Protein i urinen: årsaker og behandling
 En av de enkleste, men samtidig en av de viktigste tester er urinanalyse. Med er det mulig å bestemme nærvær eller fravær av urin problemer i pasienten.
 Nøkkelfunksjoner urinalysis følgende:
 - Antall;
 - Farge;
 - Åpenhet;
 - Del;
 - Protein i urin;
 - Tilstedeværelsen av blodlegemer i urinen (hvite blodceller, røde blodceller);
 - Tilstedeværelsen av glukose;
 - Tilstedeværelsen av epitel i urin;
 - Bestemme tilstedeværelsen og mengden av bakterier i urin;
 - Tilstedeværelse eller fravær av salter og bestemmelse av deres art.
 Å ha i hånden skjemaet til analyse, med frykt du se visse indikatorer, opplever og komme opp med en rekke sykdommer. Hvis noe av det medisinske personalet vil snakke: "Så du har en urin protein / hvit blodceller / glukose / epitel! "Det er all pasienten begynner å synke inn i en tilstand av panikk og redsel håpløs. Selv legen er ikke alltid i stand til å overbevise folk om at hans tilstand er ikke kritisk, og han er frisk.
 Årsaker til protein i urinen
 Normalt i sunt menneske proteinutskillelse i urin er mindre enn 8 mg / dL eller 0033 g / L per dag. Noen ganger pasienten kan oppdage spor av protein i urinen, som også er vanlig. Disse tallene kan vises protein etter tung trening, ikke personlig hygiene på tidspunktet for analyse, graviditet.
 Hvis frekvensen av protein i urinen overstiger den angitte hastighet, så må du tenke på hvor skjult problem - i nyrene eller andre organer.
 Det finnes flere typer av proteinuri:
 1. Sant, noe som indikerer nyresykdom.
 2. Report - Denne proteinuri indikerer patologien til andre organer og systemer, er det ikke forbundet med nyrene.
 3. Funksjonell - oppstår hos friske mennesker med sterk stress, hypotermi, overdreven svetting.
 For å forstå hvorfor forekomsten av protein - en urovekkende symptom, må du huske hvordan og hvor dannelsen av urin.
 Fysiologi av urin formasjon
 Dannelsen av primære og sekundære urin er en kapsel Shymlanskaya-Bowman og tubuli, som er kombinert i et enkelt element - renal glomerulus. I renal glomerulus er filtrering av blod gjennom basalmembranen, som har meget små hull. På grunn av denne membranen kan passere bare små molekyler som er funnet i kapselen Shymlanskaya-Bowman. Blodproteiner - albumin og globuliner - kan ikke passere gjennom nedsatt glomerulær basalmembran, slik at de ikke kan være til stede i det primære, og spesielt i den videregående urin.
 Bare hvis albumin med skade på strukturen, er de svært få kan trenge inn i kapselen Shymlanskaya-Bowman. Da disse proteinene eller reabsorbyruyutsya siden i plasma, eller bryte ned i komponenter og utskilles i urinen.
 Alle plasmaproteiner kan trenge gjennom basalmembranen av følgende grunner:
 1. Klubochkovыe om det er skader på renal glomerulær basalmembran, kan proteinfraksjonen lett trenge inn i urinen.
 2. Kanaltsevыe eller rørformet, forstyrret prosess reuptake proteinfraksjoner i tubuli i nevronet.
 3. Overskudd av protein i plasma, blodplasma inneholder svært høyt antall proteiner fine partikler (vanligvis immunoglobulin G), som passerer gjennom membranen intakt.
 4. Funksjonelle proteinuri, ved å styrke blodtilførselen til nyrene, økt glomerulær filtrasjonshastighet. Denne versjonen av reglene.
 Sykdommen er kjennetegnet ved proteinuri
 Proteinuri forårsaket skade på basalmembran av nephron oppstår i sykdommer slike: membranøs nefropati, diabetes (diabetisk nefropati), glomerulonefritt, amyloidose nyre preeklampsi hos gravide kvinner.
 Dersom overtredelsen ikke er assosiert med glomerulær tubuli, kan du foreslå tilstedeværelsen av Fanconi syndrom, nefritt tubuloynterstytsyalnoho, polykystoznoy nyresykdom.
 Proteinuri som oppstår på grunn av øket belastning protein bør gi legen mistenke en pasient av en av de følgende sykdommer: multippel myelomu, leukemi, myelodysplastisk syndrom.
 Forhold som kan være funksjonelle proteinuri, beskrevet ovenfor. Har også en rett til å eksistere såkalt ortostatisk proteinuri - en definisjon av protein i urinen etter overgangen fra horisontal til vertikal stilling. Ofte er dette symptom hos barn og ungdom.
