Stagnasjon av galle (kolestase): Symptomer, årsaker og behandling
 Kolestase - ikke bare er en sykdom, men heller et symptom ved mange sykdommer. Definert som stagnasjon av galle i galleblæren eller galle obstruksjon av intrahepatisk flyt gjennom, og kanskje utenfor levergang.
 Kolestase kan deles inn i flere underarter:
 1. Klinisk - skaper en forsinkelse av ulike komponenter i blodet som pereformovuyutsya i galle.
 2. Funksjonell - dens viktigste kjennetegn, denne nedgangen i gallegangene, og derfor også redusere bilirubin.
 3. Morfologisk - som opphopning av gallekomponenter i gallegangene.
 4. Zapechinkovyy - stagnasjon av galle i ekstrahepatiske kanaler.
 Årsakene til stagnasjon av galle
 Sykdommen oppstår fra det faktum at på et tidspunkt fordøyelsesvæske som produseres av leveren (gallestrøm), forstyrrer interaksjonen av leverceller som produserer galle fra tolvfingertarmen. Som et resultat av dette stopper galle aktivt produsert og pigment byllyrubyn kommer inn i blodet av mennesket, og så bygger den.
 Vanligvis byllyrubyn passerer gjennom leveren og gallegangene, deretter kommer inn i fordøyelseskanalen og utskilles fra kroppen naturlig.
 Årsakene er delt inn i to grupper: de som forekommer i leveren i seg selv og de som oppstår i utlandet.
 I leveren:
 - Akutt hepatitt og dens forskjellige typer;
 - Leversykdom relatert til alkohol;
 - Primær biliær cirrhose med betennelse eller arrdannelse nærvær;
 - Skrumplever skyldes hepatitt B eller C, betennelse eller arrdannelse scenen galleganger;
 - Betennelse i gallegangene;
 - Bruk av forskjellige medikamenter på hormonelle basis;
 - Hormonelle effekter på leveren under svangerskapet;
 - Spredning av kreft til leveren;
 - Bakterie leveren abscess;
 - Primær skleroserende cholangitt;
 - Alvorlige infeksjoner har falt gjennom blodet til leveren;
 - TB;
 - Sarkoidose og amyloidose.
 Ut av leveren:
 - Det kan være en stein i sundet;
 - Innsnevring av kanalen;
 - Betennelse eller kreft i bukspyttkjertelen;
 - Trykk kanaler fra andre organer som har mye høyere enn normalt.
 En annen kjent årsak til sykdommen kan bli overdreven eller langvarig bruk av visse legemidler som ampicillin, anabole agenter, p-piller, klorpromazin, cimetidin, østradiol, Imipramine, Prohlorperazyn, Terbinafin og sukker senking medisiner.
 Symptomene på kolestase
 Symptomer stagnasjon av galle er ikke bare alt avhenger av årsaken til sykdommen. De vanligste manifestasjoner av sykdommen, som du kan umiddelbart identifisere det er:
 1. Gulfarging av huden eller det hvite i øynene og stor mørk urin. Gulfarging av hud oppstår fra overdreven opphopning av bilirubin og mørk urin på grunn av overdreven bilirubin utskillelse fra kroppen.
 2. Da pasienten kan være lettere stol og karakteristisk kløende. Huden kan klø fordi galle produkter har en tendens til å hope seg opp i huden. Stolen blir lysere nyanse, på grunn av mangel på bilirubin i fekal massene, er dette på grunn nepotraplyannya bilirubin i tarmen. Bare avføring kan inneholde store mengder fett, som bilirubin kan kjempe det ut i deler av tarmen.
 3. veksten neusvoyaemosty enkelte produkter, og som en konsekvens, kvalme, oppkast, smerter i høyre del av magen. Fraværet av galle i tarmen som fører til avvisning av kalsium og vitamin D, er disse komponentene ikke lenger er assimilert. Som et resultat av underskuddet av benvev og lav blodlevring.
 Diagnostisering av kolestase
 Først må du finne ut hvor den grunn, innenfor eller utenfor leveren. Identifisere det kan lege, basert på symptomer og fysiske eksamensresultater.
 Hvis årsaken er i leveren, kan huden bli sett edderkoppårer (edderkopp angioma). Også det vil bli utvidelse av milten og opphopning av væske i bukhulen (ascites), som er tegn på leversykdom.
