Hva er tumor markører og hva deres rolle i diagnostisering og behandling av kreft.
 Uinnvidde mann medisinske termen "blodprøve for tumor markører" nesten ingenting å si. Det er logisk å anta at denne studien er assosiert med kreft, men alene gjør den dekoding analyse er lite sannsynlig å lykkes hvis du ikke kjenner de normer og verdier av tegnene som er oppført der. Talende enkelt, tumormarkører - et proteinmolekyl som kroppen produserer i respons til nærværet av maligne tumorer i forskjellige organer. Prøv å forstå dem og dekode analyse.

 Når en foreskrevet blodprøver?


 Legen kan foreskrive slike analyser i flere tilfeller:
 •  Hvis du mistenker begynnelsen av kreft

 •  Å bestemme renheten av malignitet eller svulst oppdages

 •  For å identifisere kroppen, hvor den patologiske prosess

 •  Som et middel for å overvåke effektiviteten av foreskrevne terapi

 •  For kontroll av den humane tilstand og tidlig diagnose av kreft tilbakefall

 •  Risikogrupper bør ta en slik analyse årlig.


 • Hva er tumor markører og hva deres rolle i diagnostisering og behandling av kreft.


   Norma og dekoding ulike tumor markører


   For tiden har forskere funnet rundt to hundre forskjellige proteinmolekyler, som hver er ansvarlig for den patologiske prosess i en bestemt organ eller vevstype.
   Men det er markører som forekommer oftest, og er av verdi ved diagnose av kreft.
 •  PSA viser nærværet av ondartede svulster i prostata. Hos friske mennesker, det varierer fra null til fire nanogram per milliliter. Hvis en person er syk, vil hastigheten overstiger tallet på 10 ng / ml
  Hva er tumor markører og hva deres rolle i diagnostisering og behandling av kreft.

 •  CEA kan vise kreftprosesser i ulike organer: lunger, mage, endetarm og tykktarm, bryst, eggstokker og skjoldbruskkjertelen. Hastigheten er mindre enn 5 ng / ml, men kreft er diagnostisert bare dersom hastigheten overstiger åttetall.

 •  AFP er i god stand hos gravide kvinner. Men hvis en kvinne venter på etterfylling av familien, kan det bety at hun har en svulst i leveren. Satsen er 15 IE / mg.

 •  CA-125 er ansvarlig for de patologiske prosesser i eggstokkene. Ideelt sett bør innholdet i blodet ikke overstige 30 IE / mg. Hvis dette tallet varierer 30-40, injisert mann i fare, men når hastigheten overstiger 40 IE / mg diagnostisert med kreft.

 •  CA - 19-9 viser ingen patologiske prosesser i bukspyttkjertelen. Hos friske mennesker, er mengden mindre enn 30 IE / ml, og sykdom i den aktive fasen kan avgjøre om innholdet overskrider antallet førti svulst markør.

 •  CA 15-3 er ansvarlig for brystkreft. Sjelden kan vise tilstedeværelse av svulster i eggstokkene eller blære. Norm innholdet er 9-38 IE / ml


 • Hva er tumor markører og hva deres rolle i diagnostisering og behandling av kreft.


   Hvis resultatet er høyere enn normalt


   Leger vanligvis anbefaler ikke å stole utelukkende på testresultatene. Det faktum at det høye innholdet av en svulstmarkør, ikke kan være forbundet med aktiv utvikling av kreft. Derfor, i tillegg til blod foreskrive andre kliniske studier som nøyaktig kan fortelle deg om potensiell sykdom.
   Nå tumormarkører spille en viktig rolle i diagnose og behandling av kreft. Disse testene passere ikke bare folk som har en predisposisjon for sykdommen, men også de som allerede har begynt å bekjempe denne farlige sykdommen. I det sistnevnte tilfellet, for å blodtumormarkører passere ofte nok til å bestemme effektiviteten av behandlingen.  
  Antibiotika for sår hals
   Sår hals - en av de vanligste klagene av pasienter til leger otolaryngologists, barneleger og terapeuter. Dessverre, leger ofte foreskrive antibiotika for sår hals, ikke forstå problemet. Uten nøye gjennomført diagnostikk, inkludert en gjennomgang og analyse av pasientens klager laboratorietester, kan behandling være foreskrevet.
   Årsaken til sår hals er betennelse i dekker vev i svelg, strupehode og kropper som omgir dem. Men inflammasjon kan ikke bare forårsaket av bakterier, som kan håndtere antibiotikum. Infeksjonen kan også være sopp eller virus. Inflammasjon kan være forårsaket av trauma, for eksempel pasienten kunne forstyrre tale "puste varm damp eller en annen substans som brenner. Årsaken til smertene kan være fremmedlegeme.
   Videre kan sår hals være forårsaket av en rekke sykdommer som krever umiddelbar medisinsk intervensjon, samtidig som det ikke er direkte relatert til det respiratoriske system: myokardial infarkt, angina, kreft, akutt mangel på vitaminer, mineraler og næringsstoffer, sykdom i nakkesøylen, og ekstremt sjeldne patologi forbundet med strukturen til visse organer.
   Dermed er det klart at uten en grundig undersøkelse av pasienten, foreskrevet av lege eller pasient tatt på eget initiativ antibiotika for sår hals kan seriøst komplisere behandling.
   Men de vanligste årsakene til sår hals er sykdommer som faryngitt (akutt eller kronisk), sår hals strep infeksjon.

