Hvordan finne en puls?
 Kroppen jobber kontinuerlig gjennom hele livet. Selv mens vi sover eller hvile, ikke interne systemer ikke vet resten. Dette spor aktivitetene til de fleste av dem er umulig uten spesielle instrumenter, men her er hjerte alltid gir oss direkte signaler. Vi hører det slo i brystet, føler quicke rytme, men den beste måten å overvåke aktivitetene til sitt eget hjerte - en pulsmåling. Ikke ved en tilfeldighet, selv i skoler for barn forklare hvordan å finne en puls, og bruke denne ferdigheten i klasserommet medisinsk opplæring. Men uten vanlig praksis av en ferdighet er glemt, og mange husker er at du kan føle ved håndleddet pulsen. Å gjenopprette hullene og huske hvordan å finne kuler og måle den, følger våre råd. Hva er puls? Hvor du skal lete etter en puls?
 Puls eller hjertefrekvens (HR) - en refleksjon hjerterytme sirkulasjon. Det er et naturlig fenomen, gitt at hjertet gjør at blodet sirkulerer gjennom blodsystemet rytmisk. Hver gang hjertet pumper blodkar er fylt med mer og det kan føles ved å berøre sine vegger. Gjør det ut akkurat hvor fartøyene få mest mulig ut av tilgjengelige touch, det vil si mellom tynn hud og ikke fett, ikke muskel lag. Derfor, før du måle hjertefrekvens, må du finne det rette stedet for sin måling.
 Men selv dette er ikke nok til å måle hjertefrekvensen. Fordi blodkarene variere ikke bare plassering, men også størrelsen (volum), og de funksjoner som utføres. Slik at pulsen kan være forskjellig:
 Arterielle puls - svingninger i veggene i blodårene, det vil si fartøy som fører blod fra hjertet til de indre organer.
 Venøs puls - redusere vene oppgave er å trykke blod "fra periferien til hjertet.
 Kapillær puls - selv de minste fartøyene opplever svingninger i hjertefrekvensen. Men for ham å bestemme puls er uønsket på grunn av de mange hindringer. Spesielt ikke trykket av blod i kapillærene endres ikke, og du kan se bare en dramatisk endring. Derfor kapillær puls ofte referert opplagt endringer sirkulasjon, blålige lepper og negler, fingertuppene og t. N.
 Egentlig uttrykket "finne en puls" i de fleste tilfeller har i tankene er arterielle puls, mens andre typer er nødvendig i spesiell medisinsk forskning.
 Hvordan finne og måle pulsen?
 I menneskekroppen er ikke så mange steder hvor du følger de ovennevnte forhold. Og enda færre måter å måle hastigheten tilgjengelig i husholdningen (ikke klinisk) forhold. Faktisk, den målte puls alene kan bare palpasjon metoden, dvs. ved hjelp av overflate Tapping følelser. Finn og palpere puls kan være på steder på kroppen:
 På håndleddet, den mest vanlige, eller stråling puls (puls radial arterie).
 På ulnar arterien, i en annen del av håndleddet, litt høyere.
 I brakialarterien, i området av albuen på innsiden av armen, i nærheten av biceps.
 På armhulen arterie, passerer i armhulen, derav navnet "armhulen puls."
 I templer, på pannen, som er synlig tinningarterien.
 På halsen, tillater halspulsåren fin sonde såkalte "pulsen".
 Den nedre kjeve, mellom kanten og vinkelen av munnen (ansikts puls).
 I lysken, på innsiden av låret, "femoral puls".
 Når kneet: et hull i skurken av føttene, popliteal arterien.
 Til fots: på hvelv, midtre eller bakre løft litt under ankelen.
 I ulike situasjoner er tilgjengelige eller som en del av legemet, egnet til å måle pulsen manuelt.
 Hvordan finne pulsen på hånden
Hvordan finne en puls?
 Mest hjertefrekvensen måles ved radial arterie i håndleddet er så nær huden, det kan sees med det blotte øye. Finn og ta pulsen på dette stedet kan du når som helst, selv til seg selv:
 •  Gjør din venstre hånd med håndflaten opp. Det igjen - de fleste av pulsen prøver å finne henne. Ideelt puls på begge hender må være den samme, men i praksis venstre, som ligger nær hjertet, spores han hånden bedre.
   Hold venstre arm i en posisjon omtrent i brysthøyde (du kan sette på en horisontal flate, men det gjorde ikke balk). Indeksen og langfingeren på høyre hånd rett og sammen, lett å sette på håndleddet på venstre hånd, like under bunnen av tommelen.
   Erfaring under fingertuppene på sin høyre hånd arterie, skal det føles som en tynn slange under huden myk men elastisk.
   Trykk forsiktig fingrene hans høyre hånd på venstre håndledd arterie - så presser blod i arteriene blir håndgripelig.