 Hvis årsaken er utenfor leveren, kan være en smerte i magen, for eksempel intermitterende smerter i høyre del av magen, og noen ganger i høyre skulder.
 Utvidelsen av galleblæren, er også karakteristisk. Hos noen pasienter kan symptomene ikke være helt klart, for å bedre avklare utpekt blodgivning.
 Normalt blir blodprøver utført for å måle mengden av to enzymer, alkalisk fosfatase og gamma hlutamiltranspeptydazy som bør ha høyt nivå i pasienter med cholestase. En blodprøve som måler nivået av bilirubin indikerer alvorlighetsgraden av sykdommen, men ikke dens årsak.
 Hvis årsaken er obstruksjon av gallegangene, må du finne ut nøyaktig hvilken kanal det skjedde. Typisk er følgende diagnostiske metoder:
 ERCP 1: et fleksibelt rør for gjennomgang settes inn gjennom munnen og kan nå tynntarmen. I renthenokontrasnыy fargestoff tube er innført for å avklare nøyaktig og detaljert undersøkelse av galle og bukspyttkjertelen kanaler.
 2. Magnetic resonance cholangiopancreatography: utforske bukspyttkjertelen og galleveier, og viser også tilstedeværelse av væske i kanalene.
 3. Endoskopisk ultralyd: en tynn ultralydsonde med et fleksibelt rør settes inn gjennom munnen for en detaljert undersøkelse og produsere et bilde.
 Behandlingen av kolestase
Stagnasjon av galle (kolestase): Symptomer, årsaker og behandling
 Behandling stagnasjon av galle kan gjøres ved forskjellige metoder, avhengig av årsaken. Spesielt vanskelige pasienter tilbudt kirurgi eller endoskopi ved bruk av et fleksibelt fiberoptisk kirurgisk verktøy, men det kan være andre muligheter. Hvis medikamentet er årsaken til sykdommen, stoppet legen ved hjelp av den. Hvis akutt hepatitt er årsaken, så kolestase og gulsott vanligvis går bort etter behandling av hepatitt.
 Pasienter rådes til å unngå kolestase eller slutte å bruke stoffer som er giftige for leveren, som alkohol og visse legemidler. De pasientene som ikke stopper å drikke bare forverre tilstanden din. Sekundære komplikasjoner, infeksjoner og andre sykdommer kan oppstå fra feil utvalg behandling.
 Medikamentell behandling av noe slag, er ofte ikke effektive, spesielt hos pasienter med barndommen. Men i noen tilfeller kan være et effektivt medikament ursodeoxycholsyre. Produktet består av tertiær gallesyre og egenskapen undertrykkelse og eliminering av giftige gallesyrer.
 For å eliminere kløe i huden, som vanligvis brukes stoffer som fenobarbital og kolelstypol.
 Forebygging kolestase er ofte umulig, men det finnes forholdsregler. Det bør gå videre til å bli vaksinert mot hepatitt A og B, for å begrense junk food, alkohol og nikotin.
 Diett for galle stasis
 Uunnværlig behandling av kolestase er kosthold. Kosten behandling innebærer først og fremst å forbedre prosessen med fettopptaket. For eldre pasienter, er diett rik på karbohydrater og proteiner kan bli erstattet med en diett inneholdende triglycerider av langkjedede. For babyer som ikke kan alltid følge en diett med et kosthold som inneholder medium chain triglyserider, de også forbedre fordøyelighet av fett.
 Pasienter begrense inntak av salt, alkohol og eventuelle giftige stoffer. Bare aktivt begrense pasienter i syre og stekt mat.
 Karbohydrater og mineralkomponenter som finnes i frukter og grønnsaker bør være til stede i dietten.
 Alle diett hovedsakelig fokusert på absorpsjonen av fett i kroppen. Vet at ursodeoxycholsyre, som ofte brukes i behandling og gjenvinning av kroppen, ikke danner blandede miceller og ikke påvirker absorpsjonen av fett.
 I kronisk kolestase, må det tas spesielt hensyn for å hindre mangel på fettløselige vitaminer som kan føre til hyppige komplikasjoner. For denne dietten inkluderer muntlig absorberbare og fettløselige vitaminene A, D, E, og at disse vitaminene er trygge og gunstig for pasienter hodestazom.  
Helichrysum - medisinske egenskaper, og kontraindikasjoner
 Helichrysum - en av de viktigste komponentene choleretic og vanndrivende urte. Det er ikke rart urt som heter "evig" i antikken ble det brukt til å behandle mange plager. Gress inneholder noen form for et stort antall friske menneskelige komponenter. I folkemedisinen brukte blomster, inneholder de nødvendige medisinske stoffet.
