Hematom på hodet av den nyfødte
 Nature prøvde så mye som mulig å forutse alle nødsituasjoner under fødsel og kompensere for disse. Knusing babyens hode under passering av fødselskanalen - en naturlig fysiologisk prosess. Den ble dannet med deltakelse av fødselskanalen, som hun tester den maksimale belastningen på barnet i verden. Dette inkluderer beskyttende kompenserende mekanisme: evnen til benvev deformasjon.
 Skull kid fleksibel og elastisk. Disse egenskapene gir fire fontanelles er områder interosseous membran og fylt med tett, og har en spesiell struktur av bindevev med sting. Under fødsel bein område er animerte, flyttet, frukt fra hverandre og bryter ut, noe som gjør aktive pendel og swing bevegelser. Med den første babyen gråte og rask montering til brystbeinet av skallen og hodet til rette tar form. Ganske ofte, i ett tilfelle med to hundre - det er ekkel fødsel traumer, hematom.
 Årsaker til hematom
 Hva hvis noe svikter tilpasningsprosessen, er det en hematom på hodet i den nyfødte. Grunnen til sin forekomst er:
 1. Variasjoner i tilstanden til fosteret, for eksempel prematuritet - barnet er fortsatt ikke moden for stresset møtt under fødselen. I forlengelse av svangerskapet skallen begynner å stivne og tilstrekkelig med deformasjon i fødselskanalen. Intrauterin hypoksi (mangel på oksygen) kan også være årsaken blåmerker.
 2. Den store størrelsen på hodet eller anatomiske trekk av fødselskanalen (f.eks trange bekken), svakhet av arbeidskraft aktivitet, alder, skade på bekkenbenet - skjerpende omstendigheter.
 3. Dynamics av ​​generativ prosess: rask levering, uplanlagt nødsituasjon C-delen. I sistnevnte tilfelle kan babyens hode allerede være i fødselskanalen mellom knoklene i bekkenet.
 Hva er et blåmerke?
 Denne typen blåmerker, blødning. Hematom - et resultat av skade på blodårene i lukket vevsskade. Plassere sin beliggenhet - mellom de flate bein i skallen og periosteum. Ser ut som en liten hevelse i uendret farge og små punkt blødninger. Det må skilles fra generiske tumorer. Sistnevnte - resultatet av mekanisk interaksjon mor og baby ved fødsel, hans vev komprimering uten skade på blodkar. Dette hevelse, ødem, ubegrenset sting i skallen og selvopptatte raskt, i løpet av to eller tre dager etter fødselen.
 I motsetning til dette, tumorer, hode hematom hos den nyfødte forårsaket av ruptur av blodkar og blod strømmet fra dem. På grunn av svakhetene i koagulasjon babyen blodet koagulerer, og hematom akkumulerer og fortsetter å vokse etter fødsel for de to eller tre første dagene av livet. I flytende blod er en lang tid. Mest hematomdannelse tendens parietal del av hodeskallen, men det de er i frontal, temporal, occipital regionen. Palpasjon sted for lokalisering følte flytende bevegelse. Antall akkumulerte blodet kan være 5 til 150 ml.
 Hvor farlig hematom?
 Spesiell grunn til bekymring for foreldre der. Ifølge leger, hvis antallet av dannede blod litt, er liten tumor, bør det begynne å avta i en uke. En måned spor igjen. Mangel på vitaminer eller predisposisjon til blødning kan utløse en økning i svulster.
 Dersom en betydelig mengde blåmerker, kan fremgangsmåten bli forsinket resorpsjon. Det truer starten av absorpsjon forfall produkter av vev inni den, for eksempel bilirubin, gulsott som provoserer forskjellig fra fysiologiske vises etter levering. Det er mulig å fester, utvikling av anemi, utseendet av bendefekten grunn ossifikasjon av hematom og deformasjon av skallen.
 Trenger jeg å behandle et hematom?
 Spesiell behandling kan ikke være nødvendig: et barn trenger hvile, bedre amming. Vi må prøve å unngå reisesyke. Kanskje konservativ behandling under tilsyn av en barnelege dynamisk, forskrivning som styrker veggene i blodårene, øker blodpropp - vitamin K, kalsiumglukonat.