   Mentalt telle antall presser blod for å bli holdt i 1 minutt. Alternativt teller bare i 30 sekunder og deretter multiplisere den resulterende nummeret til det halve.
   På samme måte kan "speile" skjermen bli funnet på pulsen av den andre hånden. Noen puls på høyre og venstre indikerer et problem i utvikling og / eller funksjon av kardiovaskulære systemet. På høyre hånd puls kan bli svakere enn venstre, eller følte asynkront med forsinkelse.
   Vær oppmerksom på at du trenger å finne pulsen er avslappet to fingre, indeks og midten. Å bestemme pulsen på tommel andre hånden galt, fordi tommelen puls også følte sterkt nok. Så lett å gjøre en feil, og ta pulsen på tommelen på pulsen av hånden. Men følelsen av pulse indeksen og midtre, kan du ikke gå galt ved å måle hjertefrekvens selv eller en annen person.
   Hvordan finne pulsen
   Radial arterie ved håndleddet - merkbar, men ikke fettet fra arteriene i menneskekroppen. Derfor kan det ikke være opplagt hvis personen mister bevisstheten eller har mistet mye blod. I slike tilfeller, blir pulsen måles i arteria carotis og er som følger:
  Hvordan finne en puls?

 •  Pasienten bør ikke være oppreist stilling eller plasser den på baksiden.
   Hvis du er høyrehendt, brettet parallelt med indeksen og midtre fingrene hans høyre hånd sakte veilede pasientens halsen og ned. Bevege seg fra undersiden av den nedre kjeven på det sted hvor halsen.
   Bør være følbar puls i et lite hull - dette stedet er mest uttalt rippel.
   Ikke trykk for hardt med fingrene arterie å ikke forstyrre blodstrøm, og ikke provosere pasienten besvimelse.
   Av samme grunn ikke liker begge halspulsårene samtidig, begrenset til den ene siden, noe som gir nok bilde.
   I palpasjon av håndleddet, halspulsåren og ovenfor andre deler av kroppen, er pulsen bestemmes ved hjelp av en pulsklokke, eller mer rett og slett - Sportsutstyr. Sensorer i denne enheten er koblet til brystet, tommelen eller øreflipp. Finn puls ved hjelp Sportsutstyr ikke av gjerninger, bare fikse det spesialdesignet belte, så følsom sensor selv "namatsaye" pulserende kroppen.
   Hvorfor måle puls? Pulsfrekvens
   Finn og måle puls viktig i noen situasjoner - er viktig. Puls - er en av de viktigste tegn til liv, og mindre ekstreme omstendigheter det bidrar til å kontrollere helse, ytelse trening og så videre N. Som du vet, tilsvarer normal pulse frekvens til frekvens av hjerteslag (hjertemuskulatur sammentrekning).. Og puls palpasjon er viktig å vite hvordan å telle puls og hjertefrekvens som anses normalt:
   60-90 slag per minutt for en frisk voksen;
   40-60 slag per minutt for fysisk trente voksne idrettsutøvere;
   75-110 bpm for ungdom eldre enn 7 år;
   75-120 bpm for førskolebarn i alderen to år
   80-140 slag per minutt for de årlige barn og yngre;
   120-160 slag per minutt - med samme frekvens bankende hjerte baby.
   Som du kan se, med alderen puls frekvensen synker på grunn av veksten av det kardiovaskulære systemet. Jo større og sterkere hjerte - de mindre kutt han trenger for å gi blod flyte. Av denne grunn er mindre puls på utøverne vant til kardionahruzky mennesker.
   Men pulsen - ustabil parameter. Det kan bokstavelig talt forandre umiddelbart under påvirkning av eksterne og / eller interne faktorer. De vanligste årsakene til skiftende frekvensen det:
   Følelser. Hva de er sterkere, raskere hjertefrekvens.
   Helsetilstanden. Økt kroppstemperatur ved bare 1 ° C akselererer hjertefrekvens på 10-15 slag per minutt.
   Mat og drikke. Kaffe, alkohol og andre CNS sentralstimulerende fremskynde hjertefrekvens, samt varm mat.
   Kroppsstilling. Puls mann som lå litt langsommere enn å sitte og sitte - tregere enn verdt det.
   Tid på dagen. Makspuls observert i området mellom 8 og 12 am og 18-20 pm. Den svært langsom hjerterytme - om natten.