 Offisielle farmakologi heller ikke betalt oppmerksomhet denne urten. Med blomsterstander Helichrysum forberede Flamini - hette, som senere ble benyttet for fremstilling av medikamenter som er angitt for behandling av sykdommer i blæren.
 Sammensetning og helbredende egenskapene til Helichrysum
 Blomster og blader av Helichrysum rik på fettsyrer, flavonoider, karotenoider og steroider. Disse stoffene har foryngende og regenererende effekt, slik at bruken av ekstrakt, planter som helbredende midler i ulike typer sår.
 Broth Helichrysum vist for bruk i gallestein fordi den har en choleretic virkning. Bestående av vitamin C og K, og mineraler (kalium, magnesium, kalsium, jern, bor, aluminium, krom, nikkel, mangan, kobber, selen) er nødvendig for en sunn funksjon av menneskekroppen.
 Den mest vanlige bruk av dette anlegg til behandling av sykdommer i blæren. Helichrysum har også antibakterielle egenskaper. Strukturen av blomster av planter er arenaryn - naturlig forekommende antibiotika. Gress Immortelle har anti-inflammatorisk effekt, som gjør det mulig for behandling av sesongmessige forkjølelse. I tillegg har evig krampeløsende effekt og er effektive smertestillende.
 Buljong blomster Helichrysum anbefales til bruk ved sykdommer i mage-tarmkanalen. Det fremmer tilheling av sår og restaurering av mageslimhinnen. Vi har også blodstillende og desinfiserende virkning Helichrysum. Det har blitt brukt i behandlingen av dermatologiske sykdommer av forskjellige typer, så vel som blødninger og revmatisme.
 Bruken av urter immortelle
 Behandling evige sykdommer i urinveiene og nyrene utført som følger. Tilbered suppen, dette to spiseskjeer av tørre knopper helle en liter kaldt vann. Deretter varme over middels varme og kok i 40 minutter. Deretter, når det kokes er avkjølt, tilsett den samme temperatur kokt vann, som fører til et totalt volum på 1 liter. I nærvær av sand eller gallestein tiden tar kjøttkraft 1 ss før du spiser. Løpet av behandlingen er 4 uker. Hvis det er nødvendig å eliminere symptomene på akutte kolecystitt, og normalisere funksjon av galleblæren, snarere uke å ta 100 ml i 40 minutter før spising.
 Ved behandling av viklede overflater av hud og lindre psoriasis og forberede spesiell desinfisering og helbredende pakker av Helichrysum infusjon. For denne delen av lærret rull i to eller tre lag og rikt fuktet med varmt infusjon av inflorescences Helichrysum. Komprimere pålegge det skadede området av overhuden og la stå i 2-3 timer. For å opprettholde varmt stoff dekket med polyetylen topp og fikse en spesiell bandasje.
 Med sterk indre blødninger, hvis du ikke kan umiddelbart søke medisinsk hjelp, er det anbefalt å bruke Helichrysum infusjon av 50 ml hvert 30. minutt. For å gjøre det, trenger 2 ss tørr blanding av urter og blomster av planter. Blandingen helles en liter kokende vann og tett lukket. Det anbefales å bruke til dette formålet termos. Insister struktur må være minst 12 timer. Klar infusjon skal renne og ta i den anbefalte dosen.
 Kontra Helichrysum
 Catching urtemedisin, bør vi huske at urter i forhold til syntetiske stoffer har ingen slike bivirkninger, men har også begrensninger på bruk. Kontraindikasjoner i dette tilfellet er:
 - Følsomhet til allergiske reaksjoner;
 - Idiosynkrasier;
 - Hypertensjon (bruk decoctions og infusjoner av urter immortelle forbedrer blodtrykket).
 I tillegg bør du være forsiktig i medisinsk urt under graviditet og amming. I dette tilfellet, behovet for å bruke, anbefales det å oppsøke en gynekolog eller barnelege hhv. Er heller ikke ønskelig å bruke dette anlegget i mer enn tre måneder, på grunn av det store antallet inngangs i komposisjonen giftstoffer som kan akkumuleres i menneskekroppen. I dette tilfellet er det verdt å huske på at alt er bra i moderate mengder.  
Яндекс.Метрика