   Faryngitt


   I 90 prosent av tilfellene av faryngitt forårsaket av en virusinfeksjon.
   Symptomer: feber, smerter i baksiden av halsen, skrapete, tørr hoste. Ofte ledsaget av en rennende nese, tett nese, nysing.
   Antibiotika for en sår hals forårsaket av faryngitt viral opprinnelse skal idømmes. Behandlingen er symptomatisk. Restitusjon etter dannelsen av immunitet mot viruset.

   Angina


   Angina - en smittsom sykdom som manifesterer seg som betennelse i mandlene, strupehode eller svelg side rygger. Angina kan være forårsaket av bakterier, virus og sopp. Avhengig av patogenet og behandling som er foreskrevet. Antibiotika for en sår hals forårsaket av angina, oppnevnt i tilfelle at smittestoffer er bakterier.

   Antibiotika for sår hals med streptokokkinfeksjon


   I streptokokkinfeksjon utnevnt antibiotika, penicillin ofte grupper: benzylpenicillin, erytromycin, Sumamed, Amoxicillin, bitsillina, Augmentin, amoxiclav, cefalexin. Barn brukes Supraks, Sumamed, amoxiclav, Flemoksyn-Soljutab, Amosyn, Augmentin.
   Tar antibiotika vil ikke kurere sykdommen forkorter (maksimum - for en dag), men eliminerer sårhet i halsen på den tredje dagen av opptak og reduserer sannsynligheten for komplikasjoner. Uten antibiotika kan utvikle mellomørebetennelse, mandlene abscess, lungebetennelse, lunge abscess.  
  Hvorfor kan skade tann etter fjerning av nerve?
   Besøker tannlegekontor er alltid en ubehagelig prosess og bør ha god viljestyrke til å tvinge meg til å gå til legen selv for rutinemessig inspeksjon. Ofte når problemer starter tannpine, vi prøver å håndtere det selv. For eksempel begynne å ta smertestillende tabletter eller bruker folk rettsmidler.   Men situasjonen er en annen. Behandling borte, fjernet tannen nerve forseglet, og det fortsetter å gjøre vondt. I dette tilfellet, må du vente hvis det er nerve smerter etter fjerning av normen eller skal igjen se en spesialist. Fortell mer om hva du skal gjøre i en slik situasjon.

   Smerte - dette er normal


   Den vanligste scenariet spilles som følger: tann avdekket, fjernet nervekanaler, der de var, forseglet og sette segl på en permanent tann. Naturligvis er alle disse manipulasjoner utført under lokalbedøvelse.
 •  Etter forestillingen injeksjonen er fullført, starter verkende smerter i tennene eller tannkjøtt. Svært ofte de forekommer når du spiser og kusanyy tannen eller om natten for ingen grunn i det hele tatt

 •  Dette fenomenet er ikke på grunn av kvaliteten på materialer i tannlege kontoret eller medisinske kvalifikasjoner. Slik at kroppen din reagerer på forstyrrelser i sin integritet

 •  Bivirkninger kan være alvorlige hodepine og generell svakhet i kroppen


 • Hvorfor kan skade tann etter fjerning av nerve?


   Hvordan man skal håndtere smerten?


 •  Ta noen medisiner som kan lindre smerte, for eksempel NIMESIL.

 •  Du kan skylle munnen med en løsning av jod og salt. Et glass vann, ta en teskje salt og fem dråper jod.

 •  Ofte smertene varer ikke lenger enn en dag. Mindre - holdt i tre dager.

 •  Finn ut om smerten kan være et naturlig fenomen i sin intensitet. Hvis det avtar med tiden, er alt greit. Men når smertene øker over tid, så begynte i tann betennelse. I dette tilfellet, må du kontakte en lege for ikke å forverre septik prosesser.

 •  Dårlig behandling


   Når nerven i tannen er fjernet, kan det fortsette å bli syk hvis riktig utført dental prosedyre. Spesielt gjelder dette for rengjøring av kanalene. Hvis de forblir minst en liten bit av nerve betennelse kan begynne, som til slutt kan føre til betennelse i bein og fremveksten av forandring.
   Ellers kan tannen begynner å vondt når fyllmasse inne i rumpa og dannet hulrom.
  Hvorfor kan skade tann etter fjerning av nerve?

   Andre årsaker til smerte


 •  Allergi. Noen pasienter kan oppleve negative reaksjoner på materialer som brukes til tannfyllinger i hele eller nervekanaler. I dette tilfellet er det ikke bare den smerte og kløe og utslett i ansiktet.
   Å kurere disse symptomene, tar legen pakningen og erstatte den med en annen som ikke inneholder allergener.

 •  Desna. Noen ganger i løpet av behandlingen påvirker tannkjøttet eller lagre inflammasjon. I slike tilfeller bør du skylle den rollen ulike antiseptiske midler. I sjeldne tilfeller i løpet av antibiotika.

 •  Noen ganger kan det være syk nabo tann betennelse som gikk ubemerket. I slike tilfeller må legen gjennomføre ytterligere behandling.


 • Hvorfor kan skade tann etter fjerning av nerve?

   Når du hadde nerve av tann fjerning, og etter noen dager smerten vedvarer, må du alltid oppsøke lege. Du vil være i stand til å legge merke til intensiteten av den inflammatoriske prosessen, hvis tannkjøttet ble hevelse, du blir vanskelig å svelge eller puste var stygg lukt. I dette tilfellet bør fottur til legen ikke utsettes for lenge, fordi bare han kan identifisere den virkelige årsaken til smertene og ta skritt for å rette det opp.  
  Яндекс.Метрика