 Hvis størrelsen på hematom enn åtte inches, vil legen sannsynligvis foreslå å bli kvitt det. Det prøver å gjøre i løpet av de første ti dagene av livet. Basert hematom innført to nåler: en for fjerning av akkumulert væske, den andre for å kompensere dannes med lavt trykk. Manipulasjon er utført under lokalbedøvelse, etter en stram bandasje er brukt. Redd foreldre fremgangsmåte ikke er nødvendig, kan neudalennaya hematom deretter bli initiert komplisert operasjon for å korrigere formen på kraniet.
 I sjeldne tilfeller, er det en fare for brudd på huden over området av hematom. Dette kan føre til infeksjon og sår fester i hulrommet. I den lokale temperaturøkninger babyen i denne sonen, rød hud. Denne saken viser kirurgisk evakuering av hematom innhold, formål anti-inflammatorisk behandling, antibiotika, desinfeksjonsmidler bandasjer.  
Når melken er postpartum
 De fleste nye mødre kan ikke finne ut om det er melk etter fødselen. Ofte oppstår spørsmålet når en generisk prosess er fullført og den nyfødte for første gang prøver å ta min mors bryst.
 Drømmer om den perfekte amming, til en fødende kvinne prøver å presse ut mer morsmelk, får noen dråper grumset gul væske, nesten som et verdifullt produkt.
 Forgjenger melk
 Faktisk, umiddelbart etter fødselen, ikke barnet må ikke melk. I respons til et barn, produserer en kvinnes kropp små mengder av såkalte råmelk, en tykk klebrig sekreter rike proteinforbindelser, immunoglobulin og anti-toksisk konsentrat, slik at immunsystemet for å understøtte barnet. Antall prybыvaemoho råmelk strengt individ - fra noen få dråper til 3-4 spiseskjeer om dagen. Dette beløpet er vanligvis nok for barnet å bli matet og en liten lur etter en generativ prosess.
 Avføringsmidler egenskaper hemmelige - en annen utvilsom fortjeneste forgjenger melk. Stimulering av fordøyelsesprosessen og forsøk på å fullstendig rense kroppen for et barn fra mekonium, dette unike produktet virkelig uunnværlig og uvurderlig.
 Milk
 Etter 3-5 dager etter fødselen begynner overgang, gradvis trans colostrum er nå moden melk. Hastigheten av denne prosessen er individuell og avhenger ofte av hormonelle nivåer mødre. Vi vet at de som først føler lykke av morsrollen, må vente gledelig begivenhet for noen dager lengre enn deutipara kvinner.
 Tilpasning produktet heller fettete, med en bestemt kremet gul nyanse styrker perfekt krefter barnet i de første dagene av livet.
 Dette kan være en utfordrende periode i livet til en ung mor. Høy feber, rask tilstrømning av melk i brystene og bryst herding på bakgrunn av tretthet og hormonsvingninger gjøre en kvinne redd for fortvilelse og lactostasis.
 Egentlig klok natur perfekt otladyla amming mekanisme, slik at kroppen til å produsere så mye mat som du trenger en bestemt barn. Innen 10-12 dager, er min mors melk ganske modne og mettet fett, karbohydrater og protein komponent.
 I løpet av de neste seks måneder, innføring av komplementære matvarer, kvaliteten av melken ikke endres. Senere, når barnet begynner å spise seg selv, ernæringsverdien av produktet gradvis avta.
 For å sikre riktig amming
 Det finnes noen enkle regler som prosessen kan stimulere melkeproduksjonen, oppnå en økning i volumet av mat for babyen.
 1. Hold barnet til brystet på etterspørselen. Jo mer og mer intens diende barn, kommer mer melk i brystet hans.
 2. Gi barnet ditt bryst i de første minuttene etter fødselen. Den evolusjonære mekanismen amming beste starte med det første skriket fra en nyfødt. Jo mer tid vil passere før den første søknaden, vil hardere kroppen til slutt justere melk regime.
 3. Len deg tilbake og slappe av mens sykepleie. Forskere har vist at stress kan føre til mors amming forringelse eller fullstendig blokkering melkeproduksjon.
 4. Praktisk ut under fôring vil tillate deg å enkelt holde et barn ved brystet så mye som nødvendig, slik at det å renne edle dråper av fartøyet.
 Prøv å forlate bruken av smokker og flasker med melkeblandingen. Ubalanse i fordøyelsessystemet til barnet og vane uriktig låsen streker at uunngåelig bli ledsaget av en nedgang i mengden av melk i brystene av en ung mor og selv fullstendig avvisning av barnet fra brystet.  