 Vi må imidlertid huske at bare er basert på nærvær av protein i urinen (uavhengig av den digitale indikator) ikke kan sette en diagnose. Å nøyaktig bestemme sykdom bør holde mer enn én studie, ultralyd, blodprosent, biokjemiske blodprøver, urinanalyse for Zimnitskiy, Nechiporenko. Og dette er ikke en komplett liste over undersøkelser for å bidra til å etablere en endelig diagnose.
 Behandling av proteinuri
 Dermed har mulige årsaker protein i urinen er avklart og nå lege bør foreskrive riktig behandling av sykdommen. For å si at det er nødvendig å behandle protein i urinen feil. Fordi proteinuri - er bare et symptom på sykdommen, og legen må forholde seg til eliminering av årsakene som forårsaket dette symptomet. Så snart den effektive behandling av sykdommer, protein i urinen etter hvert forsvinne helt, eller antallet vil falle skarpt. Fysiologiske og ortostatisk proteinuri krever ingen behandling i det hele tatt.  
Ankel Leddgikt
 Leddgikt - en akutt eller kronisk betennelse i leddene. Betennelse av foten - en ganske vanlig sykdom, siden det er denne felles hensyn til den maksimale belastning ved kjøring rett. Det antas at denne gamle sykdommen, men trenden de siste årene viser at leddgikt betydelig "yngre".
 Årsakene til inflammasjon kan være traumer, infeksjoner i leddskålen, feil metabolisme, dannelsen av urinsyre krystaller i det indre lag av den artikulære poser. Provosere ankel leddgikt kan også noen sykdommer - psoriasis, lupus, slitasjegikt og enda flat.
 Diagnosen er basert på forskningsresultater - X-ray, ultralyd, magnetisk resonans eller CT-skanning og biokjemisk analyse av blod.
 Symptomer
 Det viktigste symptomet på leddgikt er alvorlig fot smerter når han går, som utgjør en syk pasient til overs, flytte tyngdepunktet til det sunne. Hvert trinn gitt den vanskelige og gir uutholdelige smerter. Skadede ledd betydelig økt i volum, huden rundt det berørte hevelse eller ødem og noen ganger ledsaget av spyling. I avanserte tilfeller og dårligere generell helse: feber, frysninger og synes hodepine, slapphet og tretthet eller omvendt, søvnløshet. Størst stivhet i leddene skjer i morgen etter søvn eller etter langvarig sitting uten å flytte.
 Hvis du observerer disse symptomene i deg selv, ikke ignorere dem - jo tidligere du starter behandling, jo mer effektiv er den.
 Reaktiv artritt
 Som et resultat av degenerative endringer forårsaket av blodsirkulasjonen brusk og bein vev, mot ankyloserende spondylitt, gikt eller osteoporose, med overdreven belastning kan utvikle reaktiv artritt.
 I dette tilfellet er det problemer med kroppens eget immunsystem, som oppfatter som fremmed vev sparkelmasse fiendtlig organisme. Aggressiv fotleddmek destruksjons celler fører til uutholdelig smerte og betydelig begrensning av motorisk funksjon av nedre ekstremiteter.
 Urinsyregikt
 Urinsyregikt provosere urinsyre salter deponering i brusk og bein felles. Sin kliniske bildet er ledsaget av angrep av intens smerte og uttalt i de senere stadier av sykdommen. Urinsyregikt rammer hovedsakelig menn som misbruker alkohol og ikke er vant til å spise i moderate mengder.
 Behandling av ankel leddgikt
 Hvis du ikke tar noen forholdsregler for å behandle betennelse i de tidlige stadiene, en høy risiko for å miste muligheten til å flytte og bli ugyldige. For å unngå at dette skjer, må du starte behandling så tidlig som mulig. I noe tilfelle ikke gjøre det selv, bedre kontakt med en lege spesialist som kan tildele disse medisinene som er best egnet for deg, basert på individuell toleranse og forårsaker sykdom. Vanligvis nesteroydnaya denne anti-inflammatoriske gruppe av legemidler i kombinasjon med anestetika.
 Sammen med medisinering metoder bør vurderes relatert:
 1. Sørg for at smertefulle ledd tilstand mulig fullstendig hvile, opp til sengeleie.
 2. Overholdelse av riktig kosthold, utelukkelse av produkter som provoserer smerter i ledd eller opphopning av puriner. I nærvær av overskudd av kroppsvekt - lavkaloridiett.