   Og, selvfølgelig, puls når legemet opplever fysiske påkjenninger. I dette tilfellet er det viktig ikke å overskride den maksimale verdien ikke overutstrekke det kardiovaskulære systemet. Den maksimale tillatte puls - spesielt enkelte parameter avhenger av fysisk form, helse, vekt, alder. Men det var en alder av den vedtatte navigere til korrekt identifisere den maksimale hjertefrekvensen for hver person:
   Av de 220 trekke din alder, for eksempel, 220-30 = 190 - dette er den maksimale hjertefrekvensen for 30-år gammel mann. Men denne terskelen og den optimale verdi av maksimum er 07, dvs. 190h07 = 133. Så når idrett er ønskelig å holde pulsen på ca 130-133 slag per minutt. Men hvis du er i hverdagen, uten fysisk innsats pulsen "ruller" eller "ikke opp" til gjennomsnittet, er den riktige løsningen for ikke å søke sin egen puls og kontakt lege. Professional vil måle pulsen medisinske metoder og fastslå årsakene til takykardi eller bradykardi og foreskrive riktig behandling. Skål og la pulsen vil alltid være normal!  
 • Hvordan å vokse raskt neglerHa en fin og godt preparerte negler sterk og drømmer om alle moderne kvinne. Dessverre har ikke alle art utrustet oss spikre den ønskede form, styrke og lengde. I tillegg neglene bryte ofte, men vanligvis vokser langsomt. Mange av de foreslåtte narkotika Nail salonger er mer eller mindre uttalt effekt, men vokse lange negler du kan ikke bare ved hjelp av nymotens midler. Det er nok å observere noen enkle regler som vil hjelpe deg å bli eier av en vakker manikyr på kort sikt.
  Følg sikkerhetsregler

  Husk at hvis hendene ofte samhandle med kjemikalier og legemidler, må du riktig beskytte dem, fordi ignorerer grunnleggende rettsmidler kan føre til sprø negler, deres langsom vekst, delaminering. Eventuelle vaskemidler, oppvaskmiddel og andre husholdningskjemikalier, som vi så ofte må forholde seg til, har en negativ effekt på hender og negler. Å bryte sin struktur, verktøy gjør neglene mer delikat, sprø. Den beste måten å unngå de skadelige effektene av vaskemidler og andre produkter - bruk gummihansker når du arbeider med dem.
  Letthet skjema
  Å spikre ikke klamrer, ikke vdaryalysya og dermed ikke brutt, må du gi dem riktig form. Negler er litt avrundet vanlig form er mindre mekanisk stress, og som et resultat - mindre pause. Send inn skjemaet ved bruk av spikerneglefiler. Et bedre alternativ vurderes, glass, papir og plast fin neglefiler. De ikke skade neglene og ikke svekke deres struktur og tilstand. Mindre foretrukket er å gi en metall sag, fordi de skader den mest negler og hindre deres vekst.
  Cuticle omsorg
  Omsorg av neglen er også svært viktig for den raske veksten av negler. Tross alt, er sunn hud en slags "bakken" som støtter den raske veksten av negler. Til denne "jord" var gunstig, det må fukte. Dette vil passe en fuktighetskrem og ulike oljer. Hårstråene - laget av huden er utsatt for tørrhet og sprekker, så ta hensyn til omsorgen det bør minst omsorg av negler. Hvis du ønsker å vokse neglene - start med skjellaget.
  Bruk neglelakk
  For å raskt vokse neglene, kan du bruke spesielle belegg som har blitt i dag spesielt populært. De har som regel ingen farge, lett å påføre, tørker raskt. Inneholdt delvis lakk næringsstoffer og vitaminer akselerere spiker vekst, på grunn som effekt oppnås rask vekst av negler.
  Vitaminer, vitaminer
  Veksttakten på neglene kommer an på hva slags vitaminer du komme gjennom dagen. Hvis dette tallet er ganske lav - negler vil være svak, sprø, skjøre og dermed raskt vokse dem neppe lykkes. Og ingen middel for utvortes bruk, vil gi det ønskede resultat når det menneskelige legeme mangler vitaminer og mineraler. Og som avgjørende for den raske veksten av negler er vitamin B og vitamin A, vitamin C, kalsium og jern, de samme produktene, som inkluderer disse komponentene, bør vies spesiell oppmerksomhet. I tillegg til å ta vitaminer med mat, kan du også ta en multivitamin - et kompleks av vitaminer og mineraler som er viktig for alle.
  Bestemor betyr for negler
  Si hva du vil, men å vokse lange negler for en uke vil ikke hjelpe ingen salon verktøy. Men lite vet vi fortsatt kan. Ifølge en god halvparten av det smukke kjønn, kan negler vokser raskt, ved hjelp av tradisjonelle metoder for omsorg.
  Ganske svært populære bad med havsalt eller jod. De styrker neglen, noe som gjør det mindre sprø og meget holdbar.
  Disse enkle verktøy til regelmessig bruk i kombinasjon med spesialverktøy for neglepleie spiker i stand til å lage vakre, lang og sterk.  
  Яндекс.Метрика