarmen (Polifepan, aktivert karbon);
? beroligende midler (på grunn av alvorlig kløe);
? stoffer som reduserer den allergiske reaksjon.
 For å hindre at allergenet penetrasjon inn i kroppen og påvirker årsaken til sykdommen kan bare foreldre.
 I barndommen, oftest utvikler matallergier, men andre alternativer er mulig: kontakt (med de direkte effektene av allergen på huden) og luftveier (innånding av allergen luft). I de første månedene av livet er spesielt utsatt for visse miljøagenter, husstøv, at en del av IT-produkter av støvmidd, pollen, muggsporer, flass, hår, spytt kjæledyr. Det er derfor viktig å sikre at barnet de beste livsvilkår før utskrivning fra sykehuset.
 Hvis årsaken til allergi er åpenbar: matet jordbær, er alt enkelt - ikke la jordbærene. Oftere er imidlertid ikke årsaken ligger ikke på overflaten. Hva bør jeg gjøre?
 Først, spise riktig. Hvis ingen barn 6 måneder og er du ammer - se sin diett. Eliminer alle produkter med høy sannsynlighet er allergener. Ikke skriv matvarer.
 Hvis et barn får tilskudd tilpasset melk formel eller flaske-matet er sannsynlig å forårsake dem. Analysere, du ikke har endret blandingen for å mate babyen. Kanskje en blanding av samme navn laget av et annet selskap.
 Hvis barnet er eldre enn seks måneder og fikk fast føde, husk at du ga ham. Ikke endre kostholdet var før utslettet viser seg. Helt utelukke fra kostholdet av babyprodukter som er vыsokoveroyatnыm kilde til allergi (noen sitrusfrukter, for den saks skyld, noen andre eksotiske grønnsaker, frukt, jordbær, sjokolade).
 Sekund. Poenget, som regel, ikke bare i kvalitet, men også mat. Ofte barnet spiser mer mat enn det kan fordøye. Og grunnen er ikke i tvangsforingen - dette skje for mamma "og nå for" bestemor "- et barn under ett år er ikke så lett å tvangs mate.
 Det er vel kjent at barn som er flaske-matet, bedre vektøkning. Årsaken er at fyllingen mellom magesekken og tilfredsstillende sult er typisk 10-15 minutter. Hvis du ammer, er det 5-10 minutter pjokk vil spise ca 90% av den mengden mat han trengte, og vil suge til du kommer til en metthetsfølelse, som er før du svare sult senter i hjernen. Når mate babyen gjennom brystvorten fylle magen raskere og metthetsfølelse sent, at han fortsetter å suge. Det er en normal sunn baby som er flaske-matet, nesten alltid overspise. I dette tilfellet er antallet av enzymer til disposisjon for barnet i magen, ikke nok til å endre hele mengden spist. Som et resultat av maten ikke blir delt fullstendig beholdt i tarmen råte, er henfallsproduktene absorbert inn i blodet og leveren skal nøytraliseres. En leveren, som vi har sagt, er funksjonelt umoden og helt moden bare 12 år gammel baby. Så ofte tilfeller av matallergi, som er forklart som en allergi mot melkeprotein forårsaket av overspising elementær. Prøv en mindre fôr. 
 Selvfølgelig, kanskje utviklingen av en ekte allergi mot kumelk protein. I dette tilfellet, må du kanskje endre miksen. Men dette bør løse legen.

 Nyttige tips til foreldre


? Utvikling av allergi hos spedbarn bidra til konvertering av sin tidlige kunstig fôring, gjengroing, antibiotika og andre.
? De mest sterke allergifremkallende egenskaper er frukt og grønnsaker med røde og oransje farge - sitrus, jordbær, aprikos og grønnsaker - gulrøtter, rødbeter, tomater. Med introduksjonen av korn i noen barn manifestert overfølsomhet for korn.
? Allergisk utslett ikke er en sykdom, men en konsekvens av de prosesser i kroppen. Grunnen - kroppskontakt med visse stoffer spesielt for denne organismen er kilder til allergi.
? Når predisposisjon for allergisk reaksjoner barnet kan virkelig hjelpe foreldrene, ikke medisinske fagfolk.  
Matallergier hos barn