 3. Iført sko med konveks og nehnuscheysya såle som har en avslappende effekt på muskler, lindre foten.
 4. Bruk spesielle ortopediske innstikk eller sålene sko, minimere stress.
 5. Bruk av elastiske bandasjer og skift for å legge til rette for turgåing, f.eks trostynok.
 6. Obligatorisk fysioterapi, massasje og gymnastikk med et sett av øvelser som er utviklet av den behandlende lege.
 Tradisjonell medisin anbefaler å behandle leddgikt ankel decoctions og infusjoner, or, osp, kornblomster og mor og stemor, som har anti-inflammatorisk, febernedsettende egenskaper og lindre hevelse. Gode ​​resultater gir ekstrakter fra planter, redusere natriuminnholdet i urinen syre i vevet.
 Ved unnlatelse av å gjenopprette felles belastning, holdt sin erstatning implantatet gjennom kirurgi.  
Væsken i kneleddet
 Menneskelige kneleddet kan lide av mange sykdommer. De er et resultat av traume, økt belastning på leddene eller infeksjonssykdommer.
 Typisk er fluidet i kneet er ett av symptomene på synovitt - betennelse i synovialmembranen av skjøten. Synovitt, vanligvis manifestert gjennom lidelse mekanisk skade i kneet. Men det er tider når leddvæske i kneet Artrose er forårsaket av infeksjoner og revmatiske sykdommer.
 På en eller annen måte, og opphopning av væske i kneleddet viser flyten i kroppen betennelse. Det er ikke tillatt å selv, er det viktig å se en lege. Når riktig installert føre og treffe egnede tiltak for å eliminere problemet ikke lenger forstyrrer pasienten. Ny fremvekst av sykdommen vanligvis betyr feil installert årsaken til forekomst.
 De viktigste symptomene
 1. Sterk nok verkende. Manifestasjoner kan være både periodisk og permanent.
 2. Ubehag i leddet.
 3. Hevelse i kneet, hevelse med svært merkbar.
 Disse symptomene vanligvis vises kort tid etter traumer og lav intensitet kan bli avskrevet ofre for kroniske smerter. Men hvis det er noe ubehag i kneet, bør du umiddelbart ta kontakt med institusjonen og diagnostisere felles. Spesielt gjelder dette de som har lidd skade. Også, ikke forsinke en appell til spesialist i spontan forekomst av ovennevnte funksjoner.
 I noe tilfelle ikke prøve å behandle felles seg selv, fordi det kan bare forverre en allerede ubehagelig situasjon. Jo lenger ikke gå til legen med disse symptomene, jo lengre behandling og rehabilitering.
 Behandling
 Etter behandling pasienten til en ortopedisk eller revmatolog med klagen, gjennomfører legen flere studier for å finne ut akkumulert væske i leddet. Bare den egentlige definisjonen av de grunnleggende årsakene skupchuvannya væske vil endelig kurere felles. Å finne årsaken kan være nødvendig å passere noen av følgende tester: røntgen, artroskopi, magnetic resonance imaging og en rekke tiltak.
 Behandlingen begynner med fjerning av væske fra skjøten. Denne fremgangsmåten er praktisk talt ikke forårsaker smerte hos pasienten, som gjennomføres under lokalbedøvelse.
 Den ekstraherte væske kan være klart, skyet eller blodig. Uansett vil dens tekstur tillate legen å foreslå hvor lenge vilje behandling og bidra til å begrense årsakene til sykdom. Mer hjelp immobiliserer kne cast. Dette er nødvendig for å sikre fred og sikkerhet for de felles ytterligere komplikasjoner av sykdommen.
 Alle ytterligere skritt for behandling av kneet regulerer lege, avhengig av bakgrunnen for og den enkelte pasient.
 Vurdere de viktigste behandlinger for elementer.
 1. Spesial salver og geleer. De hjelper raskere gjenoppretting av leddet, valg av produkter på legen.
 2. Overlay komprimerer og pasientplassering meter over kroppen også bidra til forbedring.
 3. Regulert fysisk aktivitet. I noen tilfeller, vanligvis alvorlig, pasienten er foreskrevet absolutt hvile. I andre - tvert imot, foreskrive komplekse rehabilitering øvelser som er designet for raskt å kurere kneet.
 4. Massasje. Denne type virkning på det menneskelige legeme har lenge vært kjent for sine helbredende egenskaper. Dan behandling bør brukes under en resept fra lege, men i dette tilfellet kan vi være helt sikker på et positivt resultat.
 5. I tillegg til pasientgjenopprettingsprosedyrer er oppnevnt agenter for behandling av umiddelbare årsakene til væske i leddet.
 6. Hvis trinnene ovenfor ikke forbedrer pasientens tilstand eller forbedring er treg, oppnevnt av kirurgi. Slike hendelser vanligvis hjelpe, men resultatet vil være en lengre rehabilitering. Det er også mulig periodisk opptreden av smerte etter kirurgi og delvis restaurering av skjøten. Virksomheten er ofte utført ved komplekse former for leddgikt og slitasjegikt.  
Яндекс.Метрика