Størrelse ovum ukentlig
 Begynne å telle opprinnelsen av menneskelig liv begynner med befruktning av sperm. Det er dette skjebnesvangre møtet i ampullar av egglederen, hvor fusjonen vises embryo bestående av en enkelt celle - en zygote. Men selv denne celle har en karakteristikk av den humane sett av 46 kromosomer. Før zygote har to hovedmål: å aktivt dele og hvordan du raskt kan komme inn i livmoren. Ikke er aktiv eller zygote kan dø på en gang, eller ikke treffer livmor utvikle seg som svangerskap utenfor livmoren.
 Utviklingen av egget
 Etter 30 timer det befruktede egget deler seg i to deler, som hver vil dele daglig som to. Kontinuerlig økning i antall og størrelse av celler som kalles egget. I livmoren befruktet egg faller på den fjerde dag etter befruktning, og er en samling av bare 12 celler. Sikkert festet til en av veggene av livmoren, fortsetter det befruktede egget divisjon enda mer intenst - til slutten av den sjette dagen det har mer enn hundre celler.
 Første gang det befruktede egget er en vassen substans, som inkluderer utvikling av embryo og den omkringliggende fostervann - nærende og beskyttende miljø. Med fem uker fra tidspunktet for befruktningen egget er visualisert ved hjelp av ultralyd.
 Størrelse ovum ukentlig
 Normalt har det befruktede egget en rund eller avlang form. Klaffen eller amorf form kan være tegn på genetiske avvik hos fosteret eller tegn tone av livmor i svangerskapet, andre sykdommer i svangerskapet.
 Størrelsen på gestational sac er ett av kriteriene for bekreftelse av graviditet og definisjon av begrepene. Ja, første gang det vises på ultralyd ikke før fem uker etter befruktning, og størrelsen er bare 5,6 mm. Moderne transvaginal transdusere, kan takket være den høye oppløsningen oppdage graviditet tidligere - i opptil 4 uker, når størrelsen på gestational sac er bare 1 mm.
 Fra femte til tiende svangerskapsuke gestational sac størrelse endres som følger:
 - 5 uke - 5-6 mm;
 - 6 uke - 11 mm;
 - 7 uke - 19 mm;
 - 8 uke - 27 mm;
 - 9 uke - 35 mm;
 - 10 uke - 44 mm.
 Utvalget av midlertidige svingninger kan ta opp til 3 uker, som er en kvinne ovum, størrelse 20 mm, dannet ved slutten av den sjette uke, og den andre - like før den niende. Derfor er på størrelse med et befruktet egg til gynekologer ikke uomtvistet og den eneste pålitelig indikator på graviditet. Med en minimal feil kan bestemmes bare hos gravide kvinner med "klassisk" menstruasjonssyklus er 28 dager, ingen gynekologiske sykdommer og andre helseproblemer.
 Størrelsen av embryoet ukentlig
 Rundt sjette uke i egget i ultralyddiagnostikk er fast bestemt på embryo. Siden da er han den viktigste og mest pålitelige kilden til å bestemme graviditet.
 Lengden på 6-ukers embryo varierer mellom 3 mm, men på tross av slik mikroskopisk i størrelse, er det fullt av liv oppsto, som du kan høre henne hjerterytme. Lengden av embryoet og dens frekvenspuls, i motsetning til størrelsen av det svangerskaps sac mindre sannsynlig variabilitet. Derfor er det feil å bestemme gestasjonsalder av disse indikatorene bare tre dager.
 Uavhengig av størrelsen av egget, den maksimale lengde av 6-ukers-gamle embryo er 55 mm. Ved 14 uker den vokser i et tempo:
 - 7 uke - 89 mm;
 - 8 uke - 147 mm;
 - 9 uke - 219 mm;
 - 10 uke - 305 mm;
 - Uke 11-404 mm;
 - 12 uke - 517 mm;
 - Uke 13-643 mm;
 - 14 uke - 783 mm.
 Tidspunktet for svangerskap og føde på den framtidige størrelsen på egget og embryo lengde tilrådelig å bare 12-14 uker, det vil si i første trimester. Etter denne tid embryoet er overført til neste trinn i utviklingen - dannelsen av fosteret. De mest pålitelige data for diagnostisering av graviditet begrepene er data som mage og hodeomkrets, fysisk aktivitet, hjertefrekvens, bloddannende system, lemmer.  
Яндекс.Метрика