 Hvordan å mate et barn som har allergi? Hvordan å mate barnet ditt med allergi

 Riktig ernæring for et barn med allergi


 Hvis et barn blir matet morsmelk, bør kostholdet ikke inneholde mat rik på ekstraktivstoffer som irriterer mage-tarmkanalen (sterk kjøtt og fisk buljong, hermetiske pickles, pickles, røkt fisk, pølser), og sterk allergener.
 Etter seks måneder med en diett beriket baby. Det begynner fôring tid. Med innføringen av komplementære mat hver nye produktet inkluderer kosthold med forsiktighet. Vi anbefaler at du først inn meieriprodukter. De er etter deres kjemiske sammensetning nærmest rutine for barnemat (morsmelk eller tilpasses melk formel), og så sannsynligheten for tarmforstyrrelser og allergiske reaksjoner når injiseres i kostholdet er minimal. I tillegg har alle meieriprodukter inneholder melk bakterier. Og de - først, antagonister er de fleste patogener tarminfeksjoner; for det andre, å syntetisere substanser som er involvert i prosessen med fordøyelsen; for det tredje, for å redusere belastningen på den mest svak og umoden fordøyelsesorganene barn - leveren.
 Optimalt, det første produktet som har vært fôring lav-fett yoghurt eller yoghurt med baby melk kjøkken. For første gang la barnet 2-3 teskjeer yoghurt før fôring. Deretter dokormyte normalt (morsmelk eller tilpasset blanding flaske).
 Observere barnet i løpet av dagen. Dersom barnet led for et nytt produkt, en dag øke antallet av yoghurt to ganger. Observere. Så igjen, øke antall yoghurt. Og så videre, til du blir ett bryst å gi 100-120 ml yoghurt.
 Men hvis det er problemer (vondt i magen, en stol var sjelden), redusere dosen. Så igjen gradvis øke. Vel, hvis alt går bra, 4-5 dagers begynne å legge til yoghurt ost: den første dagen av en skje, den andre dagen - 2 og t E. Cheese skal være grundig blandes med yoghurt til glatt.. Den totale mengden av ost til 6-8 måneder bør være 30-40 g, etter åtte måneder - '50
 Dermed sju til ti dager vil du være i stand til å fullstendig erstatte en fôringsmeieriprodukter (yoghurt 120 ml + 30 g ost). Andre ganger, har barnet fortsatt å få sin hovedstrøm (min mors melk eller tilpasset blanding). I denne modusen, må du holde barnet i en måned.
 Deretter begynner å skrive neste produkt melkeblanding grøt. De beste kvalitet mat ved hjelp av bokhvete, havre eller ris grøt.
 Korn kan tilberedes i kumelk, men det er bedre å bruke morsmelkerstatning for babyer over 6 måneder.
 I åtte måneder på tide å introdusere fast føde tredje. Til slutt var det tid grønnsaker. Start med å mate rettssaken. Gi babyen grønnsaksbuljong. For første gang gir en liten, deretter 30-50 ml hver dag øke eksponentielt. Dersom barnet tar godt buljong med grønnsaker - betyr kan man gradvis erstattet med dagtid feedings grønnsakssuppe eller puré.
 Grønnsakspuré kan fremstilles av en rekke produkter: rødbeter, gresskar, kål, gulrøtter, erter, squash. Å smake og estetiske grunner, og gitt det faktum at disse produktene inneholder en rekke næringsstoffer, kan du legge finhakket dill og persille, og ved slutten av det 9. måned - vårløk og salat.
 Grønnsakssuppe eller grønnsakspuré mate babyen i to til tre uker, og deretter gjøre et forsøk på å inngå kosthold babyen kjøtt. Start av prøvene også. Kok suppen er ikke på vannet, og kylling kjøttkraft. Hvis barnet tok denne innovasjon, begynne å legge en grønnsaksuppe gnidd kjøtt. Etter noen dager, prøve å legge litt suppe plommer hardkokt egg.
 I en alder av 8-9 måneder, er det på tide å prøve baby grønnsaker. Det er ikke nødvendig å starte med saft. Du kan gi fruktpuré eller tremasse bakt epler.
 Og juice og pureer å gå inn med forsiktighet, ettersom små mengder - 2-3 dråper. Det er nødvendig å nøye se reaksjonen til barnet - liker det eller ikke liker smaken nye matvarer. Smaks introdusert produkter bør være søt eller sur-søt (men likevel mer søt enn sur). Hvis juice er altfor konsentrert, bør de avle kjølig kokt vann. Når du er sikker på at juicen "venstre" som er, har barnet ingen bivirkninger etter 3-5 dager kan begynne å gi ufortynnet juice.
 Begynn bedre med eplejuice. Ved slutten av måneden bringe det totale antall til 30-50 ml saft, som starter med et par dråper. Juice gi ved utgangen av mater i tillegg til mat. De kan ikke brukes som en erstatning for vann for å slukke tørsten. Nye juice å gå inn bare etter at barnet var blitt vant til den forrige. Men det skal begynne å motta på samme måte som den første, det vil si 2-3 dråper, gradvis øke dosen.
 Hvis du er forvirret av prisen eller kvaliteten på produksjon av det ferdige juice for babymat, kan du koker dem selv ved å gni eple på et rivjern og vydavyvshy denne puré juice eller bruke en juicer. Men mens du bør strengt observere renhet (og hender og grønnsaker bør vaskes grundig) og være sikker på opprinnelsen av frukt og grønnsaker. (Hva om de er fulle av nitrater eller noen kjemikalier for å akselerere veksten?)
 Når du velger juice må vurdere helsen til barnet. Hvis det er ustabil stol, så vil det være nyttig granateple, blåbær, kirsebær og solbær saft som inneholder tanniner. Dersom barnet har en tendens til forstoppelse, er det best å bruke rødbeter, kål og sviske juice. Drue juice er bedre ikke å bli involvert fordi det fører til oppblåsthet.
 Hva kan være mer? Vel prøve kjøttsaus. Det bør bli husket at barn med diatese fisk og kylling mash gi anbefales ikke, da disse produktene kan forårsake allergi.
 For å forberede kjøttsaus og kalvekjøtt bedre å koke det to ganger. Etter koking i 20 minutter først helte suppen og hell varmt vann over kjøttet og stek til kokt. Hell først sjy laget fordi det mye ekstraktivstoffer.
 Kjøttsaus kan lages av flere typer kjøtt eller med tillegg av hjertet eller leveren.
 Kjøttsaus i matvarer bør innføres i en grundig shabby. Og gi kjøttretter trenger hver dag, men minst annenhver dag, er det ikke mer enn 2-3 ganger i uken.
 Innføre fast føde i kjøttsaus, må du gi bare én type kjøtt, som biff, så prøv det eller noe. Først etter at du har bekreftet fravær av allergiske reaksjoner på disse produktene, kan de kombineres. Du kan kjøpe ferdige kjøtt og potetmos, men du må ta hensyn til datoen for fremstillingen av produktet. Det bør ikke overstige ett år fra produksjonsdato. Hermetisk saus oppvarmet i et vannbad umiddelbart før bruk, og resten kan være nedkjølt i opptil 24 timer.
 Hvis barnet har allergiske reaksjoner på innføringen av komplementære matvarer, hjelpe ham spesiell hypoallergenic blanding basert på soyaprotein. De fleste barn som foreskrive soya blanding i flere dager forsvinner alle symptomer på allergi. Disse blandingene beriket med mineraler og sporstoffer, og de er fete vegetabilske oljer - soya, mais, kokos.
 Fra fylte ni start typing i dietten til fisk. Gitt farene ved allergi, bør fiskeretter (supper, fiskesaus med grønnsaker, souffle) innføres gradvis, og starter med en gang i uken. Forbereder babyen fiskeretter, atskilt nøye kjøtt fra bein. På salg er klar fiskeriprodukter, som også kan gis til barnet.
 Når manifestasjoner av overfølsomhet for ethvert produkt det bør utelukkes fra barnets kosthold for en kort periode. Hvis reaksjonen ble uskarpt, etter en stund kan du prøve å legge inn dette produktet igjen. Når re-backlash fjerne den permanent fra kostholdet. Matvarer som utløser allergi, erstattet av andre tilsvarende i mat verdi.
 Nyttige tips til foreldre om riktig ernæring for barn
? Etter inn det første produktet skal observere barnet for tre dager. Velg produkter med minst allergi aktivitet, og har en høy allergi potensiell stund å vente.
? Yoghurt og Kefir-ost blandingen kan lett søtet. Da barnet vil spise dem med stor glede.
? Semule som komplementære matvarer på seks til sju måneder alder bør ikke brukes som et protein gliadin, som er en del av gluten kan utløse sykdom i denne alders tarmen.
? Gulrot juice kan gi til barn, men heller en dag, fordi den overdrevent inntak av karoten finnes der barnet kan pozhovtity.
? Ernæringseksperter anbefaler ikke å blande frukt og grønnsaksjuice.
? Legg merke til at fordøyelseskanalen funksjonell til barnet er ikke helt klar til å fordøye kjøtt (mangel på visse enzymer og manglende tenner).
? Omtrent 15% av barn kan være allergiske og soyaprodukter. I slike tilfeller bør du kontakte legen din som vil råde en annen blanding.  
Яндекс.Метрика